mandag 18. april 2011

Vår, påske og stadig nærmere mål

Så herlig det er om dagen! Vips så forsvant vinter og snø og våren fikk skikkelig tak. Utrolig herlig tid dette, og så godt å vite at den varme årstiden ligger foran oss. Jeg har fått påskeferie og nyter å ha fri ei stund og kunne gjøre en del som har stått på vent. I helga fylte mellomste godgutten 10 år, og vi hadde familieselskap hjemme. Kjempekoselig å be inn til feiring og det er klart det er litt ekstra moro å vise frem resultatene av måneders jobbing med nytt kjøkken/allrom.

Det har vært mange som har kommentert at de gjerne vil se mer kjøkkenbilder, og det er såklart hyggelig. Endelig er mesteparten av listverket i taket og rundt vinduet nå på plass, men de mangler langs gulvet fremdeles. I taket har vi den opprinnelige faspanelen, malt i eggehvit. Den tykke konfyrledningen i taket er festet med gamle treklemmer. Slike detaljer liker vi godt, og mannen min er veldig begeistret over å endelig kunne ta dem i bruk, etter å ha hatt dem i bakhånd i flere år, nettopp for dette. Etterhvert skal vi få en 90 cm konfyr, en komfyr som både er praktisk og som et smykke i rommet. Slike ting er dessverre temmelig dyre, og det må spares ei stund først.Langbordet er også ferdig nå og fungerte kjempefint under lørdagens bursdagsfeiring. Det er jo så koslelig å kunne sitte mange rundt et bord og prate! Understellet på bordet er fra det gamle kjøkkenbordet vi hadde, og så har møbelsnekkeren laget nye sarger og bordplate. Vi likte de dreide beina så godt på det gamle, gode bordet vårt, og synes dette ble en fin løsning. Nå har vi skikkelig langbord i allrommet, med lengde på 270 cm langt og 110 cm bredt. Vi skal ha hvitmalte stoler rundt bordet, men foreløpig er det litt hummer og kanari.


Det er jo påske, og det nostalgiske påskeegget som jeg har hatt fra egen barndom er fremme, tradisjonen tro. Akkurat dette egget er for meg veldig koselig, og passer fint under osteklokka med skriften "Chocolate". Gjett om det etterhvert skal fylles med sjokolade, ja! Gåsunger innendørs er for meg et "must", så fort seljen viser antydning til gåsunger plukker jeg en bukett og driver dem inne. Disse har jeg hatt i den melkehvite mugga i mange uker nå, og de små, myke og lodne gir stadig den gode vårfølelsen.

For et par år siden plukket jeg en herlig bukett vårpryd på denne tiden. Du må gjerne se den nydelige buketten og innlegget i tilknytning til det her. For noen dager siden plukket jeg på ny en liten bukett, men det som var så fint denne gangen var at jeg spurte grunneieren om jeg kunne få lov til å grave opp noen løk og plante dem i hagen min. Det fikk jeg absolutt lov til, så nå har jeg plantet denne nydelige løkblomsten i min egen hage. Grunneieren kunne fortelle at plantene hadde vært på eiendommen hans siden bestmoren hans levde, og hun hadde vårpryd i hele skråningen sin. Det er alltid kjekt å få med litt av bakgrunnshistorien til plantene, og jeg liker selvfølgelig ekstra godt at denne søte blomsten var en av bestemors gamle skatter.

I terracottapotta står vårgrønne spirer av oktoberbergknapp. I høst plukket jeg buketter av denne fine høststauden, og en av disse bukettene har jeg bare latt bli stående i vann gjennom hele vinteren. Blomstene har selvfølgelig visnet, men røtter ble dannet og nye spede spirer vokste frem. Nå på vårparten har jeg satt dem i jord, og det satte den nok pris på for den har betalt meg med fin vekst. Etterhvert setter jeg denne ut i hagen, og har så enkelt laget en ny plante av okteroberbergknapp, til glede i hagen hele sesongen, men særlig om høsten. Ha noen fine påskedager alle sammen! Tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere gir. Jeg setter jo så veldig pris på det.
Jeg planlegger å komme med et nytt innlegg før påskeferien er omme, om noen har lyst til å følge med. :-) Påskeklem fra Trine

8 kommentarer:

Inger Marie sa...

Nydelig og lekkert innlegg!
God påske til deg:)

Anonym sa...

Kjørte forbi Godager og lurte på om jeg fikk se noen med rumpa i været i dag.Forstår nå at noe innearbeid fremdeles gjenstår hos dere.
Hyggelig med en titt.Må være supert å ta i bruk et så flott rom til selskap!
God påske ønskes fra Marianne.

Monica fra Koseleg sa...

Hei på deg og God Påske!
Så flott kjøkkenet ble- det må vere skikkelig stas å oppholde seg i dette koselige rommet etter alt arbeidet dere har lagt i det!
Her koser jeg meg med fingrene i jorden- endelig er våren her! Men våren på vestlandet er lunefull- det er nok fare for både frostnetter og snø ennå en stund. Så da gjelder det å gripe dagen!
Kos deg i Påsken Trine!
Mvh Monica!

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Trine!
Dette er mitt første besøk hos deg, men nå har du fått en ny følger! Så herlige kjøkkenbilder du viser, og jeg falt helt for huset deres - det er jo som en drøm! Så det vil jeg se mere fra!

Ønsker deg og dine en god påske!

Klem Cathrine :-)

Min Verden sa...

Så vakkert! Kos deg i deilige omgivelser. God påske! Hanne

Møkster Bu sa...

Fantastisk kjøkken!
GOD PÅSKE!

PS: Bli med på ØY-SØKER-FAMILIE-lotteri!

liven sa...

Hei Trine
Så kjekt å se noen bilder fra det nye kjøkkenet ditt!!
Så koselig som du har fått det....og tenker det er deilig med et stort kjøkken!
Nå kan du altså endelig få begynne litt ute altså....
Denne vårprydblomsten er jo så søt....har ikke sett den her!
her er flott aprilvær med temperatur på over 15 grader....ferie og en del oppussing venter meg nå ! Får være litt effektiv så det kan bli noen kosedager også!

Ha fine påskedager...og kom gjerne med et innlegg i høytiden :o)
Klem fra meg!!

Sarita sa...

Hei du, så fin blogg du har. Jeg er bare så misunnelig på det gamle sveitserhuset ditt med gamle epletrær og det hele. Vi fant aldri et slikt hus så vi valgte å bygge et selv. Dette er første sommeren vi bor her så Hagen står for tur. Så da var det jo fantastisk å finne din blogg! Jeg må finne gamle blomsterarter som passer til sveitserhus. Legger meg til som følger. Liker alt jeg har sett så langt og lar meg inspirere:-).

Klems Sarita