søndag 4. mai 2008

Hagehelg

Bare et lite livstegn fra meg og hagen min. Det har vært en skikkelig hagehelg hvor jeg har holdt på masse ute i hagen med beskjæringssaks og løvetannstikker i kampen mot ugresset. Hagen vår er ingen latmannshage, men krever en god del timer med opprusking om våren. Vi har omtrent 100 meter hekk som skal beskjæres, samt flere store og gamle epletrær. Blomsterbedene i hagen er nok både flere og større enn i de fleste norske hager. Rosene i hagen er omtrent 50 i antallet,og i dag er beskjæringsjobben av disse gjort. Vel, jeg skal ikke ramse opp alle gjøremål i vår 1,5 dekar store hage, men at det er mye å ta seg til er ingen tvil. Derfor er det ekstra herlig med en slik helg som jeg har hatt nå, hvor mannen står for matlaging og administrere ungene, mens mor får holde på uten de store og mange avbrytelsene. I dag har jo været også vært strålende, og da er en slik dag med hagesysler noe av det beste jeg kan foreta meg!

Det har blitt kappet av en del slike kvister i dag, som rosekvisten under... Skuddene er i ferd med å bryte og forventingene om de herlige rosene som etterhvert kommer er stor!Rød kubjelle (pulsatilla) som jeg viste bilde av 1. april og fortalte at snart er denne i blomst med store kubjeller. På grunna av de store blomster blir denne så iøyefallende og spesiell nå så tidlig på våren.
Aurikler som jeg har fått av ei skjønn gammel dame. Aurikler er en plante som ofte fantes i gamle hager, og derfor passer den perfekt inn her hos meg. Søte små blomster, veldig tiltalende og lettstelt plante. Disse auriklene er noe av det første som blomstrer i hagen vårt hvert år, og når jeg passerer denne livlige tua tenker jeg alltid på den gamle dama som gav meg dem.


God uke til alle dere! Klem fra Trine

11 kommentarer:

moseplassen sa...

Så deilige kubjeller da! Og jeg er enig med deg, det er ekstra stas med blomster som har en historie :)

LISBETH---<-@ sa...

Å så skjønt for deg , å få en hagehelg uten å måtte ile til hus og barn for hver minste ting. Har også hatt en effektiv helg, heldigvis. Masse opprøskning i min hage også , tar tid gitt. Her skal det feires 11 års dag på torsdag så det bety at jeg ønsker, om ikke alt men endel, av uteområdet skal se ok ut. 3 bed igjen så er jeg klar hurra! Har nok ikke i nærheten så mange roser som deg men mange stauder som jeg er glad i.Håper været blir bra denne sommeren , har litt og si for jobbe inspirasjonen, ihvertfall hos meg.
Klem

Anonym sa...

Fine bilder fra hagen din, enig med deg at jobbing i hagen er noe av det beste en kan bruke en godværshelg til. Nå skulle egentlig de fleste av tulipanene mine ha vært klar for blomstring, men iår hadde vi besøk av rådyr som spiste opp det meste, huff huff, men det er jo naturens gang.
Tenkte jeg skulle fortelle at i aprilnummeret av norsk hagetidend var det en ganske stor artikkel om pelargonier, men du har sikkert lest den allerede. Her i Trondheim har vi knallvær for tiden, idag har det vært solingstemp i solveggen. Hadetbra, hilsen Britt fra Trondheim

åsemor sa...

Deilig å få holde på i fred, også med egen kokk da gitt :)

Tror jeg må skaffe meg den kubjelleplanten din, den er så tøff. På hagesentret får jeg ikke dra før jeg er ferdig med grovarbeidet, og det er jeg snart.
Er så stolt over at pionen min har overlevd vinterene, nå skal det kjøpes flere;) Jeg gjødsla forresten i går, så da er det flott at de regner i dag, ikke sant ? Men det holder med en dag, imorgen vil jeg gjerne ha sol igjen, for jo fortere jeg blir ferdig, jo fortere får jeg meg en tur til hagesentret, hurra ;)

Drømmen om en eplehage sa...

Hei på deg Trinemor!
Gratulerer så mye med vel overstått blogg bursdag :)
Jeg var en som lusket i kulissene en god stund før jeg turte å ta steget ut i denne fantastiske verdenen selv. Det er så mye glede og inspirasjon. Virkelig noen herlige damer og deriblandt!

Så godt å få bruke en hel helg til noe man liker. Det er jo rene deltidsjobben med en så stor hage kan jeg tenke meg, men så lenge det gir en noe tilbake er det jo verdt det. Jeg leser og lærer fra deg jeg, men det tar noen år før det ser ferdig ut her da ;)

Det plantebordet ditt er skikkelig koselig. Jeg liker veldig godt grågrønne farger til tross for alt det hvite jeg ser ut til å omgi meg med, så jeg ville nok valgt å beholde den. Synes dog du kan vente med å male det for utifra bildene synes jeg det er helt perfekt som det er!

Håper det blir som de spår, den beste sommeren på 150år slik at vi får nyte masser av solskinnsbilder fra din kant!

Ha en fin uke, Trine!
Klemmer fra meg :)

Bara Gry sa...

Hi,hi...skjönner ikke helt hva du driver med da, men det er koselig å höre at du hygger deg i hagen. (Du vet nok at jeg ikke er noe hagemenneske, ikke sant?).

Gleder meg over andres hager og spesielt göy skal det bli å fölge hagen din i år også. Har fölgt bloggen din nesten siden start, först som anonym men etterhvert med egen blogg- takk väre deg!

Ha en kjempefin uke og fine studner i hagen din! Klem fra Gry

[morgrethe] sa...

God morgen Trine.

Takk for den koselige kommentaren. Jo da, det har blitt litt reising akkurat nå, og i dag skal det pakkes igjen. Reiser på hytta i morgen, jeg og de to minste. For Speidern blir det nok godt å komme til kysten, hos han blomstrer allergien for tiden.

Jeg liker bedre den fine blomstringen i hagen din. Har stor forståelse for at du må bruke mange arbeidstimer for å få den så fin. Nå får du glede deg og se fram til en jentetur, det er alltid hyggelig.

Kos deg med våren Trine.

Klem Grethe

Lynetmor sa...

Hei, virker som du hadde en knall fin helg og så fine blomster :-)

Grip dagen sa...

Åh, nå blomster og gror det både i hagen og på bloggene. Det er så gøy å se!
Jeg har også jobba i hagen i mange dager nå. Det er en tung men deilig jobb!
Vi har ikke så mye å stelle med som dere... Men vi blir aldri arbeidsledige fordet.
Nå har vi jo fått hytte også. Der er vi også igang med hage. Men den MÅ bli lettstelt, for der har vi 2,5 mål å passe på! (Burde nesten fulgt med gartner!)
Stor hagehilsen fra Marit

Trude sa...

Bare innom og må SKRYTE av alle de flotte bildene du legger ut, til inspirasjon og glede for alle oss andre:-) Dere har det virkelig flott innafor hagegjerdet :-)

FrkSnupp sa...

Så mye fint du har i hagen din =)