tirsdag 3. juni 2008

Forsommer i hage og terrasse

Hei! Her har dere meg igjen! Det er lenge siden jeg gav noe livstegn nå. Vi har jo hatt et utrolig skjønt sommervær over hele landet siden sist, og all ledig tid har vært tilbrakt utendørs. Hagens vekster har vokst så du nesten har sett det, og det samme må man vel kunne si om ugresset... Så hagen har krevd mye av min ledige tid. Og om jeg tilføyer jobben, fotballtreninger/kamper og datakrasj på toppen av det hele, så vet dere hvorfor jeg har vært fraværende en stund.

Har stellet og stullet litt på terrassen siden sist.
Den gamle rustikke skuffen fra skipet til min manns morfar er på plass igjen, mens innholdet oppi skuffen er litt forandret fra i fjor.Planten er blodbeger som jeg med hell har overvintret inne siden i fjor. Den hvite kassa har pleid å stå i glassverandaen og mugga likeså, men det er noe med det at tingene trenger nye plasser for å se dem på en ny måte og liksom oppdage de igjen. Nye omgivelser hjelper til med dette.


Rekkverket er nesten et lite kunstverk i seg selv. Min kjære har iallefall lagt ned massevis av timer for å få til et slikt resultat. Han tar absolutt ingen snarveier når det gjelder huset. Av og til nesten irriterende få snarveier...Bare lekte meg litt med kameraet...

Puter har kommet ut og skaper lunhet og innbyr til å nyte måltidene ute. Ja, det skal jeg si deg vi har gjort! Flest mulig måltider ute når været er fint!


For ikke å snakke om sommerkvelder! Vi har hatt venner på besøk og sittet og kost oss utover natta. Og vi har sittet alene, sett film fra Macèn til mannen eller jeg har endelig fått satt meg ned etter en lang dag. Jeg har hatt noen fine øyeblikk hvor jeg har sittet og kikket litt og lyttet litt, kjent at livet er deilig og riktig snust inn den deilige sommeratmosfæren.
Jeg har etterhvert skjønt at kveldene bør så absolutt tilbringes ute når sommervarmen er på besøk. Det er ikke overflod av slike kvelder i Norge, og tv-knappen skal få forbli av hos oss.

De fylte petuniane jeg kjøpte på jenteturen i Danmark har blitt satt i ei emaljert balje, og lyser opp i mørket. Hvite blomster er bare så flott når det begynner å skumre, og når det er ordentlig mørkt er det bare de hvite blomstene som synes. Jeg er i ferd med å lage et lite hvitt bed for nettopp å kunne nyte synet når det mørkner. Vel, så er jeg jo svak for hvite blomster også da...


Noen bilder fra hagen kommer også. Flere som er glad i akeleier? Skjønne og sjarmerende planter som finner seg vel til rette i min gamle villahage.
Disse Nora Barlow er selvsådde, og derfor er jeg ekstra glad i dem. Man får liksom et ekstra nært forhold til de staudene man har sådd selv.

I fjor sådde jeg disse (mener de heter Black Nora Barlow) og jeg må si de er varmt velkomne inn i hagen. Jeg er glad i de sarte fargene i hagen, men dette er også en skikkelig Trine-farge.

Disse skogsymrene er dessverre avblomstret i skrivende stund, men for ikke mange dager siden stod de der og lyste opp. Ei riktig fin lita tua var det, og blomstene stod høyreiste på tynne stilker.


Sukk, også denne har blomstret av allerede. Når det ble så varmt så ble det ikke lange blomstringen på enkelte sorter. Denne klematisen står ved kjøkkenviduet og inngangen og sprer masse glede og ønsker velkommen til de som kommer og går.

Flekktvetann med yndig rosafarge. Jeg liker dette varigerte bladverket godt og blomstene blomstrer lenge og vel. Og med en slik nydelig farge og flott bladverk, er det bare å blomstre på!

Temmelig fin kombinasjon, synes jeg. Lammeøre og forglemmegei som viser et flott samspill.

Syrinen står fortsatt og viser seg fra sin beste side. Jeg elsker syriner! De hører hjemme i min gamle hage med sine store blomster i svake pasteller og et for ikke å snakke om duften den omgir seg med, da!


Prydepletreet som blir bare finere og finere etter som det vokser seg til. Helt oversådd med rosa blomster og ganske bedårende. Men akk, nå er det over...
Jeg satt i hagen her en kveld og knipset i veg. Min gamle piontue er den mørke tua midt foran . Den er en av hagens antikviteter som jeg skatter høyt fordi den opprinnelig hørte til her.Må alle som kikker innom ha tusen takk for besøket, takk også for koselige kommentarer og gode ord! Ha det fint alle sammen!!! Trine


19 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, koselig å høre fra deg igjen. Veldig fine bilder fra hage og veranda. Prydepletreet og klematisen på husveggen var en fryd for øyet, og kombinasjonen mellom lammeøre og forglemm...var skjønn. Jeg liker også godt akeleier, de er friske og villige, og mange har nydelige blomsterfarger. I vår har jeg spadd opp plenen foran huset og anlagt stier med bed imellom. I bedene har jeg en blanding av vintergrønt og stauder, ble fornøyd men mye jobb var det. På andre siden av huset har jeg tenkt å anlegge en litt mer romantisk hage. Det skal være gressplen med roser, peoner, søtmispler som hekk, og i tillegg har jeg allerede plantet et rogntre (sorbus pink pearl) et hjertetre, og en sibirlønn. Hadetbra hilsen Britt fra Trondheim

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt fra Trondheim!
Så koselig at du fortsatt henger med! Og takk, snille du, for dine rosende ord.
Det hørtes så fint ut med stier og bed i hagen din også. Og de planene du har med den romantsike hagen, tror jeg blir nydelig! Har den rognen du snakker om rosa bær? I såfall er det en slik jeg ønsker meg. Klem Trine

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt fra Trondheim!
Så koselig at du fortsatt henger med! Og takk, snille du, for dine rosende ord.
Det hørtes så fint ut med stier og bed i hagen din også. Og de planene du har med den romantsike hagen, tror jeg blir nydelig! Har den rognen du snakker om rosa bær? I såfall er det en slik jeg ønsker meg. Klem Trine

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt fra Trondheim!
Så koselig at du fortsatt henger med! Og takk, snille du, for dine rosende ord.
Det hørtes så fint ut med stier og bed i hagen din også. Og de planene du har med den romantsike hagen, tror jeg blir nydelig! Har den rognen du snakker om rosa bær? I såfall er det en slik jeg ønsker meg. Klem Trine

My little footprints sa...

Hei Trine! Det er godt det ikke bare er meg som ikke har så mye tid til blogging i det siste, man kan jo rett og slett ikke bruke så mye tid ved dataen når vi endelig har fått det nydelige sommerværet! Det er jo bare så skjønt ute om dagen, og man vet jo aldri hvor lenge de varer, så det er vel bare å nyte det fullt ut! Det gjør iallefall jeg ;) Mye pussling i hagen, sene kvelder på verandaen, og mye kos. Ikke noe titting på tv her i gården heller nei! Nå er vel heller ikke jeg den største tv titteren fra før av heller jeg da ;) Jeg må iallefall rose deg for hvor flott du har gjort det ute hos deg! Virkelig nydelig, en koselig stemning! Jeg har liksom ikke fått ordnet så mye på verandaen min i år, men det kommer seg vel ettervært ;) Likte så godt den gamle skuffen din! Vel, jeg likte vel egentlig alt godt haha ;) Jeg ønsker deg noen herlige sommerdager! Klemmer fra Beth

Anonym sa...

Hei igjen, iår er første året den blomstrer hos meg, så jeg har ikke sett fargen på rognbærene ennå, men den skal være rosa ifølge bilder, håper det. Britt

Monica sa...

Nydelig hage:)

Lindas Hus.. sa...

Hei Trine!Nydelig kveldstemning hos deg.Flotte Akeleier,har noen rosa jeg også.Kos deg i sommerkvelden.God helg.Linda :))

home 4us sa...

ÅÅ så mange fine blomster du har i hagen. Blomstringen har såvidt begynt her hos meg. Så da har jeg noe å se frem til enda en stund.
Vi har sol og fint vær men varmen uteblir sålangt.

Nydelige bilder av terassen din. Virkelig forseggjort rekkverk.
Klem:)

Linda sa...

Nydelige bilder fra veranda og hage, idyllisk!

krinkelkroken sa...

Så mange flotte bilder Trine!
Nå lærte jeg et nytt blomsternavn også " Nora Barlow" den stauden har jeg, så kjekt å kunne neavnet;)

Likte rekkverket ditt, kjempefint!

den gamle kassen var tøff, utrolig hvor mye en slik gjør utav seg!

Ha en deilig søndag!

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Takk for hagevandringen. Du har så mange vakre blomster rundt deg at man blir helt satt ut. Og som Krinkelkroken sier i kommentaren over, nå lærte jeg navnet på den søte planten jeg har sett flere ganger, men altså aldri kunnet navnet på. Nora Barlow. Herlig.

Du gir meg masse inspirasjon på siden din. Det er alltid en fryd å komme hit.

Og i morgen er det vi som drar til Danmark. Jeg håper jeg er like heldlig som deg og finner mye flott jeg kan ta med meg hjem til Trondheim.

På gjensyn. Klem fra Marit

krinkelkroken sa...

Hei igjen;)

takk for oppklaringen ang nora barlow;)
jeg har den lyserossa som du har , også har jeg noen blå/lilla:)

Akeleie altså, det skal jeg huske, så kjekt å lære hva plantene heter;)

Ha en fortsatt ifn kveld:)

Bara Gry sa...

Endelig fine blomsterbilder fra Trines hage! Så fint for hagelöse Gry å kunne kikke inn till Trine for å få blomsterprakten rett inn på skjermen ;-)

Ha en finfin uke og fin St.hans (hvis dere feirer).

Klem Gry

Monica sa...

Award til deg inne på bloggen min:)

mali-mo sa...

Den hagen din er bare en drøm. Så masse fine planter, og du setter dem så fint sammen også. Masse fine ting du viser ogsåå, den gamle skuffen var så fin syns jeg.

Og det rekkverket mannen din har laget så utrolig forseggjort ut, han må være litt av en snekker! Sånnt stakittgjerde som dere har har vi tenkt å sette opp her hos oss også med tid og stunder, blir nok ganske mange stunder til for å si det sånn, hehe, men det er jo godt å ha drømmer er det ikke? Ha en fin uke!

Mia sa...

Herlige og sommerlige bilder fra terrassen og hagen din, Trine! Det er en deilig tid vi har nå, som virkelig må nytes... Alt ser så vakkert og frodig ut hos deg. Og selv om vi hadde en nokså tørr periode her, så ser det ikke så verst ut i hagen hos meg heller (er heldig med eget borrevann).

Det ble dessverre ikke noen tur til Anne Just sin hage i denne omgang... det var litt for mange andre hensyn å ta (vi var flere på tur sammern) og avstanden fra hvor vi holdt til var litt i lengste laget. men jeg håper å kunne komme dit en annen gang.

Jeg har også plantet Martin Froebisher i hagen min iår, og John Cabot, samt Austinrosene Constance Spry og Chianti (alle inspirert av Helen Fredholm), og alle ser veldig lovende ut, med store knopper og sunn vekst så langt. Så får jeg hope det holder utover sommeren også. Nå har jo Hurdalsrosen og Frankfurt Splendens, samt Therese Bugnet begynt å blomstre og alle de andre følger vel etter om litt. Kose deg i den nydelige hagen din og den herlige terrassen med alt det vakre du har der, Trine.

Anita sa...

Åh! Så masse nydelig du har i din hage!!! Har en del jeg også nå, men mye er smått ennå, dvs ikke så frodig som det skal bli:o) Kos deg i sommeren!

Anonym sa...

чтобы добавлять свои статьи, обязательно ли регистрироватся?