tirsdag 20. januar 2009

Får jeg by på litt vårstemning?

Ute laver snøen ned, og det synes jeg i grunnen bare er koselig når vi skriver januar. Men sola har snudd og vi går unektelig mot lysere tider. Det skal lite til for å gi meg vårstemning, og i dag kikket jeg litt tilbake på noen av bildene jeg tok i fjor vår. Det gav iallefall meg en god følelse av vår, og jeg kjenner jeg gleder meg stort til det forestående eventyret som skal utspille seg i naturen også denne våren.
Jeg har plukket ut noen bilder, noen har vært vist før her i bloggen min, mens noen andre er helt nye. Håper du fylles med god vårstemning du også!

Det var den 11. april i fjor jeg tok dette første bildet av en blåveis i hagen min.

Noen dager senere dukket krokusen opp i blomsterbedet. Det skal bli skikkelig stas når disse dukker opp igjen en vårdag i april denne våren!

Og tenk når epleblomstringen tar til igjen! Å, det er bare så fantastiskt nydelig!!! I år skal jeg være flinkere til å plukke inn noen kvister i blomst og nyte disse søte blomstene inne også.Forglemmegei er vårblomst nummer en i hagen min. Ikke bare fordi den er ufattelig søt, men også fordi jeg har så store mengder av den. Forglemmegei er toårig og sår seg selv flittig. Her står den i selskap med lammeøre, og det synes jeg kler den godt.

Det er åresvis siden jeg har vært noe særlig begeistret for stemor, men i fjor vår skjedde det forandringer på den fronten. Disse himmelblå stemorene ble jeg svært så sjarmert av, og fylte både kjeler og kasser med de samme blå rufsete sjarmørene.

Synes det blir fint å bruke samme blomsten i forskjellige beholdere. Det gir en fin helhet og et rolig uttrykk. Se på det herlige vårlyset også. Det var en deilig dag i mai!!!
Fra blå vårblomster til hvite vårblomster. Masse pinseliljer i en sinkkjele gjør det riktig koselig og vårlig mot inngangspartiet.
Litt senere på sommeren hadde vi gode venner på besøk, og koste oss med god mat og drikke. Det skal bli koselig å kunne sitte slik ute og spise mat utendørs en lun sommerkveld igjen. Vel, dit er det et godt stykke...men det kommer jo!
Blant gjestene var en profesjonell fotograf som jeg utfordret til å bruke kameraet mitt og ta noen få bilder. Han liker det enkle - som jo som kjent ofte er det beste!

Skoene mine som jeg hadde sparket av meg - sikkert inne og henter noe krydder eller så - fant han interessant. Et litt artig og utradisjonelt bilde, synes jeg, og ikke et bilde som jeg selv hadde kommet på å legge meg langflat på gulvet for å ta...Fylte petunia kjøpt på jentetur i Kjøbenhavn, med hus og terasserekkverk i bakgrunnen. Sukk, jentetur til Kjøbenhavn...


Hvitt, rent, nært og vakkert!


Så gjenstår å ønske dere alle sammen fortsatt god uke. Man kan lengte mot mer sol, varme og vårtegn, men for meg er det likevel viktig å nyte den tiden vi er i akkurat nå. Litt mer ski, snøfonner og glitrende snø først, så skal vi ønske den varmt velkommen;VÅREN!
En ekstra liten hilsen til Britt fra Trondheim som gav utrykk for at hun savnet meg litt da det drøyde litt med nytt innlegg fra meg. Koselig det!
Klem fra Trine

30 kommentarer:

Monica sa...

Et herlig innlegg;) Nydelige bilder fra en tid som snart er her igjen. Men, som du sier vinteren kan også være fin:)

Som Mine Dager Er, sa...

Aaaaaahhhh ... som du "frister" med vårbilder. Også så nydelige! Elsker dem alle. Jeg sliter med januar, og er lykkelig for at den snart er over og at februar og lysere tider stadig velter innover oss.

Takk for innlegget - det er med på å holde motet mitt oppe, og gir meg tålmodighet til å holde ut og glede meg til tiden som kommer ;-)

Ha en flott uke, Trine.

Klem fra Marit

Anonym sa...

Kjære Trine, dette var et innlegg som designet til meg for tiden, jeg gleder meg enormt til en blomstrende hage igjen. Jeg driver og planlegger hagen på vestsiden (kanskje det er sørvest)av huset vårt for tiden, der jeg skal ha en litt nostalgisk stil med roser og gammeldagse stauder. Skal også plante en syrin eller et prydeple/prydkirsebærtre. Hva anbefaler du av syrin eller de to sistnevnte? Er det kanskje ja takk begge deler? Det er her jeg allerede har plantet rogntreet Sorbus Pink Pearl som jeg bestilte på Ødegård planteskole i Tønsberg. Jeg har også et hjertetre, og en hekk av søtmispel. Har også plantet en hurdalsrose (er herdig og lite sykdomsbefengt), to hvitrogner, og noen andre busker. Dette her ble litt langt men ble så revet med her....klem Britt fra Trondheim

Anonym sa...

Hei igjen, glemte å takke for koselig hilsen på bloggen. Britt

Nooria sa...

Åååhhh dette var et skjønt innlegg! Spesielt likte jeg denne formuleringen "det forestående eventyret som skal utspille seg i naturen også denne våren". Skal ikke se bort fra at jeg tar det med meg videre ;-).

tinemor sa...

Hærlig å drømme litt ja.
Jeg drømte meg skikkelig bort i disse flotte vår og sommerbildene.
Om ikke lenge....
:-)

Johanne sa...

Hei Trine :)
Såå hærlig med vår-og sommerlige bilder. Du har det like vakkert ute som inne du Trine...stemning og harmoni overalt !!
Må sei eg vart ekstra impnert over
han fotograf-vennen din....artig bilde..og skjønne sko som passa i omgivelsane.
~~ ~~
Tiltross for at influensaen herjer i kroppen min..så satt eg likevel og la inn litt "vårlig stemning" på bloggen min i stad..og såg no at du òg hadde brukt det i overskrifta si i dag...så vi er nok mange som lengter etter den.
~~ ~~
Sjølv om det endå er ei stund til..blir det artig å følge deg og hagen din vidare utover våren :)
~~ ~~
kos deg vidare utover veka :)klem

liven sa...

Nydelige bilder fra hagen din:o)
Gleder meg til våren !!
Vi får nytene dagene som er og glede oss til det vi har i vente:o)

Ha en fin dag:o)

BROCANTE sa...

Deilig å ha noe godt å se fram til - ikke mye vårstemning ute for tiden så disse varmet en kald vintersjel! Ha en fin dag i dag!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Herlige bilder, åhhhhh som vi alle gleder oss til blomstene igjen titter opp av bakken, det skal bli en fryd.
Klem

Miss.T sa...

Flotte bilder du viser..lengter allerede etter våren!

Miss Marple sa...

Åh, ja, sukk...VÅREN... Jeg lengter også. Du er heldig som har en hage med så mye som blomstrer. Har foreløbig "bare" noen gamle syriner.

Magny sa...

dette var bare herligt,- her var det godt være,- fikk liksom puste fritt nå....
phuhh...
her er så møkrt og regnfullt,- takk for fine bilder...
klem,magny

Akkurat passe Frø sa...

Du har korta ned ventetida og fått våren nær - TAKK!!

Håper det er greit at eg lagar kobling til bloggen din - vil gjerne følge våren i din hage!!!

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt!
Hørtes virkelig ut som masse fine planter du har plantet i hagen din. Den Sorbus Pink Pearl skulle jeg også så gjerne ha hatt! (men hvor...)Fint å få oppgitt hvor jeg kan henvende meg iallefall. Ja, Hurdalsrosa er en koselig rose i hagen. Og så stor som den blir! Vel, velge mellom syrin, prydepletre og prydkirsebærtre er som du selv sier veldig vanskelig, og jeg ville hatt alle tre om man har plassen til det. Hva passer best da, et tre eller en tettere busk? Skal det være til skjerming eller betyr ikke slike ting noe? I utgangspunktet er nok mitt råd ja takk begge deler. Har selv prydepletrær og syriner, men ikke prydepletre. Er du sikker på at de er herdige nok hos deg?
Lykke til da, Britt! Høres ut som det blir helt herlig ute hos deg!
Klem Trine

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt!
Hørtes virkelig ut som masse fine planter du har plantet i hagen din. Den Sorbus Pink Pearl skulle jeg også så gjerne ha hatt! (men hvor...)Fint å få oppgitt hvor jeg kan henvende meg iallefall. Ja, Hurdalsrosa er en koselig rose i hagen. Og så stor som den blir! Vel, velge mellom syrin, prydepletre og prydkirsebærtre er som du selv sier veldig vanskelig, og jeg ville hatt alle tre om man har plassen til det. Hva passer best da, et tre eller en tettere busk? Skal det være til skjerming eller betyr ikke slike ting noe? I utgangspunktet er nok mitt råd ja takk begge deler. Har selv prydepletrær og syriner, men ikke prydepletre. Er du sikker på at de er herdige nok hos deg?
Lykke til da, Britt! Høres ut som det blir helt herlig ute hos deg!
Klem Trine

[morgrethe] sa...

Hallo Trine.

Så masse vårstemning du gir da. Jeg er jo av dem som vil ha vinter når vi har vinter jeg. La det komme masse snø med en gang, ønsker selfølgelig bare veier. Snøen må ligge helt til påske, for jeg er jo litt treg av meg. Har fortsatt ikke hatt ski på beina. Slik det er med holke og mildvær liker jeg ikke. Men jeg er klar over at når våren kommer, så popper det opp fine innlegg fra Trine-damen.

Kanskje vi møtes neste helg?

Puh.... måtte bare ha en pause i klesryddinga til eldste berta!

Bye bye....
Kom arbeidslyst treng deg på!

Drømmen om en eplehage sa...

Takk!
Nå fikke jeg virkelig litt kriblinger etter våren her.

Rart hvordan andre ser foto objekter man ikke ser i eget hjem. Litt morsomt også!

Håper dagene er gode
Klem

Anonym sa...

Hei igjen, Ødegård planteskole ligger i Haugesund, ikke Tønsberg som jeg skrev. Du har kanskje også begynt å planlegge litt for kommende års hagesesong, selv om et så stort og flott hus selvsagt også krever mye husrelatert jobb, både ute og inne:-) Klem Britt

lavendel mio sa...

Ååååå nå greier jeg ikke å vente lenger på våren altså....herlige bilder fra hagen din.Har så masse inne i hodet mitt når det gjelder hagen ,håper det blir noe av alle planene mine:)

Ha en fin kveld:)

Essemia sa...

Vilka vårkänslor man fick här. Så härligt med krokus och blåsippor. Ja, snart är den tiden här igen. Med den farten som åren har numera så är det bara runt hörnet ha, ha.
Hoppas du får en bra helg.
Kram Elzie

Elin Osa Søreng sa...

Åååå- nå savner jeg våren! Alltid så stas å følge med på hva som dukker opp i blomsterbedene på vårparten. Godt med litt vårstemning nå som Kong Vinter snør oss inne. Ikke for det- vinter`n har sin sjarm den også, som alle årstider har.... God helg!

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Så flotte vårbilder, jeg gleder meg masse til våren allerede! Fikk en forsmak av sol og sommer på Tenerife og jeg må si at vår årlige "sommerferie" gjør den mørkeste tiden litt kortere. Det er koselig med vinter også, men her hos oss er vi enige om at den er 2 måneder for lang :-)
Litt nedtur å komme hjem til julepynten da, men nå er julen for lengst ute av mitt hus også... Nå er det tulipaner og primula som gjelder :-)

Håper vi kan få til å møtes snart, jeg savner å ha et jentetreff nå, altså! Kan gjerne ha det her hvis dere har lyst på en omvisning i ridehallen?

Ha en super helg, kjære Trine!
Stor klem fra Britt :-)

Johanne sa...

Hei igjen Trine:)
Håper du har det fint !
På sida mi ligg der ei utfordring til deg...viss/ når du har tid / lyst..
Ønsker deg ei fortsatt fine helg:)
klem frå Johanne

Tee sa...

koselig!!! Å som jeg gleder meg til våren... spesielt nå som snøen står langt opp på vinduet mitt >.< Men pent er det iallfall... Gleder meg til å se hvordan hagen min ser ut på våren... Da jeg tok over var det alt høst og ikke mye igjen av sommerens blomster....

ha en flott dag!
hilsen Trine

Dagny sa...

Deileg å drøyme seg tilbake/fram mot våren. Her hos oss er det faktisk bitte-litt vårstemning, var til og med ute i hagen og jobba i går! Skal snart ta på meg turskoa og gå ut og nyte det herlege veret :-)

Johanne sa...

hei igjen Trine:)
Eit lite dikt hos meg som du med god grunn må ta til deg...som takk for at DU er DU :):)..såå masse hærlige mennesker ein møter på i denne bloggverda..derfor ønsker eg ikkje å oppgi konkrete namn på bloggen min...derfor gjer eg det på denne måten:) Sjølv om eg er ganske fersk blogger og mange av betjentskapene er forholdsvis ferske..er dei så koselige likevel:):)Og du var mitt første bloggbekjendtskap..og du var faktisk grunnen til at eg valgte å prøve dette her !Har blitt mykje blogging siste dagane..einaste eg orkar å gjere pga influensa og alt som følger med. Ha det riktig godt :) klem frå Johanne

Tina sa...

Hei Trine!

Jeg kom over bloggen din for mange måneder siden, da jeg bare surfa litt rundt. Siden har jeg lett og lett etter den, for jeg husket ikke navnet..hehe..husket bare at jeg ble totalt forelska i hagen din, og huset også da:) men nå fant jeg den endelig igjen, så vil bare takke for nydelige bilder og god inspirasjon!
Jeg og samboeren min har akkurat kjøpt vårt første hus, og til sommeren skal jeg prøve å få sving på den gamle hagen. Ser for meg pioner og syriner og benker og hengekøyer og sol og sol:):) gleder meg til neste innlegg på bloggen din, jeg skal følge med!
ha en fin dag, klem fra Tina

Hemma på Landet sa...

Ja, nu längtar man till våren.:-)

lavendel mio sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.