søndag 26. oktober 2008

Marked og loppis!

Det er heldigvis en god del ting som gjør meg både oppstemt og oppglødd, og det å gå på antivitetsmarked og loppemarked er definitivt en av dem! Denne helga har vært en slik herlig helg, hvor jeg har vært så heldig å både vært på et høstmarked og et loppemarked. Jeg er ihuga interessert i gamle saker og ting, og storkoser meg når jeg får vandre rundt og kikke på en masse vakker nostalgi, og dessuten plukke med meg litt småtteri...

Koppen og skålen med rosa roser på var kjempesøt. Ingen navn eller nummer under, så det er muligens en etterlikning etter et mer kjent mønster som ligner. Jeg har flere skåler og tanken er å bruke dem som skåler under blomsterpotter. Kaffekoppen kan hende blir en kopp med telys i, like gjerne som til kaffe.
Den gamle Bibelen håper jeg å bruke kreativt, feks når gavekortene skal lages til jul.
Litt tekstiler ble det fra loppemarkedet, og dette lakenet i lyseblå og hvite striper er typisk slikt som tiltaler meg.
Skåla med fint relieff er også slikt som jeg er svak for. Når den i tillegg er helt hvit og engelsk, ja da må jeg bare ha!
Kjøpte et par søte hjerter i fattigmannsølv også. Julen banker jo snart på døra vår. Gleder meg til det!

Et hvitt sausevebb har jeg sett etter en stund. Det er kjekt å ha et nøytralt sausnebb, som kan bukes til alle slags serviser (ikke det at vi har så veldig mange forskjellige, men..) Mitt nyervervede sausnebbet er faktisk enda finere i virkeligheten, fordi det søte relieffet ikke synes på bildet.

Søte små skåler som er fine til dressinger, marinader, eller salatingredienser som ikke hele familien liker, som feta ost.
Jøtulpanna fra loppis er egentlig til å steke små lapper (eller noe tilsvarende), men jeg vil bruke den som en lyskilde i mørketiden med et telys i hvert hull.

Så til siste fangsten. Stråmønsteret fra Egersund er koselig, synes dere ikke? Jeg liker ekstra, ekstra godt når blåfargen er dus og lyseblå som her. Derfor ble det enda et sausnebb med hjem fra loppemarkedet i dag.


Årstiden byr på en del lystenning inne om kveldene, og en forholdsvis mild og tørr høst sålangt, gjør at hagen fremdeles kan gi buketter til små vaser eller mugger.

Små gleder som lyser opp i innemiljøet og er med å skape trivsel og hygge! Selvsådde Tusenfryd holder fortsatt koken, mens de små blå og bustete asters er ekstra kjærkommen fordi den ikke alltid rekker å blomstre før frosten kommer for fullt. Rosa er Astrid Lindgren i knopp og bak den står noen viltre timianranker.
Med disse blomstrene vil jeg få ønske dere ei god uke og takke for koselige kommentarer og gode ord! Dere fortjener alle en blomst! Klem fra Trine

13 kommentarer:

I min verden sa...

hei:)

Gøy at du viser bilder fra fangsten:) Jeg visste på forhånd at markedet skulle være, og da tenkte jeg at DU nok skulle dit hvis du fikk muligheten denne helga-så smilte jeg litt for meg selv! Skulle gjerne vært der selv, nemlig-men kanskje like greit at jeg var et annet sted; så sparte jeg de pengene:)

FINE ting:)

Nattaklem fra Bergen

Frk. Mille sa...

Oi, skal si du fikk mange skatter med deg hjem. Jeg var selv på loppis i helgen. Fant også noen skatter, men følte du vant ;)

Klem Frk Mille

Haust sa...

Så mykje fint du har funne! Kjenner at det klør litt i meg etter å gå på loppis når eg ser funna dine, men det er ikkje så lett å kave rundt i store folkemengder med liten baby, så det får nok vente til seinare :)

Ha ei god veke!

Alvas hjørne sa...

Så masse flott du fant!
De jøtulpannene er fine med telys i, har en slik selv som brukes til lys.
Ha en flott kveld!

Miss.T sa...

så mye flotte skatter du har fått med deg hjem fra loppis! var selv en tur i helga som var, fikk noen få skatter med meg, men kunne tenkt meg ALLE dine :)

Som Mine Dager Er, sa...

Ja loppis er alltid gøy. Man vet aldri hva man kommer hjem med, og man slipper å blakke seg etter en slik runde. Synes du har gjort noen varp jeg, masse flott du fant.

Det er bare å begynne planleggingen til jul. Tiden går med raske skritt og snart skriver vi november. Jeg merker at vi skrudde klokka en time tilbake, for i ettermiddag var det nesten mørkt rundt kl. 17 og ute plaskregner det. Skikkelig hustrig høstmørke. Det er bare å tenne lys og kose seg som best man kan innendørs.

Trivelige høstkvelder ønskes deg fra Marit

Elzie sa...

Det var mycket fint du visar. Den där såskoppen var väldigt fin, liksom tallrikarna.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Japsee sa...

Utrolig mye fint du hadde funnet. Moro når man titter på tingene man fikk kjøpt i ettertid og tenker; der fikk jeg gjort noen godt kjøp.

Takker for komentaren. Ja de dukene som oldemor laget har jeg mange av, og er veldig stolt av.
Jeg lager en god del ting selv. Kanskje jeg skal begynne å blogge litt av det. Ha en fin kveld.

mali-mo sa...

Kjempeflotte ting du har funnet, det hvite sausenebbet var min favoritt!

Må bare tipse deg om at du ikke har lagt deg til i en gruppe på NiB?

milly Garden sa...

Åh så många fina loppisfynd du visar!

Vill önska dig en riktigt skön och avkopplande helg!
Kram Marina

Josefine sa...

Hei !
Så mangen vakre ting.. kjempegøy på marked. Nydelig sett med stråmønster:) Har også en slik munkepanne, pleier å ha te lys i den i desember.. koselig.

Ønsker deg en fin helg, klem Josefine

Jorunn sa...

Du har gjort mange fine kupp må jeg si!! Her jeg bor er det fint lite av loppemarkeder (det skal være et på søndag, tror jeg må ta turen), men heldigvis har jeg en bestemor med fulle skap og kott :) Hun er sjeleglad for å bli kvitt litt av alt hun har samlet seg! Så neste gang jeg skal hjemover har jeg en plan om å hjelpe henne å rydde litt :)
Da blir begge fornøyde!
Ha en strålende helg!!
Klem

Olstad sa...

Du er så flink til å finne skatter. De små hvite skålene falt jeg virkelig for de var super fine. Jeg liker også egersund stråmønster. Det er ikke alltid så enkelt å finne så du var heldig.

God helg.