tirsdag 23. februar 2010

Vinter - mot vår!

Det er vinterferie her hvor jeg bor, og jeg er så heldig at jeg kan nyte noen roligere dager hvor man slipper de fleste rutiner og senker skuldrene noen hakk. Det kjennes veldig godt og jeg føler meg priviligert akkurat her og nå hvor jeg sitter med tente stearinlys på bordet og ved som spraker og knitrer i rundovnen. Ute laver snøen ned, og det er fremdeles ordentlig vinterkaldt ute.

Det er så godt å kunne ha litt tid til å gjøre noen av de tingene man virkelig liker. Som å sitte i godstolen med lammeskinnsfellen i ryggen og kikke i gamle og nye interiørblader og ikke minst hageblader og bøker, eller strikke litt. For noen uker siden startet jeg på en brun vinterkjole til meg selv. Jeg har bare strikket klær til ungene, aldri et ordentlig plagg til meg selv, og er veldig spent på hvordan kjolen vil bli. Jeg tenker å lage min egen variant i forhold til mønster med volang nederst og lange ermer med volang der også. Tror og håper den blir riktig fin da! :-)
I går hadde jeg den store stiklingdagen som jeg pleier å kalle den. Det har blitt fast tradisjon for meg at jeg tar stiklinger av pelargoniene mine en dag i vinterferien. Det ble tjue stiklinger av pelargoniene Mårbacka og Mary (enda sartere rosa), en broketbladet pelaroginum (bildet) og to typer duftpelargonium. Den ene har jeg fått gjennom staudegruppa og er ekstra spent på hvordan den blir.


I tillegg tok jeg en stikling som jeg aldri har prøvd før. Jeg leste i et hageblad at St. Paulia er fin å ta stiklinger av, og siden jeg akkurat nå har en så fin sart rosahvit St. Paulia på stuebordet, kunne jeg gjerne tenke meg å oppformere denne planten. Jeg skar rett og slett av et blad og satte det i ei potte med såjord. Potta står nå lyst og litt kjølig sammen med de andre pottene med stiklinger. Det hadde vært artig om den ville rote seg og jeg fikk ei ny søt plante med så skjønne blomster.Det er så herlig nå som vi merker at sollyset er sterkere og det er lyst lenger på ettermiddagen. Snart skriver vi mars og den første spede våren er over oss. I glassverandaen får jeg et snev av vårfølelse når jeg kikker på pelargoniene som jeg har tatt ned etter overvintring. Dagslyset siles så fint gjennom bladverket, og nye skudd har såvidt begynt å bryte frem. Jeg kjenner jeg gleder meg til kommende tider!

Ønsker deg ei fortsatt fin uke, vinterferie eller ei! Klem fra Trine


7 kommentarer:

home 4us sa...

Herlig vinterferie- stemning du skisserer:)

Jeg er også heldig og har vinterferieuke med strikking, interiørblader, fyring i ovnene, små skiturer utomhus og til og med litt maling av en gang.

Ha en fortsatt fin vinterfeie:)

Lisemoren sa...

Så deilig med vinterferie. Jeg har ikke det før i neste uke, me snart skal det bli stiklinger her også. Det er så deilig når den sjauen er over oss :)

Jeg tror absolutt at du får til st pauliaen din. Jeg har laget nye planter av den på den måten mange ganger. De er veldig villige.

Blir spennende å se kjolen.


Lykke til med begge deler :)

Ninni sa...

Så koselig innlegg :) Brokebladet Pelargonia er nydelig, håper du får mange fine stikingsformerte planter til sommeren :) Lykke til med St Paulia! Det meste lar seg stiklingsformere, så du har all grunn til å tro og håpe at du lykkes med dem.

liven sa...

Hei Trine!
Høres ut som du nyter dagene!!
Deilig med litt ferie tenker jeg.....her er barnas ferie i neste uke!!
Tror det går greit med st.pauliaen....har hørt at de skal være grei å ta stiklinger av!!
Holder på med mine pelliser om dagene.....har bare satt ned et par stiklinger ennå...de døde!! Men plantene som jeg har klippet ned er begynt å spire...det er jo lovende :o)
Her er så vanvittig med snø at jeg har aldri sett maken!! Men dagene er jo lyse og solen er begynt å varme...så det går mot vår :o)

ha fine dager og kos deg :o)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Nyt ferien :) Alltid deilig å få litt ferie inni mellom :) Ønsker deg ei god helg! Godklem

Linda sa...

Godt å se at andre pusler med hageting her inne, veldig koselig å lese innlegg av andre som er opptatt av det sammen. Prøvde meg litt på facebook med mine hagesyssler... ikke mange der som skjønte hva jeg drev med når snøen lå en halv meter utenfor. Det beste med vinterferien er at da er det liksom lov å begynne å tenke vår:) Nå er det liksom ingenting som står mellom oss og våren:) Nå kommer den uansett:) Veldig koselig blogg du har. Ha en god ferie:)

liven sa...

Heisann Trine:o)
Bare koselig!! Ønsker deg en flott mars måned....her laver snøen ned!!