fredag 5. februar 2010

Gode stunder!

Det er fredag og jeg har hatt fri i dag. Deilig å kunne ta det litt med ro en morgen i uka, både for minstegutten og meg.
Fredag betyr som regel en del ordninger i hus og heim hos oss, og etter at det meste var unnagjort i dag, reiste jeg ned og kjøpte noen nye blomster til helga (ja, nå har jeg begynt...) Så var det alstå duket for lunsj i sofakroken og Lev Landlig som kom i posten i går.St. Paulia har visst fått sin renessanse. Det er faktisk årevis siden jeg har hatt en blomst ved navn St. Paulia i stua vår, men da jeg så denne hos blomsterforhandleren, var valget enkelt. Sart rosa som jeg er så svak for og med søte rysjer ytterst på kronbladene. Så søt som bare det og en koselig gledeesspreder i forhåpentligvis mange dager fremover. Den rustikke engelen fra Frankrike passer på at det hele ikke bare blir skimmer i glass og prismer og søte rusjer, men litt røffe materialer også.


Med en rykende varm kopp te, som vel kan betegnes som temmelig raus også, kjenner jeg den gode fredagsfølelesen sige innover kropp og sjel. Slike stunder med te, et godt blad og trivsel rundt meg er så dyrebare stunder for meg i en ofte så hektisk hverdag.Når bladet Lev Landlig dumper ned i postkassa mi ligger det virkelig ann til noen slike stunder. Jeg liker det bladet så godt, koser meg med artiklene og det er noe med det norske, landlige, og hyllest til det nostalgiske ved bladet som tiltaler meg.
I fjor på forsommeren var vi så heldig at vi fikk besøk av Lev Landlig hos oss på det lille småbruket vårt. Det var virkelig en kjempekoselig og spennende dag! Nå er det ikke så lenge før våren gjør sitt inntog igjen, og jeg er selvfølgelig veldig spent på hvordan repotasjen ble...


En nusselig Primula i sukkersøt rosafarge var heller ikke til å gå forbi da jeg gjorde mine små innkjøp, og liver nå opp på kjøkkenbordet.
Da gjenstår bare å si: Ha ei fantastisk god helg!!! Klem fra Trine


11 kommentarer:

Hulda sa...

Blir spennende å se reportasjen fra dere. Har vært heldig å ha bloggen min presentert i bladet. Fikk det i dag, og gleder meg til å se i det. Har abonnert i flere år. Så flotte og koselige bilder du viser. Den puta var nydelig.

Mia sa...

Enig med deg, freda er en deilig dag! Så artig med den kommende reportasjen i Lev Landlig... jeg gleder meg til å lese om deg/dere! At bladet er koselig er vel ikke noe tvil om, ja. Og så var det så morsomt med St. Pauliaen din. For det er virkelig evigheter siden jeg også hadde en slik en i hus. Men kanskje har blomsten fått en renessanse, og hvem vet, kanskje kommer en slik en i hus her hos meg også. God helg!

Maria fra Idekroken sa...

Hei Trine

Fant deg hos Anita (Anitas Hus) og likte bloggen din godt ;)Nydelige bilder du viser :)

Ha en deilig helg :)
Klemmer fra meg

Anonym sa...

Heia Trine, er det i dette nr av Lev Landlig at rep kommer? Gleder meg i så fall veldig til å lese.
Vi skal begynne å pusse opp huset i Rindal, det blir litt å gjøre før vi flytter.
Du er så flink til å skape god stemning i innleggene dine. God helg fra meg til deg. Britt fra Trheim (snart Rindal)

Hespe sa...

Så herlige bilder!! Nydelige blomster og herlig stemning! OG så utrolig gøy da, at det det kommer reportasje fra småbruket deres i Lev Landlig :o) Jeg abbonerer ikke på bldet, men kjøper det av og til - vet du når reportasjen kommer??

Ønsker deg en strålende flott helg - kooos deg!

Goklem fra Hildegunn

silje-sin sa...

Hei Trine! Så fine bilder, som alltid! Det virker så utrolig koselig hjemme hos dere. Gleder meg til å se reportasjen! I morgen skal jeg på antikk- og samlermesse, håper jeg finner noe fint:) God helg til deg og dine ♥ klem fra silje.

Ninni sa...

Likte velidg godt innslaget med den rustne engelen :) Kontraster er blikkfang og gjør et stilleben mer spennende og interessant for øyet. Da skal jeg følge med i Lev Landlig, så moro med reportasje i bladet :)

Aalerud Stall sa...

Hei Trine!

Så koselig å høre fra deg, det satte jeg pris på :-) Det er riktig som du sier at i vår hektiske hverdag er det ikke like lett å treffes, alt må liksom planlegges... Vi burde vel kunne få til rideturen med Hanne før det blir vår? Hvis dere finner en dag, så ring meg og så ser vi hva vi får til :-) Ridestiene her oppe er aldeles nydelige nå, og vi kan ri så lang eller kort tur som dere ønsker.

St. Paulia er en av mine yndlingsblomster av den enkle grunn at de ikke trenger så mye vann... jeg kan nemlig ikke ha blomster som må vannes hver dag hi,hi... Så hvite St. Paulia, orkideèr og duftranker finnes her i huset :-) Nydelig farge på den du har kjøpt! Kommer reportasjen fra huset deres i neste Lev Landlig? Gleder meg til å se den, så da skal jeg kjøpe bladet! Ha en flott lørdagskveld! Stor klem fra Britt (som skal se på Melodi Grand Prix nå :-))

Tonerose sa...

Så nydelige søte duse blomster du har kjøpt! helt skjønne!! :O)

Du har alltid så flotte bilder, hjemmet ditt er så vakkert. Gleder meg til reportasjen kommer, så stas å få besøk av bladet!

Håper du har en herlig helg!

liven sa...

Hei Trine!
Har fått mail fra Helen.....så nå er det bare å vente på boken :o)
Takk igjen til deg!!
Kjøpte også en st.paulia i uken....de er skjønne og gammeldagse!!
Gleder meg til repotasjen fra dere! Abonnerer på Lev Landlig og synest det var sååå mye fint i dette siste nr.
Ha en fin søndag :o)

liven sa...

Hei igjen!!
Boken er kommet....nyyyydelig :o)