mandag 22. desember 2008

Jul i vårt hus

Det er faktisk ganske lenge siden jeg pyntet til jul her hjemme. Jeg er jo så glad i julen, så da kalenderen viser desember er jeg fort fremme med pynten. Synes det er så hyggelig å ha julestemningen i huset hele desember for virkelig å nyte det. Fra barndomshjemmet er jeg vant til å pynte lille juleaften, men i eget hjem må det pynetes før, ellers føler jeg julen i hjemmet blir for kort rett og slett.
Blanke og krakelerte fattigmannskuler i osteklokka mi synes jeg er stadig like vakkert. Et must til jul for meg!

Lys tenner man jo mye av i disse dager, og en liten selvlagd mansjett rundt lyset av grønt einerlignende materiale (kjøpt hos blomsterhandler) og et lite hjerte i sink gjør det ekstra hyggelig å tenne lyset.

Noe så enkelt som lerkekvister i en vase, skaper julestemning for meg.

Naturens detaljer og skjønnhet har bare blitt større og større for meg de siste årene, og i år bruker jeg mer enn noensinne av den innendørs for å pynte til jul. De søte konglene på lerketreet er bare så dekorative, jeg bruker kvistene litt her og litt der.Kula på speilet er den vakreste julekula jeg har. Den fikk jeg av ei kjær venninne i fjor til jul, og derfor betyr den litt ekstra for meg. Synes denne er utrolig nydelig - akkurat som venninna mi!

Jeg har nesten ikke kjøpt noen nyanskaffelser til jul i år, men jeg har heller pyntet med det jeg har med en litt annen vri. I vinduet i spisestuen har jeg hengt opp en liten kvist og hengt på pynt som jeg ville fremheve litt ekstra.Her synes hele vinduet. Bildet ble tatt i morgentimene i dag tidlig, og lyset var så fint.
Ei lita lykt er kjempelett å lage selv. Jeg har brukt et lite syltetøyglass, helt oppi grovsalt og knyttet et koselig sløyfebånd rundt. En liten gaveidè kanskje? Denne laget jeg i fjor, og har overvintret den slik i julekassa på loftet.

Min søte kjæreste kom hjem med røde juletulipaner til meg i går. Så heldig jeg er som har en slik god mann!
For noen dager siden fikk jeg en fantastisk påskjønnelse av ei som har fulgt bloggen min tett, først som anonym, nå med egen blogg. Hun forteller meg at bloggen min har betydd litt for henne, at hun har kost seg og senket skuldrene med å kikke på Trines Hus og Hage. Jeg synes det er helt fantastisk å høre! Hun ville sende meg denne utrolig søte pakka i posten - man blir jo bare glad av å finne en slik i postkassa si! Og ordene hun sendte med - de rørte meg dypt der inne. Hun hjalp meg å få et bredre perspektiv på det man holder på med - man kan faktisk få bety noe for andre mennesker gjennom bloggen! For meg ble dette stort!

Inni pakka lå det en vakker engel. Min kjære bloggvenn syntes at det passet til meg fordi jeg er den jeg er..... Slikt varmer, gleder, rører, gjør meg ydmyk, men også selvransakende.
Den virkelige engelen som gjør slike ting mot andre mennesker, en hun aldri har møtt, er jo faktsik henne!!! Tusen takk, kjære deg. Du skal vite jeg syntes dette var virkelig koselig!!!!


To dager igjen til jul. Jeg har ganske mange gjøremål igjen, men akkurat nå ville jeg prioritere dere! Jeg håper å kunne gjøre meg en del besøk rundt om i julen, det har blitt skralt i det siste.
Jeg vil gjerne få ønske en god og velsignet jul til ALLE der ute som kikker innom min lille blogg. Ta vare på hverandre og klem hverandre ofte. Det er bra for oss. tror jeg.
Ventetiden er snart over - snart er det julenatt. Jeg vil minnes det som hendte der - den alle første julenatten... Varm juleklem fra Trine

22 kommentarer:

Hverdagen vår sa...

Så koselig det var hos deg, Trine.
Stemmningsfullt med naturmatrialene så må nok en liten tur ut i skogen i dag og se om jeg finner noen fine grener:0))

Alltid hyggelig å se innom bloggen din.
Ønsker deg og dine en riktig god jul og mange flotte dager i 2009-

Klem fra Eli

Kine sa...

Kjempekoselig!!!!!Ønsker deg og dine en riktig god jul!!:) *klæm*

Anonym sa...

Så koselig det var for meg nå i formiddag å lese og nyte juleinnlegget ditt. Du er flink til å skape en varm og god stemning i innleggene dine, og bloggen din har betydd mye for meg i året som har gått. Det var en fin gave du har fått fra bloggvennen din, du fortjener det.
Nå vil jeg bare ønske deg en riktig fin og avslappende juletid sammen med de du har kjær. Gleder meg til å følge deg videre neste år (kanskje det kommer innlegg før den tid? :-)). Klem Britt fra Trondheim

Mia sa...

Så vakkert du har pyntet til jul, Trine, med materialer fra naturen og med ting du har fra før. Slik som jeg også har forsøkt å gjøre... ikke en juleting er kjøpt til huset iår hos meg, men litt annerledes blir pyntingen fra år til år alikevel. De lerkekvistene med kongler på er jo så fine, men hvor finner du dem...? Vakkert var det også med sølvkuler under glassklokken. Jeg førsøkte også på det samme tidligere i desember, men fikk ikke det til (osteklokken min er nokså liten) så det ble med kongler og et par tre "sølvsnøflak" istedet. Hyggelig med en så vakker gave fra din loggevenn. Er det ikke fantastisk at man treffer likesinneden gjennom bloggen og knyter vennskap via internett. Jeg setter stor pris på dine alltid så koselige hilsen hos med, og det er alltid like hyggelig å besøke bloggen din, det råder slik en god stemning her. Så gjenstår det bare for meg å ønske deg og dine en alldeles herlig julehøytid. Nyt dagene og tiden med dine nære og kjære, Trine!

Nyperota sa...

Heisan.

Jeg er så glad jeg
har linket deg
på på bloggen min,
for du har så fin
en blogg ! Og som
sagt tidligere, liker
å se på alle de fine
bildene, som igjen
gir mange fine idèer.

Nydelig pakke, den
fortjente du. Noen
er så flinke til å
lage til.

Ha en koselig jul.

Au revoir : )

Gunnemor sa...

Velsignet julehøytid til deg også. Så fint du hadde fått det til med lerkegreiner og julekula som speilet seg. Ja, det er deilig å feire jul igjen, og vite at vi er her for en hensikt. Det varmer å vite at en kan bety noe for andre. Kos deg i julen, og ta deg tid til å nyte den. Juleklem fra meg!

Josefine sa...

Hei..så fint du har pyntet og for en fin stemning det er her hos deg! Virkelig fin gave du har fått også..så kjekt:) Jeg er innom for å ønske deg og dine en fredelig og fin julehelg. Tar meg en liten blogg pause nå, men kommer selvsagt innom deg igjen etter jul:) Klem fra Josefine

Johanne sa...

Kjære Trine !
Så koselig å titte innom din blogg og kjære heim igjen :) Det var dottera mi som sa: "mamma no har Trine lagt inn noko nytt"...artig..kanskje ho er litt arvelig belasta. Her har vi kosa oss og pynta juletre, og det var kjekt å ta ein pause hos deg før vi fortsetter vidare :)
*********
Du har pynta såå fint !osteklokke med fattigmanns-sølvkuler..heimelaga mansjett...lerkekvister..kula frå ei kjær venninne..flott lykt med grovsalt..artig og ikkje minst ein bukett tulipaner frå din kjære mann...det varmer godt kan eg tenkje meg !!!
*********
Veldig koselig at du likte engelen som eg sendte deg...det varma, og den passa fint hos deg..så fint det var med den lille sløyfa du har hatt på. Ja, du fortjener den virkelig for DEN DU ER !
Det du gir gjennom den du er har gitt meg mykje glede...det skal du virkelig vite Trine !
**********
Ønsker deg og dine er fredfylt og god julehøgtid !
**********
Varm julehelsing og klem frå Johanne

My home is my Castle - by Kari sa...

Nydelige bilder :)
Ønsker deg en riktig god jul :)

Klem,Kari

lavendel mio sa...

ÅÅÅÅÅ så koselig det var her da:)Det skal i grunnen enkle knep til for å skape julestemning.Ser du har SNØ..hm..hm..det har ikke vi men det er lovt til i morgen,så vi får håpe:)
Ønsker deg og dine en fredfull jul. Klem:)

Anita sa...

God jul til deg og dine fra meg! klemmer fra Anita!

Anita sa...

Får forresten ikke sett bilder idag, så derfor ingen skikkelig kommentarer! Nå galt ett eller annet sted!

Dagny sa...

Utruleg stemningsfullt og fint hos deg!

Ha ei fredfull og god julefeiring :-)

Varm juleklem frå meg

milly Garden sa...

Hej,

Vill önska dig en riktig God Jul!

Kram Marina

Trines Hus og Hage sa...

Kjære Britt fra Trondheim.
Må bare få takke deg for så koselige kommentarer du gir meg! Det er alltid veldig hyggelig å lese når du har vært på bloggen og lagt igjen en kommentar til meg. Tusen takk for alle gode ord du gir meg! De varmer godt og inspirerer!
Ønsker deg ei herlig julefeiring tilbake og alt godt for det nye året for deg og dine.
Klem fra Trine

Fridashus sa...

Hei!

Så heldig du er som har den gamle sveitservillaen :o) Jeg ønsker meg også et gammelt flott hus! Må nok drømme litt til først;o)

Klem

-Mia- sa...

Så mye flott julepynt! Koselig hus og blogg du har! Og kjempefin pakke du fikk! Nyt romjulen! Klem-Mia

Bette sa...

Så nydelig blogg,og nydelig hus du har!!! Har ikke vært innom her før,men kommer garantert tilbake=)
Ha en fin fomjuls-feiring!
-Bette-

Lindas Hus.. sa...

Hei!Nydelige bilder hos deg.
Flott å ta inn en fin grein å pynte med i vinduet.Ha gode romjulsdager.Hilsen Linda :))

Drømmen om en eplehage sa...

Alltid så stemningsfulle bilder fra din kant.

Håper dere koser dere i julehøytiden. Snart er 2008 over og det er litt rart synes jeg... Kunne tenkt meg litt mer av året jeg for det var litt ekstra godt på en måte.

Juleklem fra meg

Två systrar sa...

Vad mysigt att vi hittade din fina blogg!! Välkommen att titta in hos oss också! Kram C&M

Smineset sa...

For ett flott hus du har! fant bloggen din i dag og må si du har det flott! Min store drøm er å en gang bo i en sveitservilla... sukk...

Ønsker deg en fortsatt fin romjul og ett riktig godt nytt år!

Ps. Håper det er greit at jeg linker til deg?