mandag 26. november 2007

Den spede begynnelse

Jeg har såvidt begynt å forberede huset til jul. Dere skal få se min spede begynnelse. Men først må jeg vise disse to flotte bildene fra himmelen utenfor huset vårt i går ettermiddag. Vakkert!
Det vel ingenting som er særlig vakrere enn selve naturen.


Så over til litt jul. Kjøpte en svibelløk på lørdag og synes den er fin i terracottapotte med mose rundt.Slike potter med lys har jeg laget hvert år de siste årene. Fikk ideen i bladet Lantliv for tre-fire år siden, og syntes det var så flott at jeg måtte bare gjøre likedan. Har hatt mose liggende i en pose i vårt ekstra-kjøleskap en stund nå. Det er jo bare så lurt å plukke litt mose om høsten. Det første året jeg skulle lage potter med lys kjøpte jeg mose, noe som er helt unødvendig hvis man planlegger litt. Så noe koselig smale julebånd i hobbybutikken som jeg tror kan bli fint å knyte rundt.Mitt lille kremmerhus har fått en liten kvist grønt oppi seg. Engler vil jeg gjerne ha når det er jul og denne liker jeg godt. Kos dere med førjulsforberedelser, jenter! Det gjelder å prøve å kose seg, sant?! I morgen har jeg fri og skal bake julekaker med ei venninne. Klem

11 kommentarer:

silje sa...

Så flotte naturbilder! Og nydelige ting du har laget også, skal ikke så mye mer til enn svibler og levende lys til for å skape julestemning egentlig:) Ha en riktig god dag,kos dere med kakebaking! klem fra silje

Moderncountry sa...

Heisann Trine!

Så mye flott det var kommet her inne siden sist!Helt nydelige solnedganger :) Pleier å sykle så fort beina kan hvis jeg ser en solnedgang og knipser i vei. Ja, jeg må komme meg forbi de høye bygningene rundt her først. Noen ganger går jeg ut på taket her i 3 etg.
Det er så koselig å se alle foberedelsene som begynner å skje rundt omkring. Skal si du var godt i gang her om dagen. Kjempeflotte lysdekorasjoner og ikke mist det vakre kvisthjertet!Ute hadde du gjort det fint og, varme gode farger :)) Så dere har ikke fått snø? Her er det 4 grader i dag, det synes jeg er kaldt nok. Men ønsker meg selvfølgelig snø til Jul. Ja, hvem gjør ikke det...I går fikk jeg beskjed om at den yngste søstra mi har nå bestemt seg 100% for å komme til Jul, det blir moro!

Håper dagene er gode Trine!
Klemmer fra Aina (",)

Emmeline sa...

Vakre bilder i begynnelsen av innlegget her.... Det er jammen en flott periode vi er inne i. Mange liker ikke mørketiden men jeg er veldig glad i å tenne lys og å hygge meg inne. Svibler er min favorittblomst. Det er så kjekt å kunne lage vakre dekorasjoner som står så lenge som en svibel, og denne dekorasjonen din var jo helt perfekt. Jeg har sett at Hulda har laget noe lignende... Kjekt å bruke mose fra naturen. Jeg bruker også min egen men ( huff dette er pinlig) den er hentet utenfra nå..Har ikke lagt i noe kjøleskap men hentes rett fra hagen ( huff og huff) det funker greit nok det. Mosen er like grønn og fin den, men det spørs jo om det varer da???
SÅ pent det blir med dekorasjon i kremmerhusene også. Jeg har en samling med engler som jeg liker å sette frem når det nærmer seg jul; engler må til!!! Du må kose deg masse videre nå i førjulstiden. Her limer vi ovnen vår sammen, og jeg passer på at det blir pent arbeid...Far vil gjerne ta noen raske snarveier, så da er det best å passe på--og kanskje aller helst gjøre det selv! Ha en fin kveld Trine;0)

Ingrid sa...

Så fint du har pyntet! Det er så koselig å se pyntingen på bloggene nå i førjulstida.
Høres deilig ut med en bakedag sammen med en venninne! Vi er tre venninner som også pleier å gjøre det i desember.
Kos dere da! :)

Olstad sa...

På nytt angrer vel jeg kjempe mye på at jeg ikke rakk og plukke mose før snøen kom. Men kan jo håpe på mildvære en periode fortsatt...

Ellie sa...

Fantastiske naturbilder! Ser ut som om hele himmelen står i brann. Det ser veldig koselig ut med svibler i terrakottapotter. Imorgen har jeg tenkt meg ut å plukke mose, det er jo så fint å legge rundt sviblene (og andre ting).

åsemor sa...

Så koselig med krus-krukker både sommer og vinter, gir et litt rustikk preg som jeg liker så godt.
Her har det gått i matlaging idag, liker å gjøre unna all stekingen før jeg vasker kjøkkenet og skifter gardiner, så det blir det neste gjøremålet. Ha ei fin uke, kos deg med bakinga :)

NinaS sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
NinaS sa...

Skal si dette ble en kontrast i forhold til det jeg har drevet med den siste halvtimen...! (mimret om sommeren i bloggen min!)
Men det er jo bare SÅ flott å ha noe å kose seg med på denne årstiden også, og nå ble jeg litt inspirert til å gå ned å fortsette med kveldens oppgave: male siste strøk på kjøkkenlistene og rydde + selvsagt: plante svibler! ;) En har allerede kommet i jorden da, men kjøpte 3 til forleden som jeg skal dra med meg ned i planterommet mitt for å få litt skikk på. Der søler jeg nemlig med jord så mye jeg bare vil! :))
Lykke til med bakingen da!

Lindas Hus.. sa...

Hei!Flotte naturbilder.Koselige potter du har pynta.Jeg liker også å bruke mose og andre naturmaterialer.Det er flott å bo ved skogen å ha tilgang på slikt.
Ha en fin dag. Linda. :))

Marie sa...

Vakre naturbilete og nydeleg pynt!