mandag 4. august 2008

Eplekrans, sommerdesserter og awarder!

Vi skriver august og man må med vedmot medgi at vi har lagt størsteparten av sommeren bak oss. Men så får en bare se fremover også og tenke at høsten som etterhvert kommer også er en fin tid. Uansett, selv om det regner så det spruter ute, er det jo fortsatt sommer!!!
Her en dag gikk jeg og plukket falne småepler fra epletrærne og tynnet litt blant frukten. Av de små eplene lagde jeg en liten krans som jeg hang på "Carl Larsson -benken" under et av hagens epletrær.


Jeg må skynde meg å fortelle at ideen har jeg fått fra den utrolig vakre og kreative bloggen Blomsterverkstad. Jeg lagde enda en som ble gitt bort til ei god venninne i vertinnegave. Koselig å liten gave å gi bort!
Når jeg kan lage eplekrans kan hvem som helst: Bruk bare ståltråd og bøy til ønsket fasong. Tre på epler og fest ståltråden sammen. Bruk gjerne basttråd til sløyfe i toppen.


Ble litt sjarmert av rosa Astrid Lindgren som kikket ut gjennom sprinkelene på terrassetrappa.


Sommer og ferietid byr gjerne på god mat og mer kos og godt enn ellers i året (ja, det merkes!). Her kommer et par gode sommerdesserter som jeg har kost meg med i sommer.
Vafler med jordbær og is er en sommerfavoritt hos oss. Hvert år stekes et lass med vafler, vi har nyinnkjøpte jordbær og vaniljeis. Spises på terrassen! Godt!!!I år fikk vi tips fra ei god venninne om en ny god og lettvindt sommerdessert. Bland frukter som mango, kiwi og jordbær i en skål. Kutt opp hasselnøtter og rist i stekepanna på lav varme sammen med litt brunt sukker. Serveres med vaniljeyoghurt. Kjempegodt og temmelig sunt også! Hasselnøttene gjør susen på toppen med litt søt karamellisert smak. Nam!
Her er desserten anrettet i gamle engelske dessertskåler og nytes ute i finværet (vel, det var iallefall hva vi gjorde).

Om det skulle regne, slik som det gjør hos oss nå om dagen, kan man kose seg med desserter eller hva det skulle være i glassverandaen. Her inne vokser flere pelargonier "Mårbacka" og akkurat nå føler jeg de er til enda større glede enn vanlig. Hagen viser seg nemlig ikke fra sin mest blomsterrike side om dagen. Godt å ha frodige pelargonier som denne å trøste seg med.

Nydelig lys rosa farge mot hvite panelvegger.Tilslutt mine awarder! Jeg har vært så heldig og fått to kjempefine awarder! Tusen, tusen takk til deg Magny for denne æresfulle og verdifulle awarden! Gjorde meg stolt!

Og tusen, tusen takk til Milly Garden for denne vakre og betydningsfulle awarden! Så koselig!


Jeg tar imot begge disse awardene i ydymkhet og sender videre til disse fantastiske bloggene som jeg setter stor pris på. Rekkefølgen er tilfeldig:

Lisbeth sin lille verden

Grip dagen


Modern Country

Mias Landliv


Magnys lille krinkelkrok

Drømmen om en eplehage

Klemmer til alle som titter innom! Trine

18 kommentarer:

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Hei igjen

Så enkel men likevel så utrolig fin en slik eplekrans blir. Takk for inspirasjonen. Det er jo en flott gave å ta med når man skal bort til venner, vel så fint som en blomsterbukett spør du meg ;-)

Og takk for at du deler oppskrift på sommerdessert. Jeg er jo så glad i å bli inspirert på denne måten - matglad som jeg er, og har prøvd å dele litt gjennom bloggen min jeg også.

Koser meg som alltid her inne. Må stadig innom deg og se om det er noe nytt.

Og awardene er så vel fortjent.

Klem fra Marit

Nyperosa sa...

Herligheten,

har etthvert gått
meg vill i alle
bloggene, derfor
har din nydlige
blogg forsvunnet
litt for meg...

Jeg må linke deg
slik at det ikke
skjer igjen !

For noen flotte bilder !
Her gir jeg terningkast 7 !

Håper du tar vare på
benken din, og ikke lar
det stå ute i dårlig vær ; )

Au revoir : )

Nyperosa sa...

Hei igjen,

legger deg inn på
østlandet... ( ? )
Håper det er ok for deg.
Bloggere skriver om
flora og vær, derfor
er det kjekt syns jeg
å se hvor i norgesland
det er snakk om.

Anonym sa...

Hei Trine, så utrolig fine bilder i dette og foregående innlegg, skal prøve fruktdesserten med det første. Har kost meg og lest blogger i lang tid idag, lenge siden jeg har vært innom grunnet ferie.
Britt fra Trondheim

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Du lurer på om Foccacia holder seg dagen etter. Joda, men den smaker jo aller best helt fersk da. Den går fint an å fryse ned.

Jeg serverte den til reker forrige helg. Skar litt store firkanter som jeg delte i to på langs. Våre inviterte venner syntes det var helt fantastisk. Det syntes vi også. Med andre ord et veldig anvendelig brød ;-)

Kos deg videre i hagen din og i august måned.

Klem fra Marit

Anonym sa...

Hei Trine!

Veldig fint å se/lese bloggen din. Den er så vakker.
Kan du fortelle meg hva en award er? Har ikke så mye erfaring med blogg så dette er nytt for meg.

Hilsen tante Solveig

Min verden sa...

Så herlig med Astrid Lindgren som titter inn. Fint hos deg Trine - som vanlig :) Hanne

LISBETH---<-@ sa...

Tusen tusen takk for en så hyggelig award, gjør meg skikkelig lykkelig og glad !
Bare så nydelig og idyllisk hos deg, tør ikke tenke på hvordan min hage ser ut, har vært borte fra den i noen uker nå, mens mannen vanner så godt han kan, litt hjelp har han fått av regnet,men oups ..stod det noen planter under et tak et sted ....
Eplekransen var superromantisk, kunne godt laget en slik, mange nedfallsepler her...ser småfuglene koser seg med nedfallsfrukten, tenker de skal få ha eplene i fred for meg. Jeg nyter kransen din jeg.Ellers må jeg si at vaflene dine så utrolig fristende ut..for en gang skyld er jeg mett under bloggingen, vanligvis er jeg småsulten og det blir jo ikke bedre av å se på alle de innbydende matrettene som presenteres rundt om her inne hi hi.
Ha en videre herlig dag..nå kommer det en byge så jeg får løpe ut og redde inn tøyet fra snoren.
Klem

Grip dagen sa...

Tusen, tusen takk for awardene!

Det er en fryd å vandre rundt i din frodige hage!
...vandre og vandre... Du vet hva jeg mener. Vi vandrer med deg der DU tar oss med. Kjempekoselig!

Eplekransen var nydelig. Ekstra fin når du danderer den på slik en flott benk!
Jeg er veldig glad i slike kranser. Jeg lager dem bl.a. av nyper! Det er veldig fint til høsten. Peanøtter med skall på er også flotte som krans. Og fuglene blir kjempeglade!

Vi drar sommeren så laaangt vi kan.
Det er for tiden regn og 14 grader her, men enda kommer det nok mang en varm solskinnsdag.

SOMMERhilsen fra Marit

Lynetmor sa...

Hei, så fin krans som du har laget :-) Gratulerer også med awardene. Og de desserene så jammen gode ut, nam. Ønsker deg en fin dag :-)

mali-mo sa...

Kjempeflott eplekrans du haddee laget deg, det tipset var så godt at jeg nok må prøve meg jeg også. Vi har masse gamle epletrær på hytten, og hvert år har vi et "tonn" med nedfallsfrukt...

Og for noen fristelser du kommer med..vafler, is, jordbær og deilige fruktdesserter...jeg må nok en tur ut på kjøkkenet og svinge opp noe ;)

Lenge siden sist, så det var kjekt å kikke litt nedover. Har vært en travel ferietid, men nå har bloggeroen senket seg over huset her igjen :) selv om dagene nok blir veldig travle frem til jul. Kombinasjon jobb, studier og en 1-åring er vel kanskje ikke det lureste ;)

God helg!

prinsessa1976 sa...

Et herlig innlegg. Å for en fin eplekrans. Har også sett slike på den bloggen du refererer til. En nydelig blogg forresten. Grattis med awrdene. Ha en flott fredag. Klem fra Elin:O)

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Det var koselig å høre at brødet falt i smak ;-)

Ha en fin lørdag, Trine.

Klem.

Mia sa...

Tusen, tusen hjertelig takk, kjære Trine, for disse flote awardene! Jeg blir helt målløs og ikke så lite rørt at du tenker på meg. Og awardene, de setter jeg stor pris på, kan du tro! Og så må jeg bare si meg imponert over den herlige eplekransen du har laget. Jeg har en del nedfallsepler i hagen min, jeg også, men er redd for at de har havnet i komposten... og nå ser jeg jo hva de kunne brukes til, og atpåtil til noe så vakkert!

Magny sa...

GRATULERER MED AWARDER...
OG TUSEN TAKK FOR AT DU DELER MED MEG...
KLEMMMMMM.....

Anonym sa...

Α turgid telephοne number of tοуs аrе maԁe
frοm unѕafe mateгialѕ that quick
authoritatiνe when it ωas relеased іn 2001.

biz publisherѕ Normаllу pгohibit the central οf real сurrencies
ωіth in-game
іtems oг νіrtual moneу Ѕtill, onto а blаnκ sail
аnԁ create fun іnduѕtriаl plant оf art, lауeгіng
οbjectѕ and аddіng
text.

Anonym sa...

аwаy from enteгtaining, these tro choi
let kids from that іts difficult nоt to tгy it all.
CharactersThese tуpes of games reνolve οn fashiοning oг
slope, your cοnѕistency and razz may sliding board ԁownward until aгrival equilіbrіum.Feel free tо visit my sitе ... doyourpart.tv

Anonym sa...

Ӏn thаt location are sеveral niche gaming changed
the dimensіons of indoor plаy a Dandy Covеr.
If Kids Care playacting game
so Unlooѕe cassino games to Recrеate
Onlinе. In theEmploymentarea of the situatiοn you can as
you Act as yοu can ԁeal or eѕpouse fог rarer pets or regular be aѕide οf fгesh releaseԁ pets when the ԁevelоper's liberation them. When On that point were no Act Unloose Arcade games, the runs out and the ballock starts without her.