tirsdag 14. august 2007

Jeg vil bygge meg en gård, med en hage utenfor...

Flere av dere bloggvenner har ytret ønske om å se litt mer av huset, og her kommer altså noen bilder av vårt kjære hus. Ja, dette huset og dette stedet har etterhvert blitt virkelig kjært for oss. Vi synes vi var så heldige da vi fikk kjøpt dette lille småbruket senhøsten 1995. Det har blitt lagt ned så ekstremt mye arbeid her i restaurering. Tusenvis av arbeidstimer, forsakelse og slit, men også en felles interesse og felles prosjekt. Så har vi heller ikke tenkt å flytte med det første... ikke med det andre heller. Stilmessig så var huset fullstendig ødelagt på 50-tallet med glassveranda (en etasje bare) med pulttak, store åpne vinduer og alt var bare estetisk stusselig og slitt. Vi har heldigvis hatt noen bilder som har vist at huset absolutt hadde sin flotte sveitserstil og sjarm da det ble bygget i 1916. Så vi brettet opp ermene og begynte innvendig julen 1995.


Da snøen begynte å smelte våren 1997 var min flinke og iherdige snekkerkyndige mann (som dere skjønner er jeg veldig stolt av ham) i gang med å ribbe hele huset for 50-talls utvndig panel og flis mengder. Dere skulle ha sett hvordan det så ut her! Årevis med panelstabler med pressening over har vi hatt liggende ute. Men så etterhvert våknet min hageinteresse... Vi hadde jo en gammel eplehage! Huset var blitt leid ut i 10 år før vi kjøpte det, så ellers var ikke hagen så mye å skryte av akkurat. Men potensialet var jo der!Dette inngangspartiet hørte ikke til huset opprinnelig. Det startet vi med i 2003. Nå fikk vi større entre, et lite vaskerom, liten do (fremdeles ikke helt 100% ferdig...) og rom til minsten i 2. etasje (som ennå ikke var noen minsten enda da det ble bygget). Vinduet nederst er kjøkkenvinduet.


Med tre små barn var det godt å få litt større gang og ikke minst vaskerom. Trappa er jo ny av året, vet dere. Her i gården er vi ihvertfall ikke vant til å få alt ferdig på en gang! Det er så absolutt ikke snakk om noe nøkkelferdig hus hvor alt er fiks ferdig. Når man holder på selv på fritiden som vi gjør (mest min handy-mann mens jeg tar hånd om ungene, mat, husstell etc..) blir tingene langsomt ferdige, særlig slike store prosjekter som vi har hatt mye av. Man lærer seg i hvertfall tålmodighet (tror jeg) og man setter pris på det som allerede er ferdig. Men av og til er det vanskelig å ikke henge seg opp i det som ikke er ferdig, innrømmer det gjerne...


Ha en riktig god uke alle sammen! Klem Trine
14 kommentarer:

HildeS. sa...

Hei på deg.
Eg er heilt stum av beundring både over det nydelege huset og alt arbeidet dåke har gjort.
Så flink mann du har, han kan få litt skryt han og,hehe.

posidriv sa...

Huset dykkar er berre fantastisk!!! Og inngangspartiet er utruleg koseleg! De er skikkeleg flinke! :)

Rosépikene sa...

Så nydelig hus du har. Misunner deg det, selv om det har vært mye arbeid :-) Et slikt hus var drømmen min, men det ble et 60-talls hus...

Emmeline sa...

For et spennende innlegg...
Utrolig fint dere har fått det, og jeg kan levende forestille meg at det har vært et vannvittig arbeid for dere begge! Alle detaljene er jo så lekre, og dere har valgt så flotte løsninger. Dette tilbygget som ikke var på huset opprinnelig for eksempel, helt utrolig stilig laget, det passer jo helt perfekt!
Skjønner godt at du er stolt av mannen din Trine..men med de hagebildene du har vist oss tidligere må jeg jo bare si at du har god grunn til å være stolt selv. Dette er så helhetlig og deilig, en drøm... Jeg er helt misunnelig, og skjønner at du KOSER deg her! Takk for titten, veldig inspirerende!

min sin lille tue sa...

Hei på deg.
Utrolig fint hus dere har, og så godt å vite at man har lagt ned masse slit for å få det sånn man vil ha det. Husker alt slitet fra vi bygde oss hus, og det var jo enkelt i forhold skjønner jeg. Dere kan være stolte:)
Håper du har fått en fin oppstart på jobben, og ønsker deg ei god uke.

Mia sa...

Åå vilket underbart, vackert hus!! kram

Olstad sa...

Å hh nå ble jeg glad når jeg leste dette, er det faktisk mulig å leve uten digre material hauger rundt huset, og uten flishauger overralt.

Dere er superflinke og jeg er stum av beundring for at dere faktisk har blitt ferdig, jeg håper vi også blir det med tiden, men vi har bare holdr på ett år så litt igjen...

Ha en superfin uke.

Mor Grethe sa...

Dere har det så flott, kos deg i ditt vakre hjem og nydelige hage Trine. Kanskje vi snakkes en dag.
Klem

Flower Power sa...

Ikke rart dere er stolte av dette huset! Helt nydelig er det. Så flott at dere satte det istand slik det var ment å være....er nok mange flotte hus som ble "ødelagt" på 50 og 60 tallet. Godt at dere begge har interesse for hus og interiør,da...alt går så mye greiere når man drar i samme retning og er sammen om ting.
Kos dere i finhuset deres!...og i hagen:)

Tussaluso sa...

Hei. Dette må jo være drømmehuset.
Fantastisk flott. Dette må dåke vere stolt over. Hagen og alt, passer perfekt inn i stilen dere har. Ha ein fortsatt fin kveld.

Mia sa...

Oi oi, sååå utrolig mye vakkert du har vist fram siden jeg var innom sist (har jo vært bortreist en stund...) Hagen din, og ikke minst huset er jo bare helt fantastiskt! Kan bare tenke meg alle de arbeidstimene som er lagt ned der... men so er jo resultatet blitt utrolig flott da! Ikke finnes det vel maken til huset heller. Din man (og du!) må være utrolig flink(e) til å se mulighetene, og å ha evnen til å gjennomføre de. All ære til dere og sååå utrolig gøy for oss å få se.

Marie sa...

ÅÅÅååå, så fint hus! Koseleg... Kjekt når arbeidet fører til eit så flott resultat :o)

Anonym sa...

Det er presis hvordan jeg har det, vi har flyttet inn i ett gammelt hus (som er over 100 år) som min mann pusser opp. Ja ofte er jeg også utålmodig etter å komme videre, men vi gleder oss stort over de romma som er ferdige, kanskje litt ekstra siden vi har gjort så mye av det selv.
Huset deres ser kjempekoselig ut, lykke til videre.

åsemor sa...

Det er så fint når det er folk med interesse og muligheter som får kjøpt slike "mishandlet" hus. Gratulerer med vell utført jobb, dere er kjempeflinke!
Har nok sett det i virkeligheten og jeg da *smil*
Ha ei fin helg