søndag 25. mai 2008

Jentetur til Danmark

Å, vi hadde en fantastisk tur! Hvis noen leker med tanken om å samle noen venninner og reise en tur bort fra alle rutiner og hverdagsgjøremål, så sier jeg bare "GO"!


Vel fremme på båten skinte solen på oss der vi satt oppe på dekk og hadde hele turen foran oss. Det er det som er så fint med en slik tur til Kjøbenhavn. Vi kjører en bit først, men idet vi er på båten så begynner avslapningen og kosen. Skal vi reise andre steder, vil reisetiden ta mye større del av turen. Slik føler vi det iallefall.

Det nye operabygget sett fra Oslofjorden.Et lite stykke lenger ut i fjorden ligger denne skjønne bygningen som også ser ut til å være en restaurant. Etter en times tid på dekket var vi klare for vårt eget restaurantbesøk på båten. Buffet er tradisjon og vi spiser masse, masse deilig mat og desserter.


Så er vi i Kjøbenhavn og shoppingen har begynt. Syntes det var så koselig utenfor denne blomsterbutikken. Butikken får en egen atmosfære når det ser slik ut utenfor, og man får veldig lyst til å kjøpe noe.
Været var bare helt upåklagelig i Kjøbenhavn disse dagene, og mens det regnet og tordnet hjemme, så hadde vi sol og nøt to fulle shoppingdager og ei natt på hotell. Det anbefales å prioritere ei overnatting. Vi gjorde ikke det de første gangene vi dro, og hadde dermed bare åtte timer i Kjøben, mens med ei natt i tillegg blir turen så mye lenger.Så på kvelden var vi selvfølgelig ute og spiste, og etterpå fikk vi lov å ta en liten sving innom tivoli før det stengte. Det gjaldt å smile litt pent til vaktene, og dermed kunne vi bare spankulere inn... Det er en herlig stemning der inne om kvelden.

I tillegg til disse flotte omgivelsene, så huser området en kjempekoselig interiørforretning. Der inne var vi jo såklart, og jeg kjøpte litt som dere snart får se.

To slike huslykter i hvit sink, en større og en mindre. Det er den største som står her i hylla på plantebordet mitt.

Kjøpte to slike kopper i fjor, og to nye i år. Nydelige kopper er kjekt å ha!

Denne kanna her med duftlys likte jeg så godt. Passe rustikk og sjarmerende til terrassen i sommer, tenker jeg.


Ganske søt knaggrekke i sink til den nette sum av 35 kroner.Dagen etter gikk turen til Lyngby, tradisjon det også. Lyngby ligger litt sør for Kjøbenhavn og er et fantastisk lite sted. Måtte bare ta bilde av dette blomstrende treet, som jeg tror er en rosehagtorn. Det så slik ut på bladene iallefall, og disse blomstrer rundt hele Kjøbenhavn og er med og skaper det hele så vakkert.
Se så flott det er nede ved elven i Lyngby!

Det er mye som hører med når vi jentene her på tur. Denne blomsterbutikken i Lyngby er noe for seg selv. Hit drar vi alltid og kjøper blomster til en billig penge. Fem potteplanter er lov å bringe med seg hjem, og så mye snittblomster man vil.

De første gangene jeg var her, hadde jeg helt hjertebank av å se det bugnet med tusenvis av slike butketter med pioner, roser, liljer og andre skjønnheter.
Det er fremdeles en stor opplevelse og gå omkring og velge seg ut hva man vil ha med seg tilbake.Delikate handleposer å ta med hjem!
I Lyngby har finnes også flere fine interiørforretninger som Ilva, Bahne og Søs & Co. Kjøpe jo litt småtteri her også.
Litt til kjøkkenet.... Glass med lokk til sommerens dressinger og litt mer av det koselige hverdagsbestikket vårt.
Og litt småtteri til badet...


Tiden går jo som kjent fort når man har det fint, og plutselig var vi på veg hjem.
Farvel! Brua fra Malmø til Kjøbenhavn er flott og vindmøllene er jo bare så typisk dansk.
Det er såklart godt å komme hjem til sine kjære etter noen dager borte. Og koselig er det jo også å stulle og stelle med alt man har kjøpt.
På terrassen står nå disse fylte petuniane og skaper glede. To slike planter for 50 danske kroner er omtrent halv pris i forhold til norske.En søt fiol i koselig terracottapotte .Fylte flittiglise får jeg ikke tak i på hagesentrene rundt her jeg bor, så det er et must å kjøpe i Danmark.
Jeg kjøpte i tillegg både litt smykker og litt klær. Tenkte jeg kunne vise dere to av plaggene. Denne kjolen fra Saint Tropez i mørke brun farge. Den inneholder noe ull så det blir ikke til den varmeste årstiden. Ser for meg tykk brun strømebukse, høyhælte sko eller mine brune støvletter til denne.
En hvit blondebluse kikket jeg veldig etter. Butikkene bugnet av blondebluser, men ikke helt som jeg ville ha. Tilslutt falt valget på denne og den tror jeg blir flittig brukt i sommer.Håper dette kan "smitte" dere til å ta en jentetur i sommer! !!! Klem fra Trine21 kommentarer:

Elzie sa...

Vilken Danmarkstur ni har haft. Och så mycket fint ni handlat och sett. Det måste vara trevligt att komma iväg så.
Själv har jag en rosa hagtorn men någon vit har jag aldrig sett. Det måste jag undersöka *s*.
Hoppas du har en bra dag.
KRam Elzie

Aina sa...

Høres ut som en topp tur, koselige bilder. Og så mye flott du har kjøpt, fikk lyst på Danmarkstur igjen jeg også:0)
Var der i 2006, men familieferie er mer Legoland enn shopping, ikke for det; jeg storkoste meg der jeg;0)

Ha en super tirsdag!

Klem fra Aina.

Anita sa...

Har så lyst til å reise en tur til København og lysten ble ikke noe misdre av å se alle flotte bildene du viser!! Egentlig litt dårlig gjort;o) Ha en flott uke videre!

Marit sa...

Takk for at du tok oss med på kortversjonen av jenteturen. Mange fine bilder du deler med oss. Og blir man ikke inspirert av å dra til Danmark og København etter dette innlegget, så vet ikke jeg.

Også er jeg så heldig at jeg tar turen din om knappe 3 uker. Min kjære og jeg tar tidlig ferie i år. Vi har fått låne et lekkert feriehus av min snille, danske medarbeider på jobb. Helt gratis - han er bare lykkelig for at det blir brukt. Det ligger ca. 50 min med bil nord for København. Vi blir der mest sannsynig en uke, og da skal vi besøke hovedstaden og mange andre så byer.

Kjenner hvor jeg gleder meg når jeg ser dine bilder og leser alt hva dere har opplevd.

Takk for titten, nok en gang.

Klem fra Marit

Lindas Hus.. sa...

Hei Trine!Ser ut som du hadde en flott tur til Danmark.
Vil bare nevne et OBS:Det finnes en ny type beitemark som kommer inn med blomster vi tar med oss fra utlandet.Den utrydder og spiser opp vår norske beitemark...
Info fra siste treff i hagelaget.
Ha en fin uke.Hilsen Linda :))

Gunnemor sa...

Så fin tur du har vært på!
Ser jeg kan glede meg til Danmark til sommeren, selv om vi skal være i nærheten av Ringkjøbing. Har du tips ti butikker vi må kikke etter mens vi er i Danmark, setter jeg pris på alle gode forslag. Vi drar nok mest sannsynlig ikke til København, da vi har en liten på 3 år med oss i bilen, men håper jeg kan finne andre fine butikker å kikke litt i, samt ta med litt hjem igjen. Mange fine bilder du har tatt!

Min verden sa...

Jeg synes at du fikk mye ut av de timene i Køben! Utrolig fine ting du hadde fått med deg. Ja, jeg har også sjekket dette med potteplanter. Etter turen vår i fjor og mannen min som nektet meg å ta med noe (han kan være skikkelig overbevisende noen ganger) sjekket jeg opp. Disse fylte flittiglisene kjøpte jeg her i fjor - men til en helt annen pris :) Dessverre tok jeg livet av dem. Jeg har lagt inn en utfordring til deg hos meg (når du er over jetlaget ;)) Hanne

Bara Gry sa...

Så koselig tur du har värt på. Kan liksom föle den avslappede stemningen helt hit ;-)

Nydelige blomster du har kjöpt. Den der fyllte Flittig Lise som du fikk med deg hjem, er jo så söt. Må se om det går å få tak i her hos meg. Visste ikke at det er lov til å ta med seg blomster over grensene lengre. Takk for opplysningen!

Vet du forressten at neste helg kommer vi oppover til konfirmasjon? Vi kommer på fredag og blir til lördag. Kanskje vi rekker å treffes? Hadde värt kjempehyggelig!

Klem Gry

Bara Gry sa...

Oi, det hörtes rart ut. Det med å ta med seg blomster osv. Mente at det var jo ikke lov för, så det har blitt nye regler. Kanskje har värt det en stund, bare jeg som ikke henger med ;-)

//Gry

Emmeline sa...

ÅÅåååå herlige dager i København. Jeg har aldri vært der før, men dette stedet står faktisk for tur til å bli besøkt av min faste jentegjeng også:)

Blir så inspirert av de koselige bildene du har tatt, og ikke minst den flotte fortellerstilen:) Ser ut som om dere har kost dere masse både med besøk til ulike blomsterhandlere og med flotte interiørkupp.

Den resturanten du viser bilder av var jo bare helt bedårende, men det kan da ikke være så helt lett å komme seg avsted til dette stedet?
Skjønner godt at dere har prioritert en overnatting. Noe annet må jo bare bli stress og kav og da føler man jo virkelig at man er på tur!
Kjenner igjen koppene dine fra i fjor, og skjønner godt at du invisterte i to nye kopper. Fire kopper er jo nok til et lite slabberas, og disse koppene er jo bare lekre!!
Lyshuslyktene i hvit sink er SÅ fine, disse var kjempenusselige og passer like godt i sommervarmen som i julehøytiden. Vakre var de iallefall:) Glassene med lokk likte jeg også kjempegodt. Ser du har en sikker smak enten det gjelder blomster eller klær. Spesielt blusen din var jo bare HELT nydelig:) tenk når du er fin og brun etter sommersolen og kan ta på deg denne. Da er det nok flere som vil sperre øynene opp når de går forbi Trine som står i hagen sin og plukker roser og peoner:)
Det blir prikken over ien.

Smittingen vil vi gjerne ta med oss. Jeg vil også reise avsted til København:) og gleder meg allerede! Klem til deg Trine og takk for en inspirerende turtitt!

Bara Gry sa...

Hihi...det blir alltid tull når vi skal snakke om datoer, fniss. Det er neste helg, alltså 6-8 juni vi er oppover. Det vankes konfirmasjon på mellomjenta hos Britt, og det er den 8. juni. Britt kan sjekke litt med deg om du er hjemme på lördagen den 7. juni, fniss.

Ha en fin kveld, og håper du har sol og fint hos deg!

Pst! Jeg har begynt å svare på kommentarene. Bare hvis du har lyst till å sjekke, og ha litt mere kommunikasjon!

Klem Gry

Pulsatilla sa...

Åh, det høres ut som en deilig tur! Skal til danmark selv om ikke så lenge, men det blir med mann og barn og neppe mye rom for shopping for mor. Men kos blir det nok likevel! Ingenting er som følelsen av å stå der med favnen full av peoner som koster nesten ingenting :-)

Bente sa...

hei:)

Blir jo helt missunnelig her,det så gøy ut!!! :)
Elsker danmark:)Det er en sånn god atmosfære der synst jeg...

Den 20 juni,reiser jeg og datteren min,på nesten 16,søsteren min og hennes datter ,til London:)Gjett om jeg gleder meg!!!
min første Englands tur..Vi skal gå på musicaler,shoppe og bare kose oss,i 5 dager :)
Så mye fint du fikk handlet , og da er det jo så gøy å komme hjem ,og pakke opp , få "dillet" det til,ikke sant?
ha det skjønt:)

LISBETH---<-@ sa...

Åhh himmel, gjett om jeg gleder meg til en uke i Danmark til sommeren. Vet fra før, bare til å ha tomme Ikeabagger med seg og noen store tomme kofferter, et kar til blomster..hihi. Mange nydelige ting du har fått kjøpt deg. Fatter ikke hagesentre og butikker som ikke tar inn doble flittiglise, de som er så fine. Og så greie å ha i skyggen, eller de må jo stå i delvis skygge eller så dør de jo fort, huff. Har kjøpt de i noen år nå og hver sommer er det noen som spør hvilken blomst det er, for lite promotert med andre ord. Plantasjen hadde noen få nå, ellers pleier de ikke å få inn før i juni (pynter som regel med de til st,hans:o))
Ha en herlig helg
klem

Min verden sa...

Kjære deg - selvfølgelig. Synes ikke du er kjip jeg :) Gjør som du føler. God helg. hanne

krinkelkroken sa...

Hjelpe meg så masse flott du har fått med deg, høres ut som en topp tur!
Elsker Danmark! Vi reiser nedover 20.juni, gleder meg masse:)

silje-sin sa...

Tusen takk for at vi fikk følge deg litt på turen i danmark:) Høres ut som en flott tur, det må være en fin tradisjon å ha! Kjenner jeg er klar for en jentetur når ungene bare er litt større! Ha en flott dag! klem fra silje.

Aina sa...

Hei, innom for å si at jeg har tagget deg og for å ønske deg en fiiiin dag:0)

Klem fra Aina.

Pulsatilla sa...

Tiiter innom igjen for å gi deg en liten utfordring - den ligger på bloggen min!

Håper du koser deg i sommersola!

Drømmen om en eplehage sa...

For en koselig tradisjon!

Virker som om dere hadde en helt topp tur hvertfall. Og masse snadder fikk du shoppet også, heldiggrisen!

Ønsker deg og dine en fantastisk sommerhelg, Trine.
Klem

Marie sa...

Du så koselege bilder frå danmarksturen! Fine ting du har shoppa!

Likte spesielt blondeblusen :)