lørdag 5. april 2014

De første blomster i min vårhageDet er vårblomstring i hagen på Godager. Jeg koser meg over gjensynet over små yndlinger, og prøver å benytte hvert lille smutthull til å holde på ute i hagen.

Jeg ønsker meg en stor bestand med krokus på plenen. Foreløpig er ikke bestanden stor akkurat, men om jeg har litt tålmodighet blir det nok en krokuseng foran epletreet med tiden. 
 


Det dukker opp krokus i forskjellige farger rundt om i bedene også. Denne typen har en svak stenk av blå nyanse som jeg liker godt.


Hagen er som en skattekiste om dagen, og  jeg går på oppdagelsesferd for å se hva som trenger opp i lyset under visne og tørre plantedeler og løv i bedene.
Vårkjærminne har nylig begynt å blomstre med sine utrolig søte, blå blomster. Jeg bruker vårkjærminne som bunndekke under alle rosene rundt området jeg kaller Roseringen i hagen. Ikke bare er denne planten en skikkelig søting, den er også en flittig sak som sprer seg freidig med utløpere. Heldigvis sier nå jeg,  for jeg vil gjerne at den skal boltre seg slik at det lyser i mange små blå blomster under fortsatt nakne rosegreiner.

 
 
 
Så er det blåveisen, da. Den er alltid blant de første og kommer som en tett blåveisblå bukett et par steder vest i hagen. En tradisjonsrik og kjær vårblomst med sin nydeligste himmelblå farge, som jeg setter stor pris på.
Det sprenger seg frem fra under jorda det meste nå, og jeg nyter gjensynet med mine gamle "hagevenner" denne våren også. Riddersporer, løytnanthjerter, iris, daglilje, vendelrot, pioner og akeleier for å nevne noe som er i anmarsj i hagen min. Alle er de hjertelig velkomne opp og frem.
Nyutsprungne tuer med akeleierosetter har fine fargesjatteringer i grønt og rødnyanser, og er ekstra fine og dekorative på dette stadiumet. Jeg har en god del akeleier rundt om i hagen, men du så trivelig det er på forsommeren når akeleiene står i blomst!

Bestanden med vårpryd er merkbart på vei oppover, villig som den  er til å formere seg. Denne løkplanten liker jeg så godt, og synes de er så søte med den blå stripen på hvert kronblad.

Det er så godt å være i gang igjen med hagesysler. Vi har vært heldige og har hatt mye fint vær her på Hedemarken i det siste, og det er så trivelig og godt å få holde på ute med våronna i hagen når jeg har mulighet. Vår og blomstring, det kjennes fantastisk!

Ha det fint og nyt våren! Takk for at du tittet innom. :-)
Klem Trine

8 kommentarer:

liven sa...

Hei Trine
Tenker du koser deg i denne tiden ja, og for en fantastisk tid når det begynner å gro!
Nydelige vårtegn hos deg !
Gleder meg til å følge med i hagen din fremover :)
Her har det ikke vært tæle i jorden, så det ser ut til at alt er tidlig i år!
Etter et par flotte våruker, kom regnet nå. Men det gjør vel godt for tørr jord.
Ønsker deg en fin april-måned, og håper du får tid til å nyte denne tiden :)
Klem

Hjem & Glede sa...

Åååå så mye vår i Hagen din.....jeg elsker denne tiden altså!
Kos deg.
God søndag Trine!

Smil og klem
Camilla ;)

Hagen i Vest sa...

Her var det mange fine vårtegn! Og mye fint på gang! Det er en herlig tid vi er inne i nå, og så kjekt å være i gang med årets hagesesong (godt i gang her hos oss) Nyt våren og hagelivet! Fin dag ønskes fra Tone

Jannibele sa...

For en frydefull vårstemning du har i hagen din. Skattekiste er et dekkende ord. Det er bare å nyte og nyte og nyte....

Jannibele sa...

For en frydefull vårstemning du har i hagen din. Skattekiste er et dekkende ord. Det er bare å nyte og nyte og nyte....

Underberget sa...

Nå er deg mye å glede seg over i hagen! Krokuse er en favoritt hos meg også:-) Ønsker deg mange fine hagedager framover!

Christina Mari Paulsen sa...

Nydelige bilder fra hagen din. Gleder meg til det begynner å blomstrer her nord også.
Ha ei god natt.

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Trine:) Så mange flotte vårblomster! Den nederste var vel yndig. Jeg har den kun i skarp blå. Denne varianten var ny for meg. I Hidlesundet blir vi uten internett en stund. (har byttet leverandør og har sagt opp den andre). Krysser fingrer for at vi kobles til før påske. Vel tilbake i Stavanger måtte jeg ned for telling. Absolutt ikke alvorlig:) Men alt for trett til bloggaktivitet. Sånn går det når man går i gang med utvendig husvask, skrabing og maling og tror det er varmere enn det er. Må prøve å finne tid før påske til nye innlegg og bloggbesøk.
Kos deg med hagearbeid i den flotte hagen din. Gleder meg til å se bilder av blomsterprakten din. Dine grønne fingrer kunne vært nyttig å få lånt i sundet.
Ha en fortsatt fin uke, Trine!
Smil og klem fra Hjørdis