lørdag 25. august 2007

Terrasselivets gleder!

Tenk så deilig at vi skulle få noen dager med herlig sommer igjen! Solen skinner og varmer, og man kan igjen få del av noen av gledene som sommeren har å by på . I går kveld hadde vi en del venner hjemme hos oss, og det var så koselig å kunne sitte på terassen utover kvelden med tente lykter i trærne og lys og blomster på bordene (selv om myggen var nådeløs...).Vi har akkurat kjøpt oss to nye bord og to stoler på salget hos Jysk, og det passet perfekt nå som vi skulle ha gjester. Da fikk vi jo muligheten til å dekke langbord ute på terassen, og det er ekstra kos. Det ene bordet har vi tenkt å lagre i uthuset, nettopp med tanke på at vi av og til har behov for et lengre bord.Jeg synes alltid det er så koselig å gå rundt i hagen med en kurv på armen og plukket inn blomster til små buketter til bordet. Her er det brukt rosen Lousie Odier, eplemynte, calaminta, hvite erteblomster og litt brudeslør. Steinene på bordet fant vi på ferieturen vår i Danmark i sommer.Litt mer av terasselivets gleder. Terassen preges av pelargonier i forskjellige krukker og kar. Alle mine Mårbacka pelargonier tok jeg som små stiklinger i februar. Jeg synes det er en tilfredsstillelse i det å se hvordan de vokser seg store og frodige, og moro og vite at jeg har lagd dem selv. Helt gratis blomsterflor blir det også. Og det å ta stiklinger er superlett! Jeg bruker en skarp kniv og setter stiklingen solrikt i en potte med såjord. Deretter tar jeg en klar plastikkpose over med hull til lufting. Jorden må ikke tørke ut, men det blir et ganske fuktig miljø der inne pga plasten (noen bruker ikke plast fordi de har erfart at stiklingene råtner). Når nye små blader dannes, kan posen tas av. Da er det bare å passe på med vanning. Senere på våren planter jeg dem om i litt større potter med ordentlig blomsterjord. Når faren for frost er over plantes de over i krukker og blir plassert på terassen hvor de bor hele sommeren. På høsten tar meg med meg noen inn i glassveranden slik at jeg har stiklingsmateriale til neste vår. Dessuten er disse fine å ha inne i en slik veranda utover høsten også.

Jeg synes det er litt morsomt å bruke det man har. Noen vil kalle disse to gamle trekassene for skrap, men for meg har de stor sjarme. Det er noe med kontrastene, mellom det skjønne og sarte og gamle og rustikke. Trekassa med hank på bordet, er ei kasse som vi har huset i bryggerhuset i mange år. Den er også en av tingene etter min kjæres morfars gamle båter. Det er opprinnelig en gammel sveisekasse, men jeg synes den tar seg godt ut med pelargonier i. Den andre kassa som står på gulvet, er også ei kasse vi bare har hatt liggende. Plutselig kommer den til heder og verdighet igjen.Mårbackane begynner å bli ganske store nå, etter en hel sommer å vokse på. Her står tre teracottapotter sammen til en stor enhet.


På andre siden av terassen ser det slik ut. Disse plantene har jeg skrevet om og vist i eldre innlegg. Nå skal jeg nyte sommerværet videre. Håper dere kan gjøre det samme!!!! Uansett, ha ei fortsatt god helg! Klem Trine


28 kommentarer:

Marie sa...

Herlege og romantiske bilete. Dei osar av KOS :o)

Tussaluso sa...

Fint bord du har dekket på terassen. Det såg skikkelig koseligt ut der. Herligt å kunne sitte ute om kveldene å nyte siste rest av sommeren. Ser foresten at sommer-blomstrene dine fortsatt er fine. Mine er visna forlengst pga. regnet. Ha ein fin kveld.

Lynetmor sa...

Hei, så nydelig lang bord du har dekket. Det så kjempe koselig ut. Og de blomstene dine er jo så skjønne :-)

Flower Power sa...

Åhhhh, Trine...dette var nydelige bilder fra en nydelig terrasse!! Så koselig du har laget det her:))
Ser at du har grønne fingre ja, pelargoniaene dine er bare sååå flotte!....og så smart å ha samme slags blomster i flere av krukkene. Det ser så ryddig og rent ut da, synes jeg. Flott med de gamle sakene innimellom....Skulle gjerne sittet ved det flotte langbordet sammen med dere og nydt sommerkvelden,hihi:))

HildeS. sa...

Å så nydeleg.
Eg elskar å dekke på bordet ute og ha gode venner på besøk, men det har me ikkje fått gjort i sommar.
Så herleg terrasse med masse flotte blomar du har.
Fingrane dine må vere mørkegrøne, hehe.
Ha ein finfin søndag.

Kathrin sa...

Nydelige bilder, Trine! Dere er kjempeflinke både du og mannen. Kjempelekker borddekking også. Herlig med sånne vennelag! =)

Lottemor sa...

Helledussen så mange flotte bilder du har tatt. Ikkje vanskelig med sånne mtiv då... he he. Alldeles nydelig.
Ha en fin uke.

Ida sa...

Fine bilder fra hagen din.
Koselig å samles rundt ett slikt bord ja.
Alle kassene dine og pottene er flotte.
Nydelige Pelargoniumer.
Det er kjekt å lage egne stiklinger ja.
Man kan få så mange nye planter ut av èn eneste en.
Ønsker deg ei fin fin uke.

moderncountry sa...

Hei Trine!
Kan du tro jeg er en smule misunnelig her jeg sitter? Ja, jeg har nettopp sett dette fantastiske hus dere eier under her, med en deilig stor hage!! Ja, du eier jo "mitt drømmehus" !!! Ja, det er akkurat sånn det ser ut i mine drømmer. Stort, hvitt, ligger på landet, har flotte detaljer og ikke minst en romantisk hage med fin stor terasse!! Jepp, dette MÅÅÅÅ jeg bare vise min samboer! Ja, vi flytter hjem neste vår, men har allerede nå begynt å se etter hus. Disse bildene vil gi han et godt inntrykk av hva mine ønsker er. Takk for at du ville dele Trine!
Klem fra Aina (",)

Emmeline sa...

Hei Trine.
Jeg har vært innom siden din og sett på de nydelige bildene flere ganger, men har ikke hatt tid til å skrive noen ord tidligere. Selvfølgelig har jeg nå fått noen nye tips vedrørende stiklinger fra pelargonier, og de er nå skrevet omhyggelig ned i Trines hagetips boken min!
Gratulerer med nye bord og stoler fra Jysk. Ja de passet jo virkelig perfekt hos dere, er helt imponert over hvor skjønt det så ut med bord, puter, blomster og lykter rundt på den idylliske terassen din.
SÅ koselig og idyllisk det ser ut, jeg vil også være med!!!
Du lager virkelig de lekreste tablåer ved hjelp av blomster -men også med fine steiner og tøffe kasser!
Tusen takk igjen for titten og for inspirasjon og gode ideer, det får jeg alltid her hos deg! Tilslutt må jeg få takke så mye for de koselige kommentarene du legger igjen på bloggen min, du er alltid så snill og positiv-- veldig kjekt å ha en sånn grei bloggvenn!!! Håper du får en fin uke og at solen skinner og varmer denne siste augustuken hos deg også!

åsemor sa...

Alltid koselig med venner rundt langbordet, å så fint som du har laget det til :) Skal på 40årslag til Grethesøster i helga, satser på at finværet holder seg. Her regner det alle veier, og nysnøen er kommet i fjellet :(
Blir helt matt av de fine/kraftige pelargoniane dine. Du er så flink til å lage det koselig irundt deg.
Ha ei fin uke, klem Åse.

Mia sa...

Åh, Trine, disse terrassebildene dine er bare et syn for øyet! Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, alt var bare så nydelig, hvitt rosa og vakkert (akkurat slikt kan jeg like, vet du...) Kjempefine møbler fra Jysk (viste ikke at de har så mye fint...), og Mårbackaene dine ver utrolig flotte. Så heldig du er som har et glassveranda hvor de kan forlenge livet utover høsten. Og blomstene på bordet var også så vakre og sarte. Jeg har ikke fått ny blomstring av min Luise Odier enda, og er redd for at de rosene som har knopper ikke rekker å blomstre før høsten setter inn for alvor. For nå har det virkelig blitt væromslag, og kulden gjør seg gjeldende (både inne og ute..) Til slutt må jeg ogeå kommentere de herlige rustikke kassene dine, de var i slik en flott kontras til det lyse og delikate på terrassen din, virkelig koselig!

Lindas Hus.. sa...

Hei!
For et nydeligt hus og flott hage, blomster og terasse. :)

Mindi sa...

Oj oj så vackert!!!!!

Jag ser att du tycker om pelargoner? Jag älskar pelargoner!

Stor kram från
M I N D I

min sin lille tue sa...

Hei igjen:)
Jammen ser det trivelig ut på terrassen din også:) Og så flotte pelargonier du har fått til, de må jammen vokse masse i løpet av en sesong.
Likte så godt putene dine på terrassen jeg, skikkelig romantisk:)
Her passer jeg på å ta inn siste rest av blomster i buketter, plutselig må man vente til neste sommer. Men så deilig vær vi har hatt i det siste da:) Helt så den regnfulle sommeren er tilgitt. Nå skal jeg åpne terrassedøra, sette i gang med litt vasking, og så skal jeg nyte resten av dagen med å slappe av, jeg har fridag i dag:) Det er deilig det.
Ha en fin dag, klem.

Anniche sa...

Gurimalla sååååå nyydelige bilder!

moderncountry sa...

Hei Trine,
Ja, jeg måtte innom for å takke deg for en lang og hyggelig tilbakemelding! Ja, men det er klart du bør være stolt! Det hadde jammen meg jeg vært og, hvis jeg hadde eid dette fantastiske huset med like fin hage. Ja, jeg drømmer jo mye om dagen ettersom det bare er under et år igjen. Ja, jeg surfer og titter på hus og forestiller meg hvordan det kan bli. Som du sa er det jo forvenet en aldri så liten nedgang i husprisene, håper virkelig det skjer! Ja, for tenkt da, da hadde det jo kanskje blitt mulig å realisere disse drømmene! Ja, ikke har vi barn og begge har gode utdannelser så da er jo potensialet der kan du si. Å, jeg blir jo inspirert hver dag og tar med meg alt jeg bare kan av disse bloggene. Og din er jo en av dem :) Ha en hyggelig helg, vi blogges! Aina

Olstad sa...

Fantastisk terrase og for en pelargonia. Hvordan i hele verden klarer du å få den så flott.

Må komme tilbake til den terrasen din den er bare helt fantastisk. Virker som en drøm.

Fortsatt god helg.

Rosépikene sa...

Så nydelig hus og hage du har. Kjempekoselig at du legger ut så mange fine bilder.

Emmeline sa...

To sjeler en tanke.
Jeg stakk innom for å se om du hadde lagt ut noe nytt...og i mellomtiden har du vært innom på bloggen min og lagt igjen en hilsen. Så koselig på lørdagskvelden!
Håper du har det fint, at oppstart på jobben har gått greit og at du nyter tilværelsen nå når det går mot høst!!!

Mikkeline sa...

Jøss for et herlig hus, og for en fin blogg. Har scannet ganske rakt gjennom nå, og ser masse fint som jeg må sjekke opp i morgen. Fant ikke noen før-bilder av huset ditt. Det hadde jo vært morsomt da. Det er alldeles nydelig nå, både ute og inne. Masse ekte snekkerglede.
Ha ei fin uke!

Mia sa...

Vilken alldeles underbar terass du har!! Jättefina möbler. Kram!

Emmeline sa...

Tudelu...må jo innom for å ønske deg en god helg!! Kanskje det kommer et nytt innlegg i morgen?? Klem

Emmeline sa...

Hei Trine.
Ser vi skal i gang med Interiør Gave Along igjen. -Du finner link til denne siden på min blogg...
Du har jo en aktiv blogg så kanskje det kan være noe for deg?? Veldig veldig artig syns jeg!
Det er en slags klubb der man utveksler små interiørgaver til hemmelig venn.
Man får utdelt en adresse og hvilken blogg som "eier" adressen -og så må man gå inn på bloggen og se hva som kan passe til den hemmelige vennen man har fått utdelt. I forrige runde hadde jeg Olstad som hemmelig venn, og sendte altså min gave til henne. Tenkte jeg måtte tipse deg om dette, siden de åpner for nye medlemmer?
Kanskje du har lyst til å melde deg på?? Ha en fin søndag !

Anonym sa...

I want not concur on it. I assume warm-hearted post. Especially the title-deed attracted me to review the sound story.

Anonym sa...

Good brief and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you as your information.

Anonym sa...

Opulently I to but I dream the brief should have more info then it has.

Che Birba sa...

Lovely blog!
I'd like to invite you to visite also my blog :D

Laura from Italy