torsdag 26. mars 2009

Malt i gangen - endelig!

Jeg har lenge ønsket å male gangen nede og trappeoppgangen til 2.etasje. Min kjære har ikke vært like positiv til det, han har likt fargen vi har hatt i gangen, og skjønte ikke poenget med å begynne et slikt prosjekt som bare innebærer jobb og styr.

Men fruen i huset hadde bestemt seg, og da jeg skjønte at han likevel ikke var helt steil på fargebytte, fikk jeg sparket meg selv igang. For skulle det bli noe av, måtte jeg ta jobben selv, såpass skjønte jeg. Først var det vasking, så sparkling av spikerhull (første gang jeg har sparklet, men det var jo ingen sak), maskering og så endelig kan man starte å grunne veggene. Jammen tar det tid før man kan dyppe penselen i malingsspannet!
Men resultatet synes jeg er verdt både det og resten av jobben! Kommoden med speilet over- å, så mye finere og koseligere det ble med hvite vegger bak!Etter et strøk med grunning og to strøk med maling, var det gjort. For meg ble det fem uker med maling på kveldstid og helger når jeg hadde mulighet, og ingen kan vel si at det var særlig raskt levert. Så blir jeg nok også godmodig mobbet for det også i lang tid fremover....
Når man går fra en ganske skarp rødfarge (rosespirea heter fargen) til nesten hvit, så blir det litt forandring. På bildet under ser man hvordan det så ut før. Jeg var her i gang med sparkling, og haddde tatt ned det som hang på veggene.


Slik ble det etter maling. Jo, virkelig deilig å få det lyst. Så mye mer i harmoni med resten av huset, og rommet virker så mye lettere og luftigere. Det jeg ikke er riktig så fornøyd med er overgangen mot den lyse fargen i gangen i 2. etasje. Den er malt i fargen magnolia, og jeg ser nå hvor skitten den virker i forhold til den eggehvite som jeg har malt med i 1. etasje. Men, men, slik får det bare være en stund, jeg starter ikke å lage stillas i trappa og maler gavelveggen der oppe mot mønet dette året iallefall!

Gamle tennisrackerter som vi kjøpte i England på en herlig tur i 1998. Golfkøllene på bildet over ble kjøpt på samme tur, mens de gamle skiene med sukkerbittupp er helnorske og fra en låve på en gård i nærheten.Plassen hvor familiens yttertøy henger. Den er nesten alltid stappfull og pryder vel ikke rommet akkurat....
Trappa har fremdeles i sin rødfarge. Jeg har planer om å forandre fargen her også, men må først samle litt gå-på-mot og dessuten bør vel de små ut av huset i de dagene det står på. Ikke så greit å ha de løpende opp og ned trappa da.
I bakgrunnen synes ei kiste etter min mormor og morfar. Den malte vi svart for en del år tilbake, som rekkverket. Kista er god å ha til å huse blant annet skiklær.
Ved siden av hattehylla, henger det noen slike knagger. Disse her kjøpte jeg hos Kremmerhuset for ikke lenge siden. De var både koselige og rimelige, og fine til å spe på med som avlastinging til ungenes ytterklær. Knagger og annen lagringsplass får man som kjent aldri for mye av. Særlig ikke med tre gutter i aktiv alder!

Her har jeg fotografert fra gangen med glassdøra ut mot vindfanget. Bildet som henger på veggen her er jeg bare kjempeglad i. Vet jeg skrev om bildet over senga vår i forrige innlegg som jeg liker så godt, men dette bildet her er jeg nok like begeistret for, minst. Det betyr litt ekstra fordi vi kjøpte bildet på et marked vi kom over i Devon, da vi kjørte rundt i spennende Devon og
Cornwall i England i `98.


Se da, er det ikke søtt kanskje? Bildet kommer så mye bedre frem på hvit bakgrunn enn på den skarpe røde vi hadde før. Liker utrolig godt disse to skjønne engelene!Det nærmer seg påske, og jeg gleder meg! I dag har veslegutten og jeg vært ute og hentet inn nye kvister fra plommetreet som vi har satt i vann. Så håper jeg såklart å kunne dive dem inne til nydelig blomstring om ei stund. Tatt inn litt påskepynt fra uthuset i dag også, så nå bør jeg vel egentlig bare sette i gang med husarbeidet til helgen , og så tenkte jeg å småpynte litt til påske. Ha nydelige vårdager alle som er innom min blogg! Klem fra Trine
Ps: Bildet under er nærbilde av en hvit hortensia som jeg fortsatt har glede av.
17 kommentarer:

Lyst på livet sa...

Så lyst og lekkert det ble! Huset ditt passer jo også til rødfargen du nå har fjernet, men jeg skjønner veldig godt ditt ønske om lysere vegger!
Jeg har også en rød trapp opp til 2 etg. Begynner å bli grådiglei den nå, så den blir sandfarget når ånden slår til. Gangen skal males også her :-)

Klem og god torsdagskveld.

liven sa...

Heisann!!
Så lyst og fint det ble:o)
Yenker du synest om dette!!
Litt av en jobb å male så mye panel!!
Det har jeg gjort mye av men den var i furu... gulnet!!
Jeg har hatt disse fargene jeg også.....rødmelde. mimosa og mørk grønn osv....men nå er alt malt eggehvitt!!
Koselig bilde på veggen og alt kommer jo mye bedre frem med lys bakgrunn!!

Nå gleder jeg meg til du skal begynne i hagen Trine:o)
Har kikket bakover i bloggen din ....og du har det så fint:o)
Håper du kommer med masse innlegg....og inspirasjon:o)

Ha en fin torsdagskveld:o)

Lisemoren sa...

Skal si det ble forandring. Jeg bruker også lang tid på slikke jobber. Godt å høre at det er flere som må samle mot, he,he. Det var i hvertfall vel verdt innsatsen, ble nydelig. Flotte bilder su viser i dag også : )

Nina i Paradiset sa...

Kjempeflott!
Vet det er mye arbeid, ja... ;)

Det siste bildet (hortensiaen) var helt nydelig! :))

Klem

Anettes hus sa...

Så flott det ble, Trine!! Kjempe-fint! Så lyst og lekkert! Litt hvitmaling gjør alltid susen;) Eller forresten; litt?! Det der ser ut som en kjempe-jobb!! Så flinke dere har vært:)

Ha en fin kveld!

Klem Anette:)

Miss Marple sa...

Skjønner godt at du er fornøyd nå! I det gamle huset vårt hadde vi rødmalte vegger først som siden ble overmalt med elfenben - det ble en ny gang, så lyst og godt =) Å henge gamle skier i trappa har jeg vært inne på i tankene også! Må prøve å være litt kreativ, for vi har et langt og smalt "trappehull", men først må vi få trapp (har en provisorisk, ting tar tid...).

God helg!

Akkurat passe Frø sa...

Gratulerer med "ny" gang! Det vart kjempefint!!
Veit at det er mykje jobb! Me malte opp eit heilt hus i løpet av eit år. Stova i 2. etg. kom sist. Då var me grundig lei... Beit tenna saman og sto opp lenge før fuglane og mala om morgonen før jobb og ungar... Då me seinare bygde nytt hus bestilte me all panel ferdigmalt - i samme farge. Orka ikke male - orka ikkje tenke fargekodar...
Når dei andre ertar deg over lang prosess, så kan du berre "oversette" det til innsats!

Monica sa...

Gangen ble kjempefin:)

Helen sa...

Så flink du har vært! Det er jo ekstra stas når man har gjort det selv. Ingen tvil om at lyse rom blir luftigere og større. Nå skjønner jeg hvorfor det har vært litt stille på bloggen din en stund. Maling, og som du sier, forarbeidet tar virkelig tid.

Tee of Dragonfly Cottage sa...

Gangen din ble kjempefin!!!! Jeg gleder meg også så veldig velding til å få malt gangen min... den er forløpig i mørk mørk blå og rar gråfarge... med flekker og innslag av lilla... og oransje!!! Ha ha.... Kos deg med "ny" gang!!! :)

Anonym sa...

Hei Trine, riktig så fint ble det i gangen etter malingen. Det er godt å friske opp litt nå mot våren. Jeg har plantet ut en del stauder jeg bestilte gjennom Zimtrade, i potter innendørs riktignok. Her hos oss er det snø ute ennå. Ha en riktig fin uke, Britt fra Trondheim

Maria sa...

Så utrolig flink du er! Vakre bilder, og det ble kjempefint i gangen din.
Klem Maria fra Idekroken

Therese sa...

Hei, så koselig blogg du har :o)

Gangen din er blitt kjempefin. Selv om rødt er en fin farge, syntes jeg det er en farge jeg går litt fort lei (i alle fall når den er på vegger og store møbler - har hatt det...). Kan tenke meg at det var litt av en jobb, men lyst og og luftig er det jo blitt. Så da er det kanskje verdt strevet :)

Ha en god dag!

Fire Hjerter sa...

Det ble jo litt av en forandring. Virkelig fint og lyst ble det. Vet hvor mye jobb det ligger bak så det er jo ekstra deilig når en er ferdig og fornøyd med resultatet.

tales from an O.C. cottage sa...

Oh those little votive houses are the cutest thing ever! And your stairway is so beautiful!!!!

m ^..^

Balke gård sa...

For en forandring!!! Knallfint!!!

God dag fra M:-)

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.