onsdag 10. oktober 2007

Bakstesysler

Det er ekstra gode dager om dagen, synes jeg. Ungene og jeg har høstferie og ute viser naturen seg fra en av sine vakreste sider med fargesprakende bladverk og strålende høstvær. Man kan få arbeidslyst av mindre, og i går satte minstemann og jeg en stor gjærdeig. For en liten pjokk på 2 1/2 år, er det stas å være med mamma å bake.

De små barnehendene arbeidet ivrig med deigen.

Slik så resultatet ut da vi hadde fått stekt det første brettet.


Etterhvert fortjente mammaen ei pause i glassverandaen med nybakte skolebrød og en kopp te til. Da hadde minstemann forlengst sovnet fra alt som het baking...

Jammen ble det tre havrebrød også når vi først var i gang. Duften som etterhvert bredte seg i huset var helt upåklagelig. Koselig med gjærbakst, synes jeg, selv om jeg absolutt ikke baker ukentlig. Men når man har tid og lyst, er det bare å brette opp ermene og sette igang. Nå skal jeg snart ut i hagen og plukke noen epler og lage en eplepai. Det er nemlig tradisjon for en del av oss venninnene å treffes en kveld i høstferien. Jeg har bedt dem til meg i kveld og tenker å servere lune skolebrød og varm eplepai med is og vanliljesaus. Litt sjokolade blir det også, tenker jeg, og masse koselig skravling!!!

8 kommentarer:

åsemor sa...

Koselig å bake litt, for å ikke snakke om den gode lukta det gir i huset, samtidig som det smaker så godt.
Kos deg med venninene dine i kveld :)

Emmeline sa...

For noen søte barnehender *smiler. Ser så koselig ut når de baker!
De ser ikke sånn ut når de har fyllt femten, så nyyyt denne tiden!
Skjønner at dere har gode dager med baking og nydelig vær! Deilig!!! Den koppen din med te var så nydelig. Du har vist denne koppen før, og den kunne jeg godt ha tenkt meg. -Havrebrød og egenplukkede epler til eplepai, ja det var i dag vi skulle ha kommet på besøk til deg Trine.
Det høres utrolig koselig ut.
Dere må kose dere masse, skravle og le...Gøy!!!

Lindas Hus.. sa...

Så deilig alt ser ut.Det fins ikke noe bedre en fersk gjærbakst.Ha en fin kveld.

Mor Grethe sa...

Så koselig da, nå fikk jeg jammen meg lyst til å bake med ungene jeg også. Riktig godt så det ut, og når det resulterer i en venninnekveld, så må det være toppen. Håper du har hatt en koselig kveld med masssssse skravling. Jeg har sittet samen med familien og spist fruktlapskaus og vaniljesaus til IDOL.... med strikketøy. Koselig det også.

Marie sa...

Dette såg godt ut! Kjenner nesten at det luktar nybakt gjærbakst av bloggen din! Kos deg i kveld :o)

Lynetmor sa...

Så koselig å bake og det høres ut som om dere har hatt en kjempe fin dag :-)

Ellie sa...

Så koselig dette så ut! Nybakt gjærbakst er jo bare toppen, for ikke å snakke om eplepai med is! Venninnekveld høres også utrolig hyggelig ut, det tror jeg at jeg må arrangere snart, også. Dette, i tillegg til dagen innlegg fra Mia, inspirerte iallefall til økt innsats på kjøkkenet :-).

Mia sa...

Å hjälp vad gott det ser ut! kram