torsdag 17. desember 2009

I en krok av stua....

Tusen takk for alle koselige kommentarer på de to siste innleggene mine. Jeg er overrasket over alle de gode ordene og entusiasmen, og jeg kjenner det rett og slett gir meg glede! Tusen, tusen takk!
Huset vårt er forlengst pyntet til jul . Som så mange andre her i denne bloggverdenen, er jeg fremme med pynt når vi skriver desember. Jeg er jo så glad i julen og glad i å pynte og gjøre det hyggelig til jul, og ønsker å ha glede av det i førjulstiden. Hjemmefra er jeg vant til at vi fikk frem julepynten på lille juleaften, men da ble jo tiden med julelpyntet hus så kort.
I dette innlegget viser jeg hvordan det ser ut i en krok av stua vår for tiden.


Adventskransen er helt enkel med fire kubbelys på et gammelt sølvplett fat etter min manns bestemor. Rundt lysene har jeg lagt kastanjenøtter og noen få små kuler i fattigmannsølv. Orkideen på bordet er vel ikke akkurat en selvskreven juleblomst, men den står så fint enda at jeg har ikke hjerte til å sette den vekk.

Jeg tok noen bilder i blåtimen her om dagen. Det blå lyset gir så vakker stemning. Snøen hadde lavet ned, og det ble så nydelig utenfor vinduet.


Hvite svibler har blitt en selvfølge hos oss i julen. Her har jeg satt den ene i ei skål med stett og surret mose rundt med gulltråd, mens den andre står i ei terracottapotte med mose, et par kongler av lerkekvist og et sinkhjerte rundt halsen.
Engelen som henger i vinduet, har fast plass i akkurat dette vinduet. Jeg husker godt da ei kjær venninne og jeg kjøpte hver vår engel på en koselig førjulshandel i byen for en del år tilbake. Siden har den altså hengt her...

Hylla over sofaen har også i år fått inspirasjon av julen. Det har nok stort sett vært de samme tingene som har hengt på snora hele dette året, og da synes man det med ett blir så hyggelig når det blir litt forandring. Også er jeg jo så svak for naturmaterialer da...

Det er noe som skjer med stemningen synes jeg, når lerkekvister og granbar tas med innendørs. Det passer så godt til de mange skinnenede og blanke tingene jeg ellers liker så godt.Lyktene til telys henger på knaggene hele året, de er et must. Hjertet i ståltråd og perler med kongle er selvlaget og også noe som har hengt ei stund, bildet av den lille gutten er faktisk pappa som liten og det synes jeg er veldig koselig å ha fremme. Det lille hjertet i ull fikk jeg i fjor av en god kollega på jobben min. Hun har laget det selv og jeg synes det er like nydelig i år som jeg syntes i fjor.

Tinnhjertet er en av få nyanskaffelser til jul dette året. Det fikk jeg for et par uker siden av mannen min. Han var ute på handletur da han så dette hjertet og kjøpte det til meg. Utrolig nydelig og utrolig gromt å få. Teksten taler for seg selv: You are my heart.

De små strikkede selbuvottene måtte jeg lete litt etter, men fant dem heldigvis tilslutt. Jeg ville absolutt henge de opp igjen i år også. Alle tre gutta våre har brukt disse som babyer, og de er jo bare så søte. Jeg planlegger å spare vottene helt til jeg en gang forhåpentligvis blir bestemor, og de kan varme ei lite barnehånd på ny.
Bare seks dager igjen til julaften! Det er travle og hyggelige tider. I kveld får vi besøk av gode venner til mat og hygge. Vi blir åtte rundt bordet og jeg gleder meg!
Gode førjulsdager ønskes fra Trine

6 kommentarer:

Nooria sa...

Kjempekoselige bilder du viser! Jeg har lenge hatt planer om å ta meg en tur for å plukke lerkekongler. Mon tro om jeg får gjort det denne helgen...

God førjulshelg til deg!

liven sa...

Kjempekoselige bilder fra stuen din Trine!!
Liker så utrolig godt disse innleggene dine :o)
Masse god inspirasjon!!
Nydelig hjerte du fikk :o)

Ha fine dager og en riktig god jul :o)

Solveig sa...

Åååå så masse fin julestemning her hos deg! Masse inspirasjon og flotte ting. Kjempefin pyntet hylle og nydelige blå-time bilder:o) kjempekjekt med ting en kan ta frem år etter år-det skaper tradisjon og minner.
Ha en flott jul!
Klem fra Solveig

silje-sin sa...

Så nydelige bilder! Jeg elsker både hjemmet ditt og bloggen din, men det sier jeg jo hver gang:) God jul! klem fra silje.

My home is my Castle - by Kari sa...

Innom en liten tur for å ønske deg og dine en riktig GOD JUL :)

Juleklem fra Kari

anywhere_Smile sa...

This set of unspoken pandora jewerly rules went unchallenged it's not pandora bead and this extra weight, almost magically, pandora charms bracelets everything changed.Brings about acne could Pandora beads find out how traditions evolve, they simply do. To discount pandora the creative mind, images of a wizened pandora sale old wizard sitting atop a stone tower towards discount pandora charms the top of by far the largest mountain pop into your head. He sits Pandora beads 2010 in his white robe stroking his long a few facial beard pandora beads charms coupled with surveys the earth's weddings to be which buy pandora charm has a look of greatly consternation.