fredag 20. februar 2009

Vårlige sysler

Det er vinterferie, og vi har vært noen fine dager på ei koselig hytte i Gudbrandsdalen. Godt å være sammen med familien og kunne ta det med ro, lese, gå på ski og grille pølser på tur.

Vel hjemme, er det tid for å ta stiklinger og stelle og pusse på mine overvintrede pelargonier. Synes denne duftpelargonien, som jeg en gang fikk som stikling av Helen Fredholm, ble ganske fin etter at jeg fjernet det som var vissent. Og den gir så behagelig og god duft når man rører ved den!
Vinterferien betyr en stiklingdag i Trines hjem. Slik er det hvert år. Da lages det et par titalls stiklinger av mine kjære pelargonium, og da særlig mårbacka. Disse plantene skal fylle krukker og kar på terrassen i den herlige sommersesongen! Det er ekstra artig å ha store fine planter som man har lagd selv - vel det er nå min påstand! I fjor skrev jeg litt mer detaljert om hva jeg gjorde da jeg lagde stiklinger, og det kan du gjerne lese her.Har hatt pelargonier i blomst hele vinteren fakstisk. Og ingen liten blomst har jeg hjerte til å kaste når jeg steller plantene.

Minstegutten og jeg tok en liten sparktur i dag. Jeg hadde beskjæringssaksa i lomma og tok med litt bjørkeris hjem. Disse får nok snart små vårlige, lysegrønne blader. Hyggelig med fastelavensris nå som det er fastelavenshelg. Jeg skal bake boller i helga, og får antakelig god hjelp av i hvertfall to små barnehender, muligens fire eller kanskje seks....

Jeg har begynt på et nytt strikkeprosjekt. Strikking går i rykk og napp med meg, men jeg må alltid ha noe i strikkekurven slik at når lysten melder seg, så har jeg noe å holde på med. Nå er det et nytt og vårlig sjal jeg er i gang med. Dette skal ha volanger og jeg bruker et annet sjal jeg har, som mal. Vi får håpe det går bra... Garnet er fra Sandnes og heter Fiesta, et godt og mykt garn som jeg er veldig fornøyd med.
Har også vært i en blomsterbutikk i dag for å kjøpe mer så- og stiklingjord, og greide bare ikke gå fra denne hvite hortensiaen som var ukens blomst hos Plantasjen. Den skal nå få pryde det ene stuevinduet, så får vi håpe den vil trives og blomstre lenge.Utrolig vakker, ren og delikat! Så med denne ønskes dere ei riktig god fastelavenshelg! Kos dere med boller med krem og melisdryss! Nam!!! Klem Trine

15 kommentarer:

liven sa...

så koselige bilder hos deg!!
har bare tre pelargonier fra i fjor.... men tenkte jeg skulle prøve å så!!
Synest de er så fine:o)
klør i fingrene etter å begynne med arbeid i hagen nå:o)
flott hortensia.o)

ha en fin helg Trine.o)

Miss Marple sa...

Høres ut som om dere har hatt en fin vinterferie. Her blir det også bollebakst i morgen, for man må jo ha fastelavnsboller med krem og melisdryss (og jeg vil også ha litt marsipan inni - det er kjempegodt =) ).
Nydelig med hortensia i vinduskarmen...
Ønsker deg en god helg!

Som mine dager er sa...

Åh, tenk å ha mange mange stiklinger av Mårbacka. Det må føles som en rikedom! Jeg har vært lidenskapelig opptatt av blomster kun i 3 år, og den største lidenskapen er Pelargonier - uten tvil. Jeg har kun èn overvintret Pelargonium i kjelleren og er kjempespent på hvordan den blir til våren. Muligens burde jeg dele den (lage stiklinger) men er så usikker på hvordan jeg gjør det (jeg sa jeg var nybegynner!!!)

Kjøpte meg ei bok om pelaronier for en måned siden i håpe om å lese meg til mer erfaring. Ett sted må man begynne ;-)

Jeg ser slik fram til vår og blomsterperioden begynner at du aner ikke! Det er bare dager igjen før vi er i mars måned og det er jo den første VÅR-måneden. Jiiiha!

Ønsker deg en fin fastelavens helg. Søndag blir bolle-dag.

Klem fra Marit

lavendel mio sa...

Så masse fine bilder.Samler på pelargonier...det er yndlingsplanten min.Har klippet ned 25 stk,og nå spirer de så fint:)Hadde en duft pelargonium,men den visnet.De minner meg slik om min mormor som hadde mange av dem.Håper å få tak i en igjen:)
Gleder meg til våren nå:)
Ha en fin kveld,klem:)

Min Verden Hanne sa...

Hei Trine. Nå er det lenge siden jeg har vært hos deg gitt! Deilige pelargonia og koselige bilder. Er det ikke morsomt å holde på med stiklinger? Jeg har forsøkt med på pelargonia frø (pluss noen til) i år. Spennende. God helg. H.

Helen sa...

Så fine stemningsbilder igjen hos deg Trine. Så hyggelig at duftpelargonien din har blitt så fin. Den ene av de to stiklingene jeg fikk av deg i høst kommer heldigvis fint. Jeg har også holdt på med planter i helga, og har tradisjon tro sådd de første frøene også.

Johanne sa...

Hei Trine:)
Såå koselig innlegg frå deg igjen..Høyres ut som dokke har hatt en super vinterferie :):) er såå glad på dokka vegne. Sånt er så verdigfullt.

Også du og dei vakre blomstrane dine..du er såå dyktig. Er såå takknemlig for at du deler litt gode råd. Eg og er såå glad i pelargonia..spesielt dei kvite og lys lys rosa...dei blir ekstra gammeldagse og vakre synest eg :) Jammen er du flink som lager en sånn storproduksjon.
Eg håper eg får til noko av dei tre store som eg òg har overvintra. Eg må virkelig ta dei fram no..klippe dei ned og la dei få litt lys... Har mykje å lære av en sånn mester som deg !

Vi har hatt ei veldig anleis veke..ref.bloggen min. Du verden kor fort livet kan rase nedover. Har ikkje hatt det såå vondt før i mitt liv..samtidig skulle eg være sterk for å ikkje gjere go-guten engstelig. Men det gjekk fint til slutt..no gleder vi oss berre til at han skal få tilbake energien..om det kan ta tid..så skal det gå fint.

Ønsker deg og dine ei god veke Trine :) Eg skal være heime i lag med borna komande veke og gleder meg veldig til det. Ha det godt :) go-klem frå Johanne

Aalerud Stall sa...

Hei Trine:-)

Høres ut som om dere har hatt det fint i vinterferien! Tusen takk for at du deler rådene om pelargonier med oss! Jeg får ikke mårbackane mine til å overvintre skikkelig, men fikk et tips om å la de stå i drivhuset over vinteren. Hva tror du om det?

Nå er vinterferien over her i Vangsåsen og vi er trøtte og mette etter dager ute på hesteryggen og en stooor middag med påfølgende fastelavensboller i kveld!

Ha en riktig fin uke!
Stor klem fra Britt:-)

Lyst på livet sa...

Takker for tips om stiklinger av Pelargonier! Har prøvd flere ganger uten å lykkes. Fikk ny giv her hos deg og har kjøpt såjord på Plantasjen i dag!
Fin kveld til deg
Klem

Anonym sa...

O my God!
My mother has the curtain with the same pattern!
http://i34.photobucket.com/albums/d114/Qlka/356/0222.jpg

Anettes hus sa...

Hei, Trine! Så herlig med vårlige sysler!! Flotte bilder!! Ingen tvil om at du har grønne fingre;)

Klem Anette:)

Mia sa...

Oi så mange flotte stiklinger du har tatt allerede! jeg har faktisk kun en stående i litt vann i en mugge på kjøkkenvinduet, men av mangel på såjord er jeg redd den blir stående i vann en stund til (den har utviklet gode røtter allerede, så jeg bør vel skrive såjord på handlelisten min...) Men ellers så prøver jeg å stelle med min overvintrede pelargonier inne så godt jeg kan, og de ser nokså lovende ut. Verre er nok de større pellisene ute i det isolerte uthuset... der er det en god del å klippe bort av visne blader... og litt vann hadde de nok ogå hatt godt av. Så kanskje jeg bør like godt få ut å stelle med dem litt nå... men før jeg går så må jeg bare nevne alle de vakre bildene dine i det forrige innlegge ditt; nydelig både inne og ute. Men hvordan er det ute nå...? Fortsatt masse snø,,,?

Johanne si vesle interiør verd ! sa...

Hei Trine:)
Fekk berre så lyst innom deg min første gode bloggvenn - og ønske deg og dine ei koselig helg vidare :):):)stor klem frå :Johanne

Anonym sa...

Heia Trine, så flink du er med planter, jeg er imponert. Jeg har bestilt en del planter fra Zimtrade, håper det viser seg å være et godt valg. Du får ha en riktig fin helg videre, klem Britt fra Trondheim

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.