søndag 30. november 2008

Adventstid

Herlig - adventstiden er her! Nå er vi virkelig inne i ventetiden fram mot jul. Vi gleder oss om kapp, ungene og jeg... Adventstiden er en fantastisk tid - full av glede, forventing og takknemlighet.
Dagen i dag har vært en julesysseldag, og det kjennes så godt og avslappende å kunne stulle og stelle i stand litt hjemme til advent.

.I kveld har vi tent det første lyset i adventskransen. Jeg liker at det skal være litt høytid rundt det å tenne lysene i kransen.
Eldtegutten leste opp Inger Hagerups vers som de pleier å si på skolen.

Så tenner vi et lys i kveld.
Vi tenner det for GLEDE.
Det står og skinner for seg selv og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld.
Vi tenner det for GLEDE
Årets adventskrans er temmelig lik som den i fjor, men har samtidig sitt eget lille preg. Elfenbenshvite kubbelys på min manns bestemors gamle sølvforgylte fat har blitt den tradisjonelle adventskrans her i huset. Det tror jeg ville ha gledet henne å se... Rundt kubbelysene knyttes tallene med hampetråd, og kastanjenøttene som vår mellomste sønn samler til meg legges rundt. Nytt av året er små einer kvister som er tatt inn fra hagen, tørkede roseknopper legges rundt, samt et par små hjerter i fattigmannssølv.


På det hvite ovale engelske fatet står ei gammel terracottapotte med en svibelløk med mose rundt. Så er det bare å bruke litt fra hagen her også, litt bjørkekvister ble koselig. En engelvinge og tre blanke kuler. Visp - julehygge!Det er så hyggelig å kunne følge med hvordan løken gradvis forandrer seg fra løk til å stå i full blomst. I mine øyne er det like koselig å se på den nå som når den står i blomst.Det vakre og det rustikke i skjønn forening. For ei som elsker naturen føles det helt riktig å bruke det den har å by på inne også når julestemningen skal skapes.

Den rustikke trekassa som vanligvis brukes på terrassen om sommeren har nå fått liv også på vinteren. Dette ble litt ny julepynt hos meg og ganske koselig, synes jeg. Inspirasjonen har jeg fått hos ei god venninne, så æren skal hun ha.

Sinkhus og julekuler, gamle flasker og svibel. Det blir da gankse sjarmerende sammen.

Litt tidlig å si glædelig jul til dere, men en herlig, god og velsignet adventstid - det ønkser jeg dere alle som titter innom her hos meg!!! Klem fra Trine

13 kommentarer:

lavendel mio sa...

Kor koselige og stemningsfulle bilder du har.Tenk nå er 1 søndag i advent snart over,kor fort tiden går...Go advent:)

Livet er heeerlig sa...

Heihei
Så flotte bilder, kom i skikkelig stemning her :)
Elsker den trekassen din...
Ha en topp ny uke
*Siv*

Drømmen om en eplehage sa...

Ser du har stullet og stellet litt til denne dagen du også.
Riktig så koselig og stemningsfullt hos deg!
Min absolutte favoritt tid gjennom hele året det er advent tiden og juledagene.

Ha en fin kveld videre!
Klem

Magny sa...

heia, så mange fine saker og stemningsfulle bilder...
riktig herlig!!
stor klem fra magny~~~~

Lisemoren sa...

Det ble veldig fint hos deg. Nydelig adventsstake var det. Likte veldig godt resten av dekorasjonene dine også. Ble veldig fint med mose, hjerter og englevinger. Jeg har aldri før holdt på med så mye nye julesyssler som dette året. Jeg blir så inspirert her på bloggene at jeg får lyst til å prøve alt mulig. Kjekt at du også deler av dine ideer. Ha en fin uke : )

LISBETH---<-@ sa...

Hei på deg!
Nydelig stemning hos deg, som du har stelt fint istand, jeg nyter...
Ha en videre koselig søndag kjære du.
Klem

Som Mine Dager Er, sa...

Nyyydelig Trine. Adventstaken var så koselig pyntet og det å bruke kastanjenøtter og einer var jo genialt. Du er alltid ett steg foran når det gjelder kreativitet. Det skal du ha!

Jeg har også satt mine svibler i slike gråtonede terracotta-krukker. Alle tre står i full blomst nå, og lukter så friskt. Elsker det!

Også ser jeg at telleren din har tatt seg en real spurt. Egentlig som forventet, for en kreativ dame som deg har nok en stor fan-skare her i blogglandia.

Nyt disse deilige førjulsdagene, så blogges vi.

Klem fra Marit

Frk. Mille sa...

Se der har du like mine nr på adventlysene. De er så fine. Veldig flotte julstemmningsbilder. Det er så fint med svibler og det kan brukes oppi og til så mangt for å pynte opp.

Ha en fin uke!

Klem Frk Mille

Frk. Mille sa...

Se der har du like mine nr på adventlysene. De er så fine. Veldig flotte julstemmningsbilder. Det er så fint med svibler og det kan brukes oppi og til så mangt for å pynte opp.

Ha en fin uke!

Klem Frk Mille

Hemma på Landet sa...

Mysigt. Jättefint ljushus.:-)

Moderncountry sa...

Hei kjære deg!

Tusen tusen takk for den siste hilsen du la igjen i bloggen!! Så godt å høre fra deg, du som har vært med meg så lenge. Har tenkt på deg en god stund nå, senest i går kveld, men så ble jeg så trøtt igjen. Ja du vet vel hvordan det er av og til, og like før Jul enda verre. Det har blitt litt vel mye sying og lite hilsner i bloggene..

Tenkte jeg skulle ta meg en tur, sette meg godt til rette og lese og nyte bildene dine. Du beskriver alltid så uendelig godt hvordan du føler det og ofte tenker jeg at vi er veldig like. Jeg har også en sånn sprudlende glede over tiden vi er inne i. Så koselig som det var den 1.Advent. Og det var det hos deg og Trine!! Du kan stelle så godt i stand du, helt nydelig stake og kassen var var jo veldig vakker!! Jeg har lett etter en gammel kasse i hele høst, men jeg kom ikke nærmere enn å få se på en naboen fant i en gammel låve. Da jeg hørte ho skulle male over de fine bokstavene og patinaen knøt det seg voldsomt i magen. En kveld vi tok oss et glass vin prøvde jeg meg, hihi..spurte om ho ville selge, men det ville ho absolutt ikke. Æsj :)) Jaja, da prøvde jeg iallefall, hihi..
Sånn ellers da Trine? Er alle vakre busker og roser dekket av snø? Jeg så på bildene under at det iallefall hadde lagt seg en fint lag med rim. Det er så vakkert på en solrik dag.
Å så har du strikket så fint!! Du altså, du kan du! Jeg så en fin pute inne hos Mia med fletter og falt pladask. Men strikke kan jeg altså ikke.
Oja, så liker vi det samme bladet, Landliv. Har det liggendes på puffen. Var på tur med mamma og på toget hjem satt jeg og koste meg. Et blad som får meg til å drømme enda mer om et liv på landet. Det er Et godt liv det :)

Nei, dette ble rene brevet. DU, vi får hilse på litt oftere kanskje. Har alltid en haug å prate om.

Ønsker deg og dine en riktig koselig uke!!
Ha det godt Trine!
Varm klem
Aina

Johanne sa...

Hei Trine :)
Såå koselig du har pynta...ALLTID like trivelig å besøke bloggen din :)
Såå fine dekorasjoner òg...
Vil samtidig takke for hyggelig helsing frå deg på bloggen min :)..som nybegynt blogger varmer det med ei helsing :)
Kos deg vidare i denne hærlige adventstida :)
Klem frå Johanne

MaryAnn De Roberts sa...

Hallo Trine.Jeg bor i America,i NY,min kusine i Norge har kjopt Lev Landlig til meg som jeg elsker,og sann et herlig hus som du har,og alt som jeg synes er herlig.Jeg har ogsaa et koselig hus,med en gammel hage,som jeg har arvet.Strikking er ogsaa min lidenskap,og jeg ville saa gjerne ha oppsriften paa de graa sjalet som du hadde paa deg i det siste bladet.Det ser ikke saa vanskelig ut,men bare en liten ide kan hjelpe.Tusen takk paa forhand.Hilsen Mary Ann.