søndag 23. november 2008

Givende sysler

Det var en slik dag hvor all natur var dekket av et fint lag med rim. Hvert eneste lite gresstrå var dekket av små krystaller som reflekterte lyset tilbake som diamanter i det skarpe sollyset. Det var en slik dag hvor man på sin lille vandring med lillegutt hadde tid til å stoppe opp og se, og legge merke til hvor vakkert alt omkring var.
Vi gikk over nabojordet, han med små ivrige føtter, jeg med langsomme og en spade i hånda. Det knaste av stive halmstubber dekket av rim etterhvert som vi ruslet. Målet for turen var skogen for å finne et par smågraner som vi skal ha utendørs hjemme. Det har ikke vært minusgrader mange dagene, og jorda har enda ikke fått skikkelig tele, slik at spaden fikk tak.


En slik liten luftetur med veslegutten er hyggelig, både for meg og ham. Vi stopper opp og snakker om alt det skjønne. Fint om han kunne lære å legge merke til de små enkle ting, og glede seg over dem. På veg inn porten hjemme måtte vi betrakte alpeklematisen som slynger seg over stakitten. Selv nå som bladverket har blitt brunt og planten har inntatt hvilen, så pryder den og mykner vakkert opp det hvitmalte gjerdet.

Det foreløpige resultatet av turen ser dere her. Ei lita gran i en sinkbøtte og på en benk ved siden av en kurv med epler. Så enkelt, så lett. I tillegg gir det så fin julestemning.

Nå skal jeg vise noe som er helt nytt her på bloggen Trines hus og hage; nemlig Trines strikkeprosjekt. Jeg er absolutt ingen superstrikker, men liker å ha et strikketøy på lur, i tilfellet jeg skulle kjenne inspirasjonen sprenge på. De siste par årene har ikke strikkelysten vært særlig ofte til stede hos meg, og derfor har det tatt laaaang tid å få strikket ferdig denne dressen til veslegutten vår. Men i dag har jeg endelig fått fullført (hurra!). Jeg strikket en helt maken til ham da han var bare noen måneder gammel, og den var han så søt i, så det ble til at jeg klemte på og ville strikke en til da den første dressen ble for liten. Etterhvert som gutten har vokst, ble jeg nødt til å strikke den bare større og større.
Dressen er strikket i Smart garn, superwash, for den som er interessert i skikt. Et godt garn som jeg har strikket flere plagg til ungene mine opp gjennom årene.Nå om dagen er det imidlertid slik at strikkeinspirasjonen er på topp. Jeg har kjøpt et helt annet type garn, nemlig Faerytale alpakkagarn og pinner nummer 8. På kveldene koser jeg meg med te og dette myke strikketøy. Jeg har allerede strikket et gammlrosa sjal, og starter nå med friskt mot med et i sart lillagrå.


En fortsatt fin søndag og ei riktig god uke til deg som kikker innom. Håper du kan gjøre noe som er koselig og avslappende i førjulstiden! Klem fra Trine

12 kommentarer:

Magny sa...

herlig... så god og varm strikket drakt...
hadde tenkt å grave opp et lite furutre og sette det i zunkbøtte,- men det er så frossent her...
til og med vannet på vaskerommet var frosset i natt,
klem og fin vinterkveld til deg~~~~

Monica sa...

Et nydelig innlegg. Godt skrevet:) Ble fint på trappa di:)

Hulda sa...

Hei Trine! Skal få sendt deg de linkene, beklager at det har tatt tid!

Flott innlegg dette! Vakre bilder, og god tekst. :)

Lisemoren sa...

Det er så fint med disse små julegranene, en slik vil jeg også prøve å få tak i. Nydelig ble det. Jeg er veldig imponert over dressen du har strikket til gutten din. Selv har jeg strikket mye, både til barna mine og meg selv, men det går i rykk og napp. Jeg har mange uferdige arbeider her hjemme, det er veldig uheldig. De fleste har noen vkst ifra.......
Ha en fin kveld : )

Haust sa...

Så koseleg det vart med grana på trappa! Må nok i skogen ein tur, ja!

Kos deg med strikketøyet ditt og ha ei god veke! :)

johannesiinteriorverd.blogspot.com sa...

Hei Trine ! Så fint du beskriver turen til deg og veslegut :):) ...ja det å prøve å lære barna våra å legge merke til det vakre rundt oss er viktig :):) Så nydelig det var på trappa di :)...igjen...du er så flink !!..og ikkje minst den fine heimelaga dressen...beundringsverdig !!:)
Ha en fin mandag :)

Anonym sa...

Hei Trine!Må bare si meg enig i at dette innlegget virkelig er godt skrevet!Traff iallefall meg rett i hjertet og ga så fin ro.
Og så morro at du trimmer pinnene igjen,det eneste temaet jeg har savnet litt ved bloggen din.
Vi snakkes :)
hilsen fra hagevenninna oppi åsen..

Anonym sa...

For en flott og stemningsskapende tekst og nydelige bilder, takk for at vi fikk dele dette med deg. Veldig fin drakt til gutten din, du er virkelig flink. varm hilsen fra Britt (Trondheim)

Trines Hus og Hage sa...

Kjære hagevenninne fra åsen og kjære Britt fra Trondheim!
Tusen tusen takk for så gode ord. Det brer seg så varmt og godt i brystet når jeg leser kommentarene.
Tusen takk!!!
God klem fra Trine

Anettes hus sa...

Hei! Så mange herlige bilder! Du er så kreativ og flink!!! Kjempe-flott og dekorativt med det lille grantreet og eplene:)

Klem Anette

Sussen sa...

God morgen!
Så nydelig det lille grantreet ble i sinkbøtta! Godt å se, for jeg har bestemt meg til at slik blir juletreet vårt i år. Vi pleier å ha et stort voluminøst et, men med vår høyst aktive 1 åring som er en liten klatremus har jeg funnet ut at dette kan være et dekorativt og hyggelig alternativ. Sinkbøtten er allerede innkjøpt hos Tinnies Hus og jeg venter i spenning på å finne det perfekte treet. Som ikke skal være helt perfekt! Hvis du skjønner hva jeg mener... ;-)
Ha en nydelig dag videre!
Klemmer, Sussen

prinsessa sa...

He he jeg måtte stjele mitt tre jeg;O) Men dog er det til gjengjeld veldig vakkert og heter Georg.
Nydelige bilder. Etter bloggrollen kom på banen så har jeg blitt fryktelig dårlig til å gå igjennom linklisten min. DET SKAL DET BLI EN FORANDRING PÅ. Kommer innom igjen jeg:O)