torsdag 29. januar 2009

Pelargonia, gåsunger og mer til!

Det gir alltid glede å gjøre små forandringer omkring i huset, og skape det hyggelig og trivelig rundt seg. Nå som vi snart er i februar og våren nærmer seg, er jeg mer i det lyse modus igjen på interiørfronten, og søker automatisk mot det som minner om den varmere årstid. Det gjør i aller høyeste grad gåsunger! Jeg fant utsprungne gåsunger på ei selje da jeg var ute og gikk tur her en dag! Det er jo temmelig tidlig, da, men en herlig oppmuntring!
Pelargonier i blomst har jeg faktisk hatt i glassverandaen helt siden i sommer.! Det er ganske kaldt i glassverandaen vår nå om vinterstid, men for overvintring av pelargonier viser dette seg å være helt ideelt.


Spisestuebordet ser slik ut om dagen. Osteklokka er stor og fin, synes jeg. Altfor stor og altfor fin til å stå bortgjemt i et skap....
Jeg kjøpte disse to runde boksene her om dagen. Veldig søte bokser med tråd surret rundt og en liten medaljong festet til. I telysholderen har jeg faktisk bare litt bjørkeris, som til min store begriestirng har begynt å få små lysegrønne blader. Minner sterkt om vår!

Bestikket ble jeg inspirert til å bunte sammen med nydelig fløyelsesbånd. I tillegg la jeg en gammel linservett med monogram under, og synes det gjorde det hele litt triveligere i den gamle trekassa.Det gjør seg med små forandringer på bordet, en touch av vår og et par nye småting også!
Fredag og helg i morgen. Håper dere får ei skikkelig herlig helg! Jeg skal faktisk på et bloggtreff i helga! Blir spennende! Klem Trine

17 kommentarer:

liven sa...

Hei!!
så fine bilder hos deg:o)
Koselig å pynte med kvister nå som vi lengter etter vår og jeg skal plukke litt forskjellige å sette innendørs også!!
Første året jeg har klart å overvintre pelagoniumen!
Dronning Ingrid ser ut som den ikke har klart det mens de andre ser ut til å klare seg!!
Så da blir det nok litt nye innkjøp på den fronten:o)
Gled deg til bloggetreff!! Det var jeg med på her i Bergen og det var så kjekt!!

Ha en fin helg:o)

Prinsessa sa...

Hei og god morgen. Å så nydelige bilder du viser. Jeg er i vårstemning nå om dagene. Vi planlegger både tre planting og busk planting. Noen roser eller ti og en eksta sitte plass i solen.
I dag på den daglige turen skal jeg plukke med meg greiner inn og drive frem litt vår. Pelargoniane står på hobby rommet mitt, grønne og fine. Jeg ser så frem til å begynne å ta stiklinger av dem. Mine tok kvelden men svigermor kom til unnsetning. Så nå er det 4 herlige Ingrider som venter på meg hver gang jeg stikker nesa inn dit. Å det er ganske ofte etter den nye Tilda boka kom ut:O)

Anonym sa...

Heia Trine, jeg er innom for å ønske deg en god helg. Her i Trondheim har vi et nydelig vær, hadde vært perfekt med en skitur i marka, men den gang ei. Lille gutten vår Håkon på snart tre (29 april) er blitt forkjøla, så det blir vel kosing i sofaen isteden. Håkon holder på å begynne i bh, og der tror jeg det svever omkring et og annet virus....
Det virker som du også lengter til vår og lysere tider, jeg må bare si:samme her. Jeg synes du og mange medbloggere har det så veldig koselig med pynt og stilleben rundt om. Jeg lurer på hvordan dere unngår at ungene flytter og roter med alt dere har rundt omkring? Har du et godt råd så mottas det med stor takk :-)Gleder meg til nye innlegg snart kjære Trine, klem Britt fra Trondheim

Huset på toppen sa...

Så koselig og fint du pyntet spisebordet. Den osteklokken likte jeg spesielt godt!!Gled og kos deg på blogge treffet!! Det var jeg med på her i Bergen og det var så kjekt!!Veldig kjekt å bli kjent med damene bak bloggene:)

Ha en riktig fin helg:)

Josefine sa...

Hei

Så fine og sjarmerende bilder..får litt vårstemning av dette! Nydelig pynt på bordet.

Syntes innelgget under også var flott. Utrolig vakre bilder fra hagen din, slikt blir man inspirert av:)

Kos deg masse på bloggtreff. Så må du ha en riktig god helg, klem

KKannDesign sa...

Hei hei hei - herlige du! Tusen takk for en alletiders dag i dag - det var så utrolig koselig å bli litt kjent med deg, og jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med deg via bloggen.

Vi fikk shoppet litt etter treffet i dag - knapper til MorGrethe og garn til meg - nå skal jeg også strikke sjal!! Smil!

Ønsker deg en superduper lørdagskveld!

KlemKKann

Mia sa...

Så nydelig med utsprugne gåsunger. Og så tidlig. Jeg har tatt inn noen kvister i håp om å drive fram gåsunger, men foreløpig så ser det ikke så veldig lovende ut. Og så pelargonieblomster også da... herlig med bud om vår og sommer. For her går jeg og lengter... og synes a vinteren er uendelig lang. Men det er jo tydelig at vi går mot lysere tider, så håp finnes det nok. Og nå fikk jeg lyst til å ta in bjerkekvister også...

Johanne sa...

Hei Trine !

Såå koselig med helsing frå deg !
Håper du har det fint ! Ikkje alltid at ein kan være i humør til blogging heller.. Det som er så fint med dette er at ein kan bruke det når ein ønsker det.
Sjølv har det blitt mykje blogging i det siste..har hatt så kraftig influensa..og då har ikkje det vore så mykje anna eg har hatt krefter til.

Uansett..koselig at du tok deg tid til å titte innom meg..og så trivelig å sjå innlegget frå deg.
Som vanlig kjempefint !!

Ja ingen årstid er så vakker som våren ..synest eg då..og eg ser du alt har fått fram gåsunger..åh...dei er så skjønne..
Artig at pelargoniane dine blomstrer heile året..heldig som har ein sånn glassveranda. Eg sakner veldig eit rom der eg kan overvintre bl.a.pelarg.og ikkje minst skaugumbegoniane mine. Har det på vaskerommet..men det er ikkje så gunstig..blir altfor lyst og varmt..men men..enn så lenge får det være sånn.

Du hadde pynta så fint på spisebordet ditt òg !! Osteklokka med den fine pynten inni..også likte eg så godt bestikket som du hadde knytt sløyfe rundt. Passa godt oppi den tre-kassa...kjempefint. Eg liker så godt å blande litt rustikke ting i lag med det litt lette og romantiske..og det synest eg ditta var...

Rekner med at du hadde det kjempekjekt på bloggtreff. Så artig då og kanskje møte personer ein har "prata" mykje med her inne..for so å møte dei ansikt til ansikt.

Ønsker deg ei kjempefin veke Trine ! Kos deg alt du kan ! Kvar dag er ei rik gåve og ein ny mulighet !! Eg har kosa meg sånn denne helga..har putla på og laga litt småting...gjort om nokre gamle puter..som for meg omtrent blei nye...hærlig med sånne gjeremål òg...og ikkje berre desse MÅ tinga som å rydde og vakse klede..det krydrer å finne på noko anna iblandt...eg må bli flinkare til det.. kjenner det gjer meg så godt. Oj..dette vart ein langt innlegg..men men ! igjen ..hadet godt !! :)

Stor klem frå Johanne

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så koslige bilder!! :) Ja, no går vi mot vår og varmare tider.. :) Godt er det! ha ei herlig veke videre! Godklem

Merete sa...

lekre bilder av mange nydelege detaljar :) små greiner med gåsungar er alltid så kjekt å ta inn og mnner om våren!

Grip dagen sa...

Våren er ei herlig og litt rar tid.

Den ene dagen er jeg yr og glad og bare MÅ ut i hagen. Jeg roter litt i jorda og kjenner den gode lukta.

Dagen etter er det snø og det føles som våren plutselig er litt langt fra en igjen.

Men det er kanskje de små øyeblikk av vårfølelse som gjør en i godt humør og gir slike gode drømmer?

Å se pelargonia, gåsunger og pynt her hos deg, gir meg også godt humør. Det er noen herlige bilder!

Ha det riktig godt.
Klem Marit

Pulsatilla sa...

Heldige pelargoniene dine som har et godt sted å overvintre. Jeg ser mine har begynt å slite litt nå på seinvinteren, jeg får prøve å ta dem inn i finstua, den er sydvendt og lys, og det står stort sett lite varme på. Håper de kvikner til igjen.

Anonym sa...

Kjære Trine, så i en kommentar til Johanne at blogglysten din ikke er på topp. Jeg venter ihvertfall trofast på neste innlegg, uansett når det kommer. Gleder meg til vår nå, og de første små tegn til liv. Kanskje du også har satt ned litt løker i høst, det er spennende med nye planter for du vet jo aldri riktig helt hvordan de blir, både farger og form kan overraske. Vel, hadetbra så lenge. Britt fra Trheim

[morgrethe] sa...

Hallo Trine.

Nå er det snart en uke siden bloggtreffet. Jeg kosa meg fælt på kafe sammen med dere alle, og tar gjerne et nytt møte.

Jeg har tenkt litt på om dere misforstod det jeg sa om hvitt, for ja, jeg er også glad i hvitt og lyse farger. Men litt farger må jeg ha innimellom. Nå har jo jeg en del eik, og det kommer jeg til å fortsette med.

Og akkurat nå holder jeg på å ta ned de røde julegardinene på kjøkkenet. Ble uvel å se på de nå, så da er det på tide å få opp noe lyst. Skulle gjort det for lenge siden, men det er et ork med den laaaange kappen. Slitsomt å ha på alle de klipene vet du.

I kveld kommer KKAnn med fam på pizza, og energien har vært superlav denne uken, så jeg får snegle videre med gardinprosjektet mitt.

God helg Trine..... og kos deg med alle vårtegnen dine.

Olstad sa...

åhhh for noen stemningsfulle bilder. Fantastisk vakkert som vanlig hos deg.

Åshild sa...

For en inspirerende blogg! Masse lekre bilder, og for et nydelig hus du har! Elsker bestikket ditt her, hvor har du kjøpt det?

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.