fredag 9. mai 2008

Vårt gjestetoalett

Dette lille rommet har blitt helt ferdig i løpet av vinteren. Det er egentlig på tide etter å ha lenge fungert som lite kaosrom der mye av oppussingsutsyret havnet.
For en tilfredsstillelse det er å få fjernet alt slikt rot, og heller gjøre det koselig og funskjonelt! Nå kan vi endelig ta i bruk dette gjestetoalettet, og nyte at rommet er ferdig og fullendt.Et nytt, men søtt lite skap som vi var så heldige å få kjøpt i en interiørforretning for en hundrings.


Denne gamle porselenslampa med "fjøslampekuppel" kjøpte vi i Arendal på en ferietur vi var i 2005. Vi har det jo med det at vi kjøper ting til huset på forskjellige turer, og slik er huset fullt av gode minner.
Listverket som handymannen har satt opp, gjør sitt for å pryde rommet. Femtoms lister med gode gamle profiler malt i helblank oljemaling. Dørlistene (den nederste) har vi fått spesialhøvlet med eget fresestål på ei gårdssag. Det er kopi av en 100 år gammel sveiterlist vi fikk tak i en prøvebit av. Denne lista har de riktige profilelementene for sveitserhus, noe mannen er temmelig opptatt av.

De som følger bloggen min, vet at uthuset vårt rommer litt av hvert. I påsken var jeg der og snuste litt rundt, kikket på både rotet og alle skattene der. Men snusingen gav resultater, for jeg vandret ut av uthuset med et skikkelig sjarmerende og vindu som oser av nostalgi! Kan tro jeg var glad da jeg kom inn igjen og viste frem fangsten!
Dette vinduet er sies å være et par hundre år gammelt. At det er gammelt er ingen tvil, det har firkantede treplugger i sammenføyningene. Herlig rustikt mot de nymalte veggene på vårt lille rom.


Liten håndvask og toalettpapirholder og knagg fra Lene Bjerre. Over vasken henger et speil, men jeg liker ikke det speilet så godt, derfor blir nytt speil et av målene for sommerens interiørkjøp.
Gulvet har skiferfliser med vannbåren varme, noe som gjør at det hele tiden er god temperatur der inne.Ingen nymotens plastikkrør på denne vasken, nei!

Vaskens varemerke "Royal Doulton London" står stemplet på vasken og vitner om gamle og svunne tider, faktisk helt tilbake til 1934. Vasken har ligget på en låve i mange år, men har det mye bedre her hvor den kommer til heder og verdighet igjen. Vi synes den fortjener det!Det er pinsehelg og værmeldingene hos meg lover fortsatt sol og deilig varmt vær! Ønsker dere som kikker innom en kjempegod helg og vil samtidig takke dere for alle gode og koselige kommentarer som dere legger igjen. Det er skikkelig hyggelig!!! Klem fra Trine

28 kommentarer:

Marit sa...

Ja du får det til du. Til og med på gjestetoalettet er det delitakt og innbydende. Du er flink til å ta gjenbruk av gamle ting, og la nostalgien prege veldig mye av det du lager. Alltid like hyggelig å komme tilbake til bloggen din og fryde seg over alt det vakre du omgir deg med, det være seg blomster og møbler og alt du komponerer.

Ønsker deg en fin helg også.

Lena i et bæssmorhem sa...

For en koselig liten do! En slik liten, gammel vask skulle jeg ønske vi fikk tak i også til vår lille do som skal settes istand snart! Heldige deg som har et uthus med så mye spennende i.. Et eget skattkammer - det hadde vært noe, det!

God pinse!

Anita sa...

Det ble kjempeflott!!! Utrolig flinke til å ta i bruk gamle ting!! Blir jo så sjarmerende da!! Ha en fortsatt strålende pinse!

Drømmen om en eplehage sa...

Du, så flott det ble, Trine! Virkelig i stil med resten av huset og helt etter min smak.
Jeg blir så glad av å se alle de fine skattene dere tar vare på. kjenner det bruser i loppeblodet og det gir meg masser av inspirasjon.

Ha en fin pinsehelg videre Trine. Håper solen skinner i lang, lang tid!

Klmemmer fra meg:)

LISBETH---<-@ sa...

Som jeg falt for den innredningen, pladask.. nydelig og lekkert Virkelig flott. Har også gamle vinduer stående, men ikke fått de ut av kjeller og bod enda, rekker ikke overalt nei. Takk for koselig kommentarer hos meg, det lille fuglehuset med hjerteåpning kjøpte jeg i Danmark i fjor, måtte bli meg meg hjem sammen med alt for mye annet, hihi.
ha en skjønn søndag.
Klem

HildeS. sa...

Så utruleg koseleg og nydeleg gjestetoalett.
Nydeleg gamal vask og DET vinduet, herleg:)
Du må ha ei fin, resten av, pinsehelga:)

Lynetmor sa...

Hei, så fint gjeste toalettet har blitt :-) og det vinduet var nydleig. Ønsker deg en fortsatt fin helg :-)

Bara Gry sa...

På den toaletten kan man nok bli sittende i evigheter, ha,ha..så fint som det er der!

Ha en finfin uke! Klem Gry

Tee sa...

noe så koselig!!! Heeelt min stil det der :) Hadde sittet lenge på do jeg, bare fordi det var so koselig der inne! Ha ha...

Milly sa...

Nei, så utrolig herlig lite rom! Den lille håndvasken...tenk å finne sånne skatter, da! Det ble bare skikkelig fint.
Jeg har også et gammelt vindu hengende på en vegg her i huset, det er fra attenåtti-årene, men jeg har byttet gssat ut med speil. Flott å kunne bruke gamle saker, det følger en egen stemning med det.
Ellers er jeg stadig innom her og kikker på hagebildene dine, de er til stor inspirasjon for meg, takk for det!

Min verden sa...

Det gjestetoalettet skulle jeg gjerne hatt. Det er helt nydelig. Flotte detaljer og gjennomført. Gratulerer! Ha en fortsatt fin pinse. Hanne

Micha sa...

hei :-) Hva heter fargen på veggene?

tinemor sa...

Så flott et gjestetoalett dere har fått til!
Skikkelig lekkert!

christinasinteriør sa...

Så fint da! Kjekk disse gjeste toalettene!!
Ha ei flott uke!

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Så fint gjestetoalettet deres ble! Nå ble jeg veldig inspirert til å få gjort ferdig vårt også, det er overmodent for en renovering...
Smart med den fine, gamle vindusrammen, den gjorde rommet til noe helt spesielt :-)
Håper du har en flott dag i solskinnet!

Stor klem fra Britt :-)

Grip dagen sa...

Ingenting slår det gamle. Særlig når det er fint satt sammen, slik som du viser her!
Så kjekt at du også har en flink handyman som deler din interesse!

Gjestetoalettet var lekkert!
Tenker at gjesten blir sittende litt lenge der inne...?
De må jo se over alt før de går ut derfra igjen...

Da trekker jeg i snora og takker for meg.
Mange hilsner Marit

PS. AWARD FRA MEG TIL DEG.
Se bloggen min.

Tove sa...

Så flott lite bad, delikate farger og nydelig "pynt". og så stilig med den gamle vasken! Og vinduet også:)

Min verden sa...

Ja, jeg skal iallefall ha klematis og lavendel - rimelig standard, men desto vakrere :) Ellers så lurer jeg på praktsalvie eller noe annet blått/lilla? Har du noen gode forslag? Jeg har satt to New Dawn i midten, to Heritage (en på hver side) og Superstar og Ingrid Bergman foran. Jeg mangler en bak...! Jeg får se hva jeg finner på. Fortsatt fin uke! hANNE

Magny sa...

dette var et veldig skjønnt gjestetoalett...fristende... klemmer til deg!

LantlivsAnette sa...

Åhhhh..vad fint !!
Vad du är duktig på att få till det så där fint !
Kram Anette

Hespe sa...

Åh, for en drøm av et gjestetoalett! Virkelig nydelig!! Likte så godt det gamle vinduet, og ja, alt det andre også.. :o)

Strålende dag videre!

Klem:o)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Kjempekoselig lite gjestetoalett
-må være deilig å få det tømt for rot og bruke det til det det skal! Vi hadde masse pø på et lite do også, og nå er planen å bruke det til garderobe( ja vi har tatt vekk doen altså..)

Forresten kjempefint det lille skapet, og utrolig billig, da! :O)
Fin 17.mai feiring til deg i dun koselige hage!

Siri sa...

Har du ikke meldt deg inn i Norske Interiørblogger?
http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/
Der burde du absolutt melde deg inn!
Liker bloggen din veldig godt, synes du har mange fine bilder.

prinsessa1976 sa...

Så herlig toalett. Jeg synes virkelig det var sjarmerende. Likte lampa veldig godt jeg. Den var velig flott. Fikk sånn herskapelig følelse av dette toalett besøket og den stilen elsker jeg. Jeg har også et vindu hengende på veggen....puh.....jeg kan henvise til bloggen din når mannen påstår at jeg er gal!!! Klem fra Elin:O)

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Det er en award til deg hos meg!
Håper dere får en flott 17.mai; været blåser vi i...

Klem fra Britt :-)

LISBETH---<-@ sa...

Innom for å ønske deg en flott 17 mai feiring!
Hmm, det med tulipanene.. noen kommer flott igjen , andre ikke. Løker har en tendens til å bli kastet rundt om i bedet av tælen i jorden og derfor kommer de opp på merkvedige steder noen år, midt i en hekk feks... så jeg velger å ta mine opp og sette de ned igjen til høsten.Jeg satser på en hage med planter som blomstreri mai, juni og endel fra august. Du vet , prinsesse i huset har dag 8 mai, merkverdig nok er det alltid fint vær den dagen og vi har feiret ute hvert eneste år, da er det greit med tulipaner som blomstere tidlig sammen med rododedron. Midt på sommeren er det ferie og vi reiser en del til og fra, da er det ikke så farlig. Så det meste som er plantet blomstrer apr, mai juni, ...litt i juli men mange i august og utover. Har masse roser da, som blomstrer hele sommeren.
Klem

åsemor sa...

Hei Trine, for et nydelig gjestetoaltt, imponerende gjenomført nok en gang.

Ønsker deg og dine en trivelig 17.mai ;)

Marit sa...

Hei!

Jeg driver å leter etter nostalgiske toalett, og på søkeordet ploppet bloggen din opp! Jeg lurer veldig på hvor du har kjøpt toalettet?? Finner bilder av de, men ingen forhandlere!!

Setter stooor pris på svar!:)

Klem Marit