søndag 27. juli 2008

Blomster, blomster, blomster!

Har vært og kjøpt meg noen planter til en billig penge. Denne hvite scabiosa "Perfect alba" synes jeg er skikkelig fin. Den egner seg til å putte ned omtrent hvor som helst fordi bladverket tar lite plass og den tynne stilken vever seg inn i andre litt høyreiste planter. Jeg har flere av denne fra før i hagen min, både i hvit og blå, men jeg liker blomsten så godt at jeg veldig gjerne vil ha flere av den, og til en pris av 19 kroner skulle det la seg gjennomføre ganske greit. Lavendelen jeg kjøpte synes i bakgrunnen.
Så litt fra hagen som jeg har knipset siden vi kom hjem fra ferie. Når finværet er såpass intenst som nå om dagen, blir også blomstringen kortere. Det er flere av sortene som jeg viser som allerede synger på siste verset, og en stadig kniping og klipping av tørt og brunt er nødvendig om hagen skal være fin til enhver tid. Vi har prioritert deilige dager på stranda i det siste, og hagen har atter måtte klare seg selv, så jeg ser at den skulle hatt en hjelpende hånd både her og der når jeg skuer utover.

Stjerneskjerm ses i forgrunnen, ei god gammel plante som har en nydelig blomst om man virkelig kikker etter. Rosa moskuskattost og tjæreblomst (den skarpere rosa) synes i bakgrunnen.I vår sådde jeg hvit løvemunn. Nå er tiden inne for å få lønn for strevet. Denne heter "Royal pride" og navnet passer godt synes jeg for den er både staselig og vakker. Ved føttene har den bergmynte (oregano), den som jeg hentet fra veikanten, vet dere, og som bakgrunn står den store malurten min med sine grågrønne bladverk.På tide å gi dere en smalkebit av noe jeg kjøpte i Provence. Ble så glad da jeg fant denne urnen, for en slik var en av de tingene jeg håpet å finne da vi var der nede.
Den lille bysten er egentlig slike ting som jeg ikke pleier å kjøpe, men sammen med urnen synes jeg den er skikkelig fin. Rustikt og herlig patina har de begge og er skjønne minner fra Provence.Et par velbrukte terracottapotter kjøpt på et mini antivitetsmarked i Antibes.Selvsådd valmue "Black peony" er flott, er den ikke? Den står godt mot den mørke oktoberbergknappen "Monarda".

Husker dere denne krakken fra tilhengerlasset med møbler som min kjære kom hjem med fra fyllinga? Begynner å bli ei god stund siden nå, men Carl Larsson-benken, som jeg kaller den, er alstå ferdig malt. Nå står den under det største epletreet vårt, og innbyr til en liten rolig stund.
Tjæreblomst og hvit moskuskattost er da ingen dum kombinasjon......men egentlig liker jeg kombinasjoner med nyanser av samme farge bedre.Prydepletreet gir søte små prydepler, og sørger for skikkelig høyde i yndlingsbedet mitt. Nyanser av rosa i form av moskuskattost, stjerneskjerm og tjæreblomst under.

Over til litt blått, nemlig riddersporene mine. I likhet med Mia, har jeg også forskjellige blåfarger blant mine riddersporer. Jeg er aller aller mest begeistret for den lyseste blåfargen, men synes de alle er riktig vakre.

New Dawn blomstrer i rikt monn. Den venter seg en omgang med saksa nå for å fjerne rosene som har blomstret av.
Jeg blir så begeistret av slik frodighet! Den strekker seg både i høyden og i bredden og lurer seg litt innover terrassen også. Fortsett slik du, rosa mi!New Dawn er ei skjønn klatrerose! Jeg har to store og kjøpte to til i vår, så denne rosen kommer til å sette sitt preg på hagen i årene fremover.
Ha det fint alle sammen og nyt sommerlivet!!! Klem fra Trine

12 kommentarer:

Aud på Dal sa...

Enig i at tjæreblomst og moskuskattost er fine sammen.
Veldig fine kombinasjoner du har:-)

jorunnslilleverden sa...

For en fantastisk flott hage du har! Jeg likte spesielt godt valmuen, nydelig farge, og selvsagt New Dawn! Herlig benk og bare lekre innkjøp fra Provence :0)

Anita sa...

Nydelige hagebilder!! Nyter de også jeg i sammen med sommeren! Kos deg da!!

Dagny sa...

Synest hagen din ser ut til å ha klart seg ganske bra, sjølv om den har vore overlatt til seg sjølv...

Det du viser fram er så fint, så eg har bestemt meg for å gi deg ein award!Din blogg var ein av dei første eg la merke til før eg starta opp sjølv, så eg har vore fast, om enn ganske anonym gjest, her! Awarden ligg og ventar på deg på bloggen min ;-)

Klem, Dagny

Monica sa...

Hagen din er kjempefin:)

Tiril sa...

Duværden for en eventyrlig hage,
å så mange fine blomster, et syn hos
deg:))
Herlig rosetre, new davn, har og plantet den i år, håper jeg får den til.
Herlige ting du har tatt hjem fra Frankrige,har
virkelig sansen for dette.
Kjekt å inspirerene å titte i bloggen din.

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Nydelig Trine. Utrolig flotte bilder av de nydeligste blomster. Og du kan navnene på alt du har, det imponerer jeg! Jeg er nok nødt til å gå til anskaffelse av en blomsterbok - kanskje den Moseplassen anbefaler ;-)

Kos deg i varmen.

Klem fra Marit

Anonym sa...

Nydelig hage. Skjønner at plantene trives som får så god og kjærlig omsorg! Hilsen tante Solveig

Lena sa...

Nå har jeg drømt meg bort i vakre blomsterbilder hos deg!!! Utrolig mange flotte blomster du har! Når man kun har en liten balkong selv, så er det så flott å kunne drømme seg vekk hos noen andre...
Takk for titten!

milly Garden sa...

Här bjuds man alltid på doften av vackra blommor!

kika in till mig och hämta din Award!

Trevlig helg!
Marina

Anettes hus sa...

Du har en kjampe-flott hage, Trine! Fantastiske bilder! Fargene er nydelige!

Ha en fortsatt fin sommer!
Klem Anette

Anettes hus sa...

... ser jeg har skrevet KJAMPE-flott her!? Det skal selvfølgelig stå KJEMPE, men det skjønte du sikkert:)

Klart du kan lenke! Bare KJEMPE-koslig;)

Klem!!!