onsdag 5. november 2008

Inspirert til små forandringer

Det å føle seg inspirert gir som regel overskudd hos meg, og inspirasjon slår seg ofte ut i en form for virketrang. Jeg skal medgi at jeg har begynt å kjenne på julestemingen. Man blir jo litt påvirket her inne også, og så har den lille snøen som har kommet blitt liggende, og det hjelper godt.
Den gode inspirasjonsfølelsen trenger nødvendigvis ikke resultere i store forandringer og prosjekter her hjemme, det ble bare litt koselige sysler i spisestua. Det å føle at man har tid til slike "unødvendigheter" er deilig.
Ikke er jeg slik som til stadighet flytter på tingene mine, det blir ikke prioritert. Men jammen gjorde det godt å få flyttet på litt og gjort noen små forandringer rundt seg (og samtidig få tørket litt støv). Og ikke er det mye som skal til heller før man går rundt og kikker og smiler til de samme gamle tingene, men nå i en ny setting. Jeg har flere ganger stoppet opp og sett på speilbuffeten vår, og kommet med glade utsagn ovenfor min kjære over hvor fint det var å stokke om litt på saker og ting.

Osteklokka ble kjøpt inn til jul i fjor etter inspirasjon fra Emmeline, som ønsket seg en slik. Imidlertid ble det dessverre ikke slik at hun fikk det (utsolgt der hun bor), mens jeg var heldig å få tak i ,og kjøpte osteklokke i julegave til meg selv.
Jeg vil gjerne gjøre huset litt lunere nå som vi har fått mørke kvelder og kaldere vær, og bruntoner er helt fint for meg på denne tiden av året. Kastanjenøttene fra min mellomste sønn, er et fint lite bidrag.


Veslegutten og jeg var ute og gikk tur på fridagen vår, og hjem igjen hadde vi med en liten bukett med snøbær og blader i glødende høstfarger. Jeg har blitt slik at jeg går og ser etter vakre ting i naturen når jeg er ute. Noe jeg kan klippe av og sette i vase hjemme? Jeg har iallefall blitt veldig mye flinkere til å glede meg over alt det skjønne ute i naturen de siste årene. Det gir masse glede å sanse det nydelige skaperverket!Husets tyngste og mest staselige lysestake. Et hyggelig møte med butikken Gult på Lilleaker, resulterte i denne tidligere i år. Mannen min og jeg hadde en koselig dagstur til Oslo, og det er ikke dumt å få fint minne med hjem...
Sausnebbet som ble kjøpt på marked sist helg, kunne jeg ikke bare stue vekk i skap med det samme. Etterhvert så havner det nok der når det ikke er i bruk, men først vil jeg gå og se litt på det.

Til og med ei gammel Figgjo mugge som faktisk har bodd i skapet ei stund, ble tatt frem. Forandring fryder, heter det - ja, det stemmer, det!
Jeg er så glad i denne speilbuffeten i mørk eik. Den er med og gir sjel til stua vår, føler jeg. Om ikke lenge kommer jeg til å ta frem en masse greier og forandre litt igjen.... for da er det snart jul!
Ha det fint så lenge til dere som er innom! Klem fra Trine

14 kommentarer:

Som Mine Dager Er, sa...

Åh, jeg hører vi er like vi to. Jeg elsker å dille med ting jeg har stående framme. Bytte litt på hvor de står, for deretter å sette dem vekk i skapet og heller hente fram noe annet igjen for en stund. Fordi forandring fryder. Jeg liker å hvile blikket og se på det som gir meg glede. Og vi har jo tid til det når som vi tilbringer så mye tid innendørs. Aldri så galt med mørket at det ikke er godt for noe ;-)

Koselige bilder du viser oss. Sjarmerende hjemmekoselig hos deg. Kos deg i tiden framover, det er nemlig veldig gøy å planlegge julen.

Klem fra Marit

Hespe sa...

Så herlig innlegg, med masse flotte bilder. Små forrandringer utgjør ofte mye, det er jeg ehlt enig i. Selv flytter jeg ofte rundt på ting, og gir tingene mine "ferie", så nå er det snart myyyye som blir sent på juleferie..

Ønsker deg en strålende flott dag!

Klem fra Hildegunn

H elle K sa...

Nydelig setting. Ser virkelig kjempe koselig ut. Nyt dagen. Kristin

Magny sa...

ja nå var det mer kjøtt på beinet...
liker også å dille bytte på saker,- finne nye sammensetninger, ta bilder...
veldig kosleig innlegg!!
og såå vakre saker,- kastanjer er dekorativt,- herlig farge til glass og hvitt...
likte så godt den lyspakken din også...
klem til deg¨~~~

Mia sa...

Hei Trine! Aller først vil jeg gjerne takke deg for dine herlige kommentarer i bloggen min, det er alltid koselig å se at du har vært innom og skrevet en av dine herlige kommentarer, som det er en sann gelde å lese! Jeg hadde en herlig tur til Nice og håper at det blir flere etterhevert (jeg har så absolutt fått sansen for Syd Frankrike, jeg som før har vært så betatt av Italia). Danmark er jo en anne favoritt, og de "strieputene" jeg har vist i bloggen min er kjøpt der. Den ene i Randers i sommer, den andre hos Honning og Flora i høst. Men begge kommer fra Jeanne d´Arc, og er sikkert mulig å få kjøpt her i landet også (i nettbutikker ihvertfall).

Så heldig du er som har vært en tur til Helen, hun er bare så utrolig herlig og inspirerende, og jeg tenker fortsatt med glede på besøket hos henne i sommer.

Så til dagens innlegg... herlige bilder av vakre ting du viser her. Det er hyggelig å gjøre litt små forandringer i sine omgivelser innimellom, for man ser på tingene sine på en ny måte, fra en ny vinkel. Og så er det jo hyggelig med litt forandring også da. jeg var ikke så flink til det tideligere, men etter at jeg begynte å blogge har jeg prøvd å se det jeg har på en ny måte og å følge årstidene mer, både når det gjelder pynteting med ogå tekstiler her hjemme.

Lisemoren sa...

speilbuffeen var virkelig fin, og det samme var alle de fine tingene dine. Håper det er ok at jeg har lagt deg inn under listen min over blogger jeg følger ? : )

lavendel mio sa...

For en nyyyydelig buffe .....Forandring fryder som sagt.Det er ikke så mye som skal til for å få litt forandring.Kjempefine bilder du har. Ha en nydelig helg:)

Josefine sa...

Hei:)Så koselig det er her inne hos deg. Nydelige bilder og så mange fine ting. Den speil kommoden var utrolig skjønn.Det var den gamle muggen også:)
Gjør det samme som deg..flytter på ting. Godt med litt forandring.
Ønsker deg en koselig helg, klem Josefine

Aalerud Stall sa...

Hei Trine :-)

Så koselig å høre fra deg! Jeg må innrømme at jeg har det på samme måte som deg; surfer rundt på blogger, men har ikke alltid tid til å legge igjen kommentar. Synes liksom det er bedre å legge igjen en litt lengre og da blir det kanskje sjeldnere :-) Men bloggingen skal være morsomt og ikke til å få dårlig samvittighet av... Nå nærmer det seg forresten ett år siden jeg begynte å blogge også, og det er din og Gry sin "skyld" :-)

Speilbuffen din er kjempefin! Det begynner å bli en stund siden jeg har vært hos deg nå, så jeg vet ikke om du har ommøblert (det har du sikkert), men det er virkelig et godt tips å flytte litt rundt på nipset også, ikke bare møblene. Jeg pleier å gjøre som Hespe til jul, nemlig gi mange pynteting juleferie. Har et skap hvor all julepynten er, og der får rosa roser etc. lov til å hvile en måneds tid :-)

Håper du nyter senhøsten, Trine, og så blogges vi om vi ikke rekker å treffes før jul!
Stor klem fra Britt :-)

Kine sa...

Små forandringer gjør STOR forskjell;)
Nydelig på stuen!!Driver også å flytter litt på ting,MYE mer økonomisk også hehe..
Ha en fin helg:)

Fru H sa...

Det skal ofte ikke så mye til for å skape forandring. Jeg synes det var så hyggelig å se skjenken din. Mine besteforeldre og svigermor hadde akkurat den samme.

Ha en fortsatt fin helg!

Johanne sa...

hei:)vil først takke deg for at du gir så mange mulighet for å komme inn i din vakre heim - og fine væremåte :) Mang ein gong har eg kobla av med å kose meg gjennom bloggen din...og eg kjenner kor skuldrane senker seg. I dag tok eg det steget og prøvde meg på min egen lille blogside...uten egentlig å ha så mykje greie på dette ( endå forhåpentligvis ;)Gjennom bilder og ord tar du oss besøkande med på ei fin reise :):)
Ha det fortsatt fint :) mvh Johanne

johanne sa...

Hei Trine :)
Tusen takk for hyggelig helsing, den varma for en fersk blogger..:)
Ha det fortsatt fint :):) klem frå Johanne

Liv Elin sa...

så flotte bilder fra stuen din - koselig stemmning ! :)