søndag 14. september 2008

En kveld med jentene

Jeg har blitt et år eldre siden sist, og det er nesten en slags tradisjon blant oss jentene at vi byr inn til en koselig jentekveld. Så forrige helg hadde jeg gleden av å ha sju nære venninner til bords hjemme hos meg.

Det er jo alltids litt moro å prøve å dekke et innbydende og hyggelig bord, og for at gjestene mine skulle føle seg ordentlig velkomne og satt pris på, skrev jeg noen ord til alle sammen som jeg festet til bestikket med litt hampetau.Bestikket og serviset er kjøpt hos Ilva utenfor Kjøbenhavn, der så mange av våre nyere ting er innkjøpt. Når man får et helt service til ti personer for en halv tusning, så går det ann. Dette elfenbenshvite servicet med rose-relieff er stadig i bruk når vi har gjester.
Duken er fra Lene Bjerre og kjøpt metersvis. Den er kjempelang, så enda kunne bordet vært en god del lengre. Kjekt å ha en slik duk når man virklig skal ha et langt bord!Å dekke bordet er en av de syslene jeg virkelig synes er morsomt når jeg skal forberede en slik kveld, særlig hvis jeg har god tid. Det hadde jeg denne gangen så jeg koste meg med borddekkingen.


Disse glassene er bare fremme til fint, og helst med bare voksne til stede. Disse er vi så nemlig så glad i og de må for all del ikke knuses. Ti slike vakre glass ble kjøpt på kjærestetur for manne min og meg til London i 2003. Der i en Laura Ashley butikk i Oxford street fant vi våre mest staselige glass, og kunne bare ikke unngå å frakte de med oss hjem.

Pelargonien Mary og dufttelys i gamle sandkakeformer...


... og Mary i et vakkert glass satt i en gammel trekasse. Lys må man jo ha på bordet når ens kjære venninner skal komme på besøk.


Kos, prat, latter og herlig stemning fyller rommet når man får en bukett herlige jenter rundt bordet. Jeg setter så pris på alle disse flotte damene! Føler meg så priviligert som har dem, venninner som bare ønsker det beste for meg og mine. Som er glade i meg og er der for meg, uansett! Gode venner - en skatt som ikke kan beskrives i ord!Jeg var såklart ute en tur i hagen og plukket med meg litt inn før kvelden rant på.La på duken på salongbordet for første gang som jeg kjøpte på antikvitetsmarkedet i Nice (den har jeg glemt å vise dere før da jeg har vist mine anskaffelser fra Frankrike).


Laget en ny og frisk blomsterbukett til bordet av hagens blomster. Disse damene fortjener det beste!

Sånn, nå var det pyntet og klart til en hyggelig kveld. Maten laget, kakene bakt og sjokoladen lå og ventet i skapet til litt senere på kvelden. Da ringte det på og kveldens første gjest stod utenfor døra og smilte til meg! Trenger jeg å si at vi hadde en hyggelig kveld?


Ønsker deg som titter innom her ei fin og opplevelsesrik uke! Jeg for min del, får besøk av den kjempeflinke og koselige hagedama Helen Fredholm og skal ha inspirasjonskveld her med (ja, du gjettet riktig) gode venner!!!Klem fra Trine

25 kommentarer:

Monica sa...

Hei,

Så nydelig dekkede bord! Du er heldig som har slike gode venninner. Bra du tar vare på dem:)

Ha en fin uke!

silje-sin sa...

Så nydelig du hadde stelt i stand, trine! lekkert bord! Forstår godt at glassene bare måtte bli med hjem! Og gratulerer med dagen forresten! Jeg har bursdag den 24., og skal også tradisjonen tro be venninnene mine på middag. Men jeg synes det er så vanskelig å finne på hva jeg skal servere! Har du noen tips? ha en flott kveld! klem fra silje.

Tonerose sa...

Nyyydelig bordekking! ;o) Herlig detalj å skrive noen ord til hver enkelt gjest ved kuverten!

Anonym sa...

Åååååh! Heldig er den som fekk komme til ditt bord!!!

Nydelig stove!! Me har spisemøblement i samme stil... :o)

Kan du fortelje litt om sofaen din?!! Er det Englesson? Har kikka litt på dei, men har ikkje fått prøvd å sitje i ein. Er dei gode?

Nydelig blogg du har!!! Verkelig MYKJE inspirasjon! :o) Frøet :o)

Marit - Som Mine Dager Er sa...

Jeg gleder meg alltid til å komme hit inn og lese et nytt innlegg fra deg. Og det du byr på i dag, er bare hel-skjønt. Nydelig bord, nydelige glass, herlig stue og vakre blomster og service.

Ingen tvil om at du virkelig har estetisk sans - du byr på så mye vakkert og likevel så enkelt og rent. Det fungerer så bra her inne hos deg.

Koser meg som alltid her inne ;-)

Klem fra Marit

Livet er heeerlig sa...

heihei!
Så flott dekket bord og fantastisk med en personlig hilsen til alle :)
Det må jeg si, du er virkelig kreativ.
Ellers var borddekket nydelig!
Regner med dere hadde det kjempekjekt, det er noe spesielt når gode venninner treffes!
Likte veldig godt hyllen over sofaen, stor og romslig. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt den?
Ha en fantastisk flott søndagskveld
*Siv*

Anonym sa...

Heia, alltid en fryd å besøke bloggen din, jeg koser meg og får mye inspirasjon. Du skaper fine stemninger og hagebildene dine fra forrige innlegg var fantastiske. Ha en fin dag, varm hilsen fra Britt (fra Trondheim)

Drømmen om en eplehage sa...

Gratulerer så mye med overstått dag, kjære Trine!

For ett koselig innlegg. Ble nesten helt rørt jeg... Ingen tvil om at du har venner du setter høyt og vet å vise det. Det er en skatt nok til å berge seg gjennom hele livet det :)

Nydelig dekket bord. Så god en ide med de personlige ordene til hver og en!

Ha en god uke, klem fra meg :)

Dagny sa...

Åååå, kjempevakkert bord! Verkeleg ei flott ramme rundt ein tydelegvis fin kveld :-)Og jammen er du heldig som skal ha besøk av Helen Fredholm!!! Eg vil også! Kjempe misunneleg... ;-0

silje-sin sa...

Hei igjen Trine! Takk for koselig hilsen hos meg, og tusen takk for tilbud om oppskrift på kyllingsalaten! Jeg sier ja takk til det:) Pleier å lage en varm rett, men da blir man jo stående ved grytene hele dagen. Og vi kan bli opptil 10 stk, så da er det greit m noe jeg kan lage litt på forhånd (kanskje?:)). Hvis det er enklere må du gjerne sende den til mailadr mi, siljewest@hotmail.com. Hvis det fortsatt passer da:) ha en flott kveld videre! klem fra silje.

tuje sa...

Her var det sannelig mye delikat for øyet! Nydelige bilder og flott blogg!;-)

Ha en forsatt fin dag!

A-mora sa...

Så fint du har dekket bordet. Det er bestandig koselig og komme på besøk i bloggen din. Ha en fin tirsdag.

Elzie sa...

Åh så fint dukat. Är vackert med vita dukar.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Lynetmor sa...

Hei, så nydelig som du har dekket på bordet ditt :-)

åsemor sa...

Gratulerer med vell overstått;)

Det var et nydelig bord, så koselig at hver en gjest fikk en personlig hilsen. Tenker nok de følte seg vellkommne.

Ha ei fin helg;)

Josefine sa...

Lekkert bord.. både stilig,personlig og kjempe romantisk!

Ønsker deg en god helg:-))

Lena sa...

Et flott dekket bord!!! Følte meg nesten som en av gjestene, jeg...
Siden du har blitt et år eldre siden sist - så er det vel kanskje på plass å komme med en forsinket gratulasjon???? *ler*

Ha en flott søndag!!!

Anonym sa...

Hei Trine, ikke sikkert du husker men i sommer skrev jeg et innlegg til bloggen din om ulike trær jeg har plantet i hagen, deriblant et rogntre, Sorbus Pink Pearl. Du spurte da om bærene var rosa, og det kan jeg nå fortelle at de er. Nydelige rosasjatteringer, og bærene er også ganske store. Treet er fint å ha i en liten hage som min, for selv om det blir noen meter høyt faller det ikke mye skygge under treet (grenene sitter såpass spredt rundt). Ha en fin kveld :-) Britt fra Trheim

Anita sa...

Såå utrolig nydelig dekket bord! Nydelige glass og ALT! Koselig sofakrok hos dere også! Heldige du forresten som får selveste Helen Fredholm på besøk! Kunne veeeldig godt tenkt meg noen timer med henne:o) Hennes hage er som en drøm! Veldig fin sensommerbukett!
Ha en strålende uke!

LISBETH---<-@ sa...

Hei Trine .Så nydelig du hadde dekket og pyntet. Håper dere hadde en skikkelig trivelig kveld. Om givelsene skulle ikke si noe annet ihvertfall. Og GRATULERER så mye med overstått!

Klem

home 4us sa...

Så koselig stue du har. Nydelig dekket bord forresten. Må være en fryd å komme på besøk til deg:)

Anonym sa...

Ja du har estetisk sans, Trine. Det er sikkert. Så gjennomført og vakkert.
Hilsen tante i Alvdal

Knitty, Vintage and Rosy sa...

For et vakkert parti. Nydelig blogg.

Lisa
Knitty, Vintage and Rosy

mali-mo sa...

Gratulerer med bursdag!

Nydelig bord du hadde dekket, og så heldig du er som har sånne gode venninner. Venner er virkelig gull verd!

Og glassene fra L A ar jo nydelige, og for en herlig historie!

Mia sa...

Sååå herlig dette så ut da, Trine! Jeg forstår godt at dere hadde en koselig aften sammen. Gratulerer, forresten, med dagen, selv om gratulasjonen fra meg kommer lovlig sent... men like godt vel ment! Og for en flott måte du feiret dagen din på også, koselige bilder av rammen rundt det som må ha vårt en kjempehyggelig og minnerik aften (de glassene fra Laura Ashley var bare heeeelt nydelige, skjønner godt at du steller pent med dem).

Heldig er du også som har fått besøk av Helen for en inspirasjonskveld. Jeg kunne godt ha hatt bruk for besøk av Helen for å få litt inspirasjon selv...

Nå er flybilletene bestillt og leiligheten reservert, og jeg gleder meg voldsomt til fem dager i Nice i oktober. Og spesielt gleder jeg meg til antikmarkedet... for denne gangen skal jeg være bedre forberedt (med euro i lomboken og handlelisten klar...) Duken du hadde kjøpt der er helt nydelig, og jeg skal også være på utkikk spesielt etter duker og puter (med blonder og monogrammer, så klart!)