torsdag 25. oktober 2007

"Ny" duk

Hagesesongen er så definitivt over, og man tilbringer mer tid innendørs. Kjenner meg inspirert til hjemmesysler om dagen, og da må man jo prøve å få inspirasjonen over i en slags handling. Derfor hentet jeg ned den gamle Singer symaskina etter mormor her en lørdag, og tok frem "duken" jeg hadde kjøpt som metervare hos Hansen og Dysvik til jul i fjor. Da ble dette tøystykket brukt med et flortynt hvitt bomullsstoff under, også det kjøpt som metervare.Endelig har jeg sydd endene på både denne duken og den flortynne hvite bomullsduken. Jeg liker nemlig dette stoffet godt og noen stor jobb var det ikke når jeg først hadde begynt. Symaskina var slående samarbeidsvillig faktisk. Men sånn er det av og til (her i huset) at noen ting blir bare utsatt og utsatt og plutselig har det gått lang tid... Da begge dukene var ferdig lagt opp, ville jeg også beise ileggsplatene på spisestuebordet vårt. Det er to ileggsplater i furu, mens spisestuemøblementet selv er jo i mørk eik. En slik tynn duk tar seg jo ikke ut med furufargede plater midt på bordet, derfor var den tynne duken under en nødvendighet. Nå er hele bordet mørkebrunt, og jeg er strålende fornøyd med utfallet. Jeg føler nesten at jeg har kjøpt meg ny duk, to faktisk, for dette ser så mye bedre ut! Og fort gjort var det også!
Lysestaker med prismer understreker stilen. Prismer er så fint! Kunne gjerne hatt mer av det. Ønsker meg en gammel lysekrone i taket over spisestua med flotte prismer!

Ønsker dere inspirerende høstdager fremover (hvor man får utført ting man skulle hatt gjort i lang tid). Klem fra Trine

12 kommentarer:

Lynetmor sa...

Hei, så fin duk du har laget og så fine lysestaker du har :-)

Emmeline sa...

Hjelp... Hvor ble kommentaren min av??? Jeg skrev en lang kommentar her før i dag??? MYSTISK!

Emmeline sa...

Jeg nekter å tro det???????
Den har ikke kommet frem igjen heller!

Jeg skrev den tidligere i dag? Om maling av bord og sying på Singermaskin osv?? Har jeg drømt??

Emmeline sa...

Puuuuh! Nå har jeg ledd her..

Jeg var nemlig bombesikker på at jeg hadde skrevet et litt i lengste laget innlegg---hehe,
og så var det plutselig borte da jeg stakk innom igjen!!
Da begynner man jo å lure på om man har drømt! Derfor de to meldingene med tre minutters mellomrom, der jeg gikk ut og snudde og måtte inn igjen og dobbeltsjekke!!! Men nå har jeg fått forklaringen... Det samme har skjedd med meg en gang, begynte å arbeide med et innlegg å så ble det lagt ut---og da jeg skulle endre på det hadde Flower Power vært innom med en koselig hilsen som forsvant i redigeringen..
Jaja! Likt for alle dette, og bildet var veldig fint! Ønsker deg en superduper helg..Bra jeg fikk en bekreftelse på at jeg ikke har blitt fullstendig ramlende gal:0)

Olstad sa...

åhhh så hyggelig det ser ut hos deg.

På sikt dvs når vi er litt mer ferdig med huset skal jeg finne frem min symaskin og jeg har som motto at vi skal slutte fred.

Enten alene eller med hjelp av rød-larsen eller hans like. Tror vi vil trenge en erfaren fredsmegler...

Men så lenge partene er motivert er det vel håp?

God helg

Pulsatilla sa...

Jeg er litt på Olstads lag når det gjelder vennskap med symaskiner. Men ønsker meg også et bedre forhold. Jeg har derimot mange andre små og store prosjekter som har blitt skjøvet på så lenge at de virkelig fortjener å bli tatt frem i lyset. Takk for påminnelsen :-) Og jovisst ble duken fin!

Marie sa...

Nydeleg duk! Eg sydde lik (la opp) til julegåve til eine dottera mi i fjor, lekkert stoff!

God helg :o)

elin1976 sa...

Den ser faktisk veldig vasnkelig ut å sy. Sånn stoff drar seg på min maskin så jeg overlater dette til ei viss Trine som ser ut til å kunne dette.
Klem fra Elin:O)

Mor Grethe sa...

Hallo Trine.... Se der ja, en flott duk du har sydd. Det er gøy å sy.... ikke sant:-) Deilig høstdag i dag, med vind og god samvittighet for å sitte i sofaen med tente lys og peiskos. Ville bare innom for å ønske deg en fin uke. Klem.

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Ja, er det ikke godt å få unna seg sånne ting som liksom bare blir liggende? Merkelig mange blir det her i huset... Hm.
Ha en fin søndagskveld og kos deg med bordet ditt:)

Ellie sa...

Så fin duk du har sydd. Det er så deilig å få gjort slike ting som man har tenkt på lenge! Jeg må alltid le litt når jeg ser navnet Hansen og Dysvik, for en kamerat av meg ringte en gang dit (jeg overhørte samtalen) for å kjøpe bilstereo ;-) Han hadde rota litt med firmanavna...Ha en god uke!

Whimsical Tee sa...

Ikke bare er vi navnsøstre, men jaggu har vi ikke samme spisestue også :)

Hyggelig blog, kommer garantert tilbake.