torsdag 9. oktober 2008

Dager med pusterom

Det kjennes så godt med noen dagers høstferie og litt mer tid til ungene, hjemmekos og blant annet blogging. Har hatt både venner og familie på besøk de siste dagene og det er såklart kjempetrivelig.Når mørketiden begynner å banke på, synes jeg det er så hyggelig å tenne et stearinlys eller to og sette en gjærdeig (eller to). Jeg får god og ivrig hjelp av minstemann i huset, og i dag ble det både grove rundstykker med gresskarkjerner og tre brød.

Osteklokka var et varp jeg gjorde i går. Jeg er skikkelig fornøyd over at jeg kom over denne store og romslige osteklokka som virkelig er stor nok til å legge litt bakverk under. Derfor er det også store muligheter for at denne blir brukt når noe skal serveres og ikke bare står til stas, slik som husets to andre osteklokker stort sett gjør. Men osteklokker synes jeg er lekkert uansett, og jeg er kjempeglad i dem - nå tre i tallet.
Andre nyanskaffelser er denne melkemugga som jeg kjøpte i Krakow. Denne turen har vel vært en av de minst innbringende turene jeg har vært på når det gjelder interiør, men så tok jeg det kanskje igjen når det gjelder klær og sko, tenker jeg... Synes iallefall denne var søt, prisen var også søt (12 zloty - 30 kr) og dessuten passet den godt til mugga jeg hadde hjemme fra før.

Hagen er med fortsatt og her har jeg tatt inn Austinrosa Mary Rose og satt den i et lite glass på et emaljert fat, kjøpt på loppemarked. Kubbelys er tingen for meg om dagen, merker jeg. Levende lys er jo i det hele tatt temmelig viktig nå om høsten, og jeg har fylt lageret med flere nye elfenbenshvite kubbelys.
Jeg synes det er så moro å få tak i koselige ting til en billig penge. Den lille ildfaste formen kjøpte jeg i samme "jallabutikken" i Krakow for 6 zloty, alstå 15 kr. Håper jeg får brukt den fornuftig, som å gratinere mat og slikt, men kastanjenøttene som den mellomste gutten vår har plukket til meg, gjør seg også bra oppi denne.


Jeg vet jeg nevnte at det ble flere andre innkjøp på kjæresteturen vår enn til hus og hjem. Tenkte dere kunne få en kikk på de nye mørke brune støvlettene mine og et brunt heklet sjal som jeg kjøpte. Støvlettene er så blanke at de virker nesten svarte på bildet - jeg greide dessverre ikke å få til et bedre bilde. Disse støvlettene var i mine øynes spesielt kule fordi de er så høye foran at de reker helt opp til knærne. Jeg liker å gå en del med skjørt og tykke stømper, og da liker jeg godt høye støvletter til.


Guttene og jeg gikk en tur i skogen i dag. Sola var skarp og klar og naturen var strålende. Slike stunder er viktig for både meg og ungene. Godt å komme seg ut når været er så herlig og bruke tid sammen. Vi hadde en skikkelig fin stund med klatring i trær og gjemsel under busker.
Som mange vet er jeg glad i plukke planter utendørs og pynte med det innendørs. Dagens lille bukett ble plukket i skogen, blader i nydelige høstfarger og nyper fra villrosenes blomstring, og så tilført rosa Louise Odier fra hagen. Det ble en oppkvikkende og søt gladbukett som vi ser hver gang vi passerer gangen.Bare litt koselig kveldstemning i høstmørket. Med ønske om fine høstkvelder fortsatt til dere som kikker innom her. Klem fra Trine


18 kommentarer:

Thusnelda sa...

Må berre fortelle at eg var nr.2000 på bloggen din. Guri så flink du er og så flott hus du har !!!!!!!!!

Hespe sa...

Wow, så utrolig mye flott og billig du har fått handlet i Krakow. Har aldri vært der selv, men forstår at en tur kanskje er å anbefale..?

Ønsker deg en strålende flott helg!

klemmer fra Hildegunn :o)

Magny sa...

velkommen hjem, heldige du....
masse inspirasjon her! nydelige glimt å titte på! flottestøvletter og sjal, mørkebrunt er så bra !!!
takk for titten, goooo helg i ruskeværet...

Monica sa...

For noen koselige bilder! Høres ut som en fin høstferie for dere også:)

God helg! Klem

Sussen sa...

Det var sannelig mye fint du hadde fått tak i der nede! Blir inspirert til å ta en tur selv jeg:-)
Like koselig som alltid å besøke bloggen din.
Ha en fantastisk helg da!
Klemmer, Sussen

Flower Power sa...

Velkommen hjem fra Krackow! Så mye fint du fikk med dag hjem derfra! muggen hadde passet perfekt på kjøkkenbenken min også....jeg er svak for mugger, og så har jeg maken til muggen med KREMtekst på:)
Nydelige bilder du viser oss, skikkelig herligstemning på kjøkkenbenken din med lys og ny osteklokke. De ser skikkelig gode ut de rundstykkene dine også...nam nam:)

Ha en fin lørdag Trine:))

Lisemoren sa...

Hei. For en flott blogg du har. Her må jeg innom igjen. Min store svakhet er mugger, jeg har mest blomsterbukketter i dem da. Din nye var nydelig. Jeg syns også osteklokken din var vakker. Takk for titten

Josefine sa...

Hei.. så fine bilder du viser:)Herlig stemning her. Så fin osteklokken.., støvlettene var kjempetøffe. Så gøy med en kjærestetur da, vi trenger å få litt næring til parforholdet også ja:)Ønsker der en fin helg!

Som Mine Dager Er, sa...

Det er deilig å ta høstferie og bare kunne slappe av med ungene og sysle litt i huset. Plukke med seg litt av det man finner ute for å pynte opp innendørs.

Baksten din så deilig ut, og osteklokker som rommer gjærbakst ser så utrolig fristende ut. Har en osteklokke selv som jeg fikk for kr. 70,- på en auksjon i sommer. Den er også høy, synes det er så praktisk.

Kjempefine mugger og prisen er jo heller ingenting å si på. Har vurdert Krakow som reisemål, men kjenner ikke så mange som har vært der for å spørre om det anbefales eller ikke.

Kos deg med helsen, vi høres Trine. Alltid koselig å lese innleggene dine.

Klem fra Marit

Anonym sa...

Heia Trine, denne kommentaren er en liten hyllest til deg for en koselig og stemningsskapende blogg. Gjennom din blogg har jeg blitt kjent med mange flere, men fremdeles setter jeg ekstra pris på din. Jeg vil med dette bare takke for fine innlegg, og gleder meg til flere. Ekstra artig for meg at du skriver og viser bilder om/av hagen din.
Varm hilsen fra Britt fra Trondheim

LISBETH---<-@ sa...

Hei på deg Trine. Så flotte bilder fra kjærestetur i Krakow og koselige bilder fra kjøkkenet ditt. Den muggen er til å dø av , elsker jo hvitt porselen med skrift, herlig nostalgisk.
Ha en fin dag da,
Klem

Trines Hus og Hage sa...

Tusen, tusen takk for de gode og varmende ord, Brit fra Trondheim! Jeg føler meg så beæret og glad! Utrolig koselig at du følger meg. Trine

Anette sa...

For noen fantastisk flotte bilder, kjente roen falle her iallefall! Veldig kule støvletter, jeg er og en skjørtejente og da må det kule støvletter til. Sjalet og-kjempefint! Jeg ønsker meg en osteklokke, må i hus før julebaksten tar til! Ha en fin dag! HIlsen Anette:-)

Anita sa...

Så fine ting du har handlet, skjønner at Krakow er vel verdt ett besøk:o) Ha en fortsatt flott uke! Klem!

Som Mine Dager Er, sa...

Kjære Trine. Hjertelig takk for reiserapporten til Krakow. Nå er reisemålet flyttet mange hakk oppover "byer vi må besøke"-listen. Jeg er glad i å besøke alle typer byer, men morsomt er det jo å besøke de som har mye spennende å by på til en vesentlig billigere penge enn feks London, Roma, Paris.

Klem.

Gunnemor sa...

Så koselig å ha kjærestetur. Vi var på en til Tallin i fjor, men tror nok jeg kunne hatt en fin tur til Krakow også. Kanskje det blir mitt neste ønske. Du er sååå flink til å plukke buketter. Jeg kommer liksom ikke på det jeg, men nå tror jeg at jeg skal ta meg en tur ut i skogen på fredag og plukke litt. Takk for fin inspirasjon! Fine kveld til deg.

milly Garden sa...

Åh så mycke fint och billigt du kommit över i Krakow...har aldrig varit där men vore trevligt att åka dit någon gång.

trevlig Helg!
Kram Marina

GundaM sa...

Takk for koselig kommentar inne hos meg Trine!
og så fine bilder du tar og den klokka med rundstykkene under var misunnelsesverdig;)))

God helg!