mandag 29. desember 2008

Det siste i 2008

Julen er en skjønn tid. Jeg storkoser meg med å få være sammen med familien min, venner og slekninger i disse juledagene.
Vi er godt inne i romjulen, og jeg har en aldri så liten romjulskavalkade å by på i dette siste innlegget mitt i 2008.
Jeg har fått noen tips for å kunne utnytte kameraet vårt litt bedre i min bildetaking, og de siste dagene, og ikke minst i går kveld, har jeg prøvd meg frem og tatt en del bilder av vårt julehjem.
Adventlysene er byttet ut med et stort kubbelys og to søte telysestaker. Lys på bordet må man jo ha!


Vi hadde en koselig juleaften her hjemme. Bordet var dekket med det gamle serviset etter min mormor og morfar. En kvist fra en hengebjørk dekorert med en lang perlesnor var med og prydet bordet. Enklere kan det vel nesten ikke bli, men jeg synes det hadde en fin virkning.

Serviset er fra Porsgrunn Porselen og er dekorert med roser i brune nyanser. Jeg er så glad i det og synes det passer godt inn her hos oss. Vet at mormor og morfar hadde satt så pris på at vi verdsetter det gamle finserviset deres, og jeg synes det er så artig og fint å kunne anvende dette nydelige serviset etter de gamle kjære.

Med mer dempet belysning, ble også bordet mer stemningsfullt.


Den gamle kjøkkenbenken fra midten av 1800-tallet er vi så kjempeglad i. Denne ruver litt i stua vår, men for oss kan et nytt møbel aldri erstatte en slik gammel skatt.
Salig blanding av lysestaker i fattigmannssølv og glass. Er det lov å si at jeg ble fornøyd med dette bildet? Synes det gir så fin stemning...Vårt juletre er alltid ganske høyt, og dessverre som regel litt for omfangsrikt. I år har vi gått tilbake til edelgran. Vi prøvde oss med vanlig gran i fjor, men den drysset så fort at vi ville tilbake til den typen tre vi alltid har hatt. Vi pynter granen stort sett i søvl og rødt, og fra LantlivsAnette ble jeg i fjor inspirert til å bruke hvitt og pusete garn på tregreinene som snø.


Mange av julekulene våre ligger til pynt i osteklokker, henger på en krok eller ligger på et fat rundt omkring, derfor syntes jeg det ble litt for få igjen til jueltreet. På en liten bytur 3. juledag kjøpte mannen min en del av disse fine kulene til treet. Kjekt nå som det er halv pris på julepynten, og jeg synes han gjorde et godt valg! Jeg er fullt klar over at det er ikke alle som kan sende mannen sin ut for å kjøpe julekuler, så jeg setter pris på at han er slik og han har sansen for det estetiske (det er vel bare fint å si noe godt om mannen sin - håper det ikke oppfattes som skryt).

I dag har jeg gjestet en av byens interiørbutikker, og kom hjem med noen slike. Så det ble det litt flere kuler til treet vårt. Det har faktisk blitt kjøpt noen kuler til juletreet hvert eneste år de siste årene, det blir visst aldri nok...I det forrige innlegget mitt fortalte jeg om hvor ivrig jeg har blitt til å pynte innendørs med naturmaterialer, men tiden tillot ikke da at jeg fikk vist så mange eksempler. Her sees lerkekvister sammen med annen julepynt i hylla over sofaen.


Det er den samme virkningen jeg er ute etter hele tiden. Det vakre, skjønne og elegante fremheves av det rustikke og grove.
De søte selbuvottene er blitt for små til minstemann denne sesongen, og jeg var på nære nippen til å rydde de bort på loftet. Men så kom jeg plutselig til å tenke på at disse ville vært koselig å kunne kikke på, istedet for å ligge bortgjemt på et loft. Disse herlige vottene har nemlig alle tre gutta våre brukt og det var svigermor som kjøpte dem til eldste gutten vår da han ble født. Så et kjært minne er det også. Det nydelige hjertet som henger ved siden av fikk jeg av en god kollega til jul. Hun har tovet det selv, og jeg synes det er utrolig søtt! Takk, kjære deg!!
En annen søt presang jeg fikk til jul, var dette perlehjertet. Det fikk jeg av ei god venninne som tenkte på meg da hun var på kjærestetur til Gøteborg før jul. Kjempekoselig!!!Så var det årets lille presang til meg selv. I år ble det denne sinkboksen som jeg skal ha litt blonder og sløyfebånd i. Litt artig boks, kjøpt på Kremmerhuset.

I en krok i stuen står Betlehemskrybben, som jeg egenhendig har kjøpt og fraktet med fra Jerusalem. Denne skal frem hvert eneste år - uansett trender eller om jeg synes den passer inn i stilen eller ikke. Det er tross alt dette julen egentlig handler om, og jeg vil at ungene mine skal kunne forbinde sin barndomsjul med denne.

Vi er så heldige å fremdeles ha et nydelig julevær utendørs. Selv om det meste av snøen har forsvunnet, har romjuldagene vært preget av kuldegrader, men sol og vakkert rim på trærne.Plantebordet mitt ute har fått et mer julepreg enn i sommer.
Koselig synes jeg det er å kikke ut fra kjøkkenvinduet på litt julestemning på uthusveggen.
Se her, her ser dere hva jeg snakker om når jeg sier rim på trærne. Er det ikke bare helt fantastisk?!!!

Naturen er bare helskjønn! Her gjelder det bare å sanse detaljene og nyte det utrolig vakre synet!!!


Vi hadde en fin dag 4. juledag hvor mange store og små var samlet ute til akining, lavo, bål og grøt. Kjempekoselig!
Koselig å tenne lykta i vindfanget om kveldene.
I dag er det såpass kaldt ute at det nesten er best å holde seg inne. Tenne lys og krølle seg i sofaen med et blad eller bok og litt sjokolade.

Vil ønske dere alle et riktig godt og fremgangsrikt nytt år i 2009!!! Håper det vil bringe dere masse smil, glede, og kjærlighet! Tusen takk for all glede dere har gitt meg dette året! Dere har tilført noe positivt i livet mitt som jeg setter stor pris på!
Ha en herlig nyttårsfeiring og nyt øyeblikkene!!!! Det er dem livet består av.
God klem til dere fra Trine

26 kommentarer:

Johanne sa...

Kjære Trine !
Så ubeskrivelig vakkert innlegg du har lagt inn ( som vanlig )! Er så imponert over di evne til å skape det nydelige...og sette ord på det. ALT er såå fint. Nydelig pådekka bord..så koselig med service som går i arv..krybba..dei for små lestene som er blitt til pynt. Perlehjerte - tova hjerte..kjempefint.
Det var òg så fint ute hos deg..plantebordet og naturen med rimfrost.
Vil takke deg for den gode bloggvennen du er Trine ! Du er ein unik person som eg virkelig verdset !
Takk for alt du har gleda meg med i 2008 :)
Ønsker deg og dine alt godt for 2009 :)
Nyttårsklem frå Johanne

gupe sa...

Et nydelig hjem du har,og så flink du er til og pynte og gjøre det fint rundt deg.Du har en virkelig inspirende blogg som det er utrolig moro og kikke innom..vil få ønske deg et riktig godt nyttår:)

Helen sa...

Hei Trine! Så vakkert og stemningfullt! Og ikke minst at det du skriver i innleggene dine gir ettertanke. Så flink som du også har blitt med kamera. Det er mye lettere å få fram stemninger uten blits. Og det aller viktigste er jo den bak kameraet. Dersom man ikke ser og vinkler motivene riktig, hjelper ikke all verdens utstyr.

Mokki sa...

Det var et flott julebord du hadde dekket :)

Monica sa...

Nydelig innlegg og bilder! Godt Nyttår:)

Som Mine Dager Er, sa...

Ja du kan sannelig lage stemning, Trine. Du byr som vanlig på mye vakkert, og jeg sitter bare og nyter det.

Jeg tillot meg å linke til bloggen din på mitt siste innlegg. For det var jo nettopp du og din blogg som fristet meg til å starte opp i mars i år. Så vet du det ;-)

Ønsker deg og din familie et riktig godt nytt år. Håper 2009 har mye positivt å by på for oss alle.

Klem fra Marit

Essemia sa...

Vilka underbara bilder du visar. Det ser verkligen juligt ut.
Önskar er alla ett riktigt gott nytt år.
Kram Elzie

Anonym sa...

Hei Trine!

Jeg fant igjen bloggen med hun som lager ting i lammeøreblader. Adr er http://lottensvita.blogspot.com. Ha en riktig flott nyttårskveld, vi snakkes, klem Mette

Guttemamma sa...

Herlige og skjønne bilder du viser, nå har jeg kost meg skikkelig!! Godt nytt år, hilsen fra Anette

Anonym sa...

Kjære Trine, først takk for de fine ordene dine til meg i forrige innlegg, det varmer.
Bildene i dette innlegget er noen av de fineste du har vist oss synes jeg, både ute og inne bildene. Jeg synes Johanne i det første innlegget sier det så fint, "....imponert over di evne til å skape det nydelige.. og sette ord på det", det er nemlig akkurat det du er så flink til. Jeg smiler alltid når jeg har vært innom deg, og jeg gleder meg til fortsettelsen, ekstra mye gleder jeg meg til de første bildene av blomsterspirer som strekker seg mot sola når våren nærmer seg. Jeg ønsker deg med dette et riktig godt nyttår.
klem Britt fra Trondheim

Josefine sa...

Hei..så nyyydelige bilder! Ser ut som du har hatt en flott jul med herlig stemning. Liker bloggen din veldig godt, gleder meg til å følge deg i året som kommer:) Ønsker deg og familien din et riktig GODT NYTTÅR! Klem fra Josefine

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt!
Må bare få takke deg igjen, jeg! Du har gitt meg så mye godt, og jeg smiler også alltid når jeg leser det du skriver til meg. Så da gleder vi hverandre, da - og det er jo flott!
Å, ja, gleder meg også veldig til blomsterspirene dukker opp av vårfrisk jord. Det blir herlig!
Det er så kaldt hos oss om dagen, så jeg er litt bekymret for noen av rosene mine. Ikke har vi snø så det blir så godt som barfrost å regne.Vi får håpe det går bra.

Ønsker deg og dine alt godt for 2009!
Nåttårsklem fra Trine

[morgrethe] sa...

Hallo Trine.

Koselig å se inn i julehuset ditt:o) Flotte bilder du viser!
Naturen og lyset er så fint om dagen. Koselig å se deg som snarest her om dagen, like flott som alltid.

Håper du får det supert i 2009 Trine. Vi blogges!

liven sa...

Heisann!!
Nå har jeg kost meg lenge og vel her inne med de koselige bildene dine:o)
Du har en veldig fin blogg som jeg gjerne vil besøke igjen:o)
Legger deg til i bloggrollen min....håper du ikke har noe imot det??
Da er det lettere å huske.....i dette havet av flotte blogger:o)
Ønsker deg en fin feiring i dag og et riktig godt nyttår:o)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Trine ! Fantastisk vakre og inspirerende bilder hos deg! Koser meg gløgg ihjel her inne. Hihi, pepperkakehuset mitt er egentlig bare et resultat av at det lages hvert år så triksene er innøvd. Barnas er druknet i glasur og det grelleste godteri, de har man på en måte sett på bilder før.... overalt, nonstop hus er ikke det som gir meg den største estetiske glede...jeg bor jo i byen som har verdens største pepperkakehusutstilling så jeg er godt forsynt hi hi.
Ønsker deg og dine et riktig Godt Nyttår og takk for det gamle !
Klem

Magny sa...

utrolig mye vakkert på ett og samme innlegg...
frost er sååå vakkert...

og julekrybben er make til vår, fikk den av en av besteforeldrene som kom fra israel..
godt nytt år til deg!
klem, magny

Metteflette sa...

Godt nytt år! Klem fra Mette

Helene sa...

Nydelige bilder:o)
Er innom for å ønske deg et godt nytt år.

Klem

Hulda sa...

Åh, som jeg falt for innlegget ditt her, virkelig nydelig dekorert i huset. Akkurat i min smak. :) Elsker å ta inn ting fra naturen og sette sammen med interiøret. Syns det var så fint med lyset i krukka, og kvistene. Nydelig.
Ute hos deg så det også flott ut, med pynt og lykter.

Ønsker deg et fint nytt år!

Dagny sa...

Mange flotte bilete og vakre ord!
Takk for mykje inspirasjon i det gamle året, ser fram til nye ord og bilete i 2009 :-)

Varme nyttårsklemmar!

Dans på roser sa...

Hei Trine!

Godt nyttår! =)
Så fint innlegg. Masse fine bilder. Mmm.

Stikk innom bloggen min, har lagt ut et forslag til bloggtreff. Så har du fortsatt lyst, så hiv deg med.

Klem, Kathrin.

Aalerud Stall sa...

Hei kjære Trine :-)

Så nydelig du har pyntet hos deg! Jeg har kost meg med bildene dine en sen kveldsstund... Ønsker deg og dine et riktig Godt Nytt År!

Nyttårsklem fra Britt :-)

P.S Vi skal på vår årlige sommerferie, men reiser 6. januar i år :-)

Anne på Moseplassen sa...

så mye deilig å se da :) nydelig hus, nydelig pynting

godt nytt år :D

Solveig Øynes sa...

Kjære Trine

Koselig å se innom deg og ditt nydelig julehus. Hils familien så mye og vi ønsker dere alle et riktig godt nytt år!

Hilsen oss i Alvdal v/ Solveig

Anonym sa...

hvorfor ikke:)

Anonym sa...

Wow, this piece of writing is pleasant, my younger sister is analyzing these things, so I am going to convey her.


Also visit my blog post - windows password