mandag 2. mars 2009

En titt på soverommet

Det er en god stund siden jeg nevnte her på bloggen min at jeg skulle vise litt av soverommet, fordi jeg skulle til med noen små forandringer. Vel, her kommer iallefall et glimt fra soverommet i huset vårt. Et rom i huset jeg stort sett er ganske fornøyd med, og som med tiden har fått en real makeover av fruen i huset.
Tapeten la vi for mange år siden, og har vært veldig fornøyd med denne. En dus, behagelig tapet, og faktsik husets eneste, foruten brystningstapeten i vindfanget. Skomakerlampene var opprinnelig i messing, men passet bedre med et par strøk hvitmaling.
Dette bildet ble kjøpt i på høst- eller vårmarked i Vikingskipet for noen år siden, og dette synes jeg er så bedårende! Jeg liker det så godt, og synes det er et av de mest sjarmerende bildene vi har i huset (utenom bildene av ungene våre da). Et søtt og koselig bilde over senga vår.


Denne knaggerekken, også kjøpt på marked i Vikingskipet, fikk hvitmaling og denne hengte jeg opp til jul. Nattkjolen er jeg også begeistret for. Synes den er helt nydelig, og verdsetter dette gamle og velgjorte håndarbeidet. Også denne ble kjøpt i Vikingskipet, og stort sett får den pryde soveromsveggen.

Englevingene fant jeg ut kan henge året rundt, og det franske chamber-skiltet i sink kjøpte vi på turen vår til Frankrike i sommer. Koselig minne om herlige Provence!
Gamle tekstiler ligger mitt hjerte nært, og putevaret til denne puta er intet unntak.
Senga vår med nattbord til malte jeg for to år siden. Den var opprinnelig syrelutet furu da vi kjøpte, men wow så mye finere det ble i hvitt!

Hvitt sengetøy er jo lekkert, og dette sengetøyet er faktsik nytt. Jeg var innom en butikk med opphørssalg og fikk dette til 40% avslag, så da slo jeg til. Dette er akkurat slik sengetøy som jeg har ønsket meg lenge, delikat og romantisk i rent hvitt med nydelig relieff. Knappene i enden av dynetrekket er bare enda en fin detalj.Her er den andre hylla som jeg hengte opp til jul. Hylla av god gammel årgang har vi hatt liggende lenge, og jeg synes det ble koselig da vi fikk hengt den opp over nattbordet mitt.
Skoene som jeg satte oppå hylla, er mine første barnesko. Da jeg ble konfirmert spraylakket mamma de med sølvfarge og brukte blomster i dem på bordet. Nå skulle jeg nok ønske at de fikk vise seg fra sin naturlige side, hvite og slitte av små barneføtter som har trasket sine første skritt, men jeg synes likevel det er koselig å ha dem fremme. Affeksjonsverdi, vet du...
På knaggene under hylla henger et kort med Fader vår bønnen på, en linpose med lavendel fra Frankrike, et hjerte i fattigmannssølv og et hjertekjede som jeg fikk av eldste sønnen til jul (kjempesøtt, det er første gangen han kjøper smykke til mamman sin og var superspent da jeg åpnet pakka på julaften). Det vevde teppe på trepinnen er det også eldstegutten min som har vevd på skolen og som jeg fikk i julegave fra ham. Han synes det er veldig koselig at det får henge over nattbordet mitt.Jeg har ikke alltid friske blomster på nattbordet mitt, men synes det er sååå koselig når jeg først har noen der. Om sommeren blir det naturlig nok litt oftere enn om vinteren, for da plukker jeg jo inn fra hagen. Men siden jeg har pelargonier i blomst, spanderte jeg en som gleder meg når jeg legger meg om kvelden og våkner om morgenen.Å tenne et lys når man legger seg om kvelden er så koselig (ja, pass, pass - ikke sovne fra det).
Vekkerklokka er ei gammel utgave av ei klokke som ikke vil gå noe mer (kjøpt i Vikingskipet...) Kan hende det er rart å ha ei klokke på nattbordet som ikke virker, men i mine øyne er dette ei skikkelig sjarmerende klokke som absolutt har sin plass her hos meg.
Kortet rundt lysestaken er jeg så glad i! Jeg ser opp til deg står det på det vakre kortet og inni står det mange gode ord fra ei venninne som jeg setter inderlig pris på!
I sommer hengte jeg opp nye gardiner i vinduet. Resultatet ble et mye lysere og mer delikat enn de gulaktige som hang der før.
Vel, dette er ikke ordentlige gardiner, men overlaken som jeg bruker som gardiner. Her var det bare å tre gardinstanga inn, mer lettvindt kunne det ikke gjøres. Så koselig med håndsydde broderier og monorgram. Overlaknene kjøpte jeg såklart i Vikingskipet i fjor vår. Tror jeg betalte kr 100 for to stk.
Ved siden av vinduet henger dette speilet som jeg kjøpte hos Søstrene Mylius på Lena i høst. Den hvite hekleveska er sommerveska mi som henger på gardinstanga når den ikke brukes. Om ikke så veldig veldig lenge skal jeg ta denne i bruk igjen. Gleder meg skikklelig til det!!!!!


Nyt dagen, om det snør hos deg eller regner (her snør det) og ha en fortsatt fin søndag! På selveste kvinnedagen! Klem fra Trine
>

17 kommentarer:

silje-sin sa...

Hei Trine! Så lekkert, lyst og delikat soverommet deres er! Og så mange fine ting, og gode minner. Jeg sitter og drømmer om hage i dag, og planlegger litt! Og ingenting gir meg mer inspirasjon enn å kikke på bloggen din! Jeg lurer på om jeg kan spørre deg om noe, men mener ikke å mase, og forstår om du ikke har tid til å svare. Vi har en stor skråning i hagen vår, og her har jeg lyst til å plante roser, og ulike stauder, som løytnantshjerte og pion. Tror du det er mulig? Jeg vil helst ikke ha en skråning full av nålebusker.. Men så kan jeg jo så lite om hage. Ønsker deg en flott søndag, takk for all inspirasjon! klem fra silje.

liven sa...

Hei Trine:o)
så fint på soverommet ditt:o)
Mange fine detaljer og nydelige saker!!
Liker så godt gamle saker og er stadig på jakt etter gamle tekstiler!!
Skomakerlampene mine har jeg også malt....synest de er koselige jeg!!
Flott sengetøy også:o)
Har vært på årets første loppis i dag og fikk med meg litt småtteri hjem!!
Letet etter putetrekk og duker i hvitt men fant dessverre ikke det!!

Ønsker deg en fortsatt fin søndag:o)
P.S. vil bare gjøre deg oppmerksom på at du ligger inne med helt feil dato!

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så flott soverom!! Mange nydelige detaljer :)

Ha ein herlig søndagskveld :) Godklem!!

silje-sin sa...

Hei igjen Trine! Jeg har linket til deg i innlegget mitt i dag. Håper det er ok. Klem fra silje.

Tee of Dragonfly Cottage sa...

ååå for ett deilig rom! Med masse søte, sjarmerende detaljer :) Må være deilig o sovne der, og våkne for den saks skyld!!!

Ha en strålende kveld!
-Trine

Miss Marple sa...

For et fint soverom! Med mange fine ting i. Der er det nok godt å sove...
Ønsker deg en fin uke!

Anonym sa...

Hei Trine, for et flott soverom dere har, med mange nydelige detaljer. Det virker som alt du/dere gjør er gjennomtenkt og gjort med hjerte. ha en fin uke videre, klem Britt fra Trondheim

liven sa...

Hei igjen:o)
Er dessverre ikke så datkyndig!!
Men du får prøve å gå inn på innstillinger på bloggen din og se om du ligger inne med feil dato der!!

Ja ikke sant den skålen var søt.....jeg kastet meg over den!!!
Må litt avgårde for å komme på loppemarked jeg også dessverre.....men det er så gøy at det er verd turen:o)

Anita sa...

Såååå utrolig fine detaljer fra soverommet!! Kjempenydelig og harmonisk!! EN soveromt for kvalitetssøvn!! Likte spesielt godt den klokkenjeg da og segentøyet og gardinene!! Høres ut som Vikingskipet er ett sted hvor de har masse flott på marked!! Ha en fortsatt flott uke!

Trines Hus og Hage sa...

Hei Britt fra Trondheim!
Må bare få takke deg for alle gode ord - også i dette innlegget!
Det er til glede, må du vite.
Gleder meg om du starter med blomsterblogg. Det blir spennende!!!
Ønsker deg gode dager fremover. Snart vår nå, Britt!!! Det skal bli herlig å begynne ute.
Klem fra Trine

Grip dagen sa...

Her var det fullt av nydelige, nostalgiske og romantiske detaljer! Wao!
For en samling med gamle ting du har fremme. Åh, men det er fint!

Må vel bare si SOV GODT etter dette innlegget...

Nattiklem fra Marit

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Mamma Mia, så fint alt sammen, hele rommet er en drøm.Sart og innbydende, nydelig.Gardinene er helt fantastisk, og så var det herlig med det lille vevde teppet ...
Ha en fin ny uke, giveaway hos meg om du har lyst å være med så heng deg på.

Klem

vesna sa...

Fina bilder, härlig blogg ...
En blogg i min smak !!!

Ingrid sa...

Så utrolig nostalgisk og koselig soverom!! :)

Johanne si vesle interiør verd ! sa...

Hei Trine:)
..er litt trøtt..men må berre skryte av det nydelige soverommet dokka.
SÅÅ kreativt, romantisk og flott.
Alle detaljer er like vakre. DU ( dokke ?;) er såå flinke.

Ønsker deg ei god veke :)
go-klem frå Johanne

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.