torsdag 20. mars 2014

Vårblomster

Rart hvordan det plutselig ble vinter igjen ute, men det er jo egentlig helt naturlig her på Hedemarken. Men varmegradene kom tilbake igjen i dag, så det er nok ikke mange dagene før det er bart og tørt igjen. Jeg er egentlig i gang for fullt i hagen, med raking og flytting av små frøsådde planter. Men fremdeles er det mye inneliv, og da er det hyggelig med noen blomstergleder her og der i huset. På langbordet står de søteste, blå perleblomster i den rustikke jernurnen. Den kjøpte vi da vi var i Frankrike for noen år siden. Med litt bast rundt beina, får jeg fornemmelser av fuglereir, vår og snart påske.

Sammen med perleblomstene står en kopp med litt stemor, en grønn sukkulent, ei gammel kaffekvern vi kjøpte på bruktmarked i Roma i sommer. Lys på bordet må vi alltid ha, og nå for tiden tenner vi lys i ei Lene Bjerre-lykt som jeg har hatt i åresvis nå.Noen perleblomster ble også satt i ei rustikk terracottapotte med litt mose. Jeg synes passet så godt med den himmelblå fargen på den engelske skåla mot samme fine blåfargen på perleblomstene. Skåla ble kjøpt på loppis i fjor og huser for det meste lørdagsgodis, men er jo fin å bruke som potteskål også.
Som jeg liker denne gamle, emaljerte gryta med grønn kant og "gryteører" i siden! Jeg synes den gir så nostalgisk og vårlig stemning, og man kan jo putte nesten hva som helst i en sånn skjønn liten potte og sette på kjøkkenbenken. Men ikke det dummeste i verden med stemor, vel?
Det er ekstra hyggelig om dagen med positive tilbakemeldinger fra folk som har sett avisartikkelen i lokalavisen eller kjøkkenrepotasjen i Lev Landlig. Her på bloggen har også flere gitt koselig respons, og det vil jeg gjerne takke for. Tusen takk, blir jo så glad av slike hyggelige ord!

Så må dere ha fine dager videre - med snøfall i hagen eller ei.
Snart helg også, ønsker dere ei riktig god helg!

Klem Trine

7 kommentarer:

Merete - Lys lilla sa...

Nydelige bilder fra ditt landlige kjøkken :-)

liven sa...

Nydelige bilder av vårblomster i fine potter :)
Den urnen var jo tøff! Er stadig på jakt etter slike rustikke, men de er ofte dyre her til lands!
Mars er skiftende....fine vårdager og sure vinterdager om hverandre...ser det var hvitt på terrassen i morges ...
men deilig med lenger lyst på kveldene og nå spirer og gror det jo :)
Ønsker deg en fin helg Trine
klem fra meg

liven sa...

Hei igjen
Sender deg en melding på facebook :)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei igjen, kjære Trine:)
Så mange fine vårlige blomster du har og ikke minst koselige urner, potter, etc du setter dem i. Herlig med basten rundt beina.
Nå måtte jeg ta frem bladet igjen vet du (gjør det stadig vekk og er redd for å slite det ut) for å se på krukkene dine:) Den på hyllen over vasken er vel fra Finland med merket Arabia. Jeg har to slike selv:) Liker også disse godt. Den på krakken trodde jeg var Rörstrand. Jeg har selv en som er veldig lik Rörstrand men som ser helt ny ut - det mener jeg er Gustavberg, som tok over Rörstrandfabrikken, som har produsert disse i nyere tid.
Kjekt med ting og tang og loppejakt:)

Her er det lite som minner om vår i dag - regn, sludd, snø, hagl - om ann i dom. Og mannen sjøsetter båten! Skal bygge naust fra mandag og båten stod i veien.

Ha en fortsatt god helg, Trine! Alltid så koselige kommentarer fra deg.

God klem fra Hjørdis

Anonym sa...

Så fint og koselig hjå deg:) masse fine planter du har. Det eg lurer på..rører ikkje pusen dei? Har nett fått meg pus og,og ser den liker og bite litt i dei:( kva gjer du? Takksam for svar:)

Trines Hus og Hage sa...

Hei!
Nei, pusen min rører ikke plantene i det hele tatt. Han er i det hele tatt veldig grei mot både møbler og alt av inventar, så jeg trenger ikke gjøre noen ting. :-)

Trine

Anonym sa...

Så fint hos deg:) Elsker perlemorblomstene! Vil du vinne en påskegave kan du delta i min give away nå ♥ ha en fin helg :)