onsdag 23. juli 2008

St. Paul de Vence

Som jeg nevnte i mitt forrige innlegg om ferieturen vår i Europa og Provence, ville jeg laget et helt eget innlegg på bloggen fra St. Paul. Det var et så fantastisk sted og jeg tok så mange bilder fra akkurat denne gamle landsbyen, at den fortjener det.


St. Paul er for meg symbolet på byen på fjellet, så vakker og kneisende stod den der med sine gamel steinbygninger og med bymur rundt, da vi nærmet oss byen. Jo, dette stedet ville vi gjerne besøke, og etter å ha kjørt opp og ned og frem og tilbake temmelig lenge, fikk vi endelig parkert fra oss bilen og kunne gå til fots inn i kjernen av St. Paul. Med sine trange og smugaktige gater var all biltrafikk utenkelig, og dermed ble denne høyreiste by også så idyllisk og med så fredlig atmosfære.Det er vel stor sannsynlighet for at byen er oppkalt etter denne mannen, St. Paul, som her vokter portalen ut mot kirkegården.

Det var så mye vakre bygninger der og så mye frodige planter som forskjønnet inntrykket enda mer. Og jeg lot meg bedåre og knipset i veg for å lettere kunne huske tilbake...

Et sjarmerende skilt!
St. Paul inneholdt mange små butikker som solgte oljer, duftlys, små treleker, smykker og malerier, samt atelieer. Jeg kjøpte en flaske med Vinaigre et d`Herbes de Provence som nok blir stående på kjøkkenhylla som souvernier. Koselige små butikker som oste av sjarme.
Og det manglet ikke på fine stilleben å ta bilder av for ei som er glad i å svinse rundt med kameraet. Noe som betar meg veldig er rå stein og jern mot nydelige planter som mykner opp det hele. Det fasinerer meg, den kontrasten det er mellom det rustikke og det skjønne og vakre. Det blir en fantastisk helhet! Ta en kikk på noen av bildene under, så skjønner du kanskje hva jeg mener (selv om bildene dessverre ikke greier å gjenskape virkeligheten fullt ut)....


Etter å ha gått og sett og knipset og smilt mot alle inntrykkene, var det fristende å ta en liten stopp i denne søte (ja, i dobbel forstand) butikken. Nå skulle en liten sjokoladebit smake godt!Et rikt utvalg og du verden så godt som en slik liten delikat sjokaladebit smaker når den er kjøpt på denne måten, over disk i en ekte sjokoladebutikk!Det siste bildet er til ære for min gode mann. Han ble så begeistret over denne rosa fiat 600 cabriolet "limousine" (ser dere den er forlenget?) som stod parkert i en åpen garage.


Solen og varmen har nådd mange av oss her hjemme også nå, som for vår del, skal nytes både på stranda og hjemme fremover. Det kjennes så godt å få noen dager til med skikkelig sommerliv og det å leve her og nå føler jeg blir viktig. Uansett vær, sol eller regn, så ønsker jeg dere flotte dager med masse glede!!!
Klem fra Trine


6 kommentarer:

Moderncountry sa...

Hei hei Trine!!

Neimen, er jeg den første?
Ja, nå er jeg altså tilbake og som jeg har savnet bloggingen og all glede og inspirasjon den fører med seg! Mens jeg har malt har du opplevd din livs ferie ser jeg, ååå så deilig da! Bildene dine er så skjønne, og det må vel ha vært en drøm å få med seg både Sveits, Italia og til slutt Frankrike med Provence. Herlig!!
Moro å få sett så mye, ja jeg får leve litt gjennom deg :)Du vet vel at jeg er litt frankofil av meg, men jeg har like mye til overs for Italia. Lange rustikke bord fyllt til randen av den herligste mat, ja sånn er det jeg drømmer om, haha..

Nei nå skal jeg titte litt mer. Ha en riktig fin dag Trine, kos deg i sommervarmen!
God klem fra Aina

prinsessa1976 sa...

Å så herlige bilder og for et flott sted. Jeg har ikke vært her men etter dine beretninger så har jeg så lyst. Godt at du er tilbake for du er savnet:O)

Monica sa...

For et nydelig sted! Har drømt om Provence siden jeg lærte fransk på gymnaset. Dro på vår første utrenlandsferie i år, men det ble Italia. Frankrike får bli neste gang... Spørs om ikke jeg må legge denne byen på minnet til da;)

Mia sa...

Se her, ja... herlige bilder fra St. Paul de Vence. Og visst kjenner jeg igjen "La Chocolatterie"... hihii. Men jeg tuk kun bilde av butikken og har enda tilgode å smake på herlighetene inni... kanskje neste gang... St. Paul var en herlig landsby å besøke, og jeg gjør det gjerne igje. Jeg skulle også gjerne ha vært i Vence, skal visst være veldig koselig der også. BIldenen dine gjør at jeg gleder meg om mulig enda mer for den planlagte turen til Noce til høsten. Men... turen er kun planlagt, ingen flybillett er bestilt enda, ei heller er leiligheten (som vi leid sist vi var der) leid... så vi får se om det blir virkelighet av planene.

Tuuusen takk for din herlige og gledelige kommentar i bloggen min. Alltid så koselig å se at du har vært innom og lagt igjen en hyggelig hilsen. Artig også at du har en Felicité Parmentier i hagen din nå. Jeg har satset en del på roser i det siste, men allt har ikke vært like vellykket... rosenen mine sliter litt med diverse "plager", og siden jeg driver økologisk, så er det ikke helt lett å få bukt på problemene. Men Felicité er heldigvis like sunn og frisk som den alltid har vært. Skulle bare ønske det samme var tilfelle med Louise Odier... huh!

Anita sa...

Sååå nydelige bilder, skikkelig fristelser!! pratet med en kollega som har vært en uke på Sicilia og hun hadde så masse og fortelle, ble veldig lysten på en tur dit jeg da!! Men i år blir det ingen syden tur desverre:o( Men til neste år........ Kos deg videre i sommeren Her hjemme!

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

St.Paul de Vence frister som reisemål etter denne nydelige reiserapporten. Jeg har aldri feriert i Frankrike og ser at det er noe jeg absolutt bør. Å være rik på opplevelser ifm reise må være en stor berikelse i livet.

Klem fra Marit