tirsdag 3. desember 2013

En herlig tid!

Adventstiden er her, og jeg gleder meg virkelig over det! Jeg liker desembermåneden så godt, med mye lys og glede i mørketiden.
Jeg har pyntet og laget jul i det største vinduet i allromet vårt, slik jeg har gjort det noen år nå. Kvisten er på plass i vinduet og jeg har hengt opp hyggelige små juleting i den.

Til vanlig har jeg ei kappe som gardin i dette kjøkkenvinduet, men jeg synes det er ekstra stas med julegardinene mine, som er lange fra gulv til tak og luner mer enn de som vanligvis henger der. For to år siden kjøpte jeg hvitt linstoff og sydde på bånd øverst i rødt og hvitt. Magebeltene er sydd av samme stoff som putetrekket på stolen. På samme måte som jeg liker blått og hvitt på kjøkkenet ellers i året, er jeg veldig glad i rødt og hvitt til jul. Koselig og friskt med de røde og hvite polkastripene.


På kvisten i vinduet henger jeg opp små kuler, juletrepynt i fattigmannssølv, røde ullepler laget av guttene mine og flere småting som jeg har fått eller kjøpt. Her henger små juleting som jeg synes er med å lage en nostalgisk og koselig stemning i vinduet. Julekvisten må liksom på plass for å få den rette julefølelsen på kjøkkenet. Med tente lys og kongler i vinduskarmen blir det ekstra hyggelig.

På den gamle stolen henger et sjal jeg har strikket, som har fått sin plass over stolryggen. Det er kjekt å ha det hengende der, for om jeg er litt frysen, er det bare å henge på seg sjalet over skuldrene.
Polkagrispute er med og luner og mykner opp i kjøkkenkroken.

Det er koselig å tenne lys inne på langbordet på morgenkvisten mens dagen gryr.


Det starter å bli jul i heimen og jeg kooooooser meg med det. Det er jo en litt travel tid, men ofte travel på en hyggelig måte. Det ligger så mange fine stunder foran oss denne måneden, og jeg tenker at jeg vil prøve å nyte og ta innover meg alle de gode øyeblikkene som julen gir.

I dag kommer ei venninne jeg er veldig glad i, og vi skal bake de deiligste Sarah Bernard. Gleder meg!

Ønsker alle som kikker innom bloggen min fine førjulsdager - nyt de gode øyeblikkene og stemningen.
Adventsklem fra Trine

5 kommentarer:

Liv i Hagen sa...

Ikke rart du koser deg. Dette er bare helt nydelig :-)

Prinsesse Elin sa...

Et nydelig julekjøkken. Sara Bernard...mmmm...fantastisk gode. Det er jul det. Klem :)

stallnilsen sa...

Så koselig du hadde pyntet hos dæ, æ også elsker advents tia, idag har æ baka krydderkake og julebrød :)

Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth :)

Monica fra Koseleg sa...

Så koseleg hos deg Trine! Baking med ei god venninde høyrest fint ut- her baka eg og ungane alltid Julemannar og Sirupsnittar saman med min bestemor. No er ho gamal og ikkje lenger med på baksten- men fine minner å ha med seg…Klem

liven sa...

Hei Trine
Så koselig det er hos deg!
Gardinene er nydelige, og så kjekt å ta frem til jul!
Adventstiden er fin synest jeg, og nå har jo jeg et lite barnebarn som jeg vil skape tradisjoner med. Kanskje bake litt og adventspakker må jo hun få hos mormor!Hun er ikke to ennå, så jeg det er jo litt begrenset i år :)
Koselig å bake sammen med venninner...jeg baker med mine to voksne døtre:)
Ønsker deg en fin adventstid og håper du tar deg tid til å nyte og kose deg!
Klem fra meg