søndag 27. april 2008

Vårlig jubeleumsinnlegg

Hipp hurra, for i dag fyller Trines hus og hage ett år! Det har vært et godt år i bloggens verden for meg.
Det hele startet med at jeg i påsken i fjor søkte på "cottage garden" på google, og blant flere treff kom Mias Landliv opp. Slik ble mitt første møte med blogglandia, og Mias blogg gjorde stort inntrykk på meg. Jeg fortsatte å følge hennes blogg og etterhvert flere andre bloggger, og tenkte mange ganger at det hadde vært moro å ha sin egen blogg og vise det jeg holdt på med også. Den 27. april i fjor tok jeg alstå motet til meg (for meg var det faktisk litt skummelt også..) og startet min egen. Det har jeg ikke angret på.Min filosofi er at bloggen skal være et overskuddsfenomen og ikke noe som gnager samvittigheten og et ekstra gjøremål blant mange. Det skal være en glede og noe jeg gjør når jeg har mulighet og lyst. Og en glede er det virkelig! Derfor vil jeg i anledning mitt lille jubeleum bare takke dere for de gode ordene jeg får, all ros og varme. Jeg setter ordentlig pris på det, og mang en kommentar treffer meg rett i hjertet! Tusen takk!
I tillegg gir bloggingen meg inspirasjon, tips og ideèr i massevis. Og ikke minst humor, glede og gode stunder i hverdagen. Man får et innblikk i andres hverdag, og jeg kjenner igjen mange medsøstre i meg selv. Tusen takk alle sammen - for alt dere gir meg!

Under sees inngangsparitet i vårlig skrud (har fått forsikringer fra flere at jeg bare kan fortsette å vise inngangspartiet, så da er jeg frimodig...). Har plantet ministemor i ei terracottapotte og satt i ei avdanket lykt. Steinene i kurven er plukket på ferieturer i Danmark, og asjetten under er egentlig kjempesøt med et delikat relief. Det var min kjære som fant den til meg på et loppemarked. Jeg undres over at jeg hadde oversett den!

Den gamle verktøykassa er også fylt med ministemor. Hjertet i smijern er koselig, synes jeg. Kjøpt i Danmark det også. Hva skulle jeg vel gjort uten Danmark? Der finnes det så mye fint til så pene priser!

Mitt såkalte plantebord har fått tilbake sine kasser og pynter uthusveggen. Det er så trivelig når jeg kikker ut av kjøkkenvinduet, da ser jeg rett på bordet. Det har blitt ganske slitent i malingen nå, så jeg bør ikke drøye lenge før jeg maler det. Hvilken farge skal jeg ta? Er litt usikker på om jeg skal male det hvitt eller noe lignende den fargen det har på undestellet (grågrønt). Tar gjerne imot synspunkter.

En litt nærmere kikk....
...Og en enda nærmere kikk. Denne søte blomsterkassa er mitt seneste innkjøp. Stemoren har så nydelig blåfarge som minner om himmel.
En av de tingene som mitt bloggår har medført, er en økende fotointeresse og en sans for detaljer. Jeg ser de små ting enda bedre enn før, og gleder meg over de vakre og estetiske detaljer.
Å bruke den samme typen blomst flere steder, synes jeg gir en helhetlig og fin effekt. Derfor kjøpte jeg likegodt mange himmelblå stemor da jeg først var i gang og fylte også blomsterkassa og den gamle kjelen med dem.

Slik ble mitt jubeleumsinnlegg. Håper neste år blir et like godt og givende år i bloggverdenen. Klem fra Trine39 kommentarer:

Kathrine sa...

Koselig blogginnlegg;-)) Og flotte bilder. Og glassverandaen da..Den er nydelig.

Kathrine`))

Marie sa...

Gratulerer med dagen :)))

Du kan vise inngangspartiet tusen gonger! Nydelege bilete! Eg synest fargen som er på bordbeina er skikkeleg fin, eller kanskje det hadde vore fint å malt i same fargen som døra i bakgrunnen...?

God søndagskveld :)

Hobbyhuset-Merete sa...

Grattis med 1-årsdag!!! flotte bilder frå hagen din :o) du har sansen for detaljar, ser eg!
Ønsker deg ei super kommande veke!

Moderncountry sa...

Å TUSEN TUSEN TAKK til deg Trine!!
Jeg føler meg bare så heldig av å ha blitt "kjent" med deg her inne, og er så uendelig glad for at du har en plass i hverdagen min :) Gratulerer med 1 år og stor klem fra meg!!

Nå har jeg fått satt meg ned, lest rolig gjennom de siste postene,og nytt mange vakre bilder. Og det er ikke fritt for at jeg må gjenta meg selv. Du har en fantastisk hage! Jeg kan se at dette er noe som gleder deg mye, så mye vakker veskt med fine farger. Glassveranda drømmer jeg også om, en nostalgisk en med fin trapp til å pynte. Heldige deg Trine :))

Du tar fine bilder!Tenkte på det du sa, synet har endret seg. Plutselig ser man ting som aldri har falt opp før. Og gjennom linsa blir de veldig synlige.

Ønsker deg en riktig fin uke!
Klem Aina

Bara Gry sa...

Gratulerer med 1-års dagen! Ikke värst å holde igang fremdeles ;-)

Helt enig med deg i at bloggen er noe som ska gi adspredelse og glede! Jeg skriver ofte, men det er min måte å bruke bloggen på. Jeg har den stengt for å väre litt mer privat og dele litt innerste tanker i bland. Den er litt terapi for meg, faktisk. Er utrolig bra med bloggverden sånn, egentlig. Det finns alle måter å bruke bloggens muligheter på ;-)

Syns ikke blomsterbordet burde bli hvitt.... Det er fin farge på det nå, selv om det er slitt. Den fargen eller litt mörkere (som det ser ut som på låvedöra) er helt rett- syns jeg, ha,ha...

Lykke til med bloggen i fortsettelsen, og jeg gleder meg alltid til neste innlegg!

Klem Gry

Lena sa...

Gratulerer så masse med dagen - 1 år er ikke dårlig!
Flotte bilder du har å vise frem på en koselig blogg! Jeg legger deg til som en favoritt på min liste, jeg!
;o)

Ragnhild W sa...

Gratulere m bloggejubileum! E bruke ofte å titte innom bloggen din, den e så koselig :) E har dessverre enda ingen blogg sjøl, så e blir vel skyldig en titt ;)Lykke til videre, kleep up the good work!

Tone sa...

Hei du!
Det er jo ikke vanskelig å se at du har litt lenger fartstid enn meg på blogging! (bare 11 mnd, haha...) - så jeg kan kanskje se frem til å bli bedre på bilder og tekst som står til hverandre og ikke flytter seg og forskyver seg hele tiden...fin side du har - fortsett å glede deg sjøl og andre!
Ha en fortreffelig søndag - ett år senere!!
Tone

My little footprints sa...

Hei Trine!
Gratulerer så mye med ett års bloggebursdag! Kjempemorsomt, og jeg har stor glede av å følge deg ;)
Jammen må jeg si du har gjort det fint rundt deg! Mye sjarme, mange vakre detaljer! Her kan jeg ta med meg mye inspirasjon for å ordne rundt mine egene usdører! Skal jo begynne med det nå, endelig ;)
Blomster i den store gamle kjelen var en kjempefin ide! Jeg fikk tak i 2 gamle sinkbøtter på loppis i går, tenkte jeg kanskje skulle plante litt i dem ;)
Ønsker deg en fortsatt god søndag!
Klem fra Beth

LoneK sa...

Gratulerer med dagen.
Så mange koselige bilder du har lagt ut!

Anitas hus sa...

Gratulerer med jubileet:O)

Nydelige bilder du viser. Inngangspartiet ditt er jo så fint. Får lyst til å sette meg ned der med en god kopp te.

Selv om jeg er ganske fersk i blogglandia liker jeg å følge med på bloggen din. Den er en inspirasjonkilde;)

Ha en fin uke!

Råkketårnet sa...

Hallo Trine.
Gratulerer med jubileet, det var fryktelig gøy å oppdage bloggen din for et år siden.

Så vårlig og koselig du har det rundt deg. Har kjøpt noen lilla...... (ja lilla) ... fioler jeg også. Hadde litt grønne fingre i går, hadde telefonisk kontakt med ei gartnervenninne ... og beskjærte rått ute i hagen.

I år har jeg ikke sådd, tiden har bare flydd avsted. Nå er det vel for sent, er det ikke?
Ja ja.... nytt år med nye muligheter neste år.
Jeg har hatt en skikkelig bloggtørke. Derfor har jeg nok gått glipp av såingen både hos deg og Mia, og siden jeg ikke har blitt minnet på av dere, da blir det ikke "hjemmelaget" blomster her til sommeren.

Er helt enig med deg at blogge skal man gjøre når man har overskudd.

Nå skal jeg iallefall legge meg, så jeg får overskudd til å møte en ny uke i morgen.

God natt Trine:o)

[morgrethe] sa...

PS: Råkketårnet er meg .... morgrethe.

Huff denne mannen....låner pc'n min og det skaper forvirring!
Ikke første gangen det skjer forstår du.

Pulsatilla sa...

Gratulerer med jubileum! Vakkert og vårlig hos deg, de små himmelblå stemorene er nydelige! Selv kom jeg hjem fra hagesenteret med masse rosa og blekrosa tusenfryd i dag, sterkt påvirket av mine to små medhjelperprinsesser ;-) Jeg er glad i rosa selv og altså, men det er nok mulig jeg hadde endt på de himmelblå om turen hadde vært alene.

Ønsker deg en god start på ditt neste bloggerår!

Lene sa...

grattis me året!! så flott d e hjemme hos deg, mase fine små detaljer som gjør d hjemmekoselig og vårlig. ser t æ må bli flinkere sjøl t å pynte rundt meg.

ha en fin kveld/natt

LantlivsAnette sa...

Åhhh...jag firar också ett år med min blogg snart..om en vecka ungefär !! Tänk att vi startade nästan samtidigt !
Vilka underbart fina bilder du visar oss..man bara njuter av allt vackert !
Kram Anette

Hilde sa...

Gratulere med 1 år's dagen da, du ;-)
Så vakre bilder du viser her..
Du kan det du,ja.. Det med detaljer!!
Ønsker deg en flott uke!!

Anonym sa...

Hei, gratulerer med 1-årsdagen, og som jeg har skrevet før så gir din blogg meg mye glede i hverdagen. Jeg har også kjøpt likedane stemorer (mange) og plantet ut, det ble veldig flott. I tillegg begynner de fleste staudene mine å spire nå, det er vel bare astilbene som ikke helt har skutt fart ennå. Tror du bor i sør-Norge, så hagen din har vel kommet lengre enn her i Trondheim. Håper du fortsetter å skrive i lang tid fremover :) Hjertelig hilsen Britt fra Trondheim (for tiden trist rbk supporter)

Hespe sa...

Gratulerer så mye med
1-årsdagen som var i går!!! Så fint at du begynte å blogge da, for da var jeg så heldig å få treffe på deg noen måneder senere :o)

Så fint du er begynt å få det rundt huset - deilig vårlig!!

Strålende uke til deg!

Klem Hildegunn :o)

Emmeline sa...

Gratulerer med ettårsdagen på bloggen. Må si som Marie; du kan vise inngangspartiet ditt tusenvis av ganger, vi blir ikke lei.

Flott hagebord med skjønne detaljer. Jeg har samlet hageredskaper og hagehansker i en kasse med hank og det er så koselig. Jeg som ikke har vært et hagemenneske, har nå en egen hagekasse; det er jeg VELDIG fornøyd med!
Flott farge på bordet, det minner veldig om et bord som vi har på hytten. Gammelt og slitt og fullt av sjarme. Jeg skal male mitt til sommeren, men det blir nok hvitt vil jeg tro--- Sånn er det med Emmeline vet du; Hun er VELDIG glad i hvitt!
Ser at Mia hadde bestemt seg for å holde hagen i bestemte farger denne sommeren, hun hadde fjernet gule blomster-- Jeg må vel si at jeg er glad bare det kommer blomster, så jeg tar i mot alle som kommer. Men nå gror det så det suser hos meg. Når har du tenkt å plante ut blomstene dine forresten? Jeg bare lurer...hehehe!
Kos deg på ettårsdagen; det har vært kjekt å besøke deg gjennom året som har gått. Du har en fin tilnærming til bloggen og bloggfilosofien; den kan vi alle lære noe av syns jeg. Ikke la det bli stress, men bare kos! Det liker jeg å høre:)

Dans på roser sa...

Gratulerer Trine!

Jeg syns det var koselig å treffe deg her inne. Det var morsomt å oppdage at det var deg... og nå har det gått 1 år allerede.

Hagen er nydelig. Stemorene dine er skjønne!
Enig med deg at det er veldig fint å bruke mange av samme sorten. Det skaper helhet, og ikke prikk-prikk.

Vi "ses"

Klem.
=)

Min verden sa...

Gratulerer med jubileet. Jeg synes dette, de siste bildene og bloggen din er nydelig og husk at du var min inspirasjon til å begynne. Jeg følger deg og særlig er glassverandaen noe jeg suger inntrykk fra. Jeg har en diger veranda som vi skal restaurere og jeg drømmer om å få en vinterhage der. Håper du får mange fine år med bloggen og jeg er enig med deg, det skal være overskudd og glede og ingen trenger å be om unnskyldning. hanne

tinemor sa...

Masse gratulere med jubileum!!!
Flott ingangsparti, blomster og bilder!
Ha en strålende uke!

Moderncountry sa...

Jeg ble så utrolig glad for hilsen din i går Trine!! Orda dine gikk rett hjem i hjertet ditt og jeg satt her med varme kinn :) Jeg mener jo akkurat det samme. Så takk kjære deg!
Sender en kjempegod klem gjennom skjermen.

Ha en herlig herlig dag!
Aina

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Grattis med ett år som blogger! Og tusen takk for at du (og Gry) påvirket meg til å lage min egen blogg :-)

Setter utrolig stor pris på deg, og så er det veldig koselig å kunne følge med litt på hverandres hus og hager, selv om vi ikke møtes så ofte. Som sagt får vi prøve å få til en venninnekveld sånn på forsommeren :-)

Nå må jeg finne køya... Vi reiser til Nordfjordeid i morgen, hele familien! Det er den årlige hingsteutstillingen for Fjordhest, eller vårens vakreste eventyr, som jeg pleier å kalle det :-)

Ønsker deg en flott uke!
Stor klem fra Britt :-)

Hulda sa...

Så koselig jubileumsinnlegg! Her blomstrer det jo virkelig vakkert. Falt veldig for det gamle blomsterbordet ditt, så fint med de skuffene i. Lurt med de kassene som hyller. :)Har noen slike jeg også.

Anita sa...

Gratulere med vel overstått?!
Nydelige bilder! Ha en strålende dag!

Anonym sa...

Hei Trine, veldig fine bilder fra glassverandarn din, og vårbildene tatt ute gir inspirasjon. Denne gangen tenkte jeg å stille deg et spørsmål: Fra blogginnleggene dine har jeg funnet ut at du liker pelargonia. Vet du hvor jeg kan kjøpe litt sjeldne pelargoniafrø, fex duftpelargonia? På forhånd tusen takk for svar :-) Britt fra Trondheim

prinsessa1976 sa...

Grattis med 1 år. Ja du sier det som jeg skulle hatt sagt det selv. Overskudd i hverdagen og masse masse inspirasjon. Takk for jeg får følge bloggen din. Klem:O)

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt fra Trondheim!
Først tusen takk for koselige kommentarer. Det er jo spennende å få et livstegn fra noen som leser bloggen, men som jeg ikke vet hvem er.
Pelargonier er vakre planter som jeg har blitt veldig glad i de siste årene, ja, du har rett i det. Jeg vet dessverre ikke hvor du får tak i litt sjeldne frø, men ville prøvd å google meg til nettsiden til en pelargoniaklubb. Ser også i tilbudsavisa til Plantasjen at de har tatt inn en del forskjellige sorter.
Håper du får tak i noe du jakter på! Klem fra Trine

Mia sa...

Gratulerer såååå masse med ettårs dagen! Så koselig at du begynte å blogge etter å ha oppdaget blogglandia via min blogg. Og for en herlig og inspirerende blogg du har, Trine. Alltid en glede å titte innom deg, og en like stor glede å lese dine koselige kommentarer i bloggen min. Du har virkelig en evne til å glede andre med det du skriver.

Inngangspartiet er bare så nydelig, at den vil vi gjere se ofte. De stemorene dine hadde så nydelig blåfarge (akkurat slik jeg har tenkt å ha i krukker på terrassen min også, bare jeg finner maken stemor først...) Plantebordet er så vakkert, og må da være et deilig sted å holde på med planter, jord og krukker.

Håper du får en deilig langhelg med hagekos (jeg hadde håpet på at godværet ville fortsette litt til, men hagen har nok ikke vondt av litt regn heller nå...)eller kos uansett vær. Klem fra Mia.

Tiril sa...

Det er visst første gang jeg er innom hos deg, og så ser jeg du har 1 års dag på bloggen, gratulerer!Utrolig vakre bilder du viser,mange fine detaljer her, kjekt å være her.
Hilsen Tiril

anette sa...

Gratulerer så mye!

Elsker de fine bildene dine! Det er tydelig at du er flink med blomster! Kunne ønske jeg hadde grønn fingre selv ...

Anette :)

LISBETH---<-@ sa...

Gratulerer!! Bloggen din er så flott at jeg håper du kommer til å fortsette å inspirere i mange år fremover.
Ha en skjønn helg.
klem

Moderncountry sa...

Hei Trine!

Ville bare stikke innom for å ønske deg en herlig helg!
Jeg tenker så mye på orda du gav meg, de gikk virkelig rett inn i hjertet mitt. Takk for at du er en så god bloggevenn!

Varm klem fra meg :)

åsemor sa...

Gratulerer med vel overstått bursdag Trine, det har vært en glede å få være sammen med deg dette året, ønsker meg mange flere!
Du ispirerer med all din kunnskap om blomster og planter, det er så fint å få se kreativiteten din, den smitter. Syns også du er veldig flink til å være tro mot huset deres, gjennskape stilen, og der skal vel Trine-mannen også ha litt av æren tenker jeg ;)

Gleder meg til å få følge deg videre!
Ha en fin søndag Trine;)

Magny sa...

ååååhhhh så herlig du har det.... kommer til deg straks...Magny:) :) :)

Anonym sa...

Incredible points. Sound arguments. Keep up the good effort.


Look at my web-site - vacation reply

Anonym sa...

Incredible points. Sound arguments. Keep up the
good effort.

Also visit my blog post ... vacation reply