tirsdag 17. juni 2008

Blomstergleder og en koselig award!

Sommerferien er rett rundt hjørnet, og jeg gleder meg stort! Skal bli herlig å kunne roe det hele ned litt og kunne ha mer tid til å nyte tiden, familien, samvær med venner og ikke minst nyte hagen.
Jeg føler meg heldig som har en blomstrende hage der ute som jeg kan gå og plukke inn buketter fra og pynte med innendørs. Eller ikke minst plukke med seg litt når man skal bort og kunne gi en søt liten oppmerksomhet til vertinnen.
Satte sammen en liten bukett her om dagen som setter farge på tilværelsen i stua. Her brukte jeg blå geranium storknebb, blå kattemynte, rosa og hvite akeleier, limefarget løvefot og litt malurt.Denne pelargonium Mårbacka så ganske tufs ut i vår, men nå synes jeg den begynner å ta seg opp igjen. Koselig at den blomstrer såpass og viser at den trives der i glassverandaen.
Det viser seg at rosafargen på Mårbacka blir betraktelig lysere inne enn ute, særlig tidlig på sommeren synes jeg den har en sterkere rosafarge ute. Etter noen uker ute er det som om den blekner litt. Uansett synes jeg den er fin å bruke i krukker og kar både inne og ute. En verdig plante som ble brukt mye i riktig gamle dager.En nykommer hos meg er denne hengepelargonium som heter Variola Vinca. Den har en nydelig hvit blårosa farge på blomstene og er svært fylt. Jeg har store forhåpninger for denne og håper den skal bli så frodig og lekker som jeg drømmer om.
Plantebordet holder stand, og den herlige himmelblå stemoren har foreløpig greid seg (tørster nok litt av og til i sitt trange, lille plantekar) og slynger seg sjarmerende nedover den lille hvite kassa som den står i.
Jeg kjøpte en god del slike himmelblå stemor da jeg først var i gang i vår, og angrer ikke på det. Jeg liker å se de samme blomstene flere steder fordi det skaper helhet, og disse plantene her blomstrer og blomstrer og ser ikke ut til å gi seg med det første.
På uthusveggen vokser også villvin og bak epletreet skimtes det hvitmalte bordet og benken i området vi kaller roseringen i hagen. Derfra skal jeg vise mer senere. Nå står det massevis av roser i knopp der og jeg gleder meg til blomsterfloret!

Vi er så utrolig glade i våre gamle epletrær. Hagen hadde så absolutt ikke vært den samme uten disse. De krokbøyde og grove trærne er med å gi hagen karakter og viser at dette er en gammel hage.


Jeg har vært så heldig at jeg har fått denne kjempekoselige awarden av Monica. Tusen takk til deg, Monica! Man føler seg jo beæret for at du tenkte på akkurat lille meg i denne vrimlen av flotte blogger som finnes!


Det finnes mange som fortjener å få denne søte awarden, men jeg velger fem stykker som jeg liker veldig godt. Disse fem vakre bloggene er:
Emmelines - fordi hun alltid har noe meddelsomt på hjertet - og fordi hun deler det på en høyst morsom og humoristisk måte.
Listbeth - fordi jeg har blitt så betatt av hennes inspirerende blogg!
Drømmen om en eplehage - fordi hun også har så flott en blogg og likeledes et nydelige nytt hus!
Dans på roser - fordi jeg liker så godt hennes hverdagsfilosofi og den gode stemningen som bloggen hennes gir!
Mias Landliv - fordi hun var den første bloggen jeg oppdaget og jeg får fremdeles masse inspirasjon der!

Ønsker dere blomstrende dager alle som er innom! Klem fra Trine

11 kommentarer:

posidriv sa...

Herleg hageinspirasjon! Hengepelargoniumen din er superfin, dersom du skulle finne på å selge stiklingar av den når den er blitt stor og sterk, så stiller eg meg i kø for å kjøpe! ;)

LISBETH---<-@ sa...

Tusen trakk kjære deg for Awarden, jeg ble så glad så glad. Og grattis til deg for din. Jeg gleder meg også vilt til skoleferien , slappe av og deilige morgener uten noe form for tidspress, glemme klokken det er tingen!! Takk for skjønne bilder fra hagen din, jeg nyter i fulle drag av gamle epletrær og herlige stauder hos deg. Det er også min hagefilosofi, nok av stauder som man kan plukke med seg inn og også gi i gave,da er det en fordel å ha store kvanta av hver sort.Og snart er det St.Hans, da kan man binde de nydeligste kranser til pynt, juhuu! Ha en skjønn sommeruke så blogges vi igjen.
Klem

LISBETH---<-@ sa...

Hmm seint på kvelden dette her for meg så noen trykkleifer blir det, tusen trakk !-...uff og haha for en feil

Britt sa...

Heia Trine, du har en kjempefin hage, og så godt stemorsblomstene dine har holdt seg. Gleder meg skikkelig til ferie jeg også. Men nå må jeg jobbe litt i hagen igjen...Hadet Britt

Mia sa...

Tuuuusen takk for denne herlige Awarden! Jeg er så glad for at du tenker på meg, det setter jeg stor pris på.

Blomsterbuketten din ser så helrlig ut, Trine. Jeg har ikke plukket inn annet enn noen få roser foreløpig... vet ikke hvorfor, men av en eller annen grunn synes jeg aldrig det er nok blomster i hagen, slik at jeg ikke har helt hjerte til å plukke inn noen. Det er jo selvfølgelig bare tull, siden det finnes en god del der ute nå. Men jeg er også ute såpass mye av dagen, at blomster inne blir dessverre ikke satt like stor pris på... ikke for det, nå har vi hatt regn i to dager, så litt blomster inne hadde gjort seg... kanskje skal jeg ut for å plukke meg en bukett akkurat nå... takk for inspirasjonen!

mali-mo sa...

Gratulerer med vel fortjent award, og det var noen flotte blogger du gav den videre til syns jeg.

Så fint det er hos deg nå! Vakker farge på den stemoren og blomsterbordet ditt var veldig flott laget til. De gamle trærne dine var fine, står heldigvis masse store trær hos oss også, selv om epletrærne desverre er borte. Ønsker deg en fin helg!

Olstad sa...

Så flott inspirasjon, utrolig stor pelargonium du har. Mine er fortsatt bitte bitte små. Men håper nå på underverker så se skal vokse fortere enn...

Magny sa...

så fint du har det, virkelig vakkert me denne bblå stemora....
ja, du har det fint!!
Og gratulerer med fin award!
god heldg videre...

Hespe sa...

Hei på deg...
Gratulerer så mye med velfortjent award :o)

Skal si du har en nydelig hage! Fikk virkelig sommerfølelse her hos deg i dag.... Trenger det, for her hos meg pøsregner det nå, og temperature ligger på 10 grader. Vil helst ikke tenke på det, men i morgen snur altså solen... Ja, ja - ingenting å gjøre med været, annet en å krysse fingrene og håpe...

Ønsker deg en fortsatt fin kveld, og forhåpentlig en solrik og hyggelig st.hans feiring i morgen!!

Klemmer fra Hildegunn

Magny sa...

så koselig å komme innom her å se disse vakre bildene enda en gang...
ble nysgjerrig på hvor dere skal til i frankrike??
MAGNY

Min verden sa...

Hengepelargoniaen din var helt nydelig. Vi er heldige som har hager. Jeg tenker ofte på det og forsøker å sette pris på de gode tingene i livet mitt. Herlig bukett. Hanne