lørdag 3. januar 2009

Vintervakkert

Mitt første innlegg dette året er en liten hyllest til det nydelige vinterværet vi har om dagen hvor jeg bor. Det er strålende og gnistrende vær med en del minusgrader. Sola står lavt på himmelen, og sender ut sine etterlengtende stråler mot alt som lever. Det glitrer i frost og rim på hver eneste lille kvist på trærne, hvert eneste lille strå på bakken. Det er vidunderlig vakkert - et eventyrlandskap.

Alpeklematisen som slynger seg om stakitten har fått et kledelig dekke av rim. Skulle tro den var duppet i perlesukker.
Hagens lange hekk ser nydelig ut med solstrålene som forsøker å trenge gjennom det tette greinverket som er innhyllet av naturens ørsmå krystaller.

Søyleospen rager høyt mot himmels.

Himmelen tegner seg vakkert mot lanskapet. Det er nesten så man kan bli andektig når man står og skuer utover.
Porten inn til oss ser ekstra flott ut nå som naturen selv har lagt sin hånd på den.


En rosebusk i hagen - sannelig har den fin prydverdi på denne tiden av året også.For ikke å snakke om en annen rosebusk, Rosa Glauca, med sine røde nyper og rødbrune greiner mot de hvite snøkrystallene.
Denne lykta synes jeg både er fin og koselig i seg selv, men nå er den bare helt herlig. Det gir så nydelig vinterstemning å tenne lyset på murtrappen i den rimbelagte lykta.
Alt blir bare vakrere med rim - til og med inngangspartiets dekorasjon tjener på å bli omkranset av snøkrystaller.


Jeg kjøpte denne sitrontimian i høst for å ha i den store sinkkjelen ved uthuset. Er jeg heldig så overvintrer den slik at jeg kan plante den ut til våren. Uansett er den bedårene slik den står nå.Sol, rim, frost, kulde og et tynt lag med snø som knirker under skoene når man går. Slik begynner det nye året i min verden. Jeg må stadig sukke henrykt og fryde meg over det vakre winterwonderland. Synes det er helt magisk!
Fortsatt fin helg! Klem fra Trine

17 kommentarer:

Hulda sa...

Dette var virkelig magi. Når jeg ser på det siste bildet får det meg til å tenke på Drømmen om Narnia, det var jo en sånn lykt der. :) Virkelig nydelige vinterbilder. Så fredfullt alt ser ut, virkelig drømmende bilder.
Lykta på trappa var virkelig flott der den stod.

Ønsker deg et godt nytt år!

prinsessa sa...

Helt utrolig...tror ikke jeg vet om noen som har en like herlig hage på vinteren som om sommeren. Dog mer farger men alike vel. Godt med slike bilder for da kjenner jeg inspirasjonen komme til å sette igang med vår kjedelige hage. God klem

liven sa...

Så nydelige bilder du har tatt av vinterlandskapet!!
det er utrolig flott med rimbelagte trær og busker!!
gleder meg til å se hagen din i sommerprakt også:o)
Ha en fin søndag:o)

Anne på Moseplassen sa...

å, så vakkert!
Tusen takk for hagevandringen, her er det ikke snø og jeg savner den sånn. Du har nå virkelig greid å fange lyset også da!

Monica sa...

Ja, det er virkelig magisk! Nydelige bilder:)Ha en fin søndag.

Lisemoren sa...

Så fint dette var. Stemningsfulle vinterbilder. Du er flink å fotografere : )

Vivi sa...

Kjempe flotte vinterbilder. Her var det både trollsk og magisk.

Magny sa...

ååååhhhhjaaa...
virkelig magisk....

fin ny uke til deg~~~¨*

Magny sa...

ååååhhhhjaaa...
virkelig magisk....

fin ny uke til deg~~~¨*

Josefine sa...

Hei og GODT NYTTÅR til deg!

Så nydelige bilder, helt eventyrlig:) Er så misunnelig på dere som har så flott vinter. Vi har det som oftest bare en dag eller to..så kommer regnet..huff.
Ønsker deg en fin uke:))

Johanne sa...

Hei Trine og tusen takk for dei varme og omtenksomme orda eg fekk ! Det betyr såå mykje !

Igjen blir eg såå imponert over det du får til...vinter -og snø bildene dine blir som eit lite eventyr...du ser virkelig naturen på ein hærlig måte for å få fram desse nydelige bildene.Vinteren er skikkelig nydelig den når veret er slik at ein har ordentlig vinter.
Så fint at vi får ta del i ditt vakre vinterlandskap.

Ønsker deg og dine ei riktig fin veke !

klem frå Johanne

Dans på roser sa...

Åh, vi har det bra fint her i området om dagen! Nydelig, er det. =) Herlige bilder, Trine.

Stikker innom deg for å fortelle deg at bloggtreffet starter 11.30, dette på grunn av lørdagstrafikken i cafeen. Gleder meg!

Klem og god helg.

Hilde Heimdal sa...

utrolig flott bilde det flrste du la inn der:))))))))

Essemia sa...

Vilka bilder du har tagit. Det är så vackert med rimfrost.
Hoppas ni får en skön helg.
Kram Elzie

Mogens sa...

Hei
Jeg har sett på huset og hagen deres mange ganger når jeg går forbi og beundret det hver gang. Som du skjønner så er vi "nesten" naboer og vi har tydeligvis den samme interessen når det gjelder interiør og hage. Jeg må nok kalles nybegynner i forhold til deg, men det hadde vært hyggelig med en prat og litt utvekslinger. Dere har vært fantatisk flinke med alt dere har fått gjort med eiendommen deres!

Anonym sa...

債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.