onsdag 8. oktober 2008

Kjærestetur til Krakow

Dette året her har bydd på flere internasjonale opplevelser og inntrykk enn jeg har kunnet drømme om. Sommerens Europatur til Frankrike hvor vi besøkte åtte land tilsammen var jo en storslått tur, og da forlanger man liksom ikke særlig mer. Men jammen var det mer i vente! Mannen min er bare helt rå av og til, og overrasket meg med storbyferie på bursdagen min. Yippie!!! Barnevakt, fri fra jobben - alt var ordnet.
I går kom min kjære og jeg hjem fra kjæreste- og vennetur til Krakow i Polen.
Vi var tre vennepar som reiste, og har hatt fire kjempefine dager i Krakow, til tross for at været ikke har vært like fint hele tiden som det vi ser her.
Utsiktsbildet av byen over er tatt fra tårnet (det blågrønne) i katedralen på Wawel slott.


For dem som har en viss interesse for arkitektur, er det ikke dumt å avlegge et besøk på Wawel slott hvis man er i Krakow. Eller om man bare liker å se estetisk vakre bygninger som ble reist i middelaldren.


Vi har kost oss skikkelig, slik seg hør og bør når man får muligheten til å reise bort noen dager med både gode venner og den man har kjær. Å rusle gjennom parken hører med til en av godene...
...likeledes å stoppe på en koselig skjokoladekafè og kjøpe det hjertet og ganen begjærer. Disse nydelige paiene, eplepai (nam - nydelig) og blåbærpai fikk man kjøpt til den nette sum av 4 zloty (kr 10) per stk.
På kvelden gikk ut og spiste hver kveld. Denne restauranten kan anbefales om man avlegger Krakow et besøk. Den har fått utmerkelse i Mitchelin guiden og maten var både billig og smakte fortreffelig.

Omgivelsene har såklart mye å si i en restaurant, og på restauranten Miod Malina hang en svær krans ned fra taket, pyntet med roser, mens en helt nydelig krans var prydet veggen. Vakkert synes jeg.

En kveld var vi innom denne puben, som het Absynth. Et herlig sted med nostalgisk sjel og karakter, og deilig jazzmusikk som skapte akkurat den rette avslappende stemningen.

Siste dagen hadde vi helt nydelig vær, og da vi satt og koste oss på en uterestaurant og drakk en god kopp kaffe, var dette utsikten min da jeg kikket opp på himmelen. Jeg vet jeg sa noe om å nyte øyeblikket akkurat nå, tiden går jo så fort (!).
Vel, nå er årets kjærestetur over for denne gang, men de mange gode minnene fra turen tar jeg med meg videre inn i høsten og vinteren.
En tur med kjæresten anbefales på det varmeste! Klem fra Trine
1 kommentar:

Monica sa...

Så deilig med kjærestetur. Det har vi faktisk aldri vært på, og vi har vært sammen i 17 år! Hmm, kanskje vi burde gjøre noe med det...;)

Ser ut som en flott by. Jeg elsker å se på slike flotte bygninger:)Kan gå i timesvis og bare nyte...