mandag 25. april 2011

Stemoderlige søtnoser

Et bedre påskevær enn vi har hatt her på Østlandet i år, skal man vel lete lenge etter. Utrolig herlig har det vært, og jeg har virkelig fått vært mye ute og stelt i hagen. Det er så koselig å se at trofaste planter er i ferd med å titte opp av jorda etter den strenge vinteren. Spennende å rote under løv og gamle blomsterstilker for å se hva som har tenkt seg opp og frem i lyset.Jeg hadde i dagesvis gledet meg til å kjøpe inn massevis av stemor til utplanting med det samme jeg fikk påskeferie, og heldig var jeg da jeg fikk tak i akkurat den nydelige himmelblå fargen som jeg liker så godt. Inngangspartiet ble klargjort for påske og vår.


På den grønnmalte inngangsdøra henger påskekransen som ble kjøpt for mange år siden i Arvika. Den har noe ved seg som gjør at jeg liker den godt og henger den opp år etter år.
Inne i bislaget akkurat nå.
Stemor i nydlelige blånyanser, sarte kronblader (egentlig skikkelig tøffinger) mot værbitt treverk, rustent jern og terracotta.


Under vinduet på uthuset har jeg fått plantet til i plantekassa. Samme søte stemor som ved inngangspartiet.Og så var det mitt såkalte plantebord da (ikke så mye planting som skjer her egentlig, men pytt). Hyggelig å ruske opp her etter vinteren og invitere våren hit også.

Sol og påskeferie, vårarbeid i hagen, snekring innendørs, god mat, masse godt i påskeegget, lange turer med ei god venninne i morgensola, krimbok på sengekanten og kaffe på terrassen hos venner. Gode dager uten stress og mas har det vært og det kjennes godt.


Det er vår! Så herlig! Ha fortsatt fine vårdager fremover.
Glad klem fra Trine6 kommentarer:

Petrine sa...

Så fine bilder. Våren er ei herlig tid :)

liven sa...

Da kan jeg si ...enda en gang...nydelig bilder!
Åh som jeg koser meg her hos deg!!

Når jeg legger bilder ved siden av hverandre drar jeg bare et bilde opp...og trykker på midtstill!
Hos meg kan ikke bildene være for store , da får jeg det ikke til!
Så er det best med "stående" bilder.
Prøv igjen Trine....og ha en fin uke :o)
Klem!!

Linkehagen sa...

Herlige bilder!!
Deilig hagetid ;)

Millygarden sa...

Åh så många vackra bilder du visar...inspiration i massor!

ha nu en fin kväll!
kram Marina

June sa...

Jeg vet jeg har mast om det før, men jeg klarer ikke å la være: inngangspartiet ditt er SÅ vakkert! ...eller snarere inngangspartiENE...!
...og stakkars meg da!...som bor i et standard hus bygget før 1980..har ikke akkurat verdens vakreste inngangsparti! Selvfølgelig kan man gjøre mye med farger, dørtype, trapp, blomster og stæsj...men det blir aldri som inngangspartiet på et gammelt sveitserhus!! ;))
Og hvor i all verden får du tak i alle de fine trekassene dine? Jeg kikker etter dem på loppis, markeder og brukthandlere i distriktet, men syns det er langt i mellom hvert funn. Har du noe tips?

Ha en fin fredag og riktig god helg!...og kos deg med det vakre inngangspartiet ditt! ;)

Klem
June
Nostalgi & Skriverier

June sa...

Hei igjen Trine og tusen takk for kjempetrivelig kommentar hos meg!! :))
Jeg bor i Løten, så et lite stykke er det jo i mellom oss...siden du bor i Vang? Eller tar jeg feil?
Jeg bor på et boligfelt mellom Løten Sentrum og Myklegard. Karudhagan heter området. Det ligger langs riksvei 3, på høyre side når du kjører fra Løten mot Myklegard. Jeg bor på den eldre delen av feltet - der det er mange "like" hus - Seglavegen. Kan jo tilogmed hende at du kjenner noen som bor her? :)
...og du da?

Ha en kjempefin helg! Det ser da virkelig ut til at vi får beholde det nydelige været. Skåret i gleden er lukta! Men slik er det å bo på bygda om våren! Åkrene må gjødsles! ;)

Klem fra June
Nostalgi & Skriverier