søndag 14. desember 2008

Julens velkomst

Det er så vakkert ute for tiden. Snøen og naturen lager så god julestemning, og julen nærmer seg jo også med stormskritt. Det er viktig å nyte hver eneste dag, og prøve å ikke la alle gjøremålene ta overhånd, men ta seg tid til å nyte og kjenne på den gode førjulsfølelsen.

Når man er glad i julen, vil man gjerne at det skal minne om jul både ute og inne. Det er hyggelig å komme hjem på ettermiddagen til et julepyntet inngangsparti. Ikke minst er det hyggelig å kunne ønske gjester velkommen hjem til oss med å tenne lys og stelle i stand slik at gjestene kjenner seg ventet og velkommen.

Dekoreringen min er alltid svært enkel og inspirasjonen er selve naturen. I mine øyne er naturmaterialer svært så effektfullt i seg selv.

Litt mose i potter satt i trekassa, noen kvister fra hengebjørk over, epler og et par blanke stjerner som bryter litt med det naturlige og rustikke.

Døra har en krans med masse lys og noen søte lerkekongler. I mørket lyser den så koselig! Lys i mørket er så fint!!!
Den gamle kjelken vår står fremme i år også. Velbrukt og jordnær står den der og gir asosiasjoner til en gammel nostalgisk jul. Skal lure på hvilke barn som har sust nedover bakkene på denne og hylt av fryd når kjelken gikk fortere og fortere?Lys i lykta gir så vakkert skinn og så lun og god stemning. Lyktene utendørs tennes alltid når vi får gjester etter mørkets frembrudd. Koselig!


Velkommen til oss!!!


Ha det hyggelig i førjulsdagene! Klem fra Trine

11 kommentarer:

Liv Elin sa...

Du og du for et vakkert inngangsparti ! Helt sikkert ikke vanskelig å føle seg velkommen der hos deg !:)
Liker også å pynte med naturmatrialer både ute og inne - selv om det er enkle ting , er det jo så dekorativt ! :)
Takk for hyggelig kommentar i forrige innlegg! :)

Håper du har en fin kveld i førjulstria!

silje-sin sa...

Så nydelig! Nå kom jeg virkelig i julestemning, tusen takk:) klem fra silje.

Amy sa...

Kjempe koselig er det hos deg! Elsker den gamle akebrett, har lyst å finne en sånn en selv! Blir flittig besøk på auksjon til jeg finner den! Lyktene er overalt også for tiden- din er nydelig, hele stemning på veranda er koselig, mann kunne godt nyte en kopp varmt sjokolade akkurat der!
Ha en koselig førjulstid!

My home is my Castle - by Kari sa...

For et nydelig inngangsparti du har :)
Og for en vakker blogg med så mange flotte bilder :)
Fant frem til deg via Mia ;)
Legger deg til på linkelista mi på bloggen min ;)
For her kommer jeg tilbake ;)

Klem,Kari

Anonym sa...

Så fint du har pyntet til jul, gjestene dine føler seg helt sikkert varmt velkommen.
Dette er vår første jul i nytt rekkehus som vi har pusset opp i lang tid på forhånd. Vi har bodd i en leilighet i samme borettslag så det har heldigvis ikke vært lang vei til huset. Jeg har vært litt utradisjonell i og med at jeg har ordnet hagen før vi flyttet inn (har en hagedilla så har en hagedilla..), men vi er glad for det nå. Ha en fortsatt fin adventstid sammen med familie og venner, håper vi "treffes" igjen før jul.
Klem
Britt fra Trondheim

Helen sa...

Hei Trine!
Så hyggelig du har pyntet inngangspartiet ditt. Jeg er helt enig at det skal ikke så mye mer til enn naturmaterialer. Her på Toten har dessverre mildværet satt inn, så mye av snøen har blitt borte. Du er så flink til å minne oss på å nyte førjulstida, så den ikke blir stresset bort.

Josefine sa...

Å så fint du har pyntet! Dette må være et av blogg verdens fineste inngangsparti:) Så nydelig det er med lykter, sink..mose og epler! Huset ditt er jo så flott i tillegg. Det vinduet du har ved døren er jo praktfullt.

Og den kjelken gir mange minner.. på vestlandet kaller vi den for rattkjelke, vet ikke om dere sier det samme. Husker godt når alle ungene var ute med hver sin sånn til langt på natt. Vi kjørte etter hverandre på rekke og rad. Noen ganger nesten med livet som innsats.. og det var ingen hjelm på nei..hi.hi. Dette var virkelig et inspirerende innlegg. Skal legge epler utenfor i morgen:)Klem fra Josefine

Veronica's hus sa...

Så lekkert du har pyntet!!

herlig å se slike bilder.

klem

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Trine ! Så nydelig hos deg, vinterhvitt...sukk!!
Her blåser vi vekk, kranser og annet stæsj havner i naboens hage så nå lurer jeg fælt på om det blir pyntet utenfor i det hle tatt denne julen, hi hi, men jul blir det uansett,
Ønsker deg og dine en herlig julefeiring.
Klem

Anette sa...

Heisann! :-)

Så utrolig lekkert - skulle ønske jeg hadde et slikt inngangsparti!

Ha en fortsatt fin førjulstid! :-)

Flower Power sa...

Wow, så nydelig du har pyntet!!!! Skikkelig julestemning..... og jeg ble kjempeinspirert til en oppryddning utenfor min egen dør også! Må nok fikse litt mer der i morgen den dag:)Skjønner godt at det er koselig å komme hjem til denne velkomsten ja....

Jeg ønsker deg en riktig GOD JUL, og kos deg masse med dine:)))
Klem.