torsdag 9. april 2009

Påske

Påsken er her og det er kjempegodt med påskeferie. Vi har lang ferie alle fem, og har allerede kommet godt inn i feriemodus. Palmehelgen tilbrakte vi i solskinn på ei hytte i Gudbrandsdalen sammen med en annen vennefamilie. Kjempekoselig å være sammen på ei hytte med venner, både for ungene og oss voksne. Lørdag var det så solrikt og vindstille at vi lå og solte oss i snøen der vi rastet etter en liten skitur. Vi koste oss så hele helga og høstet virkelig gode påskeminner sammen med familie og gode venner.

Jeg pynter ikke så mye til påske her hjemme, men litt som minner om vår og herlige tider blir det. I tillegg kommer særlig minstegutten hjem med mye sjarmerende hjemmelagd pynt fra dagmamma hvert år, så påskestemning blir det så absolutt.
Reiret jeg lagde i fjor av litt kvist og kvast, har holdt seg like fint. Det var bare å ta det frem igjen, leggge eggene oppi og dytte litt fjær hist og her.For meg er dette stemningsfull og sjarmerende pynt i påskehøytiden.
Minstegutten og jeg var i hagen og tok inn noen små kvister fra plommetreet uka før påske. Nå har knoppene sprunget ut, og hvite små og søte blomster med gule støvdragere smiler mot oss. En bukett med kvister - helt enkelt satt i vann i en fin tekopp. Man kan komme langt med det enkle, det som naturen byr på. Så mye fint der ute!


Når jeg pynter til påske kommer jeg ikke utenom familiens godteripåskeegg. Vi sparer på de samme fra år til år, og ungene har sine egne som fylles med godteri. De har laget sin egen tradisjon med å leke tampen brenner med eggene når de er fulle av søtt.Må vel innrømme at jeg har mitt eget påskeegg jeg også. Dette egget betyr en del for meg, fordi jeg har tatt vare på det samme egget som mormor og morfar gav meg fylt med godteri da jeg var liten jenteunge. På siden synes fortsatt morfar sin håndskrift der han omhyggelig har skrevet navnet mitt. Mormor og morfar er begge borte, og jeg er sikker på at de ville syntes det var hyggelig om de visste at jeg fremdeles bruker egget de gav meg da jeg var liten.Denne kransen kjøpte vi på torget i Arvika, mannen min og meg, da vi var der for mange år siden. Det må være i påsken for 12-15 år siden, og fremdeles henger den fremme i påsken hvert år. I år henger den på speilen i gangen - min nymalte gang, vet dere..

Under kransen på kommoden står ei kanne med kvister fra plommetreet. Buketter med kvist og kvast - jeg har de overalt i huset, både på spisebordet og nattbordet. Det enkle er jo som kjent ofte det beste.

Men gjett om jeg liker disse delikate yndlingene også da! Stiklingene som jeg tok av pelargoniene mine for noen uker siden er nå i blomst. Vel, ikke alle blomstrer enda, men noen. Under ser man både Mårbacka og Mary i blomst. Det er bare sarte nyanser i rosafargen som skiller disse, i hvertfall op det stadiumet de er nå. Mary er lysest - den i midten.
Hvert år pleier jeg å ha ei ny hagebok å kose meg med og la meg inspirere på våren. I år har jeg ingen nye bøker, men leser heller om igjen tre av de jeg er mest begeistret for. Disse tre ser man her; "Tasha Tudors tradgård" av Martin og Brown, "Hagevandring i en frodig norsk hage" av Helen Fredholm og "Den levende have" av Claus Dalby. Virkelig herlige og inspirerende bøker alle tre. Tasha Tudor er ei dame for seg, hun er blomstermaler og henført av 1800 tallet. Hennes hage er en herlig cottage garden hage, den er eventyrlig vill, fantasktisk frodig og nostalgisk.

Helen sin bok kom i fjor, og jeg ble utrolig begeistret for den også. Har lest den om igjen nå i påsken fra perm til perm. Helen er ei utrolig kreativ dame, hun gir masse tips og ideer i boka si og viser masse nydelige blomsterbilder - bilder som taler for seg. Hagen hennes i Totenvika er en opplevelse i virkeligheten også. Et av hennes store forbilder er nettopp Tasha Tudor, og hagen til Helen bærer mye preg av det samme som Tasha Tudor sin.

Danske Claus Dalby forbinder jeg med blomstermaleren Anne Just og tv-serien "Haven i Hune" som gikk på tv for noen år siden. Jeg var helt hektet for å si det mildt... Claus Dalby har en vakker stor hage med virkelig sansen for fargesammensetninger, aller helst ton-i-ton og ellers også masse planter i krukker. Jeg hadde gleden av å besøke Anne Just sin hage på Jylland for tre år siden, og ønsker meg veldig veldig tilbake. En fantastisk opplevelse!
Har du ikke lest noen av disse herlige hagebøkene? De anbefales!!!Dagen i går bød også på en skikkelig koselig opplevelse for meg. Vi reiste faktisk fire familier sammen til Charlottenberg i Sverige (vel, det var ikke dette som var opplevelsen - ganske folksomt der). Fikk kjøpt meg ei bluse som jeg synes var supersøt og akkurat slik som jeg liker det. Kappahl har tatt inn en vintagekolleksjon - og det var en god del søte og klær med nostalgisk preg å se.
Til og med merkelappene var stemningsfulle og nydelige. Bra Kappahl!
Så til min hyggelige opplevelse. Etterhvert gikk turen videre gjennom Charlottenberg og til et sted som heter Hem t gården. Det stod en repotasje herfra i Vakre hjem og interiører i sommer, og det så bare helt skjønt ut der. Ja, det var det også! Stedet var kjempekoselig!!! Det er en del av låven som brukes til interiørbutikk, mye nytt, men også litt gammelt innimellom. Og litt klær også. Synd jeg ikke hadde med kameraet så jeg kunne vise bilder. Det var bare innmari delikat, rått, lekkert og intimt der, og jeg kjente at her trivdes jeg! Om man har lyst, får man kjøpt hjemmelagde kaker og kaffe som kan nytes på bord rundt omkring. Det hadde vi såklart lyst til!
Utrolig glad for det jeg fikk kjøpt også. Denne underkjolen er helt i min stil, romantsik, vintage og nostalgisk. Helt herlig, synes nå jeg, og pynteskjerfet falt jeg også helt for. Det er jo så moro når man blir så begeistret og fornøyd med det man får tak i!!!
Se så lekkert skjerfet er! Gir en nydelig effekt med et slikt skjerf rundt halsen, gjerne i kombinasjon med et langt smykke. Vel, dette er nå slikt som jeg liker, da!
I tillegg kjøpte jeg en koselig kurv til strikketøyet mitt. Jeg holder fremdeles på og strikker, og må vel innrømme at jeg har rukket opp et helt skjerf og begynt på nytt siden jeg viste frem dette sist. Ble ikke fornøyt dem det første, så da er det jo bare å krumme nakken, rekke opp og starte på et nytt prosjekt. Jeg gir meg ikke så lett! Har et lønnelig håp om å lykkes denne gangen, men helt sikker er jeg ikke.

Til sist kjøpte jeg ei lita og søt flaske. Har nok litt flaskedilla, sammen med så mange andre ting som jeg liker å omgi meg med. Men denne var en liten søtnos og akkurat nå står den på spisebordet sammen med flere glasslysestaker.
Så her kommer alstå en anbefaling til. Er man i nærheten av Charlottenberg, må man ta seg tid til å reise til Hem t gården. En herlig sted og nydelig butikk!!!
Dette ble nå en heller lang påskehilsen fra Trine. Håper det kunne være med å gi deg påskestemning og vårstemning. Håper også dagene blir fyllt av fine opplevelser, deilig avslappning og tid til ettertanke, og nære og kjære. For meg betyr selve påskebudskapet mye. Ønsker dere alle en riktig god påske fortsatt! Kos dere!!!!! Klem fra Trine

11 kommentarer:

Dagny sa...

Du har verkeleg fått med deg mykje fint, både sosialt og materielt, i påska. Likte veldig godt sjalet du hadde kjøpt, nydeleg!

Boka til Helen Fredholm er utruleg fin. Har lest den mange gongar etter at eg kjøpte den, blir aldri lei.

Men eg lurer på: korleis i alle dagar har du fått blomar på stiklingane dine så fort?? Gir du mykje gjødsel? Står dei varmt? Må kanskje ta mine opp i stovevarmen får å få fart på dei...

God påske :-)

My home is my Castle - by Kari sa...

Skal si du har vært med på mye i det siste :)
Godt å komme seg bort og bare kose seg ;)

Nydelig tøy du har kjøpt deg :) Det likte jeg virkelig. Og skjerfet var lekkert...
Heldige du som fikk besøkt den flotte butikken :)))

Klem, Kari

Miss Marple sa...

Jeg var i Charlottenberg dagen før deg!! Var ikke på Kappahl - var bare innom Panduro, kan nesten ikke komme fort nok ut av kjøpesentre... Men den kolleksjonen må sjekkes!!!

To av hagebøkene dine har jeg også, jeg har akkurat oppdaget Tasha Tudor, og jeg har forelsket meg fullstendig...

Ønsker deg en fortsatt fin påske!

Aina sa...

Så fine bilder av mye fint, ekstra herlig var jo påskeegget ditt. Jeg har mitt fra da jeg var lita jeg også.
Fristende blomsterbøker, gleder meg til sommer og blomstring...hvis ikke ugresset har tatt knekken på alt;-P
Ha en fin påske!

Klem fra Aina.

[morgrethe] sa...

Hallo Trine.

Så koselig med et nytt innlegg. Jeg bruker påsken på å besøke alle bloggene jeg bruker å besøke. Koselig, og jeg ser du har hatt en fin påske. Deilig det.

Kos deg videre med det fine du har kjøpt, familien og opplevelsene dine.

Klem

Anettes hus sa...

Så flotte bilder!!!

Ønsker deg og dine en riktig god påske! Håper dere nyter deilige fridager!

Klem Anette:)

liven sa...

Så koselige bilder hos deg!!
Ser pelargoniene dine er i blomst også....det er ikke mine ennå!!
Men de vokser nå til....søt denne lille flasken din.....kikker alltid etter når jeg er på loppis og diverse!!
Skjønne klær du har kjøpt også....sommerlige tekstiler!!
Har letet etter slike stemor eller fioler som du hadde i fjor!!
Synest det var så fint og så har jeg en gammel zinkpanne til det bruket!
Fant noen som jeg ble ganske fornøyd med.....selv om de ikke var så blå som dem du hadde:o)
Så takk for inspirasjon:o)

Ønsker deg en fortsatt fin påske...og håper du koser deg:o)

Lene sa...

Hei!

Jeg blir virkelig i skikkelig vårstemning av den koselige bloggen din.

Det ser ut som om du har hatt ei fin påske hittil og jeg ønsker deg ei fortsatt trivelig påske videre!

Livs Lyst sa...

Å.. for et flott hus jeg ser her på høyre side! Og så fine bilder du har lagt inn på innlegget også!!

Ha en fin kveld.
Hilsen Ljo

Anonym sa...

徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.