fredag 28. mai 2010

Mot sommer på terrassen

Etter en vår som har vært kaldere enn normalt og fremdeles fare for nattefrost, har jeg enda ikke gjort det litt mer sommerlig på terrassen. Inntil i dag. Overvintrede planter, stiklinger og frøplantene jeg har sådd er nå ferdig herdet, og kan tåle å stå i det stekende varme sollyset som har vært i dag. Og med planter i krukker, hvitmalt bord og litt av "stæsjet" tilbake på terrassen, føler jeg at sommerlivet er i ferd med å starte.

Lekestua og epletreet er et trivelig skue utover i hagen.
Planta i sinkspannet heter Viola hederacea og ble kjøpt i Danmark i fjor vår. Heldigvis har den trivdes godt inne i vinter og har også ekspandert godt i størrelse.


Jeg liker vekstmåten så godt på denne planta med hengende ranker utover kanten av spannet, og de runde blanke bladene er også kjempefine. Blomstene er små søte fioler i blålillanyanser, dog ikke så mange av dem enda på den jeg har her. Mitt inntrykk er at Viola hederacea ikke er så vanlig å få kjøpt her til lands, men den er slettes ikke umulig å få tak i i Norge.

For akkurat ei uke siden nå var jeg i København på den årlige jenteturen. Åh, skulle gjerne ha skrudd tiden tilbake og opplevd det hele på nytt, det var en fantaskisk tur! Vi reiser alltid en tur til Lyngby ca 20 minutter med tog utenfor hovedstaden, og besøker den fantasktiske blomsterbutikken "De fire årstider". Der har de alltid Viola hederacea, og jeg sikret meg to små til.

Hvordan motstå en slik yndig sak til den nette sum av kr 75? Jeg greide det ihvertfall ikke og den lekre hortensian ble altså nensomt brakt med hjem. Utrolig nydelig med store blomsterhoder i de mest delikate sarte pasteller. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å bevare den lenge.
En årlig jentetur anbefales altså på det sterkeste. : )
Tusen takk for koselige kommentarer om repostasjen fra småbruket vårt i Lev Landlig. Det er såklart innmari hyggelig at den blir så godt mottatt og vi får positive tilbakemeldinger både fra dere bloggere, venner, familie og kollegaer. Kjempegøy er det! : ) Ha ei riktig god siste maihelg!!! Klem Trine

15 kommentarer:

Monica fra Koseleg sa...

Hei Trine! Dette ser ut som en helt nydelig uteplass- kjempekoselig! Jeg har nå lest artikkelen om dere i Lev Landlig- Ble så glad da jeg så bilde av huset deres før og nå. Tenkte at da er det håp for oss også. Vi er godt i gang med å restaurere hus og hage- men har ikke kommet på langt nær så langt som dere i prosessen. Av og til tenker jeg at "vi kommer aldri i mål" - da er det fint å lese om dere og å se hvor fint dere har fått det til!
Den planten likte jeg forresten veldig godt- håper å finne den her i Norge...
Ønsker deg en kjempefin helg!

Trines Hus og Hage sa...

Hei Monica fra Koseleg.
Veldig hyggelig å lese alle dine koselige kommentarer til meg. Jeg kommer dessverre fremdeles ikke inn på din blogg.
Lykke til med restaurering av huset deres! Masse arbeid er det, men en del moro også.
Klem Trine

Vigdis sa...

Hei Trine, jeg leste artikkelen med stor glede, virkelig en nydelig reportasje! Alt passer så godt sammen. Pelargoniene inne i huset gjorde seg godt på bildene. Og fiolen du presenterer her er jamen skjønn. Ønsker deg en trivelig helg!

Lisbeth sa...

Hej Trine, det er dejligt at komme igang med sommerlivet på terrassen, jeg begyndte i sidste weekend at plante potterne til og forsætter idag, jeg når ikke noget i hverdagen. Jeg er nysgerrig efter at se artiklen i Lev landlig den lyder inspirerende:)
Jeg bor tæt på Lyngby og "De fire årstider" er min yndlingsbutik - jeg kommer bare altid til at købe alt for meget når jeg er der, så jeg er holdt op med at komme der hver uge:)

Monica fra Koseleg sa...

Hei Trine!
Prøv nå - vi(har fått litt hjelp av min bedre halvdel)har prøvd å ordne det.Tror det kan skyldes at jeg ikke bruker blogspot men joomla. Kan du vere snill å gi meg en tilbakemelding - slik at jeg vet om vi har lykkes?! Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

Monicas Hage sa...

Koselig uteplass og vakker blomst:)

Ninni sa...

Hei på deg Trine :) Det var så flott å lese artikkelen om dere i Lev Landlig! Nå forstår jeg mer av hva som ligger bak slik huset er i dag. Er imponert!

Lyngby er et vakkert sted, det finnes så uendelig mange danske idyller :) Blomsten du kjøpte var sååå søt! Bladene ser ut som små parasoller :) Planten passet kjempegodt i spannet ditt. Nydelige bilder av utsøkte detaljer :)

Trines Hus og Hage sa...

Hei Monica fra Koseleg
Jeg kom inn! Kjempefin blogg!!!! Jeg har prøvd å skrive kommentar til deg, men strever litt og har litt liten tid nå, men prøver igjen senere når jeg har bedre tid. Klem Trine

liven sa...

Hei Trine!!
En nydelig uteplass dere har her og så fint å se ned i hagen din!!
Denne planten var yndig...skal søke på nettet etter den jeg!
Så dekorativ som den ser ut!!
Kjekt med jentetur og når den går til København må det jo være perfekt!!
Er blitt helt frelst jeg etter en tur dit før jul!!
Ønsker deg strålende sommerdager....og kos deg masse!!

merethe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Line fra huset på landet sa...

Hei Trine. Kom inn til deg her via Monicas Koselege blogg;)
Så fint du har det her! Nå har jeg tittet på flere innlegg fra både flere deler av huset ditt samt hagen din. Du har et vakkert sveitserhus!! :))
Nå har jeg lagt meg til som både følger og i min bloggroll. Så jeg kommer innom igjen snart.

God klem fra Line

Elizabet Stilig hjem sa...

Så utrolig flott uteplass dere har! Virkelig flott med så nydelige blomster. Ha en fin uke!
Klem Elizabet

Livs Lyst sa...

Å er det ikke nydelig! Tenk at vi kan krype ut i varmen og sola igjen... Det er nesten ikke til å tro. Og så koselig det ser ut på verandan hos dere! Skjønne og sjarmerende ting og blomster. Du er flink til å gjøre det koselig rundt deg ser jeg!

Hilsen Liv

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Trine!

Ja, nå begynner det å ligne sommer ute, er det ikke helskjønt! Vi har også hatt en forsinket vår, utrolig kald og sur vind selv om det har vært sol og blå himmel. Jeg mister lysten på hagearbeid og det å skulle trylle frem sommerstemning når jeg hakker tenner, hehe. Men nå har jeg fått litt sving på hage og terrasse. Men du, grattis med flott reportasje. Den ble superfin.
Ha en strålende dag så blogges vi ved.
Klem

Wenche Witberg sa...

Herlig Trine!

Du er en sann kilde til inspirasjon!
Gleder meg til å oppdage og gjenoppdage hos deg i august.

Klem
Wenche Witberg