fredag 16. mai 2008

Vi små en alen lange...

..vårt fedreland vi frydes ved, og vi er mange!

Selv om været absolutt ikke viser seg fra sin beste side om dagen, så fryder jeg meg stort over den våknende naturen i fedrelandet. Og ikke minst de mange små som hilser på meg i min egen hage.

Her vises et lite glimt av mange små sjarmører fra steinbedet. Hvit hageskrinneblomst er koselig og fin å ta inn små buketter av og sette i små vaser.Blåputa er jo også unnværlig i et steinbed, og er takknemlig med sine små blå blomster helt tett i tett. Se så søte de er i nærbilde. Jeg har to forskjellige blåfarger, og denne er den lyseste, og dermed vakreste i mine øyne.


Her en kveld fant jeg frem tomme syltetøyglass og surret tynn ståltråd rundt. På denne måten skal de fungere som lykter i eplereet nærmest terrassen. Tok bilder også og synes det ble riktig hyggelig med slike hjemmelagde lykter som ikke kostet noen ting!

Slik ser det ut i epletreet vårt i dag. Blomstene er i knopp og det er like før den vakre epleblomstringen slår til. Det er sikkert veldig mange av dere der ute som allerede har skjønne epleblomster, men jeg venter alstå fortsatt. Knoppene er også bedårende vakre!

Jeg må bare ta nærbilde! Men man tåler vel å se noe slikt, gjør man ikke?Plommetreet er ihvertfall i blomst og gir så fin duft når man sitter i nærheten av det. Vel, mye sitting har det ikke blitt etter at jeg tok dekkstolen ut i hagen for sommeren. Men varmen kommer jo tilbake, og da skal jeg sitte og nyte!Her er bedet som gir mest glede om dagen. Det skyldes disse lyseblå, små, kjempesøte og sjarmerende blomstene; forglemmeiei. Dem har jeg sådd selv, og de sår seg jo også selv, litt her og der. Akkurat her har jeg mange lyseblå herligheter, og her står den og vinner sjarmørkonkurransen mot staudene som er på vei opp og de nyklipte rosene.
Skjønner dere hva jeg mener? Supersøte!!!
Kjøpte disse narsissene her en dag. Det var utsalg på en blomsterbutikk, og jeg kjøpte fem til 10 kroner stykket. Tenkte jeg skulle spare løkene når blomstene takker for seg og legge dem i jorden til høsten.

Snart blomster denne klematisen, og den viser seg alltid i frodig skrud, oversådd med blomster. Har man hage, har man alltid noen godt i vente. Men like viktig å nyte og glede seg over det som er her og nå. Uanett, hagen gir masse glede!!!

I kveld har min kjære vasket hele inngangspartiet. Rett bak stakitten er det jorde, og våronna er akkurat unnagjort. Det støver noe forferdelig, og her inne i bislaget vårt har det lett for å legge seg støv og skitt. Det hadde visst vært møkkete, ja. Men nå er det rent og fint og cafèsettet vårt har kommet på plass for sommersesongen.


Det er virkelig en sannhet i ordtaket om at forandring fryder! Husker hvor glad jeg var da jeg fikk på plass den hvitmalte benken til jul, mens nå syntes jeg det var så deilig å kikke ut av kjøkkenvinduet på disse lette og sommerlige møblene.


Hos oss er det mangt å gjøre før 17. mai. Men nå er flaggene og bunadskjortene strøket, og ungene ligger nybadet og sover. Bilen står nyvasket ute og akkurat nå baker handymannen kake som vi skal ha med til venner i morgen. Jeg må sy i et par knapper til lillegutts bunad, men så...
Flagg ved bislaget må jeg ha på 17. mai, uansett om vi ikke blir hjemme i morgen. Også heiser min kjære alltid flagget i flaggstanga mens jeg og gutta synger.
Et par nabounger kom innom med en 17. maibukett i kveld. For en koselig og gledelig overraskelse!!! Så da ble det stemning inne også. Ønsker dere en riktig god nasjonaldag!!!!
Før jeg gir meg så må jeg få med at bloggene Grip dagen og Aalerud stall har gitt meg denne vakre og koselige awarden. Det synes jeg faktisk var en ære, jeg som aldri tenker om meg selv at jeg er særlig kreativ. De herlige jentene beskrev bloggen min med ord som "utrolig grønne fingre, bloggen må oppleves, stemningsfulle bilder, frodig og flott - både hus og hage, herlig blogg..." Kan man annet enn å kjenne det varmer langt inne i hjerterota, og kjenne glede sprenge på?? Så tusen, tusen takk til dere to som gav meg utmerkelsen!
Jeg har kikket litt rundt på de bloggene som opptar meg aller mest for tiden, og ser at de alle har fått denne kjempefine awarden. Men jeg vet jo at det finnes masse flotte blogger der ute som fortjener. Jeg gir denne til alle disse! Må gjøre det slik nå, for klokken nærmer seg raskt midnatt, gitt. Lev vel, jenter! Klem fra Trine15 kommentarer:

Bara Gry sa...

Ha en kjempefin 17.mai, og vift litt med flagget for meg også .-)

Klem Gry

silje-sin sa...

Så mye fint du har i hagen din! Og inngangspartiet deres er jo bare nydelig! Jeg har begynt å se mye glede i hagearbeid selv, på tross av at hagen vår er liten og nyetablert. Det er så herlig å se at ting vokser! Jeg går og pusler litt i hagen hver kveld, og koser meg med det:) Ha en flott 17.mai! klemmer fra silje.

[morgrethe] sa...

Hallo Trine.

Er innom for å ønske deg en fin
17. mai. Jeg er akkurat ferdig med å sy på merker på speiderskjorta til sønnen. Er på vei til sengs for vekkerklokka ringer litt over seks. Her skal alle ungene møte opp på flaggheising i morgen tidlig.

Her har det ikke blitt mye hageliv i år, men skal merke meg sortene du her nevner. Savner noe som blomstrer tidlig i hagen.

Vi snakkes Trine.

Klem grethe

Marie sa...

Vakkert, vakkert, vakkert!
Fantastiske bilete frå hagen din :)

Ein sånn dekkstol skal eg kjøpe meg i år, synest dei er så fine.

Gratulerer med 17.maidagen :)

tinemor sa...

Her blomstrr det og gror det ser jeg. Så vakkert!
Terassen nyvasket og fin. Må være deilig å sitte her med en kopp te/kaffe eller kanskje litt champanje..... ;-)

Lindas Hus.. sa...

Hei Trine!Utrolig flotte bilder fra Hage og stua.Nydelige bilder fra din flotte gestetoalett.
Ha en fin Søndag.Hilsen Linda :))

Drømmen om en eplehage sa...

Den awarden fortjente du!

Flotte hagebilder som alltid. Og epletreblomstringen suger jeg til meg. Er på daglig vandring her ute for å bestemme meg for hvor vårt skal plantes... Gleder meg!

Ha en fin kveld, klem :)

Anita sa...

Håper du hadde en flott 17. mai!! Så masse nydelige bilder!! Nok en gang!! den bislagetr deres ser bare så koselig ut!! Her vokser det mye om dagen og desverre vokser ugresset fortere enn noen av blomstene;o) ha en flott hage uke!!

LISBETH---<-@ sa...

Vel overstått 17. mai! Herlige bilder av mange lekre blomster, får adrenalinkick av flotte blomsterbilder...men vet du, det er kaldt ute og ikke særlig fristende å stupe ut i bedene. Håper luften blir mer oppvarmet til i ettermiddag så jeg kan kose meg litt. Steinbedet mitt er en tragedie som trenger full make -over..
Å ja, mye støv og skitt på vår terrasse også, prøvde ett år og ha kopper stående ute så det bare var å ta kaffekannen med seg, men da tygget vi sand etterpå hihi. Men tar jobben med vasking for ingenting er koseligere enn en overbygget sitteplass med hvite møbler, så det så ;o)
Klem

LISBETH---<-@ sa...

Vel overstått 17. mai! Herlige bilder av mange lekre blomster, får adrenalinkick av flotte blomsterbilder...men vet du, det er kaldt ute og ikke særlig fristende å stupe ut i bedene. Håper luften blir mer oppvarmet til i ettermiddag så jeg kan kose meg litt. Steinbedet mitt er en tragedie som trenger full make -over..
Å ja, mye støv og skitt på vår terrasse også, prøvde ett år og ha kopper stående ute så det bare var å ta kaffekannen med seg, men da tygget vi sand etterpå hihi. Men tar jobben med vasking for ingenting er koseligere enn en overbygget sitteplass med hvite møbler, så det så ;o)
Klem

Anonym sa...

Hei, PCen er til rep og jeg har dessverre ikke fått lese din blogg og andre sin på en stund. Til slutt måtte min kjære mann ta med seg en gammel PC fra jobben i påvente av at vår egen skal bli rep. Måtte bare innom mine daglige blogger igjen :-) Egentlig litt greit også for denne pcen kan jo lille Håkon (2 år) få slå på så mye han vil....
Kjempefine bilder fra toalett og hagen, og veldig koselig og ebdelig være på nett igjen
Britt fra Trondheim

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Nydelige blomsterbilder og bilder fra bislaget! Jeg har falt for fristelsen til å plante ut i noen urner og krukker, så jeg tilbringer kvelder og morgener med å bære planter ut og inn hi,hi...
I går var det faktisk frostnatt her oppe og jeg tror jammen det blir det i natt også! Nå skal jeg finne køya, men ville bare si at du selv bestemmer hvor mange du vil gi awarden til, og ta den tiden du trenger :-)

Ha en flott uke!
Klem fra Britt :-)

Anita sa...

God morgen! Jeg har kjøpt stoff på Stoff og stil. I akkurat den bredden som passer til fluktstoler! Det kostet 69,- meteren. Ellers har de også stoff i samme kvalitet men som har normal stoffbredde. Til enda rimeligere pris! finnes i ulike farger i stripene! Så løp og kjøp!
Nå skal jeg gå tilbake til brødbaksten min:o)

Elzie sa...

Vilka fina bilder du visar. Något av det vackraste i blomväg är väl äppelblommor. Man kan stå och njuta en lång stund av bara doften.
Hoppas du har en bra vecka.
Kram Elzie

Bente sa...

God morgen:)

Vil bare anbefale en nydelig blogg,har den på linken min,hviturlakkris,helt til å drømme seg bort i ,Ha en deilig tur til Danmark:)

Klem fra Bente:)