mandag 14. april 2008

Mine godbiter

I vinter har jeg lengtet til loppemarkedsaktivieten skulle starte i mitt nærmiljø. Nå i helgen fikk jeg endelig vært på loppemarked. Og ikke bare det, men et antikkmarked også! For meg var det en herlig helg, særlig så lenge været var ruskete og kaldt så hagesyslene ikke fristet særlig likevel.
Her er alstå helgas funn:

Denne tekstilen er egentlig et overlaken med nydelig broderi. Jeg fikk kjøpt to helt like slike, som jeg tenker etterhvert blir nye gardiner til soverommet vårt. Kr 100 for to gamle overlaken er vel ingen u-pris akkurat.


10 gamle engelske asjetter fra Johnson Bros. Helt hvite og med nydelig relieff. I helga skal vi ha en del gjester for mellomste sønnen har fylt 7 år, og familien vår tilsammen er temmelig stor. Da trengs mange asjetter, flere fin-asjetter enn vi hadde. Men nå har vi, bare jeg tør bruke dem blant alle ungene så.....Koselig liten krakk til drøye hundrelappen. Svak vårgrønn farge og fine detaljer på denne gamle krakken, synes jeg. Kanskje til terrasse eller glassveranda?

Denne vaskestolen fikk jeg ros fra mannen da jeg hadde kjøpt. Han synes den var så fin, og at kona hans hadde vært flink som kjøpte denne. Men hvor skal den stå? Ved synet av møbelet fikk min kjære en plan! Den skal bli en del av bokhylla som skal skjule det stygge avløpet i spisestua! Skapet (uten marmorplate - den er løs og ikke orginal) skal danne underdelen av bokhylla. Jeg tror det kommer til å bli kjempefint. Det blir ei god stund til, men jeg tror faktisk vi er et langt skritt lengre mot realisering. Jeg har hørt noen si at planlegginga er halve jobben....Et søtt og kanskje litt spesielt lite glass som ikke bare kommer fylles med drikke, men like mye med ei duftende rose fra egen hage!

Denne knaggrekka synes jeg var sjarmerende og koselig. Rustikk og enkel. Det var sikkert akkurat derfor jeg likte den! Tror den blir malt hvit-shabby etterhvert.For noen år siden kjøpte vi seks slike skåler for en slikk og ingenting. Min handymann, som jeg ganske ofte gir ros, har ødelagt to av dem (grrrrr) , så da jeg fant ei skål til kroner 25, ble jeg ivrig kan du si! Skålene er gamle norske Figgjo og kjempesøte!

En tysk gammel Bavariaskål som ble helt noe annet da jeg fikk vasket den skikkelig. Jeg liker så godt slike gamle skåler til å sette under små terracottapotter med stiklinger i.
Ei gammel tavle som skal opp påveggen på rommet til 7 åringen vår.
De gamle rammene med fotografier var det første jeg kom over på lørdagens loppemarked. Jeg kjenner jo ikke dem på bildene, men jeg er ikke helt sikker på om bildene fjernes likevel. Synes liksom de gir så fin stemning når de gamle bildene er i.

Denne gamle verktøykassa var jeg heldig med. Jeg fikk kjøpt den for kr 50 med innhold. Dørhåndtaket som ligger oppi er akkurat slike som vi bruker i huset.
Synes det var et lite kupp, jeg!Disse putevarene var også et kupp. Se så delikat og herlige farger. To fine putevar til kr 50 tilsammen var prisen jeg betalte.
Tilslutt nok et engelsk fat (som jeg har flere av fra før, men dog ikke akkurat denne størrelsen). Kjekt å ha!


Det lakker mot helg og værmeldingene har lovet godvær fremover her jeg bor. Vi har mer bursdagsfeiring i vente, men jammen skal jeg prøve å nyte litt utendørs også. Ikke noe markeder av noe slag denne helgen, men fikk da tak i en del godbiter forrige helg! Så må dere alle ha ei god helg og kose dere med det dere har lyst til å gjøre! En tur ut i hagen anbefales absolutt... Klem fra Trine


16 kommentarer:

Min verden sa...

Jammen har du vært flink og funnet mange flotte ting. Jeg likte spesielt godt den vaskestolen. Den blir sikkert praktfull og god pest skuler :-) Kanskje det kunne vært noe. "Den beste pestskjuleren":-) Hanne

prinsessa1976 sa...

Så mange flotte ting du har funnet. Skapet og krakken er nok en stor favoritt her i gården....men fatetet er også nydelig. Jeg kommer alltid hjem med fater fra loppis....har nok en forkjærlighet for steintøy...gammelt vel og merke. Jeg bruker det hver dag og føler at jeg blir skikkelig glad når jeg finner noe nytt til samlingen min. Ønsker deg en fin fredag. Klem:O)

Bara Gry sa...

Så flink du er til å handle, ha,ha... Syns det var typisk-Trine-saker du har kjöpt, og det er et komplemang alltså! Er litt missunnelig på dine to laken som du skal ha som gardiner på åsoverommet, de kunne jeg godt ha tenkt meg, fniss....

Ha en kjempefin helg, med bursdgasfeiring og det hele. Det er meldt fint vär her også, og attpåtill får vi finbesök fra Norge. Min käre far er såpass frisk at de, mamma og pappa, kan kjöre hit til oss. Det er over ett år siden sist- så det blir et kjärt besök!

Klem Gry

Moderncountry sa...

Heisann!

Å fy sier jeg bare..Sååå utrolig mange fine funn!! Så mye herlig porselen og de gamle rammene med bilder var utrolig fine. Jeg hadde heller ikke fjernet bildene. Det er nesten dem som gjør rammene så godt.
Og den søte krakken :)) Ja, den minner meg om den jeg hadde hjemme da jeg var liten og satt og ventet på tur for å gå på do..vi var mange :)

Så moro når man kommer over bare så mye flott på en og samme dag. Julaften, bursdag og valentine på en og samme gang!! hihi..Du smiler vel enda? Jeg går selv rundt og smiler om dagen, for her er også loppesesongen i full gang. Godt noen får glede av hva andre bare kaster!

Ønsker deg en riktig fin helg Trine!
Klem fra Aina

LoneK sa...

Hei
Så mange flotte kupp du har gjort på loppis.

Ha en fortsatt fin Fredag!

silje-sin sa...

Ja,det var virkelig mange godbiter! Skjønner godt at du er fornøyd, prisene var det jo ikke noe å si på heller:) Ha en flott helg! klem fra silje.

Anita sa...

Sååå utrolig massse fine tingdu fikk tak i!! Fint at du forteller hva det kostet også, kjekt å vitre for meg som ikke kan så mye foreløpig! Ha en strålende helg! Klem!

Marit sa...

Du har regelrett gjort noen gode kupp på disse kjøpene. Veldig mye fint til en nesten latterlig pris. Men du har sannlig øye for vakre ting - de skal du ha!

I trøndelag er det meldt godvær og vi har definitivt lagt planer om å være utendørs denne helgen også ;)

Ønsker deg en fin helg - gled deg over nyervervelsene!

Emmeline sa...

Jeg må bare si at du er helt utrolig Trine...Men etter å ha fulgt nøye med på innkjøpene dine en stund så slår det meg at du må ha en del etterhvert???

Syns alltid at dere finner så mye lekkert på disse turene til loppemarkeder eller til søppeldynga der dere bor? Har fremdeles ikke kommet over det fantastiske tilhengerlasset med skatter som mannen din kjørte hjem for ikke så lenge siden!!

Du har fått tak i mange lekre broderte laken etterhvert også. Disse var rett og slett veldig søte! De engelske asjettene var også veldig fine. Min mor har like på hytten og vi bruker dem til ALT--grillmat inkludert (*ler) Min mor bruker alle tingene sine uansett hvor dyre de måtte være. Det er egentlig en bra filosofi syns jeg.

Skjønn krakk og super plan for vaskestolen..... Det er ikke måte på hvor handy en handymann kan være skjønner jeg. Min mann er ikke så veldig handy, men han er veldig god til å snorke. I øyeblikket ligger han på sofaen og overdøver både tv og alle andre lyder som man egentlig burde ha hørt!!!

Får håpe du får en fin fin helg. Her skal hagen stelles og lukes. Kanskje jeg skal ta noen bilder av de små grønne spirene mine?? Vi får se:)
Kos deg med bursdag og hageliv i solen:) Klem

Flower Power sa...

Oj, kjære deg så masse fint du fant!! Nydelig skap, og stilige fat, og de overlaknene er jo bare nydelige. De blir sikkert kjempefine som gardiner:) Jeg var på loppis forrige helg, men der var det egentlig ikke noe spennende. Jeg fant bare en styggpen gullramme som vel er en smule glorete...hehe:)

Ha en super vårhelg:)

Klarafina sa...

Du har virkelig hatt hellet med deg som har funnet så mange fine ting. Superfine laken! De hadde passet utmerket til putetrekkene som jeg fyndet for noen uker siden.

Moderncountry sa...

Var innom å kikket på "Godbitene" dine igjen :)

Ønsker deg en riktig God natt og en skjønn Søndag i morgen!
Nattaklem ;)

tinemor sa...

Så utrolig mye fint du fikk tak i!!!!
Jeg falt for den knaggrekken. Den er så kul og blir sikkert enda finere år du maler den i hvitt shabby-shick.
ha en god søndag!

fru vims sa...

så mye flott du fant! du må ha kommet tidlig ;)

jeg har kjempelyst til å dra på marked/loppis selv, men siden jeg har kjøpestopp og dårlig råd så blir det lite av det.
vi ser på hus nå, så når det kommer i boks så kommer jeg nok til å gå amok. vil jo ikke kjøpe noe nytt ;)

ønsker deg ei fin uke!

åsemor sa...

Hei Trine.
Mange fine skatter du har ervervet til heimen, og så gjennomtenkt. Likte veldig godt porselenet og tekstilene, så delikate. Som jeg tidligere har skrevet til deg syns jeg du er så flink til å være tro mot stilen i huset ditt, ingen untak denne gangen heller.

Kos deg med den nye uken ;)

Tone sa...

Hei!
Takk for hyggelig hilsen på siden min.
Du har jammen en flott glassveranda! - DEN skulle jeg gjerne hatt! - for vårdrømmer og oppbevaring, blondeduker og hvirvinsglass...sittende i en gyngestol...
For to år siden kjøpte vi hytte, den var "ferdig møblert" - dvs vi overtok alt som var der, og måtte selvsagt hive åtti prosent av inventar og møbler - men mye av porselen osv du viser du fant - det fulgte med! - og disse serveringsfatene koser jeg meg med når det serveres vafler fra snu-jernet jeg bruker på svartovnen på kjøkkenet. Det passer utmerket på setra syns jeg!
God søndag i regnet...
Jeg gjorde så mye i hagen fredag og lørdag, at i dag kan det bare regne for meg!
Tone