torsdag 30. oktober 2008

Sommerhalvårets prosjekt

Vi skriver 1. november allerede og sommersesongen er jo forlengst over. Om jeg skulle vise vårt lille prosjekt dette sommerhalvåret, så burde det skje nå før julestemningen tar oss alle med storm. Jeg er ikke helt der riktig enda, men har jo sett en masse julestemning rundt på bloggene allerede.
Jeg byr imidlertid på litt mer høststemning i dag, men nå som vi har nådd november, er det like før jeg begynner å tenke jul på ordentlig jeg også.

I fjor laget min kjære denne trappa, noe som ble et stort løft for inngangspartiet vårt. Før hadde vi bare ei trehelle som trapp. I tillegg så la min handymann skiferheller foran, men uten å fuge mellom med annet enn subus. Skikkelig fuging skulle gjøres dette året.


Nå helt på tampen av sesongen er resten av skiferhellene lagt. Vi har nå et ganske stort område med heller, både foran inngangspartiet og rundt hele det tilbygget faktisk. På baksiden ble det en ganske stor plass, som nok blir en koselig sitteplass i kveldsola neste sommer.Et ganske møysommelig og tidkrevende arbeid var det.


Men inntrykket blir mye mer rent og pent.
Jeg har brukt en del stauder i krukker og kasser i høst. Sensommersalget hos gartneriene er alltid moro og i år ble en del av staudene på salg satt til å pryde blant annet inngangspartiet, istedet for i bakken.
Her er to sedum satt i den gamle kassa.Murtorskemunn kan brukes til så mangt. Jeg har mye av den i steinbedet mitt, men den kan også brukes i kasse....
...eller i en jernurne. De små lilla blomstene er bare kjempesøte.
Sitrontimian har stor prydverdi, og i høst har denne bodd i en stor sinkkjele. Ja, det gjør den jo fremdeles. Stauder i krukker tåler minusgrader mye bedre enn sommerblomstene.
Deilig med helg, og været ser skikkelig bra ut også. Skal snart ut og gå en tur i den friske lufta. Kankje blir det litt raking også, og en kinotur med ungene er under planlegging. Ei riktig herlig helg til dere alle ønskes fra Trine!

14 kommentarer:

LISBETH---<-@ sa...

Veldig , veldig fint utenfor hos deg. Mye jobb å legge heller men så mye ryddigere og lekrere inntrykk det gir. Klematisen din er flott der den står.
Duuu, ser du har langt mellomrom mellom innlegg og kommentar felt, fikk det selv og Marit,som mine dager er ga meg et råd for å fikse det. Ligger igjen rester av koder under innlegget ditt som må vekk, om du går inn og redigerer innlegget , trykk rediger html koder så vil du se at det ligger masse små koder igjen på rekke og rad under der du har avsluttet innlegget ditt , som f.eks div med piltaster foran og bak
Om du sletter de forsvinner mellomrommet.
Uæhh, nå har jeg gitt deg et råd uten at du har bedt om det...men kan jo være du irriterer deg over mellomrommmet, det gjorde jeg inne hos meg ihvertfall.
Julen ja, jo den ligger i bakhodet og presser seg frem hi hi. Ikke til å unngå!
Ha en flott helg kjære du.
Klem

silje-sin sa...

Så kjempeflott det ble hos dere! Veldig pent og ryddig:) Ha en fortsatt god helg! klem fra silje.

Magny sa...

åååhhh så masse fine glimt...
flott ingangsparti, og skifer er nydelig... har du kosta for løv, eller har dere ikke løvtrær?? måtte bare spørre, var så rent og pent...

også en sjarmerende kasse på trappa , med vakkert hjerte oppi...

her er det blanding av høst og vinter,- en vemodig og ikke minst vakker tid...
fin søndag til deg~~

Anita sa...

Veldig fint! har skifer på en terasse her vi også, når mannen la den rømte vi området, skikkelig pirk og masse jobb! Dobbelt jobb noen ganger, for når den ene stenen var klar så hendte det at den brøt i to og gikk til skogs med ett brøl! Godt vi er ferdig med det! Ha en flott uke!

Miss.T sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg : ) det ligger en oppskrift på mosehjertene under i kommentarene.
Så flott det ble med skifer i gården !! meget ryddig å fint.

home 4us sa...

Utrulig vakkert med de hellene !

Ha ei fin uke !

Anonym sa...

Hei Trine, skiferhellene ble riktig så fine, vet at det er veldig mye arbeid med steinlegging (har prøvd det selv). Også mange fine loppis funn i forrige innlegg. Vi har lagt bruddskifer i entreen og på muren i stua (Oppdal begge plasser) og det ble fint (vi gjorde ikke dette selv men hyret inn eksperter som virkelig tok betalt, men jobben var strålende). I entreen har vi smurt inn hellene med innprengnering, men det skal sikkert ikke gjøres utendørs? Tenkte også å spørre deg om dette: Jeg har kjøpt meg et ullteppe (80X200 cm) som jeg skal henge på veggen(det er ganske tungt som du skjønner). Har du et forslag på hvordan vi skal gjøre dette på en god måte? Bare svar når du får tid, ingen hast. Så får du ha en riktig fin kveld, og nyt den med tente lys og de du er glad i.
Britt fra Trondheim

Hespe sa...

Hei, og tusen takk for koselig besøk på bloggen min :o)

Så flott uteområde du har! Din kjære har virkelig gjort en flott jobb med trapp og heller - nyydelig!

Ønsker deg en fortsatt flott uke!

Klemmer fra Hildegunn :o)

Guttemamma sa...

Utrolig koselige bilder og den traååa ser kjempeflott ut! Selvom snøen ligger her (ikke mye da), og jeg er i julemodus er det godt å se slike sommerbilder.

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt fra Trondheim.
Koselig som alltid å høre fra deg! Spørsmålet med teppet ditt var ikke helt lett. Du har sikkert tenkt på spiker, nagler eller som min mann foreslo å lage ei slags ramme av listverk rundt? Jeg tror kanskje noen nagler kunne vært en bra måte å henge opp teppet på. Lykke til, Britt. Jeg får vel kanskje høre om hvordan dere valgte å gjøre det etterhvert...
Ha en riktig fin kveld fortsatt til deg og dine.
Klem Trine

mali-mo sa...

Kjempefint ute hos deg nå! Nå også, får jeg vel si, for jeg har aldri sett at det IKKE har vært fint i hagen din da ;)

Kjempefint med heller, det er noe jeg virkelig kunne tenkt meg hos oss også, og hvem vet hva det kan bli med tiden...

BROCANTE sa...

Hei og gratulerer med kjempefint inngangsparti. Tar av meg hatten for den flinke mannen din! Det er masse pirk og også tungt arbeid å legge slike heller og steiner. Godt gjort. Morsomt å se på loppefunnene dine i tidligere innlegg også. Ikke ofte å finne stråmønster på loppemarked lenger!

Liv Elin sa...

Heihei ! her har jeg aldri vært innom tror jeg - så koselig du har det - og så heldig som har sveitserhus da !! *drømmerom* ;)

Håper det er greit at jeg legger deg til listen i min blogg - så kan jeg lettere finne tilbake til deg ! :)

Kjempeflotte bilder av uteområdet - og nyyyydelige detaljer man kan skimte av huset !

Liv E fra Husrom & Hjerterom

Anne på Moseplassen sa...

så flott det ble med skiferen! og deilige sommerminner i potter også :)