onsdag 16. juli 2008

Årets ferietur til Provence!

Vi har vært på ferietur nedover i Europa, og hatt en fantastisk tur til tross for et par kjedelige hendelser. Som jeg nevnte i siste innlegg et mitt, så skulle ferden mot Syd-Frankrike foregå i bil med våre tre gutter i baksetet. Det gikk over all forventning med guttene, med god hjelp av dvd-spiller i bilen. De kjedelige hendelsene på turen gjaldt problemer med bilen som gjorde at vi fikk et ekstra døgn i Italia, bare seks mil fra leiligheten vår i Antibes i Provence!

Jeg tenkte å ta dere med på turen vår nedover i Europa, og første stopp er Luzern, en by i Sveits. Både mannen min og jeg er glad i arkitektur og dette huset synes vi så hyggelig ut. Dessuten har det små sveitiske flagg utenfor vinduene, slik at man tydelig ser at dette er et hus i Sveits!
Luzern har Europas eldste trebro som står på påler over elven. I taket på brua er det orginale malerier og tekst helt tilbake fra middelalderen!


På begge sider av brua var det plantet slike nydelige blomsterkasser fyllt til randen med fargerike sommerblomster! Kan tenke meg at broen var omkring 200 meter lang, og med blomster veltende utover på begge sider mot vannet, var dette et nydelig syn!


Helt sør i Sveits bodde vi ei natt i en by som heter Bellinzona. I fjellsiden stod tre gamle og flotte festninger. For guttene våre var det stor stas da de kunne være riddere på egen festning for en kveld!
Kvelden etter kom vi kjørende til en by i Nord-Italia som heter Bordighera. Her spiste vi såklart ekte italiensk pizza og atmosfæren der den kvelden var bare helt herlig!

Fra den koselige plassen der vi satt, kunne vi se ut til den italienske rivieraen!


Så endelig Antibes! Bildet er tatt fra stranda og mot gamlebyen i Antibes. Stranda var skjønn og gamlebyen likeså. Vi storkoste oss begge steder!
Bilde fra ei gate inne i gamlebyen i Antibes.


Murhus med skodder ved vinduene hører med i Provece. Jeg synes det er så vakkert!


I en interiørforretning i Antibes kjøpte jeg nye knagger til badet når det etterhvert skal pusses opp. Vi synes jo det er så moro å kjøpe ting til huset på steder vi har vært, ting som kan gi minner og være med å sette preg på hjemmet vårt. Knaggene skal dere nok få se senere.En dag var vi i Nice. Herlig strand der også, men den måtte vente. Det var noe annet spennende som skulle gjøres først......nemlig antivitetsmarkedet i Nice! Det holdes hver mandag, og var en opplevelse! Masse boder med gamle ting, duker, lamper, smijernsporter og møbler! Se den stigen på bildet, den skulle jeg gjerne ha hatt. Men der måtte vi dessverre melde pass, selv om vi hadde bil nedover. Smijernsport ville skulle jeg også ønske jeg kunne ta med, og kunne godt kjøpt de lampene man ser også. Men så ble det heldigvis lamper med hjem likevel.....hele tre lysekroner kjøpte vi med, to franske og en liten, enkel italiensk. Dessuten en nydelig hvit duk (egentlig kjempestort putetrekk) og en gammel fransk fløtehvit skål. Yippie!!!

Sjarmerende såpeutsalg i ei gate. Her kan man få kjøpt såper i alle regnbuens farger!


Et flott syn med nydelige farger på såpene. Disse var ganske dyre, så det ble ikke noe såpekjøp her. Men jeg kjøpte såper flere steder i Provence, både oppe i fjellet og i Antibes.
Tid for mat etter antivitetsmarkedet og litt shopping ellers. Restaurantene lå på rekke og rad ikke langt fra stranda, og vi fant lett et koselig sted.Og salaten med tomater og mozerellaost smakte fortreffelig!
Endelig på tide til å teste stranda i Nice, men det ble et ganske "bølgete" bad!
Vi brukte en dag og kjørte innover i Provence. Der oppe er det masse flott natur og se, og min kjære som synes fjell er fasinerende, hadde mange uttrop og utbrytelser denne dagen over stupbratte fjell. Vi spiste provencialsk mat og kjøpte såpe i en liten lansby som heter Coursègoules og ligger 850 meter over havet. Denne dagen tilbrakte vi også flere timer i en fantastisk landsby som heter St. Paul. Jeg tok masse bilder og velger å lage et eget innlegg etterhvert derfra.Dagene som vi tilbrakte i leiligheten i Antibes bare raste av sted, og snart var det på tide å starte på hjemveien. Vi kjørte den anbefalte Napoleonsruten hjemover, med vakker natur høyt til fjells, men også mange svinger...
Utpå kvelden kom vi oss etterhvert til Grenoble hvor vi spiste en rett som kalles asjette, men der må jeg ærlig innrømme at jeg synes maten så bedre ut enn den smakte.Den siste natta lå vi i en tysk by i Moseldalen som heter Cochem. Et kjempekoselig sted hvor Moselelven renner gjennom og de karakteristiske brede turistbåtene og fraktbåtene stadig passerer. Og høyt der oppe troner et slott over dalen...
I Cochem var det koselig og stemingsfyllt, dog helt annerledes enn i Syd-Frankrike.


Her var det vindyrking i hver en skråning som gjaldt, og snitzel og apfelstrudle. Det var skikkelig god mat på denne restauranten, og vi hadde et koselig måltid her den nest siste kvelden på turen vår.
Vel hjemme var det så godt å komme hjem! Hagen blomstrer og man kjenner det er spennende å få sett og opplevd litt av den store verden, men det er likevel hjemme som er det aller beste stedet! Heldigvis!13 kommentarer:

Mokki sa...

Åhhh... Luzern er en flott by. Vi campet der for mange år siden. Ruslet langs innsjøen, tok dampbåt og sånn kabeltog opp på Pilatus. Dit kunne jeg godt tenke meg å reise igjen!

mette sa...

Kjempekoselig å se bilder Trine!! Får lyst til å kjøre nedover selv. Vi snakkes :)

Metteklemm

Lemi sa...

høres ut så dokk har hatt en herlig tur!!

Tiril sa...

Hei Trine.
Kom over bloggen din hos bara Gry, og den var jeg bare nødt til å titte nermere på.
Du for en herlig ferietur, har feriert i Antibes og Nice mange ganger, nå er det 3år siden sist, hvor herlig disse bildene var, Fikk lyst å dra ned med en gang.

Du hadde og et fantastisk innlegg med busker og blomster, anntar det er fra hagen din, du det ga meg inspirasjon.
Nå skal jeg se videre hos deg, så det var en blogg i min smak.

Takk for titten så langt, kommer gjerne igjen .

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Så flott tur dere har vært på sammen med ungene! Tipper de har fått en opplevelse de sent vil glemme :-) Det antikkmarkedet i Nice må ha vært en drøm for deg, Trine. Gleder meg til å se det du har kjøpt!

Men at du synes det er godt å være hjemme i hagen din igjen skjønner jeg også...kjørte forbi deg her om dagen og det synes virkelig at her bor det noen med sans for hage :-)
Jeg er jo bare en lærling i forhold til deg; du får nok ta med deg guttene og komme en dag så kan du komme med noen tips til meg. Skal gjøre om det store blomsterbedet som går langs hele sørsiden av huset, for det er så vanskelig å få noe til å trives der. Gode råd mottas med takk!

Skulle forresten hatt besøk av Gunn Karin og hennes niese i dag, men vi måtte utsette det pga. kikhoste her i huset. Jentene er under medisinering, så vi har avtalt på nytt til uka. Kanskje du har lyst til å være med? Gunn Karin ringer meg på torsdag for å avtale nærmere :-)

Ha en flott sommerkveld!
Stor klem fra Britt :-)

Min verden sa...

Ser ut som om du har hatt en fin tur. Hanne

Anonym sa...

Fikk tips av Ingun om bloggen din. Du verden så mye vakre bilder! Spennende å lese - du er så flink å beskrive - nesten så jeg føler atmosfæren i hus og hage.
Hilsen tante Solveig i Alvdal

Monica sa...

Ser ut som om dere har hatt en fin tur:) Vi har akkurat kommet hjem fra en lignende tur selv, bare at vi var i Italia. Utrolig mange fine steder nedover.

LISBETH---<-@ sa...

ÅÅÅ, der skulle jeg har vært. Fy søren så herlige bilder da. Men men, jeg kommer meg ikke engang på loppenmarked her hjemme, styrer unna med jernhånd til tross for at det er fristende. Huset er fullt og jeg føler innimellom at jeg bor midt i et loppemarked haha.Gleder meg til å se dine nye saker.
Klem

Mia sa...

Velkommen hjem, Trine, fra en ferietur som ser ut til å ha vært helt herlig (tross problemer med bilen). Og bildene dine fra Nice fikk meg virkelig til å lengte tilbake dit (jeg var jo der i mars i år)... faktisk så har jeg så smått begynt å planlegge en tur dit til høsten med en venninne... vi får se om det blir noe av det. Jeg gleder meg også til å se bildene dine fra St. Paul, som jeg også besøkte i våres.

Jeg håper hagen din har klart seg bra mens du var borte. Det er jo rart hvor mye som egentlig skjer med hagen bare iløpet av noen dager, for ikke å snakke om uker. Det har jo heldigvis vært en del regn, så det har nok gått bra, tenker jeg. Og jeg for min del gleder meg veldg til finværet som er meldt framover, og det gjør nok hagen min også...

Dagny sa...

Kjekt for oss som er heime i gamlelandet å få reise saman med deg gjennom tekst og bilete, kjenner nesten duftene.......mmmm

Magny sa...

ser dere har koooost dere masssse....
ja sant der er vakret å bare gå å se på hushjørner, klessnorer og skodder og....
Nice har ikke noe god badestrand, for hard sjø og stekre bølger for meg,men nydelige småsteiner...
facinerende at dere fikk med antikvitets marked i Nice, det var vel da du skulle hatt lastebil med???
Vi drar nedover om to uker, tar fly fra bergen til Nice, leiger bil og kjører sørover. Pleier alltid overnatte i antibes siste natt, på veg heim.
har aldri vært i st.paul, frister det også...
klemmer til deg, og takk for at du delte denne turen;)

Anonym sa...

Hei hei!
Vi kjenner ikke hverandre, men jeg må bare kommentere bloggen din. Du aner ikke hvor glad jeg ble når jeg leste den!!! Jeg og kjæresten min skal nedover i Provence til sommer'n, og jeg har surfet og surfet etter loppemarkeder og antikvitetshandler, men hadde nesten gitt opp håpet om å finne noe. Så dumper jeg tilfeldigvis over nettsiden din, med bilde av mandagsmarked i Nice! Herlig!!! Tusen takk!!! :)
MVH Marit i Vormsund