lørdag 23. august 2008

Arv og nyanskaffelser

Vi har arvet noen fine gamle ting i sommer, da en kjær og gammel i familien var mett av dage. Denne koselige mugga er ei gammel Egersund mugge. Den har så fint blått dekor som gir deilig sommerfølelse der den står i vinduskarmen på kjøkkenet. Jeg synes det er trivelig å ha den fremme, og ikke bare stue den inn i et skap hvor ingen får se den.


Den andre gamle mugga vi arvet står også fremme. Den har fått plassen sin på kjøkkenbordet, og ser riktig munter ut med sine blå polkadotter. Størrelsen er passe stor for oss som ikke drikker mye saft, og de få gangene vi skal ha slikt, så står den svært så beleilig til. Denne tror jeg må være av utenlandsk opprinnelse, det står bare noen nummer under.
Disse blå muggene skulle passe godt inn på kjøkkenet vårt der nettopp blå detaljer er en del av helheten. Er allerede blitt glad i de vakre og tradisjonsrike muggene som min manns forfedre har brukt i flere tiår. Omsorgsfulle hender som har skjenket gjester og familie, ikke rart man setter pris på slike ting!
Den håndsydde duken fikk vi også. Nydelig arbeid som jeg mer enn gjerne lar pryde et av bordene i huset vårt!Helheten av kjøkkenvinduet og kjøkkenbordet ser omtrent slik ut. Så står arvegodset etter den gamle samlet og liksom understreker at de hører sammen og minner om hun som eide tingene før.
Den rustikke kassa med selvsådd fylt petunia hører til en av sommerens kjøpte nyanskaffelser. Jeg kjøpte den på en kjempekoselig og landlig interiørforretning/kafe ikke så langt fra der vi bor.

Jeg er så svak for slike rustikke ting. Likte også veldig godt at den lille kassa var utstyrt med "ører" på siden og bunnen som er dekket med finmasket netting.

På stedet som forøvrig heter Skafferiet, skaffet jeg meg også denne søte flaska som jeg har tenkt å henge opp i en krok eller noe og la en blomst stikke opp av flaskehalsen. Men den kan også stå på kommoden i gangen og holde den kantete Lene Bjerre-lykta mi med selskap! Duken de står på er forøvrig arvegods fra ei som en gang var temmelig flittig med nål og tråd. Slike ting skatter jeg høyt!

Ei ny blomsterpotte som både er vakker og ganske praktisk hvis man har litt store planter som skal nedi. Denne regner jeg med kan stå ute om sommeren også. Det er vel det litt rustikke jeg falt for med denne også antar jeg...


Til sist kommer vel rosinen i pølsa. Lysekronen i messing er arv og derfor ekstra stas å ha av den grunn. Det er ei gammel Høvik lampe, tror vi, hvor gammel vet vi ikke, men tipper omtrent 50 år gammel. Jeg skal etterhvert surre noe hvitt stoff rundt kjettingen, men foreløpig henger den slik.Takk for at du tittet innom her hos meg! Klem fra Trine


18 kommentarer:

Hulda sa...

Så mye fint! De muggene i blått, som du har arvet er kjempefine, passer jo perfekt inn i et landlig kjøkken. Flott kasse også, og selvsådd blomst er ikke å forakte. ;) Nydelig alt sammen!

Olstad sa...

Så mye fantastisk fint hver gang jeg er innom hos deg får jeg så inspirasjon til å finne frem mine gamle vakkre ting. Du har en fantastisk fin blogg.

Håper du hatt en fin sommer. Jeg har hatt det bra men hatt skikkelig blogg tørke.

Ha en superfin uke.

Anonym sa...

Så utrolig mye fint dere har vært heldige å arvet.
Lysekrone står høyt på ønskelista mi også....
Det er så trivelig å stikke innom sidene dine. Du er så kreativ og flink!
Blir virkelig inspirert.
Er ofte innom for å se om du har lagt ut noe nytt...

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Så mange flotte ting du/dere har arvet. Så utrolig spesielt når man vet at hver lille ting har vært høyt skattet av sine tidligere eiere. Og nå er det deres tur til å sette det fram og frydes over dem. Det blir jo helt feil å stue dem vekk i skap, hvor ingen ser dem. Er helt enig, sett det fram!

Den fine duken likte jeg aller best, i tillegg til lysekrona.

Alltid koselig å komme hit inn Trine. Jeg ønsker deg fine høstdager.

Klem fra Marit

vibeke sa...

Så mye flott!Er også glad i å sette fram tingene som betyr noe for meg, ikke bare ha dem i skap.Har akkurat satt frem noen av pappas "loppisfunn" i kjøkkenvinduet, betyr ekstra mye når det er etter noen som har vært viktige for en :0)

Lekker lysekrone!

Ønsker deg en fin uke.

Dagny sa...

Oi! Her hadde du fått mange fine skattar i hus, heldiggrisen. Og så veit du å vise dei fram på ein flott måte. Kjempenydeleg den lysekrona!

Ha ei fin veke, fekk litt sommarstemning igjen av dei bileta dine :-)

milly Garden sa...

Så många fin saker du har!! Rolig när man ärvt dom och blir ett fint minne med historia bakom! Fina blommor som alltid hos dig!"

Ha en bra vecka!
Kram Marina

Monica sa...

Nydelige ting dere har fått:)

LISBETH---<-@ sa...

Nydelige saker, jeg blir henrykt av slike vakre skatter, heldige du!
Ha en fin dag.
Klem

Drømmen om en eplehage sa...

Så trist at dere har mistet en kjær!
Klem
Da er gode minner godt å hente frem og jeg må si du at gjør virkelig heder på det flotte arvegodset ditt.

Har lurt på slikt tøystykke rundt mine kjettinger også, men usikker på om det passer inn her. Jeg får se hvordan din lysekrone blir ;)
Den har noen aldeles nydelige prismer forresten.

Ellers håper jeg alt står bra til og at livet er godt.
Sol og smil fra eplehagen.

Emmeline sa...

Så fine ting du har fått!! Det utrolige med deg er at du finner en plass til ALT Trine, og ikke minst; at alle tingene dine passer SÅ godt!!!

Er enig med deg i at disse muggene må få stå fremme på stas, det er også kjekt når man kan bruke det man har fått.

Lysekronen din var helt fantastisk flott;) Du har virkelig vært heldig med den, tenker at den passer perfekt hjemme hos deg:)

Ser at hagen din blomstrer like flott som i fjor ( om ikke flottere?) Her gikk det så som så med blomsterprosjektet mitt. Alt på altanen døde hen i juli på grunn av for lite vann, og bedet ved siden av trappen ser faktisk ut som en liten urskog...hehehe.Masse blomster men på en måte litt uten system og struktur. I følge min mor skal vi klare det bedre til neste år; og forsøke å lime fast plantenavnet til plantekassen når vi sår. Du vet; Lillemor samlet inn alle frøposene og dermed ante vi ikke hva som var hva tilslutt...MAO; et salig kaos;)

KJekt å se bilder fra ferien din også. Alltid nydelige ting du viser. Ha en fin uke. Regner med at du er tilbake igjen til hverdagslivet etter en deilig ferie:) SEE U!

Anne-Berit sa...

Hei,du har en nydelig blogg,med så utrolig mye fint.Dine nye mugger er kjempefine,spesielt den store du har i vinduet.Farmoren min hadde en sånn som den minste,men hennes var grønn der din er blå.Lurer på hvor det ble av den!Må innom her oftere,tror jeg.Ha en strålende dag!

silje-sin sa...

Så mye flott dere har arvet! De kannene var kjempesøte! Enig i at det er koselig å ha tingene stående framme! Ønsker deg en fortsatt fin uke:) klemmer fra silje.

Sussen sa...

Det er så koselig å se at folk tar vare på gamle ting, og setter pris på gamle minner fra kjære som er blitt borte. Det tror jeg de hadde likt. Nydelige ting du har vært så heldig å få arve! De passer godt inn.
Ha en strålende helg!
Hilsen Sussen

Elisabeth sa...

Så mange lekre ting, og ikke minst gode minner. Tusen takk for titten :)

Janickes sa...

Masse koselige ting du har, jeg er sikker på at det avdøde familiemedlemmet setter stor pris på at tingene hennes blir så godt ivaretatt.

ha en fin helg!

A-mora sa...

Så mye fint du har arvet. Det er første gang jeg er innom bloggen din. Men jeg kommer igjen. Koselig blogg. Ha en fin kveld.

A-mora sa...

Så mye fint du har arvet. Det er første gang jeg er innom bloggen din. Men jeg kommer igjen. Koselig blogg. Ha en fin kveld.