søndag 16. november 2008

Små ting, store gleder!

Kjenner du Lev Landlig? Bladet dukket nylig opp i postkasse mi, og lokket til litt myk sofahygge med te og levende lys i helgen. Lev Landlig har jeg fulgt trofast i en del år nå, og det gir meg alltid stor glede og inpirasjon.Lev Landlig legger vekt på det norske, det gamle og de jordnære ting.
Et veldig koselig blad som passer for den som setter den landlige livsstil høyt, som liker gammel nostalgi, det tradisjonelle og det sjarmrende.
Denne juleutgaven var helt spesielt fin (ha, ha)! Iallefall var det ekstra moro for meg å åpne bladet og finne frem til en liten notis. Trines hus og hage er nemlig omtalt som månedens blogg! Det er såklart veldig hyggelig for meg! Man blir jo litt glad, da!
(Ps. Dette ble jo rene reklamen for bladet..., men det fortjener det.)

Jeg holder sånn smått, men sikkert på å omforme huset til å bli et lunere hjem i tråd med årstiden, jul og vinter. Skålen med de gamle sandkakeformene og det gamle treredskapet som man brukte i gammel tid for å lage krumkaker, er fremme igjen fra skapet. Mose har blitt hentet inn fra naturen og i dag har jeg ordnet et par terracottapotter med mose og oppstammet myske.
Den ene lille kjøkkenhylla har fått en engelsk Johnson Bros mugge med vintermotiv, mens den koselige sommerlige krukka som pleide å stå der får en liten ferie. De to små, røde fuglene passet plutselig så mye bedre inn. De bor uansett på hylla hele året. Disse to søte små har jeg nemlig hatt siden jeg var ett år gammel, og da har de attraksjonsverdi for meg.En fersk og fin liten bukett med snøbær. Har fått skikkelig sansen for snøbær, og lover meg selv at det skal plantes minst en busk i hagen til våren.

Levende lys skaper så god og lun atmosfære i rommet. Jeg simpelthen må tenne lys den tiden jeg er hjemme, det skaper trivsel og hygge. Det går en del elfenbenshvite kubbbelys for tiden og depoet må fylles opp på ny før jul.

Rått og rusitkt på salongbordet vårt for tiden. Jeg blir så begeistret over naturen og hva den har å by på! Den er jo super å ta med innendørs og pynte med, her er høstblader og roseknopper på det svarte emaljerte fatet. Engelen gir gode minner tilbake til sommer i Frankrike. Sukk...

Jeg fikk en så koselig lysbunt i vertinnegave av ei god venninne da hun og hennes familie var på besøk her forleden. For å lage det lille ekstra har hun festet en liten grønn bunt med en slags myk einer under hampetråden. Ble jo lekkert og en virkelig søt gave å få!


Til jul hvert eneste år så lager jeg slike lys i terracottapotter med mose rundt. Det har nesten blitt tradisjon hos oss. Men jeg har aldri vært så tidlig ute med mosedekorasjonene mine som i år. Det er nok bloggverdenen som har en del av skylda for det...man blir jo så juleinspirert!
Denne lille oppsatsen syntes jeg ble ganske sjarmerende. Potta har herlig patina, og jordbærblader med utløpere som jeg viklet rundt lyset, gjorde liksom susen.Ei riktig god uke til deg som er innom! Ha det hyggelig med førjulsforberedelser! Klem fra Trine


24 kommentarer:

Drømmen om en eplehage sa...

Så koselig med litt bloggreklame i bladet da. Det fortjener du!!!
Lenge siden jeg har vert her nå, men det er ikke fordi jeg ikke husker på deg, det er det med tiden... Enten er jeg elendig på å disponere ellers er jeg elendig på å disponere. Ja, da var vel svaret klart. Har så mye jeg vil rekke over, men jeg tror jeg må ville litt mindre og heller gjøre skikkelig det jeg gjør. :o)

Så koselige dekorasjoner du lager. Var i skogen med lille hjertet og plukket kongler i dag etter noen dager med feber. Fant meg noen lubbne mosetuer som skal til pers nå i adventstiden. Fnis! Ble ikke nok tid i dag for han var ganske så tett i pusten bare etter den lille turen.

Ha ei fin uke, Trine og kos deg i tiden som kommer. Jeg gleder meg så til advent og jul at det kiler i magen. Min favoritt høytid over alle!


Kos og klem fra meg:o)

Praktisk med skogen rett utfor stuedøra, bare ut å plukke...

Emmeline sa...

Heisann og hoppsann Trine:)

SÅÅÅ velfortjent og kjekk reklame i Lev Landlg:) Jeg pleier å kjøpe dette bladet i vår og sommerhalvåret, trolig fordi jeg ikke lever særlig landlig resten av året ( neida--det var bare tull, men jeg kjøper altså dette bladet i forbindelse med at jeg skal reise på hytten)
Nok om det; NÅ skal jeg iallefall gå til innkjøp av akkurat denne utgaven, for det på en måte litt ekstra stas når en god bloggevenninne blir verdsatt på denne måten. VEL fortjent på alle måter, du har en perfekt blogg!!
Flotte bilder også i dag av dine koselige stilleben, med vakre lys og naturmaterialer. Jeg så en utstilling med lys og terakottapotter i en interiørbutikk for ikke så lenge siden, men dine terakottapotter var mye tøffere. Det er noe med disse pottene som er naturlig rustikke de har en helt egen sjarm og patina:) Koselig med de to små skjønne fuglene også du er jo så god til dette med å ta vare på gamle ting med affeksjonsverdi.
Denne uken har jeg det travelt på jobben , men jeg krysser fingre for at jeg likevel skal få tid til å dra ned julepynten. Det pleier å være et helgeprosjekt, men disse helgene mine er et sant maraton..så da er det faktisk roligere i hverdagen!!Ha en deilig uke:) Klem

Kari - My home is my Castle sa...

SÅ gøy da med en sånn reklame for bloggen din :))
Ja jeg synes og at du fortjener det så absolutt :)
Bloggen din er nydelig og huset ditt likedan ;)

Klem,Kari

Lisemoren sa...

Så hyggelig for deg å finne bloggen omtalt i bladet. Jeg skal jammen kjøpe meg dette bladet også. Dekorasjonene dine var veldig fine, jeg skal lage slike litt senere i år. Blir alt for lite hageblogging på meg nå i vintertiden, men i dag har jeg vært flere timer og ryddet og ordnet i hagen, deilig : )

Hulda sa...

Syns også at LevLandlig er et veldig koselig blad, abonnerer på det. De har liksom litt av alt der. Flott blad. Gratulerer så mye med omtalen av bloggen din! Så artig! :) Opplevde også en liten publisering i helga. Du kan se på bloggen min. ;)

home 4us sa...

Å gratulere med fin omtale i bladet. Det bladet må jeg kjøpe. Så skikkelig flott ut ja!

Ha ei strålende ny uke!

LISBETH---<-@ sa...

HURRA for deg! Så kjekt at et norsk blad har begynt med månedens blogg, det har jo svenske Landliv holdt på med en god stund nå.
Liker også Lev landlig godt, koselig blad.
Ha det godt da Trine så blogges vi.
Klem

Hespe sa...

Gratulerer så mye med den flotte omtalen i Lev Landelig - så gøy!!!

Herlig innegg!! Lysdekorasjonen din var bare nyyydelig, og jeg blir kjempeinspirert til å ta en tur i skauen og hente inn litt mose og diverse..... Det var bare denne potten da, hvordan i all verden klare å fremskaffe en slik patina på null tid... ;o)

Ha en strålende flott uke!

Klem fra Hildegunn

Anne sa...

så nydelige mosedekorasjoner da! kjempekoslig :)

Ellers så må du bare huske på at har du plantet en snøballbusk så har du mange ;) Den har lett for å lage rotskudd og har ett intenst ønske om å ta over verden. Dersom den kan klippes inntill så er dog ikke det et problem, og det er så absolutt en flott busk som er godt egnet til dekorasjoner - både på grunn av bær og bladverk, men også på grunn av de søte små blomstene :D

Anonym sa...

Kjempeartig at du ble omtalt i LevLandlig :-) Takk for gode råd ang. oppheng av teppe, det blir nok ramme av listverk.Som vanlig har jeg kost meg med de to siste innleggene dine, ha en riktig fin dag, klem Britt fra Trondheim

Mia sa...

Gratulerer så masse med hyggelig omtale av denne koselige bloggen din i Lev Landlig. Jeg ble så glad da jeg åpnet bladet og så bildet av det vakre huset ditt, og tenkte "så koselig at Trine får slik velfortjent reklame. Og tenkt at jeg kjenner henne også... hihii" (ja, jeg gjør jo egentlig ikke det, men det føles jo som om jeg gjør det alikevel!)

Nydelige bilder av vakre dekorasjoner, mugger og det hele. Veldig vakker var terracottapotten med mose, jordbærplante og stearinlys i.

Monica sa...

Så hyggelig med litt omtale da! Bladet ser veldig fint ut, må nok se om jeg finner det;) Jeg har ikke landlig stil selv, men er veldig fascinert av den. Liker også veldig godt å lese om den, drømme litt...;)

BROCANTE sa...

Ja dette er et koselig blad - kjøper det hver måned. Kan ikke se at jeg har sett dette i butikkene enda, det kommer vel en av dagene da kanskje. Gleder meg. Grattis med litt omtale!

Hulda sa...

Heisann :) takk for hilsen på bloggen. Hvis du har en mailadresse kan jeg sende deg mange linker til fine bilder. :) Det arket med gledelig jul er fra papirdesign, det heter kanelstang. Jeg har kun et slikt ark, måtte ringe produsenten i Bodø for å få tak i flere. Alle scrapbutikker er utsolgt..

Send meg mail på hulda.lyngmo@start.no så svarer jeg der. :)

Johanne sa...

Hei :) Koselig at du var omtalt i LEV LANDLIG...hadde tenkt å kjøpe det i dag...men så gløymte eg det etter jobb...men i morgon skal eg lese om deg :):) Har følgt med din blogg så lenge at eg kjendte virkelig kor glad eg vart på dine vegne...du er såå flinke med det du gjer..og såå koselige dekorasjoner. Synest det var fint å bruke jordbær blader...artig tips å ta med seg. No har eg lagt inn større bilde av skjenken min på badet...så ta gjerne en titt...sjølv om bildet var litt for mørkt..men men.. Ha ei flott veke vidare ! mkh Johanne

Liv Elin sa...

Så moro å bli omtalt i interiørblad da ! Ikke verst ! :)

Så mange koselig stemmningsbilder hos deg !
Håper du har en herlig dag !
LE fra Husrom & Hjerterom

Som Mine Dager Er, sa...

Heia

Bladet du reklamerer for har jeg ikke sett. Hvordan er det mulig, tenker jeg - som skreller Narvesen for blader minst 1 gang pr uke! Nå skal jeg ha øynene vid åpne ved neste Narvesen-besøk for å se om jeg finner Lev Landlig. Tusen takk for tipset.

Når det gjelder en Counter på siden din, mener jeg å huske at det var ganske enkelt:

Hvis du går inn på bloggen min og leter fram counteren min, så står det "hit counter" under besøkstallet mitt. Klikk på teksten og du kommer inn på siden hvor du bestiller denne tjenesten. Klikk på "sign-up" og skriv inn det du blir spurt om.

Du ender opp med en del kryptiske tegn som altså er HTML-koder. Disse skal du kopiere og lime inn i bloggen din, ved å velge deg en ny "Gadget" og HTML/Java Script. Lim HTML-koden og trykk Lagre, og du har en teller på bloggen din.

Mulig jeg går litt fort fram i forklaringen min, men hvis du ikke får det til, så spør igjen! Jeg hjelper deg mer enn gjerne.

Tellere er gøy!

Ha en fin kveld. Nå går jeg og legger meg - er så trøtt så trøtt ;-I)

Klem fra Marit

Johanne sa...

Hei Trine :) Tusen takk for koselig helsing på bloggen min...det varma veldig :):):) Og at eg hadde omtalt deg spes.er deg vèl fortjent...som nevnt før..gjennom din blogg har eg mange gonger gått frå å følt meg trøtt og sliten.. til å føle meg som eit nytt menneske...terapi-blogg på alle måtar. Det å få fram det ein har på hjertet gjennom bilder og ord..sånn som du gjer er hærlig for oss som er på besøk på din blogg ! Over til jakten på bladet om bl.a.deg :)Etter overtid på jobb...+ foreldremøte ..(var kl.22:)..så ville eg på handel:)LEV LANDLIG og melk var det viktigaste i kveld ;)...sjekka to plasser..men dessverre... I flg.Narvesen så skal dei få nye blad i morgon...så då håper eg på det beste :):)Gleder meg !!!
Ha det fortsatt fint Trine :) Klem frå Johanne

Magny sa...

ååååhhh så herlige bilder...

ja holder også lev landlig, elsker det bladet...

nydelige bilder du har tatt,- lys, mose og krukke med skjønn patina,- finnes ikke noe bedre....
takk for inspirasjonen!!
stor klem~~~~

Magny sa...

glemte deg viktigste,- herlig at bloggen din er med i bladet! det må eg kikke nærmere etter...
visste du dette på forhånd??
gratulerer...hippHURAAA...

har pynta med snøbær i mose utenfor huset...
klemm igjen~~~

Johanne sa...

Hei Trine :) Endelig har eg fått tak i LEV LANDLIG...og det var artig å sjå innlegget om bloggen din....rekner med at endå fleire får gleden av å kose seg gjennom dine verk no :)
Ha en fin fredagskveld vidare :)
( Eg skal på "klubb" ( jentekveld )..alltid suksess !!
klem frå Johanne

Som Mine Dager Er, sa...

Ja så sannelig! Nå telte du meg også! Kjempebra jobba, Trine!

Og hvis du vil følge med hvor dine besøkende kommer fra, kan du også installere Feedjit. Du gjør det like enkelt og på samme måte som du gjorde det med hit counter'n. Feedjit er det verdenskartet og listen med besøkende du finner like ved siden av counteren min.

Bare et nytt tips. Det er gøy å følge med på besøkene sine ;-)

Som Mine Dager Er, sa...

Og nå skal jeg på bloggtreff her i Trondheim. Gleder meg veldig til å møte alle damene og få sett ansiktet bak bloggen.

Ha en fin lørdag.

Klem fra Marit

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon