lørdag 3. november 2007

Gamle kjøkkenredskaper

Jeg fortalte i forrige innlegg om at jeg hadde fått inspirasjon på høstmarkedet i Vikingskipet sist helg. Under ser dere hvordan jeg bruker disse gamle kjøkkenredskapene som jeg liker så godt. Synes de er så sjarmerende og gir nostalgisk stemning i kjøkkenet vårt.
Etter å ha kommet hjem med en del nytt til kjøkkenet, ville jeg jo såklart ordne litt. Frem fra skapet kom masse gamle sandkakeformer og ble blandet med de fire nye jeg kjøpte som hadde litt annen fasong. Etter en kikk inn i skapene kom også denne engelske bollen frem som jeg har kjøpt for noen få kroner på loppemarked. Så kjekt å få brukt tingene og slippe skaptilværelsen hele tiden!Treredskapet til krumkaker og tresleiva kostet et par-tre tiere tilsammen på markedet og sammen syntes jeg dette var et hyggelig tilslag på kjøkkenbenken hjemme hos oss. Trelykta som står ved siden av har jeg blitt skikklelig glad i. Et av sommerens innkjøp fra ferieturen til Danmark, nærmere bestemt i en interiørforretning i Odense.


Disse gamle kjøkkenredkapene er tidligere kjøp.

Foreløpig fant jeg ikke en skikkelig fin plass til mandelkverna på hylla, så da ble den hengt opp på en krok så lenge.

Her er syltetøykrukker fra tur til England for en del år siden. Syltetøyet i disse små krukkene blir nok aldri spist, det er bare for øyet og ikke ganen. Redskapet i tre ble brukt av mormor før i tiden når hun bakte sine deilige hjemmebakte lomper.


Tusen takk for alle gode og oppløftende kommentarer her hos meg. Jeg setter så stor pris på det!!! Ønsker alle dere bloggvenner en gode dager fremover! Klem fra Trine

16 kommentarer:

elin1976 sa...

Så gøy å ha slike. Har også mange sandkakeformer. For det meste brukes de til å ha the lys i men jeg har også laget gele, og sandkaker.
Sånne kjøkken dupeditter er fantastisk fine. Ha en fin lørdag:O)

Emmeline sa...

Så koselig det ser ut på kjøkkenet ditt, mange nostalgiske redskaper--og så vidt jeg skjønner er de i bruk også!

Ser du har søte marmeladekrukker fra England, det hadde jeg også før--men du vet minstemann måtte jo sjekke om de egentlig smakte godt, tidlig en lørdag morgen-
-og hun tok en solid skje oppi marmeladen... Den smakte ikke godt, så da sjekket hun liksågodt absolutt alle de delikate små syltetøyskrukkene, så syltetøyet fløt utover alt, og selv om jeg har behold dem så er det ikke akkurat samme sjarmen når forseglingen er tatt av og syltetøyet er halvtømt, hehehe!

Trelykten din var skikkelig flott-den var orginal og stilig syns jeg!
Takk for koselig hilsen på bloggen. Som du skjønner har uken min vært litt så som så, men jeg syns det går bedre nå. I morgen er det meldt oppholdsvær og da blir jeg ferdig med malingen og kan puste ut. I løpet av neste uke kommer nok både murer og peis på plass også--så nå begynner det å hjelpe syns jeg!
Ønsker deg en superduper uke Trine. Takk for inspirerende titt i ditt sjarmerende kjøkken!

Milly sa...

Skulle gjerne vært en tur på Hamar på messe, så moro å få tak i så flotte saker.
Og så må jeg si at inngangspartiet ditt ser skikkelig fint ut!

Lindas Hus.. sa...

Så masse flotte ting du har.Gir en egen skjarm på kjøkkenet.Ha en fin uke. :)

åsemor sa...

Riktig koselig ble det på kjøkkenbenken din, litt nostalgisk.
Artig når tingene kan ha flere funksjoner.
Ønsker deg ei fin uke !

Ellie sa...

Så koselig det så ut med de gamle kjøkkenredskapene på kjøkkenet. Artig å ha slike ting framme. Lykta di var også veldig flott synes jeg! Jeg har et slikt syltetøyglass fra England, jeg også, men det er nok tomt. Det ble fortært sammen med te, scones og clotted cream, men som den skrotnissen jeg er, måtte jeg selvfølgelig ta med meg det tomme glasset hjem :-). Ha en fin uke!

Anonym sa...

Hei.
For en koselig blogg du har, har ikke blogg selv, men jeg ville tips deg ang.boken Franske Stemninger den selger de til 342kr hos www.capris.no og der er det fraktfritt når du kjøper for over 195kr.
Ha en fin dag.
Mvh Kristin

Anita sa...

Så fint kjøkken det ser ut som du har, koselig. Et skikkelig erindrings rom... Jeg jobber med demente og der pågår det nå et erindringsprosjekt som går på akkurat det å kunne mimre om gamle ting! De er foreløpig i innsamlingsfasen, men det begynner å ta form. Spennende!

Klem Anita

Berit sa...

Så mange fine ting du har fått tak i. Det ser riktig så koselig ut!

Trines Hus og Hage sa...

Tusen takk, Kristin! Håper du leser dette. Det var fin-fin hjelp! De er utsolgt for boken i øyeblikket, men dette økte mine sjanser svært så mye for å bli lykkelig eier av boken "Franske stemninger". Trine

My little footprints sa...

Hei!
Så mange fine gamle kjøkkenredskaper du har! Jeg prøver å få meg en liten samling selv og er titt og ofte innom et loppemarked for å finne meg nye ting. Ikke lenge siden fant jeg meg en hylle som jeg skal ha på kjøkkenet, den tenkte jeg å fylle med mange gamle kjøkkengjenstander, det blir sikkert koselig :)
Ønsker deg en fin uke.
Med hilsen fra Beth

Mia sa...

Åå vad mycket fint du fått tag i! kram

Anine sa...

Oj siklet litt på de syltetøyglassene jeg... Morsomt å pynte med kjøkkenredskaper slik. Tidligere hang de jo slik også, forde de var i jevnlig bruk...

Nostalgia sa...

Koselig blogg! Du har mange like interesser som meg ser jeg:)

Jeg orket ikke Vikingeskipet i år jeg, sendte foreldrene mine i stedet;)

Har tatt noen svensketurer i stt, det er VELDIG mye billigere på andre siden av grensa.

Jeg kommer garantert tilbake og titter!

Anonym sa...

Vad många gamla och fina köksredskap du har - ser verkligen trevlig ut !

Kram Kram
Carina

Anonym sa...

Jeg vil gjerne kjøpe redskapene dine. Tar kontakt ved en senere anledning.


Magda