lørdag 31. juli 2010

Finn et strå og træ dom på....

Jammen er det ikke siste dagen i juli allerede. Sommerdagene kommer og går, nesten litt fortere enn jeg skulle ønske. Solen skinner heldigvis ofte, men det hender også at skylaget skygger for og vil ikke slippe gjennom solstrålende. Noen dager regner det med stor styrke slik at det virkelig monner for vanntrengende planter. Hele tiden er temperaturen varm og god, og ungene flyr dagstøtt rundt i shorts og t-skjorte. Det er aktivitet, gjøremål, avslapning og kos om hverandre. Jeg kjenner jeg storkoser meg med mitt landlige sommerliv og har stadig noe på gang her hjemme.

I går regnet det en hel del, men jeg var fast bestemt på å ha ei økt i hagen uansett vær, så iført regnklær og caps hadde jeg ei kjempefin stund ute. En av dagens planer var å lage eplekranser av små nedfallsepler, slik jeg har gjort flere somre forut. Inspirasjonen hentet jeg fra bloggverdenen for omkring tre år siden da bloggen Blomsterverkstad viste frem en så søt eplekrans, og jeg tenkte at dette var noe jeg også faktisk kunne få til. Dessuten er det hyggelig å kunne bruke nedfallsfrukten til noe, og selv om ikke kransen varer evig, er den så sjarmerende at det er vel anvendt tid. Jeg satte meg i glassverandaen med åpne dører ut, og kjente på den friske lufta som ei skikkelig regnbyge medfører.

Det er vel ikke helt sant at jeg brukte et strå for å lage eplekransen, det måtte nok noe sterkere til for å få tredd på de små og harde eplene, så derfor fant jeg noe stiv ståltråd som jeg formet omtrent slik jeg ønsket at kransen skulle se ut. Så er det bare å tre på epler, stikke de tvers gjennom hamsen og ut på andre siden. I toppen hekter man sammen ståltrådendene og kamuflerer skjøten med litt basttråd eller noe man har for hånden.


Så er kransen klar og kan henges opp. Jeg lagde to kranser og den ene ble hengt ved plantebordet på uthusveggen. Der ble det nå også ekstra stemningsfult med kransen på plass.


Den andre kransen er litt større og har fått et søtt lite rosa hjerte i sammenføyningene sammen med basten. Da den minste kransen ble hengende utendørs, ønsket jeg å ha en innendørs også, og valget ble i kjøkkenvinduet der jeg alltid har tyttebærkrans til jul.

Med eplekrans i vinduet i vårgrønne og rødlige nyanser, fikk kjøkkenvinduet et godt sommerlig preg og jeg passer på å kikke litt ekstra ofte ut av vinduet nå som kransen henger der. Må jo såklart nyte det som sommeren har å by på! :-)


God sommerklem fra Trine

10 kommentarer:

liven sa...

Hei Trine!
Slike sommerdager som du beskriver vil jeg ha!!
Tåler godt litt regn innimellom...er jo bergenser da....men lengter etter de gode varme dagene!
Så koselig her hos deg og disse eplekransene var jo søte!!
Har fått en plate som skal males og lages til plantebord...men her har tiden blitt brukt mer til innendørs arbeid!! Kanskje august blir en utendørsarbeidsmåned ......håper på det!!
Ønsker deg en fin augustmåned og håper du får kose deg masse i hagen din :o)

Maya sa...

Det ble en veldig fin eplekrans! :D fint å kunne bruke nedfallsfrukten :)

Fru Syversen sa...

Kunne ønske meg slike sommerdager ja...så koselig det ble med de flotte eplekransene....lurer på om jeg må ta meg en tur til farmor som har store gamle epletrær og hente litt nedfallsfrukt....

Kos deg masse videre :)

anne - moseplassen sa...

De eplekransene er så søte :) Hadde glemt at det var blomsterverkstad som satte igang femen. Skal jammen høste meg noen nedfallsepler og lage meg en slik i år :)

June sa...

Hei!
Herlig å kunne utnytte sommerdagene selv om det ikke er strålende solskinn hele tida. Jeg tror ikke vi bor så langt fra hverandre..og jeg kjenner meg igjen i det du skriver om at det har vært god temperatur og "shortsvær" stort sett hele tida. Da tåler man litt regn!

Eplekransene er jo kjempefine! Så smart å bruke nedfallsfrukten til å lage noe vakkert! :))

Ha ei fin uke!
Klem
June
Nostalgi & Skriverier

Mitt hvite hus sa...

For en herlig beskrivelse på deilige sommer dager.... her i vest har det regnet noen dager nå...savner sol og varme...


skjønne eple kranser..smart å bruke nedfallseplene til dette...


nyt det deilige landlige livet...

klemmer 0)

lavendel mio sa...

Dette kaller vi sommer stemning:)
Nydelige eplekranser du har laget. Vi har 3 epletrær som var proppfulle av eplekart...men som hjorten har gnafset i seg;( Så det blir ikke mye nedfallsfrukt her i gården...
Tenk at det er august, ungene har begynt å glede seg til skolestart, lurer på hvor det ble av sommeren, her har det vert mye trittvær, men håpet om en fin høst har jeg tro på:)
Storkoser meg her inne hos deg, alltid så mye lekkert å hvile øynene på:)
Ønsker deg en flott uke, klem Hanne

essemia sa...

Vilket härligt planteringsbord du har. Och som vanligt är det vackra bilder på din blogg.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

ANETTESHUS.COM sa...

Så koselige eplekranser, Trine!! Mine nyplantede epletrær har ingen epler ennå, men kanskje om noen år ... da skal jeg jammen lage kranser av epler fra egen hage også;)

Ha en riktig fin helg!

klem klem
ANETTE:)

Karen Eline sa...

Hei Trine.
Først må jeg bare si at du har det flotteste huse i Vang! :)
Lurte litt....for jeg ser at det står en gravmaskin hos dere! Så går det rykter om at dere skal bygge på! Skal dere?

=)