søndag 7. desember 2008

Julestemning inne og ute

Det har vært en fantastisk førjulshelg! Jeg har syslet og ordnet, vasket, pyntet og bakt og julestemningen i huset har virkelig vokst frem etterhvert som helgen har gått.
I går gjorde vi en av førjulsforberedelsens høydepunkter; nemlig pepperkakebaking.Det har blitt tradisjon at hele familien er med og vi baker pepperkaker sammen. Veslegutten på tre er naturligvis også med og trykker ut kaker.Jeg har ikke noe prydelig pepperkakehus å skilte med (vi lagde et hus også, men etter å ha sett Lisbeth sine pepperkakehus, tror jeg ikke vårt egner seg særlig for publisering... Det anbefales å kikke inn til Lisbeth og bli inspirert av hennes fantastiske pepperkakehus.)

Disse nonstop-pepperkakene er vel også sjarmrende på sin måte, pyntet av barnehender med stor iver og glede.
Jeg er nesten barnslig tradisjonell når familien samles til pepperkakebaking. Huset må fylles av julemusikk, i kjøkkenvinduet må eplebarna fra Carl Larsson stå, stearinlysene på kjøkkenet må tennes og juleforklene må være på. Så kan vi bake og kose oss!

Utendørs er julestemningen også på plass til gangs. Jeg ønsket meg snø, og gjett om ønsket ble oppfylt! Det er bare så eventyrlig vakkert ute nå, snøen ligger tungt på trærne, bakken har fått et hvitt dekke og alt blir omfavnet av dette hvite, myke, kalde og glitrende stoffet.

En av hagens roser, Rose Glauca har hundrevis av små nyper over hele busken, og kontrasten ble så vakker med de røde nypene mot den hvite snøen.

Fortsatt hyggelig førjulstid!!! Klem fra Trine

12 kommentarer:

Frøken (male)STRØKEN sa...

åhh, for ett flott hus dokker har!! virkelig nydelig! Å de pepperkakene såg temmelig gode ut de åsså :) Til uka e det vår tur å hive oss igang med pepperkakene... Å ALLE de andre kakene, brødene, å bollene... Huff.. ser nesten litt mørkt på alt som skal bakes, når man attpåtil har en butikk som skal drives tillogme på søndagene nå fremover..

Lisemoren sa...

Så trivelig det så ut hos deg i dag. Høres som en super helg. Jeg likte så godt utebildene av huset ditt, og bildet med lykten på, det var nydelig. Her har vi også bakt som bare det i dag. Fem unger og to damer, da ble det fart over det : )

Monica sa...

Kjempekoselig bilder:) Førjulstiden er en herlig tid, bare man ikke blir tatt av stresset og glemmer kosen. Ser ut som om dere koser dere:) De eplebarna har forresten jeg også. De er kjempesøte:)

Herskapelig shabby sa...

Herlige bilder!

Ligger en liten ting til deg inne hos meg.. :)
Klem

Mia sa...

Såå herlige bilder fulle av julestemning her hos deg, Trine! Jeg skjønner godt at pepperkakebakingen er en av høydepunktene når det gjelder juleforberedelser, og at du har lagt alt til rette med musikk, juleforklær og det hele må jo bare høyne opplevelsen. Og ute ser det også virkelig vinterlig og vakkert hos deg, herlig med rosebusken med nyper og snø. Vi har også en del snø, men igår var det mildvær og postkortstemningen ble en smule ødelagt av regnet og den milde vinden. Men nå er det kaldt igjen og noe av snøen ligger fortsatt. Og imorgen skal det bakes her i huset også, så julen er så absolutt på dagsorden i heimen vår også. Kos deg videre med forberedelsene til den herlige høytiden.

silje-sin sa...

For et nydelig innlegg Trine! Og huset deres er jo helt fantastisk, så fine detaljer! Vi bakte pepperkaker i helga vi også, og nå er boksen nesten tom! Må nok lage en porsjon eller to til:) Ønsker deg en fortsatt fin desember! klem fra silje.

Anonym sa...

Heia Trine, så koselig dere har det. Et utrolig fint hus med nydelig hage som vi har sett mye av i sommer og høst, og inne har dere laget fin julestemning med julepynt inspirert av naturen. Jeg venter bare på invitasjon på gløgg med mandler :-) Ha en flott dag (her i Trheim er det -15).
varme hilsner fra Britt (vi skal lage pepperkaker ikveld)

Josefine sa...

Hei:) Så herlig julestemning det er her hos deg..både inne og ute. De pepperkakene var kjempesøte! Ser ut som dere koser dere i adventstiden:) Klem Josefine

Dans på roser sa...

Hei Trine!
Koselig å kikke innom deg igjen. =)
Nå har jeg scrolla laaaangt tilbake og oppdatert meg litt. Mange koselige bilder å se på. Så artig at du ble månedens blogger. Abbonnerer på Lev Landlig, men hadde ikke fått med meg det. Artig, artig!

Så trivelig med felles pepperkakebaking. Her er det mannen i huset som er sjef for den biten. Jeg nyter å være litt i bakgrunnen. Knipse bilder, sørge for fin musikk, litt å bite i.... osv...

Ha fortsatt fine adventsdager.
Pønsker på om å tromme sammen et bloggtreff på nyåret, for bloggerne her på Østlandet. Hvis jeg får ut fingern og GJØR det, hører du fra meg, hvis du er interessert da.
Fint med tilbakemelding...

Alt godt, Kathrin.

Grip dagen sa...

Mange glemmer hagen på denne tiden av året.
Men når snøen henger på planter og pynt, og sola skinner. Da er det mange skatter å se!
Vi har hatt både sol og snø noen dager nå. Det er et fantastisk lys og sååå mange motiver i hagen.

Inne begynner det også å bli jul. Jeg synes det er ei herlig tid.

Kos dere videre med kaker og pynt. De nonsto-pynta pepperkakene var skjønne! De så riktig gode ut!

Jeg bakte pepperkaker med mine små en dag. Da vi var ferdige begynte de å vaske opp - uoppfordret!
Da forstod jeg at de har visst blitt store... De er nå 10 og 12. Og mammas flinke hjelpere.

Julehilsen Marit

Liv Elin sa...

Så herlig julestemmning det var hos deg ! Båe pepperkakbaking og hvit julesnø - så herlig !

Håper du har en fin førjulstid ! :)

Johanne sa...

Hei Trine ! SÅ koselig førjulstemning det er hos deg. Og eg blir nesten rørt av synet av den vakre barnehanda som trykker ut pepperkaker. Finst det noko nydeligare enn små barnesinn...uansett stemning :) Men jammen blir eg sjarmert av våres òg sjølv om dei no er 12 og 15 år :):);)..så all alder har jo sin sjarm !! Blir òg imponert over den vakre "ramma" du legg rundt det heile når dokke baker...det er noko ungane dine sikkert alltid vil huske.Vart så sjarmert av Carl Larsson figurane dine òg...dei passa så godt inn i miljøet ditt.
Julestemninga utanfor huset ditt er òg så flott. Som eg har nevnt før så er du den første bloggen eg besøkte..og har besøkt den ENORMT mykje før eg no laga min egen i forrige mnd. og då begynte å legge igjen kommentar til deg og nokre andre. Har lyst å sende deg ei lita helsing i posten til jul for den STORE GLEDA du har gitt meg ved å være AKKURAT DEN DU ER !!! Så viss du vil kan du sende meg adressa di til johe-gil@online.no...så tikker det ei lita julehelsing i postkassa di.Ønsker deg og dine ei fortsatt fine helg :):) Stor klem frå Johanne