søndag 28. oktober 2007

Høstmarked

I helga har det vært høstmarked i Vikingskipet, og vi måtte såklart ta turen. Da vi kom hjem var det reneste julekvelden for meg her i huset. Så moro det er å pakke opp det som man har kjøpt og fryde seg over nyanskaffelsene!

Det hele startet med at jeg kjøpte en del tekstiler. Disse tingene man ser her ligger oppå et overlaken med nydelig broderier i enden. Den lille emaljerte bollen er til lekestua og knaggene var det min kjære som ville ha. Det blir bare flere og flere virkelig innbydende stander i Vikingskipet, og i den ene fikk jeg en ide med disse sandkakeformene og treredskapet man bruker til krumkaker. Har mange sandkakeformer fra før også, og skal legge dem i en bolle på kjøkkenet. Disse sandkakeformene her hadde så fin fasong, syntes jeg da.Den lyse lille skålen er ildfast.

Så kjøpte jeg noen vakre dessertskåler. Disse kan brukes til alt fra dessert til taco til godteri. Den koselige store bollen var det mannen min som fant. Det er en eldre engelsk bolle med vakker blomsterdekor. Den gamle mandelkverna skal henge på ei lita hylle på kjøkkent. Liker godt sånne gamle kjøkkenredskaper. Underst ser man et gammelt putevar med volang.


Pressglass er jeg også veldig svak for. Den lille skålen tror jeg var et godt kjøp. Fant den et sted til kr 150 og et sted til kr 70. Den prutet jeg ned til kr 50. Det fine mønstret i denne skålen kommer dessverre ikke frem på bildet.
Da vi kom til foreldrene mine for å hente ungene, gav mamma meg sukkerbøssa i pressglass etter mormor og morfar. Så flott! Det er jo ingenting som kan måle seg med det å kunne vidreføre de gamle tingene som har vært i egen familie.
Et smalt lite putetrekk med nydelig broderier igjen. Det er absolutt en del ting jeg er temmelig svak for...

Sukkerbøssa var så koselig å få at den får være med på bilde to ganger... Disse koppene har min kjære kjøpt. Det gamle Egersund porselenet syntes han var så hyggelig at han ville ha det og drikke kaffe av dem med en kamerat av og til. Jeg delte ikke hans entusiasme fullstendig når det gjaldt koppene, men synes jo det er litt moro at han også er interesset i slikt som glass og porselen.Hjemmelagde drops er fine små gaver.

Denne duken var et veldig impulskjøp, for jeg skulle egentlig ikke ha flere duker nå. Men denne var så skjønn at jeg ikke greide å motstå. For et vakkert håndarbeide!
Her er dagens fangst samlet. Det er da ikke rart det var stas og komme hjem og pakke ut alt dette!

Sorry, for at bildene og teksten ble så tett sammen. Har redigert mange ganger for å få luft mellom, men når jeg publiserer innlegget får jeg ingen endringer. Noen som har tips?

15 kommentarer:

My little footprints sa...

Hei!
Så mye fint du har fått kjøpt deg! Jeg har virkelig fått sansen for gamle ting selv, og har akkurat fått kjøpt meg en hylle(som jeg har vært på utkikk etter evig lenge) som jeg skal ha på kjøkkenet og plassere gamle funn fra loppemarkeder. Er enig med deg at gamle kjøkkenredskaper er virkelige nydelige å vise fram, de har så mye historie. Skal snart gå til innkjøp av en gammel kaffekvern på en loppis like ved meg. Men jeg får se å male denne hyllen jeg har kjøpt først så jeg har et sted å plassere alle loppisfunnene mine :)

Ps: jeg kommer nok til å stikke flere ganger innom siden din, jeg trenger tipset du er på utkikk etter jeg også. Får selv ikke teksten langt nok fra bildene, har akkurat det samme problemet..

Med hilsen fra Beth

moderncountry sa...

Takk min gode Trine, for dine varme ord, for dine tanker. Gir deg en god og lang klem,
Aina

ava sa...

Så mye fint du fikk kjøpt! Og så heldig du er som har en mann som kan interesere seg litt!

Jeg sliter selv med redigering av innlegg, men når jeg har gjort det maaange gg så blir det greit! men det skal jo ikke være sånn vel!

Klem

Lynetmor sa...

Hei, så mange fine ting som du har kjøpt deg :-)
Ønsker deg en fin kveld.

åsemor sa...

Gratulerer med mange flotte kjøp :) Pressglass liker jeg også godt, kjøpt mange skåler på et bruktsalg i Br.dalen for noen år siden. Tror ikke den butikken er der nå.

Kos deg med nyanskaffelsene dine, nå er det Greys på TV :)

elisabethj sa...

Hei du:) Såååååå utrolig mye fint!!!!!!!! Jeg begynner å sikle her jeg sitter....Du har mye fint å kikke på og glede deg over den kommende tiden.... Jeg kan kjenne på en sånn intens entusiasme når jeg er ute på loppi, litt vanskelig å gå ifra ting... Da er det så deilig å virkelig komme hjem med flote ting, ikke bare noe som var fint der og da:) Gleder meg med deg! God uke videre....

Elisabeth-klem

Lindas Hus.. sa...

Oj, så masse flotte ting.Det er morro å gå på marked eller bruktbutikker etter fun...

silje sa...

Så masse fint dere har kjøpt! Er så gøy å gå rundt på messer og kikke! Hadde de noe fin julepynt i Vikingskipet da? jeg skal på antikvitetes- og samlermesse neste helg,gleder meg SÅÅ:) Ha en fin dag! klem fra silje

Annemariesquilt sa...

Hei , det var så mye fint du hadde kjøpt. Mange minner trenger på når jeg ser det du har kjøpt.
Det skal være brukt messe her i Kristiansand til helga .. Jeg vurdrer å være tidlig ute. Er på jakt etter et service fra Arabia som heter Blue Landscape. Har hele kaffeservise selv, men samler til jentene mine. Det blir liksom ikke jul uten det servise på kaffebordet!
Kjøkkenet ditt var helt fantastisk...................................................................

Marie sa...

Her var det mykje fint! Litt av ein "fangst"!
Eg har same problemet som deg med avstand mellom linjer og til bildene. Trur kanskje det er litt foskjellig kva mal du brukar da, min lagar ramer på bileta. Det største problemet hos meg er at linjeavstanden plutseleg blir dobbel. Eg lurer også på om det er noko å gjere med det.

Ha ein fin torsdag :o)

Ellie sa...

Så mye fint du har fått tak i! Alt dette er nok saker som jeg kunne kjøpt også. Jeg synes de koppene mannen din hadde kjøpt var veldig sjarmerende, jeg. Koselig med rødt og hvitt. Passer jo ypperlig til julekaffen, også :-). De små dessertskålene dine ligner veldig på de som var del av et stort servise jeg kjøpte på brukthandelen i mai. Hvis du ser på mitt innlegg fra 19 mai, ser du bilde av det. Tror nesten det må være det samme serviset. Ønsker deg en fortsatt god uke!

moderncountry sa...

Hei igjen Helene!

Ja, siste jeg var her fikk jeg ikke sett så mye på bildene, det var for mye oppe i hodet.
Men nå har jeg altså sittet og tittet på alle funnene dine. Så mye du fant!! Ja, dette var til sammen noen helgers loppemarked for meg :) Den krumkakerulla synes jeg var så artig. Baker du krumkaker selv? Det savner jeg her nede til Jul, så typisk Norsk. Og den sukkerbøssa falt jeg også helt for, vakkert mønster! Så artig å fylle kjøkkenet sitt med nostalgiske tingen, det gir det sånn karakter :)) Håper helgen blir fin Helene, selv skal vi ut på tur. Varm klem fra meg

Olstad sa...

Åhh så mye fint du fant på Vikingskipet da. Jeg hadde tenkt å reise men orket ikke på søndag var så dårlig form. Men min svigerinne og svigermor hadde vært der. De syntes ikke det var så fint som det hadde vært tidligere år, men ser jo at du har funnet veldig mye flott.

God helg

Emmeline sa...

Hei Trine.
Mange skatter fra Vikingskipet forrige helg. Jeg har vært innom og lest her tidligere og måtte bare le av det du skrev om mannen din som ville kjøpe de fine koppene fra Egersund og så kunne han drikke kaffe med en kamerat av og til?? Det er jo UTROLIG!! Da vi pusset opp kjøkkenet for to år siden kastet jeg med hard hånd min mann sine halvlitersglass med ulike logoer som han hadde tatt med seg hjem fra diverse utesteder. ( Han er en veldig rolig og sjenert type--så det hadde nok tatt han lang tid å samle, hehe) Han ble så fornærmet over denne kastingen at han gikk på Lidl og kjøpte et SVÆRT ølglass som rommer 1,5 liter og det er hans bidrag i skapene---SUKK!
(Han drikker ikke øl engang...)
Jeg skulle gjerne ha hatt en mann som kom hjem med kaffekopper?? Det hadde vært helt FANTASTISK!

Vel vel..tilbake til funnene dine; det var så mye flott at jeg ikke kan kommentere alt..Men iallefall må jeg si at de tekstilene du har fått tak i var helt NYDELIGE! Virkelig noen funn, putevar med volang og putetrekk med broderier...SÅÅÅÅ heldig du har vært med å finne disse tingene. Jeg ser jo også at du har et trent øye og vet hva det er lurt å se etter! Vakre ting!!!
Vi har allerede kommet til helg igjen, så det er altså en uke siden du la inn dette innlegget...Men jeg må jo bare få ønske deg en god helg igjen!
Har vært syk denne uken, men er heldigvis på bedringens vei..og det er bra for huset her holder omtrent på å gå i oppløsning, så da gjelder det å være fit for fight! Klem fra meg...

moderncountry sa...

Sorry!!
Ja, satt akkurat og leste bloggen så datt altså denne meldingen inn her. Ser jeg har skrevet to meldinger og i den ene kaller jeg deg for Trine og den andre gangen altså Helene. Vet du, jeg satt og snakket med ei venninde som heter Helene, så jeg hadde vel henne i hodet da jeg skrev til deg!! Ler masse..ja, for jeg vet jo godt hvem du er, Trine :))
Så da er det oppklart. Ja, jeg har jo i tillegg 7 søsken og noen ganger kaller jeg dem med andre navn enn hva de heter. Mamma er helt ille. Ho ramser opp tre fire navn ho før ho kommer til mitt :)

I dag har vi vært ute på en liten tur, akkurat kommet hjem. Typen var så sliten etter en veldig lang uke og etter uendelige butikker ramlet han ned i senga og sovnet fra meg. Så da sitter jeg foreløpig altså her og blogger litt :) Håper du koser deg i dag du og og nyter god mat i kveld. Ha det godt, Kremt, Trine! Klem :)